Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, karpik napisał:

Ja się nie czepiam, oczekuję po prostu, że jako Radny doprowadzisz sprawę do końca i albo zrekompensujesz Nets to, że dałeś im coś czego nie miałeś i analogicznie zrobią Blazers Thunder albo poniesiecie kary finansowe (tzn ja uważam, że i tak się Wam należą, bo fajnie się nakłada kary takim Knicks, ale sobie to już ciężej i ma się nadzieję, że sprawa ucichnie i burza przeminie).

no jak czytam powyzsze to niezle smiecham

rowni i rowniejsi najwyrazniej

kpina totalna, piekne obrazowanie patologii i dyskrminacji

Edytowane przez człowiek...morza

1 minutę temu, karpik napisał:

Ja się nie czepiam, oczekuję po prostu, że jako Radny doprowadzisz sprawę do końca i albo zrekompensujesz Nets to, że dałeś im coś czego nie miałeś i analogicznie zrobią Blazers Thunder albo poniesiecie kary finansowe (tzn ja uważam, że i tak się Wam należą, bo fajnie się nakłada kary takim Knicks, ale sobie to już ciężej i ma się nadzieję, że sprawa ucichnie i burza przeminie).

GM Nets, niejaki @kolader świadomie zrezygnował z jakiejkolwiek rekompensaty. Jeśli zmieni swoje zdanie, wtedy doprowadzę sprawę do końca bo tak mam w zwyczaju w przeciwieństwie do innych włącznie z wymierzeniem stosownych kar. Natomiast jeśli "poszkodowany" nie czuje się "poszkodowanym" i nie zgłasza wniosku o wyjaśnienie, a wręcz publicznie pisze, że nie przyjmuje żadnych rekompensat to co - mam go do tego jako radny zmusić? 

Moje sauces mówią, że aby Turner trafił do Thunder, to musi wyrazić na to zgodę jeszcze jedna osoba, na razie jest zgoda z dwóch stron, a potrzeba z trzech. Nothing set in stone.

Masz wyjątkowo słabe źródła, bo deal jest dwustronny. 

1 minutę temu, Eld napisał:

GM Nets, niejaki @kolader świadomie zrezygnował z jakiejkolwiek rekompensaty. Jeśli zmieni swoje zdanie, wtedy doprowadzę sprawę do końca bo tak mam w zwyczaju w przeciwieństwie do innych włącznie z wymierzeniem stosownych kar. Natomiast jeśli "poszkodowany" nie czuje się "poszkodowanym" i nie zgłasza wniosku o wyjaśnienie, a wręcz publicznie pisze, że nie przyjmuje żadnych rekompensat to co - mam go do tego jako radny zmusić? 

Jeśli wszedłbyś do sklepu i ukradłbyś jakiś przeterminowany produkt, który akurat był na półce, to sklep również mógłby nie czuć się poszkodowany, co nie zmieniłoby tego, że Twój postępek byłby kradzieżą. Twoje zachowanie doprowadzi do tego, że jak za tydzień, np ja, wymienię 1st roundera NOP (którego nie mam, ale mogę sobie dopisać w arkuszu) do UTA, to jak wszystko wyjdzie na jaw, to będę mógł powiedzieć, że mi się machło i "ktoś" namieszał w arkuszu i umyć ręce. 

3 minuty temu, Eld napisał:

Masz wyjątkowo słabe źródła, bo deal jest dwustronny. 

To wrzuć wymianę ;) Oh, wait, nie możesz, bo czekasz na tę "trzecią stronę" :)

2 minuty temu, karpik napisał:

Jeśli wszedłbyś do sklepu i ukradłbyś jakiś przeterminowany produkt, który akurat był na półce, to sklep również mógłby nie czuć się poszkodowany, co nie zmieniłoby tego, że Twój postępek byłby kradzieżą. Twoje zachowanie doprowadzi do tego, że jak za tydzień, np ja, wymienię 1st roundera NOP (którego nie mam, ale mogę sobie dopisać w arkuszu) do UTA, to jak wszystko wyjdzie na jaw, to będę mógł powiedzieć, że mi się machło i "ktoś" namieszał w arkuszu i umyć ręce. 

Po pierwsze to nie jestem złodziejem, a po drugie jeśli ktoś popełni przestępstwo które nie jest ścigane z automatu z K.K, a wymaga zgłoszenia poszkodowanego, to jeśli poszkodowany odmawia złożenia zawiadomieniu o popełnieniu kradzieży przeterminowanego produktu to nie ma podstaw prawnych aby taką osobę karać. 

Więc jeśli chcesz się bawić w paragrafy to ja bardzo chętnie, ale tak naprawdę to @kolader decyduje.

To wrzuć wymianę ;) Oh, wait, nie możesz, bo czekasz na tę "trzecią stronę" :)

A po co mam ją wrzucać? Po to abyś próbował mnie przebić? Myślisz, że nie wiem, że też startowałeś po Turnera? Ronnie nic o żadnej trzeciej stronie nie wspominał, a nawet jeśli masz na myśli jego deal z @Ashigaru to pragnę poinformować, że te dwa deale są zupełnie niezależne. 

