Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

@Eld O co chodzi z tymi trzema opcjami dla RFA?

Przecież na tym etapie są tylko dwie: przedstawiam QO lub nie. Po co ta trzecia opcja, skoro ona i tak wymaga przedstawienia QO (a wynika z niej, że się tego nie robi)? 

Chyba, że chodzi o zaproponowanie maximum QO, bo wtedy można ominąć FA i rzeczywiście zaproponować kontrakt wcześniej. Wydaje mi się jednak, że GMowie powinni być poinformowani, że wtedy chodzi o propozycję 5-letniego maxa :)

Edytowane przez karpik

43 minuty temu, karpik napisał:

@Eld O co chodzi z tymi trzema opcjami dla RFA?

Przecież na tym etapie są tylko dwie: przedstawiam QO lub nie. Po co ta trzecia opcja, skoro ona i tak wymaga przedstawienia QO (a wynika z niej, że się tego nie robi)? 

Chyba, że chodzi o zaproponowanie maximum QO, bo wtedy można ominąć FA i rzeczywiście zaproponować kontrakt wcześniej. Wydaje mi się jednak, że GMowie powinni być poinformowani, że wtedy chodzi o propozycję 5-letniego maxa :)

Ciiiii 😉

35 minut temu, karpik napisał:

Mimo wszystko fajnie byłoby się dowiedzieć o co chodzi w poszczególnych opcjach mając samemu decyzję do podjęcia.

dla mnie oczywiste ze opcja zaoferuje kontrakt to ze złoże danemu graczowi jakaś ofertę kontraktowa, a jak sens tego był inny to chyba kogoś niezle grzeje 

46 minut temu, karpik napisał:

Mimo wszystko fajnie byłoby się dowiedzieć o co chodzi w poszczególnych opcjach mając samemu decyzję do podjęcia.

Szczerze przyznam, że nie pamiętam co miałem na myśli układając wtedy tą listę, a robiłem jeszcze kilka na raz. Pewnie mi o coś chodziło, ale za cholerę sobie nie przypomnę o co chodzi. 

Jak sobie przypomnę o co mi chodziło - przywrócę tą opcję. Tymczasem idę to skasować, bo rzeczywiście masz rację przy tym: 

13 godzin temu, karpik napisał:

Dużo ostatnio majstruje przy beGM. Dużej części pewnie nawet nie zauważacie. Jakieś usprawnienia itp. Niedługo pojawi się coś fajnego w Archiwum co mam nadzieję, Wam się spodoba. 

18 minut temu, Qcin_69 napisał:

dla mnie oczywiste ze opcja zaoferuje kontrakt to ze złoże danemu graczowi jakaś ofertę kontraktowa, a jak sens tego był inny to chyba kogoś niezle grzeje 

No, ale dając graczowi QO też mogę bez żadnych przeszkód złożyć ofertę. Nie mam pojęcia czym się to różni i po co mamy teraz to deklarować.

Teraz, karpik napisał:

No, ale dając graczowi QO też mogę bez żadnych przeszkód złożyć ofertę. Nie mam pojęcia czym się to różni i po co mamy teraz to deklarować.

no ja tez nie, stad wybieram nieznane, Eld słynie ze sprawnych rozwiązań wiec tu tez liczę na jakieś ekstra punkty 

2 minuty temu, Qcin_69 napisał:

no ja tez nie, stad wybieram nieznane, Eld słynie ze sprawnych rozwiązań wiec tu tez liczę na jakieś ekstra punkty 

Ale Eld słynie też z tego, że czasami przesadza i zdarza mu się stosować zasadę, ( rzadko, bo rzadko ) że "lepsze, jest wrogiem dobrego".

Dobrze, że jest taka Ryba i mnie punktuje. Wtedy zmusza mnie to do zastanowienia się raz jeszcze nad rozwiązaniem. 

Serce mi krwawi patrząc na sytuację Collinsa. Mój ulubiony zawodnik z draftu 2017. No, ale to jest biznes, Zach zaryzykował i się nie udało. Nie mówię, że nie rozważę dania mu 15. miejsca w rosterze, ale to żadna obietnica. Zależy jak się rozwinie sytuacja na FA i czy będę miał dla niego miejsce. Jeśli nie, to mam nadzieję, że się odbuduje i może w przyszłości znów zawita do Texasu.

20 minut temu, Alonzo napisał:

Karpik ma samego cap space z 65-70mln$ a pod draftowskimi kontraktami - Trea, Zion, Mikal i DiVincenzo. Tu będzie rzeźnia na FA

Pamiętaj Alonzo, że za rok będą nowe umowy dla Trae i Mikala, dlatego też raczej nie będzie karpik szalał, tylko spokojnie zaatakuje jakiś konkretny cel

1 minutę temu, fluber napisał:

Aytona? :)

imo nie :)

ps. ale proszę, nie ciągnij za język haha

Edytowane przez Braveheart22

Pff, issac jest nietykalny - się rehabilitował na spokojnie, a teraz po powrocie ma S5 na lata i Utah zamierza zrobić z niego all-NBA defens player ;) 

Zreszta, połowa ligi może to potwierdzić bo zapytań było bez liku i sporo całkiem sensownych ale każdy otrzymuje te sama odpowiedz - Utah stawia na Issaca 

1 minutę temu, Braveheart22 napisał:

Pamiętaj Alonzo, że za rok będą nowe umowy dla Trae i Mikala, dlatego też raczej nie będzie karpik szalał, tylko spokojnie zaatakuje jakiś konkretny cel

imo nie :)

.. ale maxy 1 + TO może spokojnie rozdawać + jeden długi max też się zmieści. ;) 

2 minuty temu, Szulim napisał:

Utah zamierza zrobić z niego all-NBA defens player ;)

Szanowny Panie Kolego. All-def to już z niego w Magic, yyy... w Mavs nieoficjalnie zrobili, a w zasadzie to on był top3 dpoty w jednym rzędzie z AD i Giannisem do czasu kontuzji. Zatrudnij w Mormonowie tylko dobrych medyków i codziennie z rana odmawiaj modlitwę o jego zdrowie ;)