Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie to leżę w szpitalu i nie mam za bardzo głowy do przekonywania Was dlaczego Patterson powinien podpisać z Bucks, ale przede wszystkim to będzie grał w lepszej drużynie za lepsze pieniądze, nie wierzę że w przyszłym roku mógłby dostać mniej niż to 5,5 mln.

Poza tym u mnie też będzie starterem, i w jakim sensie za plecami będzie miał Makera? Bo jak dla mnie to za plecami będzie miał Lopeza, a Maker będzie ich zmiennikiem.

W różnych okolicznościach i matchupach może też spokojnie u mnie być trzecią opcją, poza tym gość jest idealnym fitem dla Giannisa i całej mojej ekipy. Przede wszystkim to zamiast walczyć tylko o PO to będzie walczył o ECF.

Generalnie to leżę w szpitalu i nie mam za bardzo głowy do przekonywania Was dlaczego Patterson powinien podpisać z Bucks, ale przede wszystkim to będzie grał w lepszej drużynie za lepsze pieniądze, nie wierzę że w przyszłym roku mógłby dostać mniej niż to 5,5 mln.

Poza tym u mnie też będzie starterem, i w jakim sensie za plecami będzie miał Makera? Bo jak dla mnie to za plecami będzie miał Lopeza, a Maker będzie ich zmiennikiem.

W różnych okolicznościach i matchupach może też spokojnie u mnie być trzecią opcją, poza tym gość jest idealnym fitem dla Giannisa i całej mojej ekipy. Przede wszystkim to zamiast walczyć tylko o PO to będzie walczył o ECF.

Właśnie chodzi mi o to, że rezerwowym będzie Thon, który może go z tego s5 wypchnąć, bo na to potencjał ma.

W tym sezonie Patterson ma zarezerwowane s5 niezależnie od okoliczności. ;)

Pamiętaj też, że w Real NBA dostał tax mle, więc ta pewność, że 5,6 dostanie nawet jak złapie kontuzje, jest niczym nie podparta w faktach. ☺

Do tego u mnie może być i 2 opcja - 3 to jest z marszu.

A tak btw to zdrowiej SlaKB!

Edytowane przez TuPalnik

Tak sobie myślę, że chyba zjebałem z tymi ofertami. Powinienem oprócz Tima zapodać Redicka. Tim mi nic nie da, bo Atlanta go wyrówna i po zawodach.

Na 4 rundę zostaje sam szrot, gracze bez większego albo nawet jakiegokolwiek znaczenia strategicznego.

Chyba muszę ten rok przetrzymać i zobaczymy co przyszłe lato przyniesie.

Nie wiem ale śmiesznie wyjdzie z moim rfa simonsem.

Jest pare głosów na niższa ofertę pisyons.

Czyli co? Jak niższa oferta wygra to go wyrównam i będę miał na lepszych warunkach niż moja oryginalna oferta?

Niższa oferta o 1mln, ale lepsza dla gracza, bo po dwóch latach może spróbować wziąć wyższy kontrakt. Twój mu związuje ręce.

Ale tak, możesz wyrównać.

Nie wiem ale śmiesznie wyjdzie z moim rfa simonsem.

Jest pare głosów na niższa ofertę pisyons.

Czyli co? Jak niższa oferta wygra to go wyrównam i będę miał na lepszych warunkach niż moja oryginalna oferta?

Tak będzie.

Pewnie kierują się małą różnicą finansową i tym PO.

Nie wiem tylko, czy będziesz musiał tę opcję przenosić do kontraktu, czy liczy się tylko wartość. Jeśli tylko to 2 to faktycznie oferta Spurs lepsza jednak.

Ktokolwiek?

Tak sobie myślę, że chyba zjebałem z tymi ofertami. Powinienem oprócz Tima zapodać Redicka. Tim mi nic nie da, bo Atlanta go wyrówna i po zawodach.

