Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Eld napisał:

Tylko dziwnie się czyta, że to moja wina, a później, że jednak nie miałem złych intencji i zrobiłem to nieświadomie. 

ok, ale przy naszych rozmowach też proponowałeś mi gracza (bardzo utalentowanego) choć on nie był wcale dostępny, a na pewno nie za taką cenę jaką mi przedstawiłeś, zanim się o tym dowiedziałem minęło jakieś 12 godzin, ostatecznie deal doszedł do skutku, ale niesmak pozostał

więc jest jakiś problem tutaj, sugerowałbym abyś na przyszłość zastanowił się co komu oferujesz

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

ok, ale przy naszych rozmowach też proponowałeś mi gracza (bardzo utalentowanego) choć on nie był wcale dostępny, a na pewno nie za taką cenę jaką mi przedstawiłeś, zanim się o tym dowiedziałem minęło jakieś 12 godzin, ostatecznie deal doszedł do skutku, ale niesmak pozostał

więc jest jakiś problem tutaj, sugerowałbym abyś na przyszłość zastanowił się co komu oferujesz

Nie chciałeś tego zawodnika więc zaproponowałem go komu innemu, a Tobie picki. Dogadaliśmy się, jest ok.

A to, że Koladerowi zaoferowałem coś czego tak naprawdę nie miałem napiszę po raz wtóry. Nie miałem o tym pojęcia, że Ashi mi wysłał coś, czego sam nie miał.

---------------------------------------------

Ale jeszcze dziś zostanie przedstawiona rekompensata dla Koladera ze strony Thunder i Blazers.

2 minuty temu, Eld napisał:

Nie chciałeś tego zawodnika więc zaproponowałem go komu innemu, a Tobie picki. Dogadaliśmy się, jest ok.

nie, to ja pierwszy napisałem, że xxx jest niedostępny, po rozmowie z jego GMem i dopiero potem dałem nową wersje dealu z pickami

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał:

nie, to ja pierwszy napisałem, że xxx jest niedostępny, po rozmowie z jego GMem i dopiero potem dałem nową wersje dealu z pickami

A o to Ci chodzi. Nie skumałem za pierwszym razem. No po ruchy xxx już mnie na ten moment nie interesują. Pozostaje życzyć powodzenia. A pytanie o tego zawodnika niefortunnie zbiegło się z Twoją odpowiedzią.

Nie ważne - ważne, że mnie wstępnie okradłeś. 

1 minutę temu, Eld napisał:

A o to Ci chodzi. Nie skumałem za pierwszym razem. No po ruchy xxx już mnie na ten moment nie interesują. Pozostaje życzyć powodzenia. A pytanie o tego zawodnika niefortunnie zbiegło się z Twoją odpowiedzią.

Nie ważne - ważne, że mnie wstępnie okradłeś. 

ale wiesz, że nie miałeś prawa tego robić? GM nie chciał Ci sprzedać grajka za tą cenę, a nawet jeśli o tym nie wiedziałeś, to w sumie niewiele zmienia, dość zbliżona sytuacja do zarzutów powyżej

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał:

ale wiesz, że nie miałeś prawa tego robić? GM nie chciał Ci sprzedać grajka za tą cenę, a nawet jeśli o tym nie wiedziałeś, to w sumie niewiele zmienia, dość zbliżona sytuacja do zarzutów powyżej

Nie jest zbliżona. Zapytałem jednocześnie czy jest dostępny jak i Ciebie czy jesteś zainteresowany. Nic w tym złego nie ma.

Eot. Dyskusja bez sensu. Nie takie rzeczy widywałem na PM i nie takie zagrania, a moje są jakoś szczególnie na tapecie...

47 minut temu, kolader napisał:

Czy moim obowiązkiem jest przyjąć jakąś rekompensatę? 

Nie, nie jest. Jednak Blazers i Thunder powinni zostać ukarani, jeśli Ty nie chcesz nic od nich, to wszyscy GMowie powinni dostać po tyle samo (ile, to kwestia do ustalenia).

