Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewne szansa na przebicie się do 1 druzyny i ewentualne dobre wyglądanie w niej na swojej pozycji.

Jak np. w GSW mam Duranta i Crowdera to raczej żaden SF nie chciałby tam uderzyć.

Ale wśród centrów GSW już powinno być łakomym kąskiem. 

A ja uważam, że to doskonały moment na powołanie listy waiverów, która przecież i tak będzie obowiązywać podczas sezonu.

A właśnie, January. Nie powinno to zostać umieszczone w regulaminie?

A ja uważam, że to doskonały moment na powołanie listy waiverów, która przecież i tak będzie obowiązywać podczas sezonu.

A właśnie, January. Nie powinno to zostać umieszczone w regulaminie?

a może zrobimy wężyk? W sensie kolejność może być od ostatniego miejsca do pierwszego i potem od pierwszego do ostatniego i w sumie to byłby taki draft 2.0 ;)

kolejność jak przy drafcie. Najgorszy ma pierwszeństwo wyboru.

To ma zastosowanie przy ściąganiu graczy w trakcie sezonu. Było omawiane, gdzieś tam w którymś temacie.

Jak ktoś wybierze to spada na koniec listy.

Można to zastosować do two-way playerów.

a jakieto ma pokrycie w rzeczywistości?

Panowie. Czy to nie jest najlepszy czas, by przedyskutować sprawę na jakich warunkach będą podpisywani two-way playerzy?

Chodzi mi o sytuacje, gdy jeden gracz dostanie 5 ofert. Co zadecyduje o kolejności?

waiver wire moim zdaniem, czyli od najgorszego do najlepszego 

jak się zgodzicie możemy dać wyjatkowo karpiowi 1szy wybór w ramach ugody między Cubanem a lig, żeby przestał odjebywać manianę w roku farewell tour Dirka

kolejność jak przy drafcie. Najgorszy ma pierwszeństwo wyboru.

To ma zastosowanie przy ściąganiu graczy w trakcie sezonu. Było omawiane, gdzieś tam w którymś temacie.

Jak ktoś wybierze to spada na koniec listy.

Można to zastosować do two-way playerów.

no tak, ale trochę to nie fair :tongue: dla 2way playerów nie ma dużego znaczenia team, a tu najgorszy by wybierał jako #1 i pierwszego i drugiego gracza. Dlatego ja proponuję wężyk:

ostatni team - wybiera jako pierwszy

przedostatni team - wybiera jako drugi

...

2. najlepszy team - wybiera jako 29.

najlepszy team - wybiera jako 30.

i drugi gracz:

najlepszy team - wybiera jako 1.

2.najlepszy team - wybiera jako 2.

...

najgorszy team - wybiera jako 30.

Wydaje mi się, że przy 2wayach powinno być sprawiedliwie, bo tak jak proponujesz, to znów premiujemy najgorsze ekipy, a w NBA tak nie jest w kwestii 2-wayów - tu wydaje się, że każdy ma równe szanse.

Edytowane przez MJ1

a jakieto ma pokrycie w rzeczywistości?

nic lepszego nie wymyślimy - tak jak wczoraj pisałem karpikowi tutaj każda oferta jest taka sama, hajs ten sam i szanse na grę też

bo nie wyobrażam sobie dyskusji "u mnie dostaniesz 5 minut w garbage a u niego tylko 3" :grin:

btw pomysł MJ1 z wężykiem jest świetny i proponuję na tym zakończyć dyskusję

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Premiuje najgorsze, bo te przy obecnych CBA już wcale nie są mocno uprzywilejowane.

A po za tym, jak ktoś wykorzysta swoją pozycje na liście to spada na sam dół kolejki i potem, może być w innych okolicznościach stratny.

nic lepszego nie wymyślimy - tak jak wczoraj pisałem karpikowi tutaj każda oferta jest taka sama, hajs ten sam i szanse na grę też

bo nie wyobrażam sobie dyskusji "u mnie dostaniesz 5 minut w garbage a u niego tylko 3" :grin:

Przecież to jest mój pomysł...

Przenoszę to do tutejszego tematu, jako bardziej odpowiedniego :D

Nie wiem w którym temacie to pisać, ale z racji tego, że poza mną również Karpik złożył podobny kontrakt Dotsonowi spróbuje krótko przekonać, dlaczego to właśnie do mnie miałby przyjść.