18 minut temu, Eld napisał:

Po pierwsze to nie jestem złodziejem, a po drugie jeśli ktoś popełni przestępstwo które nie jest ścigane z automatu z K.K, a wymaga zgłoszenia poszkodowanego, to jeśli poszkodowany odmawia złożenia zawiadomieniu o popełnieniu kradzieży przeterminowanego produktu to nie ma podstaw prawnych aby taką osobę karać. 

Eld, 

ja się nie chcę Wam wtrącać, ale pick nie może zniknąć ot tak bo @kolader z niego zrezygnuje. To tak nie dział :) Dogadajcie się - nawet jakiś symboliczny cash, czy prawa do jakiegoś Ziutka, ale musicie to jakoś formalnie rozwiązać. 

47 minut temu, Eld napisał:

To dlaczego czepiasz się tylko mnie? Zadaj pytanie Blazers skąd go mieli i dlaczego handlowali czymś czego nie mieli.

Ale to trzeba się zapytać osoby, która zaczęła handlować tym pickiem. Ja się w tym procesie cofnę do osoby od której otrzymałem pick, którego nie miał/który nie istniał. 

20 minut temu, Eld napisał:

Ronnie nic o żadnej trzeciej stronie nie wspominał, a nawet jeśli masz na myśli jego deal z @Ashigaru to pragnę poinformować, że te dwa deale są zupełnie niezależne. 

Jaki deal ze mną? Zaprzeczam tym doniesieniom. Rozmawiam z wieloma GMami, a jeśli to znaczy, że mam już z nimi deale, to w takim razie mam ich aż 13.

2 minuty temu, Alonzo napisał:

Eld, 

ja się nie chcę Wam wtrącać, ale pick nie może zniknąć ot tak bo @kolader z niego zrezygnuje. To tak nie dział :) Dogadajcie się - nawet jakiś symboliczny cash, czy prawa do jakiegoś Ziutka, ale musicie to jakoś formalnie rozwiązać. 

W takim razie musimy zrobić jedno wielkie porozumienie, że zamiast tego picku widmo, osoba która zaczęła zamieszanie wyda talon, który zostanie przekazany każdemu uczestnikowi tego procesu i finalnie trafi do @kolader

36 minut temu, Eld napisał:

Więc jeśli chcesz się bawić w paragrafy to ja bardzo chętnie, ale tak naprawdę to @kolader decyduje.

Ja się nie bawię w paragrafy, gdybym miał, to Twoje zachowanie to paserstwo, które jest akurat ścigane z urzędu. Ja tylko próbuję pokazać, że próbujesz tworzyć niebezpieczny precedens, co jest jeszcze bardziej haniebne, biorąc pod uwagę, że jesteś radnym. Liczę po prostu na jakieś standardy moralne w tej grze, może oczekuję zbyt wiele, a może nie.

40 minut temu, Eld napisał:

A po co mam ją wrzucać? Po to abyś próbował mnie przebić?

No jak byś wrzucił, to bym chyba nie mógł przebić :)

A nie możesz wrzucić, bo musisz czekać do sierpnia na decyzję tej trzeciej strony ;)

1 godzinę temu, karpik napisał:

Ja się nie bawię w paragrafy, gdybym miał, to Twoje zachowanie to paserstwo, które jest akurat ścigane z urzędu. Ja tylko próbuję pokazać, że próbujesz tworzyć niebezpieczny precedens, co jest jeszcze bardziej haniebne, biorąc pod uwagę, że jesteś radnym. Liczę po prostu na jakieś standardy moralne w tej grze, może oczekuję zbyt wiele, a może nie.

Ale co ja mam więcej zrobić poza poświęceniem 2,5h na poszukiwanie co się z tym pickiem stało od momentu kiedy wyszedł z GSW? Ktoś w którymś momencie, pewnie jeszcze na starym arkuszu robił trade, miał skasować sobie, nie zrobił tego i m.in. dlatego stworzyliśmy v3. arkusza aby tylko określone osoby miały do tego dostęp. 

Sam byłeś radnym i jakoś się za to nie wziąłeś jak za wiele innych gorących ziemniaków. Przypominam, że nie jestem jedynym radnym, a do tego czuje się czytając Twoje posty jako główny winowajca całego zamieszania, a ja, jak to nazwałeś - byłem paserem. Choć paserstwo dotyczy rzeczy istniejącej, a tu się okazało, że tego picku Ashi nie miał. Więc pytanie skąd on go wziął, od kogo. Więc z łaski swojej, zejdź ze mnie. W niecałe 48h odeszło dwóch radnych, trochę zajęć doszło, być może jesteś na urlopie, mnie w tym roku na urlop się nie zanosi przez pracę, więc siądź teraz na Ashim i niech wskaże od kogo dostał ten pick. A później tamta osoba niech się tłumaczy, a nie, że drugą stronę wątku bijesz w moją stronę. Ja swoje zrobiłem. Poświęciłem na to swój czas, zrobiłem jego historię, co więcej mam zrobić? Zrzec się funkcji radnego bo jakiś ciamajda w poprzedniej wersji arkusza przerzucał co mu się żywnie podobało?