1 minutę temu, karpik napisał:

Nie, nie jest. Jednak Blazers i Thunder powinni zostać ukarani, jeśli Ty nie chcesz nic od nich, to wszyscy GMowie powinni dostać po tyle samo (ile, to kwestia do ustalenia).

Sota od Blazers nie weźmie nic, ale od Thunder poproszę o dopisanie do arkusza 

25 minut temu, karpik napisał:

A jak zamierzasz wycenić wartość drugorundowego picka w obliczu tego co pisałeś, że przyjąłem i oddałem go nie świadomie? Na 1 dolara? 10? 100? 1.000.000?

26 minut temu, karpik napisał:

Poza tym zaczyna to być niesmaczne, bo to nie zaczęło się ode mnie, a skupiasz się na mnie, a jakoś o Ashigaru ani słowa nie powiedziałeś, a przecież w Portland się ten pick pojawił.

Wyjawisz mi tajemnicę skąd ta Twoja nagonka na mnie, a Portland omijasz?

Ogólnie jest coś takiego jak rękojmia sprzedawcy i trudno abym został ukarany za kupno nieprawidłowego towaru. Owszem dobrze ze jest system oznaczenia towaru ( w naszym przypadku tabelka) ale przecież ciężko czasem po tylu dniach dojść do prawdy wiec średnio widzę legalność procederu gdzie biorąc pick mam kopać w tematach i brać karę jak okaże się ze jest błąd.  

zamiast mało życiowo skupić się na karaniu powinnismy jedynie naprawić błąd który po drodze wyniknął. 

fajnie się karze ale przecież robimy czasem multiwaya na ostatnia chwile i ten brakujący pick łatwo naprawić i dodać inny. 
rozumiem aby kupiec tez sprawdzał jakość towaru ale nie róbmy z tego odpowiedzialności na równi z posiadaczem trefnego towaru.  

9 minut temu, Eld napisał:

A jak zamierzasz wycenić wartość drugorundowego picka w obliczu tego co pisałeś, że przyjąłem i oddałem go nie świadomie? Na 1 dolara? 10? 100? 1.000.000?

Poza tym zaczyna to być niesmaczne, bo to nie zaczęło się ode mnie, a skupiasz się na mnie, a jakoś o Ashigaru ani słowa nie powiedziałeś, a przecież w Portland się ten pick pojawił.

skoro Knicks za przekroczenie hajsu o jakiś milion czy tam mniej nawet(niewydanego zreszta przez siebie) musieli wysłać 5 baniek łącznie, czy tam ile było maksem, to tutaj by było sprawiedliwie tez powinno być tyle

To ja proszę o ukaranie mnie - oddałem pick do @cvbe a go nie miałem. Później mu to zrekompensowałem, ale kara musi być.

Chyba, że skoro wtedy nie było kary (a nie było) tylko konieczność rekompensaty, to teraz też nie może być. 

A tak w ogóle to wnoszę o ukaranie wszystkich, każdy ma coś za uszami. Każdy przekazuje każdemu po 100k gotówki. 

33 minuty temu, Eld napisał:

Przecież nawet w cytowanym przez Ciebie zdaniu piszę o Blazers i Thunder. Nie mam ochoty dyskutować z Twoimi wymysłami. Pisałem wyraźnie, że nie uważam, że ktokolwiek zrobił tu coś specjalnie, ale wina jest winą. Jak mamy wspólnie się bawić, to ma być sprawiedliwie dla wszystkich. No i dobrze, że to rozwiązaliście.

Teraz, karpik napisał:

Przecież nawet w cytowanym przez Ciebie zdaniu piszę o Blazers i Thunder. Nie mam ochoty dyskutować z Twoimi wymysłami. Pisałem wyraźnie, że nie uważam, że ktokolwiek zrobił tu coś specjalnie, ale wina jest winą. Jak mamy wspólnie się bawić, to ma być sprawiedliwie dla wszystkich. No i dobrze, że to rozwiązaliście.

To jeszcze zostawię, nie będę kasował i na tym kończymy.

Szykujcie się do draftu. Za 15 dni będzie się działo.