Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

No to tym kimś będzie Shevcu jeśli się zdecyduje. Trzeba wprowadzić przepis ad hoc (oczywiście ten przepis się nie przyda w tym konkretnym przypadku, jeśli wygra głosowanie, ale wprowadzenie go na przyszłość może być zasadne w przypadku np. Lulla). Inaczej mógłby mu zaproponować minimum, co byłoby absurdem.  

Powstrzymam się od riposty, bo już raz mi próbowałeś przywalić i trochę nie wyszło.  

Jeśli masz problem ze zrozumienie mojego toku rozumowania w w/w policzeniu różnicy, to trudno. 

Chcesz to wprowadź konkretne kwoty, ale osobiście myślę, że nikogo nie przerasta policzenie tego nawet w zaokrągleniu w głowie. 

Jak przyjdą  do mnie to wpisze w excelu i tyle.

No to przelicz w głowie na szybko i podaj, bo to nie problem.

Jest ponad 60 graczy każdy ma kilka ofert. Nikomu nie będzie się chciało liczyć. To po Twojej stronie. To nie są minima. 

W excelu jest to kilka kliknięć, obaj o tym wiemy. Ale nie będę tego robił za Ciebie przecież.

Oferta nie jest dla Ciebie, ale dla głosujących żeby mogli bez problemu porównać tak btw.

Edytowane przez Tomek9248

Wstrzymaj swoje konie. Przecwaniakowanie byłoby gdybym milczał w tej kwestii, kiedy zauważyłem furtkę w regulaminie. Napisałem jednak o tym 2 dni temu na forum i zwróciłem uwagę. Nie było odzewu, nikt nie poprawił regulaminu. To działam wg niego i tego co pozwala CBA. Czy ma to sens czy nie, teraz nie wnikam, robię tylko to, na co pozwala regulamin i specjalnie pisałem o tym odpowiednio wcześniej, żeby nie było zdziwienia.

no ale wiesz, że argument pt pisałem o tym kiedyś gdzieśtam ale nikt nie zareagował to mogę sobie teraz wykorzystać lukę w zasadach to trochę żaden argument...

no i teraz załóżmy taki hipotetyczny przypadek, że danemu graczowi taką ofertę two-waya zlożyły jeszcze oprócz Ciebie dwa inne kluby na tym samym poziomie [tj. spodziewane lottery team w nast. sezonie] - jak Twoim zdaniem głosujący mieliby rozsądzić, gdzie podpisuje dany zawodnik? Bo wszędzie przecież dostanie tyle samo hajsu i szanse na grę podobne? Moim zdaniem Twoja interpretacja nie trzyma się kupy i jest zwyczajnie nie fair 

Two-waye miały być powiązane z campami i o podpisywaniu graczy miała decydować kolejność z waiver wire - bo inaczej by musiała być wolna amerykanka, gdyż argumenty finansowe i sportowe na tym rynku za bardzo nie istnieją

moim zdaniem ta część Twojej oferty jest więc niestety nieważna

ale chętnie posłucham argumentów w drugą stronę, bo nie zamierza się też jakoś strasznie kłócić o d-leaguersów ;)

Nawet mnie nie wkurwiaj. Napisałem do Ciebie w tej sprawie, nie raczyłeś nawet odpowiedzieć. W takim razie proszę napisz mi w którym momencie złamałem regulamin, który sam stworzyłeś. Jeśli ja mam płacić za Twoje błędy, to Mavs bojkotują Free Agency i anulują wszystkie oferty złożone. Nie będą również brać udziału w głosowaniu oraz zastanowią się dalej co z zespołem. Burdel nie został stworzony przeze mnie. Nie będę za to płacić.

jak masz grozić bojkotem to już se weź tych kadeemów allenów i innych

ale nie masz racji i sensownych argumentów, a Twój manewr to raczej taki cwany myk, który jest niezgodny z formatem i duchem gry 

Problem jest zupełnie inny Karpik - zezwalając Ci na te umowy właśnie złamałbym regulamin

Który konkretnie pkt regulaminu? Czy CBA przypadkiem nie zezwala na podpisywanie two-way? ;] 

Jak zamierzasz rezygnować z takiego powodu (czujesz się oszukany czego nie rozumiem, czy przeszkadza Ci regularny burdel, co rozumiem)- cóż, nie jestem przecież w stanie Cię siłą zatrzymać przy grze, a jednocześnie nie mogę spełnić Twoich żądań.

