Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Aha. A co z Bjelicą i Danuel House proponujesz?

Chyba mieliśmy inne zasady, poza tym po fakcie to chyba bez sensu. 

4 minuty temu, Lucas napisał:

Jeśli kontrakt jest nieprawidłowy to powinno być głosowanie od nowa bez oferty Wolves

Chyba powinniśmy najpierw ustalić czy faktycznie tak jest i dodatkowo poczekać na @Qcin_69 i @mac by mogli się wypowiedzieć.

6 minut temu, MarcusCamby napisał:

Aha. A co z Bjelicą i Danuel House proponujesz?

No to było stosunkowo dawno, a jeśli ewentualny błąd (czy jest czy nie to nie stwierdzam) był teraz to można go jeszcze naprawić. Po prostu gdyby nie było oferty Wolves to głosowanie mogłoby wyglądać inaczej.

5 minut temu, Tecu napisał:

Chyba powinniśmy najpierw ustalić czy faktycznie tak jest i dodatkowo poczekać na @Qcin_69 i @mac by mogli się wypowiedzieć.

Trzeba poczekać na @Qcin_69 bo ja się na przepisach nie znam.

Dostosuję się do decyzji ligi.

Chociaż cała sytuacja wygląda słabo ogólnie.

Tyle dyskusji tak długi i nikt tego nie zauważył, a teraz nagle tak.

Warto by było wprowadzić jakieś narzędzie pozwalające określać czy danych ruch jest dozwolony czy nie.

Teraz, Lucas napisał:

Dlatego napisałem jeśli, bo samej kwestii prawidłowości nie oceniam.

Ja w sumie nie wiem jak jest, tecu podaje przykłada analogiczny do wcina z deckiem. 

No i głupio by było gdyby Jasiek najpierw wygrał gracza z takiego niby nieprawidłowego wyjątku ( dinwiddie) a potem wygrał gracza zarzucając bledna ofertę innemu graczowi który zrobił dokładnie to samo co on kiedyś. 

No kurde granie z kimś kto napisał regulamin gry jest średnio sprawiedliwe w tych okolicznosciach;) 

Starting January 10 of each season, the Mid-Level (Non-Taxpayer, Taxpayer and Room), Bird (Larry Bird, Early Bird and Non-Bird) and Bi-Annual exceptions begin to pro-rate2 (reduce in value). For example, if there are 177 days in the season, then these exceptions reduce in value each day by 1/177 of the amount remaining on January 10. So if a team had a $9 million Non-Taxpayer Mid-Level exception and spent $2 million before the start of the season, then on January 10, and each day thereafter, the exception would reduce in value by 1/177 of $7 million, or $39,548. Even if the team signs another player after January 10, the daily pro-ration would continue to be 1/177 of $7 million.

http://www.cbafaq.com/salarycap.htm#Q26

9 minut temu, fluber napisał:

Z tym że oferty z wyjątków w całości były u nas wykorzystywane zawsze, ja tak dawałem umowę, Jasiek tak dawał umowę, Eld tak dawał umowe itd. 

Eld od dwóch lat nie użył żadnego wyjątku, a Camerona Payne podpisał z cap sace.

Teraz, Alonzo napisał:

Dlatego w tym sezonie zostawmy KCP Wolves, a od przyszłego 1/3 czy to minimum, czy to któregoś z wyjątków, to po prostu 1/3. 

A co jeśli jednak klub będzie chciał mu dać całe pozostałe MLE jakie ma? Dajmy na to wydam z full MLE 3M, zostanie mi 7M zwolni TJ Leafa, a ja akurat jemu będę chciał to dać to co? 1/3 z 7M tylko będę mógł?

2 minuty temu, Eld napisał:

A co jeśli jednak klub będzie chciał mu dać całe pozostałe MLE jakie ma? Dajmy na to wydam z full MLE 3M, zostanie mi 7M zwolni TJ Leafa, a ja akurat jemu będę chciał to dać to co? 1/3 z 7M tylko będę mógł?

No tyle ile Tobie zostanie - jak to jest tylko na 1 trymestr, to po prostu 1/3 tej kwoty którą dysponujesz.