Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, january napisał:

Wowowo. 

Po pierwsze, to jest po prostu nieprawidłowa oferta jak coś.

Po drugie ja bym składał inną - wyższą ofertę (sam korzystając z wyjątku), tylko wiedziałem że nie mogę

Po trzecie cisnąłbym Wolves, że mogli rzucić więcej, a nie rzucili (a z tego co widzę po cytatach to Wolves używali tego argumentu vs Lakers).

Tak na to patrząc - oferta Wolves jest nieprawidłowa ( te Longera i eMeSa przecież zostały odrzucone).

Sam myślałem dać KCP to co mi zostało z taxMLE po odjęciu kontraktów Okeke i Sirvydisa - czyli około 1mln na czysto za ten sezon, ale bez PO, zatem nie wiem czy miałoby to sens. Ponadto - jako że do 20% kontraktu po buyoucie możemy odjąć od pensji gracza zinterpretowałem to tak, że czy to 540k, czy 1mln$ ode mnie, czy 3mln$ od Qcina i Maca, to BMF po prostu odliczy to sobie z jego 20mln. kontraktu jako kwotę która KCP zgodził się pozostawić na stole w Memphis. Różnice robiła tu dla mnie tylko wysokość PO na nowy sezon, bo czy to z Twoimi 540k, czy z Qcina 3mln. na końcu tego sezonu KCP zarabia tyle samo. 

Nie uda mi się znaleźć potwierdzenia, odnośnie Dinwiddie, ale znalazłem inny.

@fluber dał

Danuel House 4,449 +4,449 1+1 TO z room exception Cleveland Cavaliers

Pełny wyjątek w trakcie sezonu.

W tej sytuacji uważam, że KCP zostaje w Wolves tak jak głosowaliśmy, a @Alonzo musi doprecyzować temat na przyszły rok.

Ułamki są wg mnie tylko dla minimum. 

Z wyjątków i cap space daje się tyle ile się chce a nie ułamek. 

To nie jest ułamek tylko zwykła liczba i nieważne czy z wyjątku czy z cap space. 

Team 2020-21 2021-22 2022-23 2023-24
Oklahoma City Thunder $3,870,000 $3,670,000 $3,480,000 $3,480,000
Edytowane przez Tecu

2 minuty temu, Braveheart22 napisał:

@Eld @Alonzo @MarcusCamby @cvbe

A ja się pytam kto wpłaci klauzulę za Decka? 1,5mln z tego co czytałem. Z tej swojej bieda umowy ma to sam zrobić czy coś z tym zrobicie i może w wydatki Knicks to pójdzie? 

Gracze chyba sami się muszą dogadać w Europie, ale celna uwaga ;) 

1 minutę temu, Braveheart22 napisał:

A ja się pytam kto wpłaci klauzulę za Decka? 1,5mln z tego co czytałem. Z tej swojej bieda umowy ma to sam zrobić czy coś z tym zrobicie i może w wydatki Knicks to pójdzie? 

Ja się finansami w radzie nie zajmuję. Dość innym rzeczy mam na głowie. Pytania kieruj do twórcy systemu finansowego czyli Januarego lub Alonzo i Marcusa. Oni w tym siedzą. Nie jestem wstanie nad wszystkim panować tym bardziej, że na przykład ostatnie 1,5h poświęciłem na wprowadzanie transferów i waiversów.

8 minut temu, MarcusCamby napisał:

Oszukałeś system.

Na następne July Moratorium, oprócz liczenia HC trzeba też dołożyć kolorki odnośnie praw Birda.

Ja pytałem kogoś z Rady przed składaniem tych ofert czy są legalne żeby było śmieszniej:) 

Edytowane przez fluber

5 minut temu, Braveheart22 napisał:

Regulamin zabawy nie precyzuje tego co się dzieje z zawodnikami w Europie czy Chinach.

Jeśli nikt nie ma do Nich praw, uważani są jako dostępni.

Tecu Campazzo też próbował przechwycić już sezon wcześniej, gdy jego wykupiony kontrakt był jeszcze większy. Możesz zaproponować zmianę, chociaż ja nie wiem czy bym rozszerzał ten punkt. Rada jest oczywiście jednak otwarta na wszelkie propozycje.

Teraz, fluber napisał:

Ja pytałem Rady przed składaniem tych ofert czy są legalne żeby było śmieszniej:) 

Stawiam beczkę piwa, że każdy patrzy tylko na prawa Birda i non-birdy. Zapomina się o early Birdach.

Mleko się rozlało. Takich błędów było już pełno.