Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

niby to mieliśmy komentować o FA :P parę słów ode mnie: THJ i Mbah a Moute - nie łudzę się, że wygram, bo są lepsze oferty ;) Ilyasova dobrze opisany w Media Room - z dopiską: Jazz byli w 2.rundzie PO, Raptors tylko w 1. ;) Reed jest mój i spoko - dałem mu więcej niż minimum, ale TO mam, więc w sumie jestem zadowolony z tego :) pozostaje mi tylko czekać na Wasze decyzje o Ilyasovie - zastanówcie się na spokojnie, poczytajcie i zdecydujcie według Waszego sumienia, a nie tak, bo tak głosuje większość GMów ;)

No i jak wspominałem, poczytam Wasze opisy odnośnie trudnych wyborów i rano zdecyduję.

Pozdrawiam i życzę udanej analizy i dobrej zabawy przy głosowaniach :)

czyli oficjalnie rezygnujesz?

powodu Kadeema Allena? no weź przestań, a co Dirk powie jak się o tym dowie?

Tak, oficjalnie. I nie załamujcie mnie, że nie rozumiecie dlaczego. Kadeem Allen i Kobi Simmons nie są osobami, którym zamierzałbym poświęcić tyle czasu ile już zrobiłem, a tym bardziej rezygnować z ich powodu z gry. Nie akceptuję jednak zachowania januarego, który nie respektuje regulaminu, który sam stworzył. Jestem równie mocno rozczarowany postawą wielu userów, którzy widzą we mnie cwaniaka, który próbował przechytrzyć wszystkich, żeby podpisać tych dwóch ziutków z Arizony (LOL - mało prawdopodobne, że oni zagrzeją na dłużej miejsce w lidze). Powodem mojej rezygnacji nie jest chęć podpisania tych 2-ways, tylko brak mojej zgody na to co tutaj się odpierdala.

Edytowane przez karpik

Tak, oficjalnie. I nie załamujcie mnie, że nie rozumiecie dlaczego. Kadeem Allen i Kobi Simmons nie są osobami, którym zamierzałbym poświęcić tyle czasu ile już zrobiłem, a tym bardziej rezygnować z ich powodu z gry. Nie akceptuję jednak zachowania januarego, który nie respektuje regulaminu, który sam stworzył. Jestem równie mocno rozczarowany postawą wielu userów, którzy widzą we mnie cwaniaka, który próbował przechytrzyć wszystkich, żeby podpisać tych dwóch ziutków z Arizony (LOL - mało prawdopodobne, że oni zagrzeją na dłużej miejsce w lidze). Powodem mojej rezygnacji nie jest chęć podpisania tych 2-ways, tylko brak mojej zgody na to co tutaj się odpierdala.

Czyli w sumie zrobiłes to specjalnie i z premedytacją :D 

Wszyscy wiedzieli, jak dużo spraw na bieżąco się zmienia i jak dużo znaków zapytania wystepuje, 29 GMów zrozumiało, żeby tych TW nie dawać, ale Ty uparcie musiałeś dać. No trudno.

Było miło. 

no cóż doszło do nieporozumienia - Ty sobie te zasady zinterpretowałeś tak, większość inaczej, ale tego o tym "przecwaniakowaniu" nie bierz do siebie bo nie chciałem, żeby to zabrzmiało pejoratywnie ;) po prostu dla mnie oczywiste było, że składanie teraz ofert na two-way jest nielogiczne i napisałem dlaczego

a teraz to wygląda tak, że się obrażasz bo inaczej niż wszyscy zrozumiałeś zasady

ale ok, jeśli decyzja jest ostateczna to nie będziemy namawiać - w Mavs na pewno zrobiono kawał dobrej roboty i nowy GM będzie miał fajny grunt pod budowę drużyny  :smile:

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Powodem mojej rezygnacji nie jest chęć podpisania tych 2-ways, tylko brak mojej zgody na to co tutaj się odpierdala.

