Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie też Reddik w Lakers no brainer - hajs ten sam to  po co ma ruszać dupę z LA, zwłaszcza, że mu się drugie dziecko urodziło niedawno

gdyby to było 5-6 baniek różnicy to tak, ale kontrakty są z grubsza te same

Jakbym miał podejść na zimno do sprawy, to na miejscu ligi zawetowałbym moją ofertę i ktoś mu powinien zaproponować 2x większy kontrakt. 

nie był bym taki pewien czy mu ktoś tyle da - to przecież Dion ;)

nie doczytałem :D

A ja dalej nie rozumiem, czemu Boston prowadzi w głosowaniu nad Reddickiem 7:3 z lakers.

28-30 min w lakers vs ile? 15 w celtics, czy jeszcze mniej? Są Thomas, Smart, Fultz przede wszystkim. Do tego chodzi zdolny Luwawu. Brown również śmiga na sg. Gdzie minuty dla Reddicka ja się pytam? Hajs ten sam, ale za rok też może dalej liczyć na kontrakt, tyle że grając ogony w Celtach, co najwyżej o wartości minimum dla weterana.

Bedzie smigal na sg. Tak samo jak w Lakers czy gdzie tam jeszcze. Obie umowy sa na rok bo opcji nie podejmie zadna ekipa. Wyzsza kase dal Boston. Boston mu daje PO a Lakers watpie. Lakers maja Butlera i Ingrama, january pitoli o minutach dla JJ, a ja sie pytam czyim kosztem i ile? Do tego sportowo bardziej na rok przekonuja mnie Celtics. Tam jedyny minus to masa graczy w contract year ktorzy beda chcieli sie pokazac ale z drugiej strony to moze wplynac ze wynik ekipy bedzie lepszy niz zakladamy.

Bedzie smigal na sg.

Zamiast jednego z większych dotychczasowych prospectów na obwodzie w tym millenium, czy Smarta, który swoją obroną powinien ukrywać Thomasa i Fultza?

A w Lakers na ławce czeka 30 min na sg/sf (Butler będzie przesuwany na sf,) i ktoś taki na parkiecie est im potrzebny, bo spacing w obecnym składzie może być lipny. 

Edytowane przez człowiek...morza

Zamiast jednego z większych dotychczasowych prospectów na obwodzie w tym millenium, czy Smarta, który swoją obroną powinien ukrywać Thomasa i Fultza?

A w Lakers na ławce czeka 30 min na sg/sf (Butler będzie przesuwany na sf,) i ktoś taki na parkiecie est im potrzebny, bo spacing w obecnym składzie może być lipny.

Ale Boston w gruncie rzeczy ma takie sam potrzeby:

Pierwsza piatka: Thomas-JJ-Gay-Randle-DMC i od razu widzimy, ze to kuleje jezeli chodzi o rzut za trzy - JJ mialby dobry playbook u Stevensa, dwa wszyscy beda w cy wiec musza zapierdalac jak mroweczki. Trzy Thomas nie jest nietykalny. Regis nim handlowal, jako gm Soty sam jeszcze dostalem oferte za niego. Takze tutaj jedyny kwas to moze wyjsc ze nuektorzy beda grali na siebie - w Lakers to samo z DLO i Butlerem.

Nie spuszczalbym sie az tak nad mlodymi w Bostonie, bedzie to drugi garnitur w postaci: Fultz-Smart-Brown-Saric-Nurkic ktory wyglada na spore wzmocnuenie z lawki.

Granie Smartem i Thomasem razem dla mnie to nie jest najlepszy pomysl. Po kazdej stronie parkietu gracz 4 na 5. JJ dla mnie spokojnie wchodzi do s5 tym bardziej ze nie jest byle pionkiem w obronie. Mam jeden z 27 glosow takze spokojnie :-)

zastanówcie się czy na miejscu reddicka chce się Wam mieszać w życiu rodzinnym i wypierdalac do Bostonu na rok żeby grać w drugiej rundzie playoffs? no kurde jaja se robicie i chyba nie sluchaliscie jego podcastow, zostaje w LA i hooi

Jeszcze jakby ktoś z NY brał udział w głosowaniu to można by się zastanowić 

http://nypost.com/2016/06/02/la-clipper-j-j-redick-buys-4-25m-brooklyn-penthouse/

Boston nie ma sensu. Nie po to bierzesz Fultza w drafcie by go teraz ograniczać Reddickiem. Nie po to też rozstajesz się z Bradleyem.

Granie piątką thomas-jj-gay-randle-dmc to chyba zaproszenie drużyny przeciwnej do rzucenia 120 pkt. 

Czyli wychodzi na to, że kolejna oferta leci w otchłań przez team option chyba.

Od początku powtarzałem, że to team option na zwykłym, nieprzepłaconym kontrakcie to strzał w stopę, bo to to rok niegwarantowany.

Ale jeszcze nie zmieniam nic, bo i tak z telefonu mi się nie chce. Poczekam na argumenty drugiej strony.

Wnioskuję o unieważnienie głosu Rijo w temacie Pattersona, sorry ale wybrać ofertę Heat i Pelicans!!! przed Bucks to jest coś nieprawdopodobnego i ciężko w ogóle to jakoś komentować.

Właśnie dostalem alert, że ktoś coś dodał.

Jego głosy są bardzo dziwne.

Zwłaszcza te gdzie Derick Rose wybiera 10/1+1 TO w Wolves zamiast 16/2 w Memphis

oraz Thabo 5/1 w Wolves nad dwoma ofertami 11/2. 

Oznacz go i mu wytłumacz, może czegoś nie zrozumiał albo źle spojrzał.

Edytowane przez Tomek9248

No Thabo to się jeszcze wybroni.

i głosował na Westa w Pacers. Chyba pora powołać tą listę selekcyjną o której mówił Regis...

West w Pacers tylko to spina wszystko :P

Wydaje mi sie, ze Rijo troche inaczej zinterpretowal zapis 10/1+1 moze myslac, ze to jest 10 mln pewne

Tak sobie myślę, a przy okazji odpowiadam człowiekowi morza, że Redick w Lakers to bardzo niebezpieczny precedens.

Boston jest lepszym klubem, ma lepsze perspektywy, poważniejsze aspiracje na sukcesy, zaoferował lepsze pieniądze i wyznaczył sobie jako główny priorytet co samo w sobie mówi, jak integralną częścią tej drużyny ma być w wizji Regisa.

Ktoś mówi o minutach, podając za przykład Fultza i Thomasa. Po pierwsze obaj są PG, po drugie Thomas nie jest wskazywany jako przyszłość klubu, więc możliwe, że zostanie ograniczony, jeśli Fultz będzie dawał drużynie jakość już w pierwszym sezonie, co można stawiać pod dużą wątpliwość.

Boston po za Smartem nie ma SG, więc z miejsca można zakładać, że będzie starterem.

Nie bez znaczenia są też plotki, że Lakers ma poważne plany na przyszłe FA i nie podejmie drugiego roku dla Redicka. Boston na taki krok może się zdecydować.

Wszystko przemawia za Bostonem.