Planuje mu dać te 15-20 minut* (a z biegiem trwającego sezonu może i więcej kosztem Lee w celu tankowania i rozwijania młodych), które są obecnie przyporządkowane do Crawforda, albowiem tego drugiego jeśli nie uda mi się wymienić, zwolnię przed sezonem.

*oczywiście jeśli w jakimś stopniu pokaże się w realnym świecie, bowiem mogę się mylić co do jego potencjału i może się okazać, że nie dostanie żadnych minut w realu, a NBA go po sezonie wypluje. 

Chciałbym tylko dodać, iż w Dallas Dotson o te minuty może mieć bardzo ciężko. Patrząc na ich skład można z dużą pewnością powiedzieć, że na sf będą śmigać Isaac i Anunonby. Do tego jest Prince(który z powodu tłoku będzie musiał szukać minut również na sg) i Dudley. Na sg są jeszcze Burks i Stauskas. Można domniemywać również, iż z powodu strasznego tłoku pod koszem któryś z wysokich zostanie wymieniony na gracza obwodowego. 

Dodatkowo w zasadzie wszyscy zawodnicy są młodzi, więc w Dallas Dotson nie będzie miał wśród swoich kart przetargowych do grania "wieku", bo tam wszyscy ją mają.

Trzeba więc postawić pytanie, czy Dotson woli 1 milion rocznie więcej, czy szansę na minuty, które NYK powinni mu zagwarantować, z szansą kto wie, czy nie na s5 w drugiej części sezonu, jeśli pokaże się z dobrej strony.

Wybór pozostawiam wam drodzy koledzy. Wybierzcie rozsądnie :smile:

wiesz, że za ten milion kupi mamusi chatę a gwarancję minut od NYK to ogólnie nie powiem gdzie można sobie wsadzić

dla takiego kogoś jak Dotson milion USD to jest mnóstwo hajsu

To zależy, jak bardzo w siebie wierzy. 

W Knicks ma szansę zaistnieć i dostać dobrą wypłatę w następnym kontrakcie. W Dallas prawdopodobnie zniknie.

Po przyjściu do Knicks obejrzałem go sobie z 10 razy w ncaa+spotkania ligi letniej i jak na moje gość ma warunki do stania się dobrym rolsem w nba. Skoro ja w niego wierzę, to on w siebie tym bardziej. 

dokładnie, tura dla 2wayów to byłaby loteria i mnóstwo problemów. Pomysł MC jest niesprawiedliwy, niekorzystny dla dobrych ekip, a wężyk daje równe szanse, a tak jest w 2wayach - kluby same proponują graczom, nie promuje się gorszych ekip ;)

tylko proponuję wink wink agreement, że nikt kto jest przed Mavs w 1 rundzie nie zajebie karpików jednego z tych jego prospektów

Karpiu jak to czytasz to się odezwij i przestań strzelać focha :) bo próbuję jakąś ugodę tu wypracować 

Jeżeli tak mają wyglądać Twoje głosy Tomek to skomentuję to tylko tak - mściwy jesteś a nie obiektywny.
W żaden sposób Cię nie uraziłem podczas rozmowy o McGee, mam swoje racje, które próbuję przedstawić i które mogę przedstawić a Ty to przenosisz na głosowanie. Gdzie tylko można dajesz mnie na ostatnim miejscu. Dziękuję. Nie będzie vice versa.

29. Patrick Patterson

·         Milwaukee Bucks 10/1

·         Chicago Bulls 15,6 /1+1 PO*

·         Los Angeles Lakers 12,75/1+1 TO

·         Miami Heat 21/2+1 PO*

·         Portland Trail Blazers 16,35/3

·         New Orleans Pelicans 8,872/1+1 PO

·         Washington Wizards 16,35/2+1 TO

·         Philadelphia 76ers 14/2+1 TO

·         Cleveland Cavaliers 16,35/3

Głos: 1.Milwaukee 2.Chicago 3. Miami 4. Nowy Orlean 5. Cleveland 6. LA 7.Portland 8. Wizards 9. Philadelphia

Tecu, nie wiem, czemu się mnie czepiasz. Tu Twoja pierwsza oferta. Nie ma mowy, żeby była najlepsza. Dałeś mu aż 3 lata, 4.5 mln na rok, a jeszcze w ostatnim roku jakby grał za dobrze to TO. To jest tak naprawdę 9/2 kontrakt, bo ten ostatni rok będzie aktywowany tylko wtedy, kiedy dla Ciebie będzie to korzystne = dla gracza raczej nie bardzo. ucks, Bulls, Miami dali o wiele lepsze oferty. No i tu możemy skończyć, bo nawet sam proponowałem, żeby wpisywać tylko najlepsze 5 ofert, bo tak naprawdę znaczenie mają tylko pierwsze 3 miejsca.