System jeszcze długo nie będzie doskonały. Będzie jeszcze wiele afer. Liczyłem, że będziesz tak jak dotychczas działał, by problemy rozwiązywać.

Sprawę sobie wyjaśniliśmy. Ubolewam bardzo nad twoim odejściu, wprowadzałeś mnie do gry i tłumaczyłeś większość zasad od zera. Dzięki za to wszystko i inne cenne opinie.

Bardzo chciałbym byś wrócił i wciąż nie rozumiem powodów dla których rezygnujesz.

W regulaminie jest napisane, że two waye od 4 tej rundy. Także nie jest prawdą, że january nie stosuje własnego regulaminu. Prawdą jest, że jest chaos za który january z ociąganiem, ale jakoś przeprosił. Naprawdę nie ma co kruszyć kopii o takie bzdury.

Nie bądź egoistą i wróć dla nas maluczkich dla których byłeś zawsze rozsądną przeciwwagą dla dyktatorskich inklinacji Januarego, dla chaosu robionego przez innych graczy. Proszę.

no ja też nie wiem - to akurat jest zwykły foch

a ja to byłem najbliżej rezygnacji nawet nie przy tych ostrych kłótniach z Wami o luxury, ale jak obserwowałem co odjebywał Timi Hardaway ostatnio w CHI

Doobra. 

Wróćmy do rozmowy czemu David West chce zostać w Warriors i nie wyobraża sobie grania gdzie indziej :)

bo cytując LAFa jest JEST JEBANYM "RINGCHESTEREM

Oj, ale ja się nie zgadzam.

Nie d końca tak negatywnie.

Najpierw jak odpuścił te 10 mln z Indianą to sobie pomyślałem, że wow, faktycznie koleś na koniec chce być part of a journey. 

Jak odchodził ze Spurs no to faktycznie, jebany ringchester chetos.

Ale po tym wywiadzie dla Davida Aldridge'a trochę zmieniłem zdanie. jak tam mówił o tym, że kasa nie jest najważniejsza, że liczą się te małe momenty, wygrywanie, ciężka praca codzienna z tymi ludźmi. Naprawdę był tam kurewsko autentyczny imho

Karpiu!!!!!!!

Bo będę obserwował postępy twoich orłów simmonsa i allena z 2 ways.

Nie chce Ciebie podpuszczać ale jak wrócisz a za pare lat goście wyjdą na ludzi w NBA to będziesz mlaskał jak znawca ze się poznałeś na nich jako pierwszy a my idzieuac w 4 sezonie wspólnej gry dając im sowite oferty i chcąc ich podkupić.

A jak pidtrzymasz decyzje to jak im nie wyjdzie to zawsze ich zapamiętam ze są marni ale wysadzili jednego gm z fotela w lato 17.

Wiesz pamięć jest wybiórcza.

Użytkownik ignazz edytował ten post dziś, 17:22

Troche to inaczej zinterpretowalem. Jak poprawimy oferte na 25,2/3 lub 33,6/4 to mozemy ja przeglosowac czy mam czekac do 4 tury i smuecic julkowi w skrzynce.

Usuń post z tematu albo przeklej tu. 

Jeśli to ma być wysokość MLE to musisz dodać jeszcze 5% wzrost tego MLE chyba. Ale nie czytam w myślach januaremu

Jako ze przeoczylem troche ten zapus w regulaminie w pjt 3,6 to mam pytanie i prosbe bo nie chce mi sie czekac do 4 tury: czy oferta dla Bogdana moze byc juz teraz zmieniona na 33,6/4 ,(8,4/8,4/8,4/8,4) a jezeli nie to 25,2/3 (8,4/8,4/8,4) bo srednio chce mi sie czekac z kolejna oferta do 4 tury

Ja uważam, że oferta 33,6/4 powinna już obowiązywać.