Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Aczkolwiek nad samym procesem FA pomyślec też można, bo o ile głosowanie powinno zostać, to przydało by się

A) przyspieszyć troche FA - duże przerwy miedzy rundami

B) inne progi finansowe (w sensie może ich wiecej) lub inny podział na tury niż ten ze wzgledu na kasę.

Ale to są detale i można to później przemyśleć.

Dokładnie. Takie rzeczy to wszystko później, najlepiej po wakacjach już jak się NBA zacznie i zapadnie mroczna jesień ;)

Na razie lecimy tym co ustaliliśmy, bo się sami pogubimy. 

Roza to Roza, ale on ma dwuletni kontrakt z TO- zadna dobra umowa, co innego jakby mial PO!! Gdzie przez dwa lata bedzie backupem dla Rubio a w rezerwowym lineupie pile by chcial jeszcze Lance i Barea tez jest w kolejce. 15 minut za Conleyem i 5 mln wiecej to imo wg mnie bez porownania a Thibs ma problem z minutami na pozycjach 1-2 w rezerwowych lineupach.

Roza to Roza, ale on ma dwuletni kontrakt z TO- zadna dobra umowa, co innego jakby mial PO!! Gdzie przez dwa lata bedzie backupem dla Rubio a w rezerwowym lineupie pile by chcial jeszcze Lance i Barea tez jest w kolejce. 15 minut za Conleyem i 5 mln wiecej to imo wg mnie bez porownania a Thibs ma problem z minutami na pozycjach 1-2 w rezerwowych lineupach.

To nawet nie jest 5 mln. To jest 10 mln pewnych piniondzów, bo jest ta TO, jak zauważyłeś.

Taką 5 +5 z PO to pewnie by wygrał jeszcze tego Rose'a Qcin. 

Dla Soty no brainer bedzie wykorzystac TO. Rose dostaje po dupie. Jak masz do wyboru 10 a 15,9 to imo wiadomo co bierzesz. Sytuacja w kazdym klbie podobna. W Memphis nawet wieksza bieda i tam wieksze szanse na pokazanie sie.

Qcin jak dobrze doplacisz to wciagne tego Bazemore do siebie ale moja oferte znasz, inaczej do srolu nie siadamy ;-)

Swoja droga to Sota juz dzis ma c***owa sytuacje z przedluzeniami Wigginsa, Townsa i Rubio. Imo pierwszy pan z Kentem i kupiec bedzie na ten pakiet. Troche te zmiany zasad zachwialy ta ekipa bo wszystko mialem wyliczone z tym odbieraniem FA i przebilbym nawet samego LAFa ale zabawe popsuliscie tymi monetami zaleznymi od wynikow ;-)

Edytowane przez shevcu

Ktoś mówi o minutach, podając za przykład Fultza i Thomasa. Po pierwsze obaj są PG,

Fultz może grać zarówno na pg, jak i na sg. W mojej opinii nawet bliżej mu właśnie do rzucającego obrońcy ala Wade/Roy ( w sensie roli).

@Marcus

Mi nie chodzilo o Rosa, on byl tylko i wylacznie przykladem. To czy trafi do Mem czy Min jest tu naprawde malo istotne.

Problemem jest to, ze patrzenie tylko i wylacznie na cyferki ile kto gdzie zarobi zabija cala przyjemnosc z tej gry podczas czasu wolnej agentury.

Imo jest to do przedyskutowania i nie wierze ze nie da sie znalezc lepszego rozwiazania niz te ktore obecnie funkcjonuje.

Sorry ale rownajac to do wszelkich menagerow, nawet nie wiem football managera w ktorego pewnie czesc z was grala.

Czas w ktorym bylo otwarte okienko transferowe zazwyczaj jest tym najciekawszym, a w be gm jest to tak nudne, ze do teraz nie oddalem swoich 61 glosow bo sie nie moge do tego zmotywowac.

Oczywiscie zrobie to, postaram sie nawet dzisiaj, ale ludzie, ta wolna agentura grzeje mnie mniej niz transfery to AZSu Koszalin.