Na 4 rundę zostaje sam szrot, gracze bez większego albo nawet jakiegokolwiek znaczenia strategicznego.

GM Atlanty chyba i tak wyrówna, bo THJ jest rfa

Jak patrzę na ilość ofert warunkowych to wygląda, że ładnych kilku graczy z tej rundy jednak angażu nie dostanie i będzie można się po nich jeszcze zgłosić. 

No właśnie o tym pisałem ;)

nie doczytałem :D

A ja dalej nie rozumiem, czemu Boston prowadzi w głosowaniu nad Reddickiem 7:3 z lakers. 

28-30 min w lakers vs ile? 15 w celtics, czy jeszcze mniej? Są Thomas, Smart, Fultz przede wszystkim. Do tego chodzi zdolny Luwawu. Brown również śmiga na sg.  Gdzie minuty dla Reddicka ja się pytam? Hajs ten sam, ale za rok też może dalej liczyć na kontrakt, tyle że grając ogony w Celtach, co najwyżej o wartości minimum dla weterana. 

Zanim zagłosuję, chciałbym wiedzieć kilka rzeczy:

2) ile minut JaVale dostanie w 76ers przy zdrowym Embiidzie?

Za odpowiedzi na pytania z góry dzięki :smile: daję Wam czas do 20 ;)

Skoro dziękujesz to muszę odpowiedzieć ;)

Jest duże prawdopodobieństwo, że przy podpisaniu McGee, WCS poleci w wymianie, zainteresowanie jest. Wtedy miałby duże minuty, nawet przy zdrowym Embiidzie. Oczywiście nie wiem jak to będzie, ale nie wykluczam takiego ruchu.

Oczywiście nic to nie zmieni, dziękuję za pojedyncze głosy, lawina ruszyła.

Szykuje się już do 4tej rundy ;)

Mam pytanie techniczne. Czy Lakers przy podpisaniu Reddicka, mają salary na Milesa? Bo mam pewną wątpliwość.

Dobra, zgodnie z sugestią CM (chce Waitersa skurczybyk) zaczynam kampanię pt Redick w Lakers.

Jakbym miał podejść na zimno do sprawy, to na miejscu ligi zawetowałbym moją ofertę i ktoś mu powinien zaproponować 2x większy kontrakt. 

Edytowane przez człowiek...morza

Skoro dziękujesz to muszę odpowiedzieć ;)

Jest duże prawdopodobieństwo, że przy podpisaniu McGee, WCS poleci w wymianie, zainteresowanie jest. Wtedy miałby duże minuty, nawet przy zdrowym Embiidzie. Oczywiście nie wiem jak to będzie, ale nie wykluczam takiego ruchu.

Oczywiście nic to nie zmieni, dziękuję za pojedyncze głosy, lawina ruszyła.

Szykuje się już do 4tej rundy ;)

Mam pytanie techniczne. Czy Lakers przy podpisaniu Reddicka, mają salary na Milesa? Bo mam pewną wątpliwość.

Jest to argument ;) z drugiej strony jednak jak Embiid się połamie, to JaVale by tylko został na środku, więc nie wiem, czy byś tak zaryzykował ;)

Choć w sumie to dla mnie niekorzystne (znów dostanę łomot od GSW :P), to uważam, że West i JaVale jednak wybiorą GSW, choć tamte oferty finansowo lepsze. Zastanawiałem się długo, tak jak nad Tuckerem i Pattersonem, ale wydaje mi się, że ja na ich miejscu jednak bym tak wybrał.

Też przygotowuje się do 4. rundy ;) nawet jak podpiszę Ersana (którego serdecznie zapraszam i zachęcam do głosowania na UTA - Ilyasova nie pożałuje tej decyzji ; )), to i tak mam 2 sloty wolne jeszcze :) a pomysłów jest co najmniej kilka ;)

LAL chyba dali ofertę warunkową, że jak Redick podpisze, to Milesa już nie chcą.