Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież january pisał, że Waiters nielegalny, a Mirotić nielegalny, gdy Roberson podpisze ;) kwotowo Miro i Roberson może legalne, ale te przeskoki typu 7/8/8/10 też legalne?

No pisał, ale źle pisał. 

Wszystkie umowy mieszczą się w wartościach MLE.

Ustalaliśmy już przy okazji 1 tury, że rozpisanie kontraktu jest sprawą GM. Tak oczywiście nie będzie mógł, ale do oferty liczy się suma na umowie, a ta się zgadza. 

Edytowane przez Tomek9248

A co ma być?

Przecież było kilka razy mówione, że takie oferty są nieregulaminowe i BTPH dobrze o tym wiedział.

proszę o punkt regulaminu albo CBA, który to stwierdza, bo argumenty "było mówione", "karpik mi powiedział na prv" są śmiszne

btw i bez spiny, to tylko ćwiczenie intelektualne - biorę i tak Dedmona a nie mcdanielsa  

No i minima to gora 2 lata jak pamietam a nie 4 ;-)

Minimum exception jest na dwa lata.

Minimum z uzyciem cap space może być na cztery.

tak ja to widzę

no ale jak pisałem to nie ma w tym przypdku znaczenia

tak ja to widzę

no ale jak pisałem to nie ma w tym przypdku znaczenia

Tak jest.

2 lata to jest wyjątek

za capspace nawet do 5 mogą być, aczkolwiek wiadomo jak jest z podpisywaniem tego. 

proszę o punkt regulaminu albo CBA, który to stwierdza, bo argumenty "było mówione", "karpik mi powiedział na prv" są śmiszne

btw i bez spiny, to tylko ćwiczenie intelektualne - biorę i tak Dedmona a nie mcdanielsa

tak ja to widzę

no ale jak pisałem to nie ma w tym przypdku znaczenia

Aha, dobrze wiedzieć :-)

A co z ofertami Brooklyn? Co to znaczy MLE w tym przypadku? Nie ma na ile lat - trochę olewcza. Założyłbym, że na rok

Brooklyn miał MLE?

Room mle/2

Też mi się nie podoba to, bo utrudnia życie wszystkim. Przecież dopisanie /2 zajmuje sekunde.

Jeszcze gorsza jest oferta NY. Napisanie tego tekstu zajęło pewnie dłużej niż przeliczenie wartości.

Dla mnie głupota i utrudnianie sobie i wszsystkim innym.

Btw., ze dwa-trzy dni temu było coś o trade'ach Bulls i teraz znowu jest o FA Cavs. Według mnie dopóki nie stwierdzi się czyjegoś multikonta, to nie powinno się wtrącać w ruchy managerów. Od tego jest ta gra i ktoś musi zrobić słabe ruchy w opinii ogółu, by ktoś mógł zrobić dobre. Traktujmy to też jako zabawę, jak ktoś z Cavs z LeBronem zrobi drużynę tylko na pierwszą rundę PO, to też jest fajnie i zabawnie, a przy okazji z boku powstanie inna kozacka drużyna, która w prawdziwym świecie nie miałaby szans na sukcesy.

Btw., ze dwa-trzy dni temu było coś o trade'ach Bulls i teraz znowu jest o FA Cavs. Według mnie dopóki nie stwierdzi się czyjegoś multikonta, to nie powinno się wtrącać w ruchy managerów. Od tego jest ta gra i ktoś musi zrobić słabe ruchy w opinii ogółu, by ktoś mógł zrobić dobre. Traktujmy to też jako zabawę, jak ktoś z Cavs z LeBronem zrobi drużynę tylko na pierwszą rundę PO, to też jest fajnie i zabawnie, a przy okazji z boku powstanie inna kozacka drużyna, która w prawdziwym świecie nie miałaby szans na sukcesy.

To nie jest multikonto.

To jest Rappar który od początku gry napisał 2 posty i wypada mu podziękować, bo marnuje nasz czas tylko. Nawet swojego nie.

Poza tym stwierdzenie multikonta to żaden wyznacznik, bo bardzo łatwo można to obejść ;)

Edytowane przez Tomek9248

To nie jest multikonto.

Wiem o tym, napisałem jedynie, że wywalać z gry wypada albo za multikonta, albo za brak aktywności, w sensie wysłanie ofert czy coś w tym rodzaju.

Ja też mało piszę, ale nie oznacza to że nie śledzę gry. Po prostu wolę siedzieć cicho niż walnąć jakąś głupotę, choć u mnie większość postów to pytania o samą rozgrywkę raczej. :grin:

Nie wiem w którym temacie to pisać, ale z racji tego, że poza mną również Karpik złożył podobny kontrakt Dotsonowi spróbuje krótko przekonać, dlaczego to właśnie do mnie miałby przyjść.

Planuje mu dać te 15-20 minut* (a z biegiem trwającego sezonu może i więcej kosztem Lee w celu tankowania i rozwijania młodych), które są obecnie przyporządkowane do Crawforda, albowiem tego drugiego jeśli nie uda mi się wymienić, zwolnię przed sezonem.

*oczywiście jeśli w jakimś stopniu pokaże się w realnym świecie, bowiem mogę się mylić co do jego potencjału i może się okazać, że nie dostanie żadnych minut w realu, a NBA go po sezonie wypluje. 

Edytowane przez człowiek...morza

Panowie. Czy to nie jest najlepszy czas, by przedyskutować sprawę na jakich warunkach będą podpisywani two-way playerzy?

Chodzi mi o sytuacje, gdy jeden gracz dostanie 5 ofert. Co zadecyduje o kolejności?

Zapewne szansa na przebicie się do 1 druzyny i ewentualne dobre wyglądanie w niej na swojej pozycji.

Jak np. w GSW mam Duranta i Crowdera to raczej żaden SF nie chciałby tam uderzyć.

Ale wśród centrów GSW już powinno być łakomym kąskiem.