2. Kelly Olynyk

·         Denver Nuggets 14 /1

·         Chicago Bulls 15,6/1+1 PO

·         Toronto Raptors 36,15/3+1 PO

·         San Antonio Spurs 12/3

·         Philadelphia 76ers 14/1+1 TO

Głos: 1. Denver 2. Toronto 3. Chicago 4. San Antonio 5.Philadelphia

Kolejna oferta.  Tutaj przyznaję, że popełniłem błąd. Ale polega on natym, że zamiast na 5 powinienem dać Cię na 4 miejscu. Żadna różnica.  Znów 7 mln gwarantowane. Od Denver jest 14 na rok, od Bulls jest 16 gwarantowanych i jeszcze PO jakby nagle wystrzelił. Toronto daje 36 gwarantowanych milionów z zabezpieczeniem w postaci PO. A u Ciebie znów to TO, które jest dla gracza zawsze niekorzystne, bo oznacza, że jak będzie wart więcej pieniędzy to mu nie pozwoli się ich zarobić.

15. Tyreke  Evans

·         Indiana Pacers 8,872 / 2

·         Brooklyn Nets 8,872 /2*

·         Memphis Grizzlies 24,5 /3

·         Detroit Pistons 9,79 /1+1 PO*

·         Washington Wizards 16,35/2+1 TO

·         Philadelphia 76ers  27/2+1 TO

Głos:  1. Memphis 2. Philadelphia 3. Detroit 4.Indiana 5.Brooklyn 6. Washington

O patrz, tutaj Cię dałem na drugim za Memphis. Dajesz gwarantowane 18 milionów Memphis daje 25 gwarantowane. Gdybyś dał PO to byś wygrał bez gadania. Ale w MEM Tyreke dostaje pewne 25 milionów a u Ciebie 27 tylko pod warunkiem, że będzie zdrowy i będzie grał lepiej niż jego kontrakt go opłaca. Po raz kolejny udupia Cię TO - to jest BARDZO NIEKORZYSTNE dla gracza, zawsze. 

44. PJ Tucker

·         Miami Heat 21/2+1 TO

·         Atlanta Hawks 20/1+1 TO

·         Houston Rockets 11/2

·         Washington Wizards 16,35/3

·         Philadelphia 76ers 17/2+1 TO

GGłos: 1.Atlanta 2.Houston 3. Miami 4. Washington 5. Phladelphia

Kolejny raz. Zaproponowałeś PJ kontrakt na 11,2/2, ale dodatkowo uwiązałeś go tym TO,, jakby grał za dobrze to nie może podpisać nowej, wyższej umowy. Więc oferta Hawks (więcej w 2 lata niż u Ciebie w 3 z ta nieszczesna TO) jest wiele lepsza. Oferta Houston jest lepsza, bo daje taką samą kasę w 2 lata, a po 2 może uciekać i podpisać lepszy kontrakt. A jak zagra słabo? No cóż, Ty też mu nie ddasz 3 roku jak zagra słabo. Miami gwarantowane 14 mln 7 rocznie. Wizards daje to samo co Ty, ale pewne i gwarantowane, a Ciebie gwarantowane tylko jeśli będzie grał za dobrze.

Położyły Cię wszędzie team option, a nie skąpstwo. Opcja druzyny z założenia jest bardzo niekorzystna dla gracza. Jeśli gra dobrze i mógłby szukać nowej, wyższej umowy to jest uwięziony i nie może nic zrobić. Jeśli gra słabo to jest unguaranteed rok przecież i dostanie kopa w dupę. Przecież w NBA na TO pozwalają sobie tylko jacyś słabi gracze, których cud że ktoś chce, albo zawodnicy, którzy są mega przepłaceni. A Ty szastasz tym TO na prawo i lewo zaniżając każdą swoją ofertę.

Nie widzę, żebym w jakikolwiek sposób Cię tu skrzywdził. Jeśli ktoś to widzi to dajcie znać.

Edytowane przez Tomek9248