Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ale lepsze dla teamów, a może ktoś liczył na steala?

Ja Cumminghama i Meeksa wychodzi, że mogłem mieć na dwa lata. Biorąc pod uwagę małą ilość gotówki w przyszłym roku, ich wiek i problem z kontuzjami u Meeksa to może podejmą te oferty na drugi rok, chociaż wątpię.

Trochę było gadki o Spurs i w sumie dziwię się ofertom Ignazza.

MA na SG/SF w rezerwie już Belinelli, MKG i Kyle Andersona. Brak zmiennika dla Dragica, brak zmiennika dla Aldgride i Howarda.

A tu oferty lecą do Simmonsa, Cartera, Robersona i jeszcze Sefoloshy.

Dopiero na końcu, gdzieś Olynyk z śmieciową ofertą.

Jak spisywałem te umowy to aż 2 razy sprawdziłem czy to na pewno SAS. Mocno niefitowe się wydają. Tak samo jak wydanie całego taxpayer na Simmonsa o którym sam Ignazz nie tak dawno pisał, że mało w nim koszykarza.

Tak samo Phily coś tak dziwnie poszło. To TO Tecowi uwala praktycznie każda turę. Teraz mógł mieć Tyreke na 3 lata za całkiem fajne pieniądze, ale przez TO 3 pełne lata od Memphis są lepsze. I ta strasznie niemrawa oferta dla JMG. 4 mln i też TO. Mógł już mu chociaż dać 10/2 lub nawet trochę więcej. Wyglądałoby to o wiele lepiej niż 3 lata z TO dla gracza w tym wieku i w takiej sytuacji gdzie jeszcze jeden dobry sezon może mu zapewnić 10 mln ale na rok

Edytowane przez Tomek9248

Jak spisywałem te umowy to aż 2 razy sprawdziłem czy to na pewno SAS. Mocno niefitowe się wydają. Tak samo jak wydanie całego taxpayer na Simmonsa o którym sam Ignazz nie tak dawno pisał, że mało w nim koszykarza.

Wkleiłbyś formatkę, bo chciałbym zacząć porównywać oferty, a strasznie dużo tego.

A ja się cieszę, że nie przestrzeliłem z żadną z umów. Chyba w miarę ok wyczułem wartość graczy.

Obiektywnie przegram walkę o Gibsona co najmniej z Toronto, mam nikłe szanse na Ersana i zatrzymuję (raczej) Ginobiliego. Walczę o Olynyka i PatPata z czego na tego drugiego mam jednak większe szanse.

Edytowane przez TuPalnik

Wydaje mi się, że oferta Bucks za Snella też jest nielegalna. Handlował nim.

Również wydaje mi się, że oferta Suns na McDanielsa nielegalna. Miało nie być takich umów.

Snell i tak ma lepszy deal na stole od Bostonu.

A ten kontrakt od Suns byl zabroniony. Jedyne co bylo dozwolone to kombinowanie z ostatnim rokiem. No i minima to gora 2 lata jak pamietam a nie 4 ;-)

Panowie. Spokojnie.

Wszystko się jeszcze wyjaśni z moimi ofertami.

Nie buduje fitu na wrzesień tylko patrzę do lutego tak mniej więcej.

Po namyśle chce simmonsa u siebie i wydam wszystko z mle.

Jak nie wpadłby on to biorę w erze small ball kolejnego podobnego.

Co do wysokich to uważnie patrzę co się dzieje w Real NBA.

I nie oceniajcie moich ofert jakbym conajmniej wywalił kasy jak spurs na pau.

Tu nie ma nigdzie 48/3. Hihi.

Bardzo wierze w allena z draftu a mając taki zestaw sg/sf Leonard trochę pobiega na 4 Wiec problemy z zastępstwem lma nie widzę zbytnio.

Plus alen i ktos z 2 way.

Karpiu. Bardzo zaskakujesz mnie taka rezygnacja ale trudno będziemy musieli sobie radzić bez ciebie. ;)))))).

A tak na poważnie sam zapowiadałeś akcje typu zaraz wam pokaże ze są luki i z nich skorzystam. Jest nawet cytat ze to planujesz.

Luki są ale latek jest jeszcze więcej Wiec ja akurat dziękuje Januaremu ze zaangażował się i musi się z oscistymi użerać. Nie róbmy polskiego piekiełka ze za wkład w prace dostaje się Zjeby tylko.

Gra ewoluuje i jeszcze wiele przed nami.

Z tymi ofertami Rapcia to jest tak, że poza Barnesem wszystkich wygra, podpisze i beda de Facto prawdopodobnie dead money. Skoro "ratowaliśmy LAFa" przed przepłaceniem Redicka, Bullsów przed upadkiem, to i Rapcia można.

@Karpiu

Przemysl wszystko 3 razy, ja zrezygnowalem i potem żalowałem decyzji, na szczęscie dostałem 2 szansę. Gra ma wiele minusow nadal, ale to tylko zabawa.

Z tymi ofertami Rapcia to jest tak, że poza Barnesem wszystkich wygra, podpisze i beda de Facto prawdopodobnie dead money. Skoro "ratowaliśmy LAFa" przed przepłaceniem Redicka, Bullsów przed upadkiem, to i Rapcia.

Zgadzam się. Te oferty też psują grę i wstawienie tego do dead money może zniechęcić kogoś kto miałby przejąć Cleveland w najbliższym czasie. Więc powinniśmy wziąć pod uwagę oferty rezerwowe

Edytowane przez ozzy110

Jestem na etapie sprawdzania legalności ofert - jesli mi się nie odechce zaraz

Bez tego od Cavs oferty dostało 57 graczy.

Najbardziej rozchwytywany był Patterson, a zaraz po nim Tyreke Evans

Najwyższy kontrakt otrzymał THJ - 53/4 od Houston.

Najwięcej w rok może zarobić Kelly Olynyk ,któremu Denver zaproponowało 14/1 

Wydaje mi się, że oferta Bucks za Snella też jest nielegalna. Handlował nim.

Również wydaje mi się, że oferta Suns na McDanielsa nielegalna. Miało nie być takich umów.

GM sixers twierdzi że umowy typu hinkie special są nielegalne? zresztą nieważne bo ja i tak zgarniam tego dedmona i koniec

PG: Holiday, T. Jones,

SG: E. Moore, Hield, Meeks

SF: S. Hill, Dekker, Bullock

PF: Davis, Cummingham, Acy, Diallo, Gilles

C: Biyombo, Plumlee

Moi drodzy :)

Jaram się :)

ale badziewiaki

GM sixers twierdzi że umowy typu hinkie special są nielegalne? zresztą nieważne bo ja i tak zgarniam tego dedmona i koniec

ale badziewiaki

Taką dostałem odpowiedź od badajże karpika, że tylko ostatni rok może być TO lub niegwarantowany. W sensie u nas w grze, nie mówię o CBA.