Serio, tu trzeba jakis zmian, bo nie wierze ze uwazacie ze tak jak jest jest dobrze.

Ale AZS to ty szanuj! 

Ja ze swojej perspektywy mogę powiedzieć, że przy wyborze klubu patrzę na każdy czynnik, czyli pieniądze, ośrodek, PO, rola itd. Ważę wszystkie interesy i wtedy podejmuje decyzje. 

Z Rosem i Thibsem mnie poniekąd przekonałeś, dlatego zmieniam swój głos. 

DAJ

W jaki sposób blokuje Ci DAJa?

Z tego co policzyłem to twój zespół będzie miał +/- 140mln wydatków w salary, więc możliwe że twój zespół się obroni lub będzie lekko pod kreską za sukcesy sportowe. Wciąż masz taxpayera, podpisałeś za minimum Nene ( o ile Ci ktoś nie zawetuje ;) ). To nie są najgorsze perspektywy, by coś zbudować, mimo że twoje ruchy na FA nie przekonują. Nie szukałeś realnej opcji zastępstwa przy porażce Redicka.

Zresztą czy DAJ w wieku 32 lat będzie wart tego, by się o Niego zabijać? Mam poważne wątpliwości.

W jaki sposób blokuje Ci DAJa?

Z tego co policzyłem to twój zespół będzie miał +/- 140mln wydatków w salary, więc możliwe że twój zespół się obroni lub będzie lekko pod kreską za sukcesy sportowe. Wciąż masz taxpayera, podpisałeś za minimum Nene ( o ile Ci ktoś nie zawetuje ;) ). To nie są najgorsze perspektywy, by coś zbudować, mimo że twoje ruchy na FA nie przekonują. Nie szukałeś realnej opcji zastępstwa przy porażce Redicka.

Zresztą czy DAJ w wieku 32 lat będzie wart tego, by się o Niego zabijać? Mam poważne wątpliwości.

Nie może nikt zawetować.

Koncepcja była taka, że 3/5 musi wskazać opcję weto, ale jak widać nikt nie uznał, że Nene za min to jakiś skandal

Nie może być tak, że ktoś widzi niska ofertę i chce podwajać. Cały sens jest w tym, że najpierw większość musi określić z góry, że takiej umowy gracz na 100000% nie podpisze i dopiero wtedy deklarowanie double ma sens.

Edytowane przez Tomek9248

Znaczy jak to?

Wetować zanim będzie wiadomo, która oferta wygra?

No np z Korverem jak były 2 oferty tylko i 1 ekipa miała go gdzieś na samym dole to mój pierwszy wpis wyglądał tak

1. Ktoś tam 2. Weto 3, Lac

W odwrotnej kolejności dajesz graczom szanse na jedną dodtkowa ofertę nie w ciemno. A to nie o to chodzi przecież.

Jeśli np Korver ma 18/3 to nie ma znaczenia, że ktoś by chciał dać 36 bo tego kontraktu na 18 Korver po prostu by nie odmówił.

Ja uważam ,że ruchy w F.A są średnie a były by lepsze bo :

- zatrzymałem CP3 i Griffina

- uzyskałem solidny backup w postaci Nene dla DAJa

- mam wątpliwości czy w real NBA z takimi ofertami Luc nie wybrał by LAC

- Rondo był bardzooooo blisko mojego zespołu gdyby nie oferty Cavs więc miałbym backup dla Paula

Jedynie z ofertą dla Korvera popłynąłem no ale cóż.

No właśnie.

A ja chce zatrzymać core aby być w czołówce konferencji.

Problem w tym LAF, że NIKT w lidze NIGDY nie płacił i nieprędko się to zmieni 120 mln za 4 graczy. Za takie pieniądze buduje się całe drużyny i to wcale niegorsze niż Twoja.

Takich rzeczy się po prostu nie robi

Jest to czysta głupota i ignorancja finansowo sportowa.

Chciałeś płacić 100 mln podatku podczas gdy w NBA najwyżsse opłaty to kilkanaście mln i to w przypadku mistrzowskich Cavs z naciągaczem LBJ.