Słowo hańba, precedens, standardy moralne próbują, uwidaczniają jak słabo robota przeze mnie jest wykonywana. Zupełnie jak był bym jedyną osobą która MUSI go odnaleźć. Tylko tak się składa, że nigdzie nie napisałem - olejmy ten pick. Nie ma to nie ma. c*** z nim. Nie odpuściłem jego dociekania ale tymczasowo po ostatnich wydarzeniach byłem zajęty czym innym, więc czego Ty do jasnej cholery ode mnie oczekujesz? Rozdwojenia się? Przecież ja też mam życie prywatne. 

I nie używaj liczby pojedynczej w tym przypadku bo to brzmi jak to ja bym zawalił z tym pickiem, a tak wcale nie było. 

A zresztą nie chce mi się z Tobą gadać. Może znajdzie się jakaś dobra dusza co go odgrzebie. Ja na to nie mam czasu teraz. W Radzie jestem ja, rzadko obecny Ozzy, nowy Longer i Cvbe który ma urlop bo ślub sobie organizuje. 

2 godziny temu, Alonzo napisał:

Eld, 

Nie będę płacił za cudzy błąd. Nikt nie powinien. Ktoś gdzieś zajebał, trzeba znaleźć kto. Wszyscy żyją w przekonaniu, że zaczęło się ode mnie i od @Ashigaru a wcale tak nie było bo Ashi ten pick też od kogoś dostał.

Więc powtórzę - nie zapłacę za nie swój błąd. Ashi miał go w arkuszu, ustaliliśmy deal. Gdzie tu moja wina, że mam wysyłać "symboliczny cash"?

Edytowane przez Eld

20 minut temu, Eld napisał:

Nie będę płacił za cudzy błąd. Nikt nie powinien. Ktoś gdzieś zajebał, trzeba znaleźć kto. Wszyscy żyją w przekonaniu, że zaczęło się ode mnie i od @Ashigaru a wcale tak nie było bo Ashi ten pick też od kogoś dostał.

Więc powtórzę - nie zapłacę za nie swój błąd. Ashi miał go w arkuszu, ustaliliśmy deal. Gdzie tu moja wina, że mam wysyłać "symboliczny cash"?

Z Tobą jak grochem o ścianę. To jest przecież już dawno wyjaśnione, że Blazers mają ten pick od nikogo, bo on został zwyczajnie dopisany do ich arkusza. Nie wiem co chcesz jeszcze wyjaśniać. Obowiązkiem każdego GMa tutaj jest dbanie o swoje kilka kolumn w excelu i zgłaszanie ewentualnych nieprawidłowości. Jeśli Ashi tego nie dopełnił, a Ty przyjąłeś od niego nieistniejący pick, a potem przehandlowałeś go dalej, to jest to też Twoja wina. Nie było z Twojej strony złych intencji i zrobiłeś to nieświadomie, ale handlowałeś czymś czego nie miałeś i za to należy się kara, bo skoro rok temu Knicks w podobnej sytuacji zostali ukarani, to Wy też powinniście. Mieliście się dogadać i to załatwić, a tego nie zrobiliście. Tak zwyczajnie wypada to zrobić i zamknąć temat.

Dla świętego spokoju ustalimy z @Ashigaru co i jak i podamy publicznie rozwiązanie. Mamy stały kontakt więc nie będzie to trwało tygodniami. Będzie jeden front mniej.

Chętnie bym się dogadał, ale po prostu nie mam czasu na co świadkiem Szulim, Ronie i kilku GMów próbujących złapać mnie na FB.

Tylko dziwnie się czyta, że to moja wina, a później, że jednak nie miałem złych intencji i zrobiłem to nieświadomie. 

Eot.

Godzinę temu, karpik napisał:

Z Tobą jak grochem o ścianę. To jest przecież już dawno wyjaśnione, że Blazers mają ten pick od nikogo, bo on został zwyczajnie dopisany do ich arkusza. Nie wiem co chcesz jeszcze wyjaśniać. Obowiązkiem każdego GMa tutaj jest dbanie o swoje kilka kolumn w excelu i zgłaszanie ewentualnych nieprawidłowości. Jeśli Ashi tego nie dopełnił, a Ty przyjąłeś od niego nieistniejący pick, a potem przehandlowałeś go dalej, to jest to też Twoja wina. Nie było z Twojej strony złych intencji i zrobiłeś to nieświadomie, ale handlowałeś czymś czego nie miałeś i za to należy się kara, bo skoro rok temu Knicks w podobnej sytuacji zostali ukarani, to Wy też powinniście. Mieliście się dogadać i to załatwić, a tego nie zrobiliście. Tak zwyczajnie wypada to zrobić i zamknąć temat.

Może ja czegoś nie pamiętam ale jaką karę dostali Knicks?

1 godzinę temu, karpik napisał:

Ale my jesteśmy dogadani że ja nie chcę niczego w zamian.

Czy moim obowiązkiem jest przyjąć jakąś rekompensatę?