Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uważam ,że ruchy w F.A są średnie a były by lepsze bo :

- zatrzymałem CP3 i Griffina

- uzyskałem solidny backup w postaci Nene dla DAJa

- mam wątpliwości czy w real NBA z takimi ofertami Luc nie wybrał by LAC

- Rondo był bardzooooo blisko mojego zespołu gdyby nie oferty Cavs więc miałbym backup dla Paula

Jedynie z ofertą dla Korvera popłynąłem no ale cóż.

No właśnie.

A ja chce zatrzymać core aby być w czołówce konferencji.

W czolowce bys byl jakbys mial cp3 i griffina i fajne uzupelnienia. Co Ciebie z tym Melo podkusilo to ja nie wiem ale poleciales po bandzie bo chciales placic za s5 150 mln bez gwarancji gry w finalach nba. To troche slabo. Jedynie usprawiedliwiam Ciebie ze ta zmiana z fa weszla w trakcie sezonu i miala slaby timing. No ale deal po Melo i tak zrobiles jak kwoty byly znane...

Hej. Pytanko. Czy Shabazz jest już mój czy jak? Widzę ze nikt nie głosuje a tylko ja go chciałem

Jak mu dałeś QO to nad czym tu głosować. Dałeś mu ją przed fa, nie zaproponowales nowego kontraktu. W teorii kolo nadal czeka. W 4 turze może mu ktoś dac kontrakt i dopiero będzie głosowanie.

ty wyliczasz mu ile będzie on zarabiał, a tu wystarczy wpisać wartości minimum, bo resztę dopłaca liga

No tak, racja ;) pytanie czy te właściwe wartości zarobków będą gdzieś zapisywane symbolicZnie czy to olewamy. A czy Wpisując w arkusz musze dać dwa razy minimum za ten sezon, czy w następnym musze dać z podwyżka ??

Więc tak. Co przemawia za tym, żeby Dion zaryzykował i wziął mniejszą kasę u Pistons?

1. Miejsce w pierwszej piątce, którego u Oklahomy nie ma zagwarantowanego ze względu na Robersona

2. Gwarantowane ok. 30 minut gry

3. Dion jest jeszcze młodym zawodnikiem i jeśli ten rok będzie miał tak samo owocny jak zeszły i będzie stabilniejszym graczem może liczyć na większe pieniądze(sam będę się starał zaoferować mu więcej za rok). Jeśli nie to od czego jest PO :)

4. Na spokojnie będzie w gronie 2 głównych strzelb Detroit(Waiters,Harris)

Kontrakt Oklahomy jest za niski i ograniczający dla i tak jeszcze młodego gracza, TO Lakers jak to TO jest dosyć nieprzyjemne dla niego, jedynie opcja Knicks jest podobna do mojej i tu też warto się zastanowić, lecz uważam, że Detroit będzie biło się o wyższe miejsca(PO).

Według mnie, argumentacja Pistons jest spoko - ich oferta jest porównywalna z Knicks, gdzie musiałby przesiedzieć 2 lata po słabej pensji (minimalnie większej niż w DET), a w Pistons po roku ma wolny wybór i może bardziej podbić swoją wartość (2.opcja w ataku, nie mów więcej Dionowi ;)). Dodatkowo ten trade Knicks teraz... myślę, że to by zniechęciło Waitersa do nich i jako #3 daję Pistons :tongue: bo w OKC kasa za duża, a Roberson z S5 może wylecieć, w LAL kasa też sporo lepsza i praktycznie wiadomo, że LAL nie wezmą opcji drużyny, ale jako #3 skłaniam się teraz ku Pistons, bo Knicks mają Wigginsa teraz, który raczej niechętnie dzieli się piłką. OKC chyba i tak wygra Robersona i na Waitersa nie starczy kasy? LAL, jak wygra Redicka, to Waitersa odpuszcza, tak? Więc Pistons jakby mają spore szanse na Diona, bo ich oferta z rolą jest według mnie korzystniejsza dla Diona. Zaraz zmieniam swój głos ;)

Edytowane przez MJ1

LAF skąd to oburzenie i co Ty pierdolisz w ogóle?

masz czterech dziadów za 120 mln to oczywistym jest, że na rynku FA będziesz w roli żebraka i dostaniesz najwyżej odpadki bo się wypstrzykałeś z hajsu

jak szastasz maksami i ściągnasz Melo to teraz się z tym bujaj

a z resztą masz jeszcze szansę w czwartej turze - może jacyś "ringchesterzy" się skuszą

Właśnie zdałem sobie sprawę, że Waiters powinien trafić do Oklahomy. Chyba... :smile:

To to nie.

Oznaczam, bo to Ci się spodoba.

W sytuacji Bojana Bogdanovica (nr 20 na liście) zdecydowanie najlepszą ofertę dało

Miami.

14 gwarantowanych milionów + 7 w TO

Boston dał

8 gwarantowanych i 8 w TO

Hornets dali MLE/2? :D 

Nie ma takiej finansowej możliwości żeby przy skokach 5% salary tak rozłożyć MLE by w obecnym sezonie nie przekroczyć apron po podpisaniu Robersona, a bez tego nie ma możliwości użycia MLE na Waitersa.

Stopro.

A technikalia i podpisanie najpierw Waitersa za MLE a później Robersona z praw birda?

Tak z ciekawości się pytam.

A technikalia i podpisanie najpierw Waitersa za MLE a później Robersona z praw birda?

Tak z ciekawości się pytam.

Nie można.

Jeśli już używa MLE to zobowiązuje się do nieprzekroczenia 125,266 przez cały rok.

"In other words, when a team is below the Apron and uses its Bi-Annual exception, receives a player who is signed-and-traded, or uses its Mid-Level exception to sign a player to a contract larger than allowed by the Taxpayer Mid-Level exception, the team becomes hard-capped at the Apron for the remainder of that season. "

Nie można.

Jeśli już używa MLE to zobowiązuje się do nieprzekroczenia 125,266 przez cały rok.

"In other words, when a team is below the Apron and uses its Bi-Annual exception, receives a player who is signed-and-traded, or uses its Mid-Level exception to sign a player to a contract larger than allowed by the Taxpayer Mid-Level exception, the team becomes hard-capped at the Apron for the remainder of that season. "

To ile mogli zaproponować Waitersowi by zmieścić obydwu, ile zabrakło?