Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Napiszę ostatni raz. Wypraszam sobie zarzuty o próbie wykorzystania burdelu. Specjalnie o tym napisałem, aby wyjaśnić sytuację i SAM ZWRÓCIŁEM UWAGĘ NA FAKT, ŻE SĄ 2 REGULAMINY, KTÓRE SIĘ WZAJEMNIE WYKLUCZAJĄ. Oto odpowiedzi jakie uzyskałem:

te górne

(czyli ten z topicu o 3. turze)

Te dolne są na przyszły rok, chociaż nie zdziwię się jak zajdą jakieś zmiany.

Dlatego są zasady w temacie 3 tury i dlatego każdy dostał przynajmniej jedna wiadomość z przypomnieniem

Moja odpowiedź do Tomka

Naprawdę nie widzisz żadnego problemu, że oficjalny regulamin zawiera nieaktualne treści? Nie będę ciągnąć tego tematu więcej, bo moim celem było tylko zwrócenie uwagi na nieścisłości, żeby później nie było problemów, zwłaszcza, że temat pt. oficjalny regulamin powinien zawierać treści, które są aktualne, a jak widać w tym przypadku nie są, co powoduje pewne niedopowiedzenia. Na przykład nasuwa mi się pytanie, bo w regulaminie, tym oficjalnym, jest potem mowa, że kontrakty two-way podpisujemy dopiero w 4. turze, natomiast regulamin 3. tury nie zakazuje podpisywania two-way (mam na myśli ten drugi, aktualny, ale nie z oficjalnego regulaminu). Zatem jak to jest?

Chyba przejrzystość zasad powinna być priorytetem.

To fakt. Ja sam komuś mówiłem, że w tej turze nie można podpisywać jeszcze two-way kontraktów.

Żeby się nie okazało, że kogoś wprowadziłem w błąd.

Ja naprawdę nie czytam wszystkiego co tu jest pisane we wszystkich tematach. Jeśli zaś czytam, że chciałem cokolwiek wykorzystać w momencie, gdy sam zwróciłem na to uwagę, to odechciewa mi się mocno i mam pewność, że podjąłem właściwą decyzję. Jeszcze raz dzięki za wspólny czas, szczerze życzę Wam, aby za jakiś czas były bardziej przejrzyste zasady.

Karpiu nie rób scen, tylko daj logiczny argument dlaczego gdy w puli są jeszcze reddicki i patpaty powinniśmy się martwić o two waye i graczy którzy mogą w nba nie zagrać ani minuty? przecież widzisz, że system jest niedoskonaly bo oferty się mogą nierówno rozłożyć i taki cj miles pójdzie za tanio, a Ty tu jeszcze chcesz wprowadzać dodatkowy chaos... no i jeśli uważasz, że masz rację to odpisz na ten mój przykład - co by było gdyby Allen i simmons dostali ofertę two Way jeszcze od suns i knicks? według czego wtedy qrwa głosować?

Ja nie jestem w stanie kompletnie pojąć zachowania Karpika.

Oficjalny regulamin zabrania podpisywania two-way playerów w tej turze. Dodatkowy temat, powstały na potrzeby tury tego nie precyzuje, ale chyba wiadomym jest, że ten główny temat zawierający zasady jest nadrzędnym prawem.

Karpik dopytał, dostał dwukrotnie odpowiedź negatywną. Nie zostało to w 100% potwierdzone, ale wszystkie znaki wskazywały na brak możliwości. Mimo to złożył ofertę i próbuje tą nieścisłość wykorzystać. Ja uważam, że to jest niegodne zachowanie.

Sam Karpiu był głównym orędownikiem pozbawienia MJ1 jego trade, chociaż ŻADEN punkt regulaminu tego nie zabraniał. Teraz mając to napisane w oficjalnym regulaminie, szuka luk.

Ja jestem rozczarowany, bo Karpiu sam dobrze wie ile zabawa ma jeszcze rzeczy do uściśnienia. Jest czołowym współtwórcą zasad, pracował nad projektem kilka godzin, przegadaliśmy mnóstwo czasu.

Tak Karpiu. Jest burdel i będzie jeszcze długo. Ale to nie znaczy, że możesz teraz wykorzystywać okazje.

Nie byłoby Ci głupio w stosunku do innych współgrających?

lepiej się ugryzę w język, bo widzę, że lepiej będzie

Możesz mi wysłać odpowiedź na PW :)

Jutro wrzucę wszystkie oferty tak ładnie jak zrobiłem to z pierwsza tura. Myślę, że tak koło 14 się pojawia więc będzie można jeszcze spokojnie przedyskutować te bardziej styczne sytuacje.

Camby ogarnij te rezerwowe oferty dla Cavs jak możesz.

I proszę raz jeszcze Człowieka żeby podał wartości swoich umów które proponuje żeby było wszystko jasne.

Bardzo dziwi mnie ogromna ilość TO. Przecież takie kontrakty są sto razy mniej korzystne dla gracza.

Jak nie wyjdzie to jest kopniak w zad, a jakby zaczął grać świetnie to jest uwięziony i tak jakimiś drobnymi groszami

Edytowane przez Tomek9248

Bardzo dziwi mnie ogromna ilość TO. Przecież takie kontrakty są sto razy mniej korzystne dla gracza.

Ale lepsze dla teamów, a może ktoś liczył na steala?

Ja Cumminghama i Meeksa wychodzi, że mogłem mieć na dwa lata. Biorąc pod uwagę małą ilość gotówki w przyszłym roku, ich wiek i problem z kontuzjami u Meeksa to może podejmą te oferty na drugi rok, chociaż wątpię.

Trochę było gadki o Spurs i w sumie dziwię się ofertom Ignazza.

MA na SG/SF w rezerwie już Belinelli, MKG i Kyle Andersona. Brak zmiennika dla Dragica, brak zmiennika dla Aldgride i Howarda.

A tu oferty lecą do Simmonsa, Cartera, Robersona i jeszcze Sefoloshy.

Dopiero na końcu, gdzieś Olynyk z śmieciową ofertą.