Czuję się oszukany z tego powodu, że próbowałem zwrócić na to uwagę, właśnie po to, by uniknąć sytuacji takiej jak ta. Nie ja tu zawiniłem, więc nie ja powinienem ponosić za to konsekwencję. Jeśli jest to Twoja ostateczna decyzja, to dziękuję za wspólną grę i życzę powodzenia dalej.

Który konkretnie pkt regulaminu? Czy CBA przypadkiem nie zezwala na podpisywanie two-way? ;] 

Czuję się oszukany z tego powodu, że próbowałem zwrócić na to uwagę, właśnie po to, by uniknąć sytuacji takiej jak ta. Nie ja tu zawiniłem, więc nie ja powinienem ponosić za to konsekwencję. Jeśli jest to Twoja ostateczna decyzja, to dziękuję za wspólną grę i życzę powodzenia dalej.

Trochę lecisz w c***a Karpik, bo dobrze wiedziałeś, że nie można. 

I dobrze wiedziałeś, że zasady są jakie są i co było ustalane.

Było Ci mówione to więc mimo, że masz rację, że jest burdel i January się gubi, to jednak taki płacz jest dość groteskowy.

Karpik, spokojnie ;) było pisane, że nie ma two-wayów w tej turze i nie ma co stawiać ultimatum, że jak nie będzie tak, to szukajcie nowego GMA - to dziecinne. Rozumiem, że chciałeś juz mieć tych graczy, ale jak ich nie masz, to nic się nie dzieje, bez przesady.

Gdybyśmy mieli się dopatrywac luk w regulaminie, to Jazz mieliby McColluma, bo nie było opcji weta wymian. Proszę, zrozum, że nie tylko Ty bierzesz udział w beGM i skoro cala reszta myślała, że bez 2wayow, to po prostu będzie nie fair w Twoją stronę - Ty sobie wybrałeś, a reszta nie wiedziała, że można, chociaż nie można było per multiple sources ;)

ej a co do Bogdanovic Bogdana to czy czasem nie było ustalane, że stash po 3 latach kiedy wyleci za rookie scale musi zawsze podpisać umowę o wartości Full MLE na 3 lata?

przecież tu żadnych weto być nie może bo się będziemy w nieskończoność srali z tym kontraktem - złożyć go może tylko shevcu i tylko w jednej wysokości, po to miała być jednolita kwota, żeby lud głosujący nie musiał rozważać czy taki Bogdan ma zarabiać 8, 10 czy 12 baniek

btw tak w ogóle wpisuje sobie już tego Dedmona bo nie ma c***a, żeby wziął ofertę od Blazers 

ej a co do Bogdanovic Bogdana to czy czasem nie było ustalane, że stash po 3 latach kiedy wyleci za rookie scale musi zawsze podpisać umowę o wartości Full MLE na 3 lata?

przecież tu żadnych weto być nie może bo się będziemy w nieskończoność srali z tym kontraktem - złożyć go może tylko shevcu i tylko w jednej wysokości, po to miała być jednolita kwota, żeby lud głosujący nie musiał rozważać czy taki Bogdan ma zarabiać 8, 10 czy 12 baniek

No wlasnie ja nigdzie nie widzialem, ile mam mu dac wiec tutaj licze na jasny sygnal plus ZAPIS w REGULAMINIE, mowiacy o takiej a nie innej wartosci. Swoja droga a kontrakt pelne MLE co roku ale na dlugosci 4 lat nie wchodzi w gre?

No wlasnie ja nigdzie nie widzialem, ile mam mu dac wiec tutaj licze na jasny sygnal plus ZAPIS w REGULAMINIE, mowiacy o takiej a nie innej wartosci. Swoja droga a kontrakt pelne MLE co roku ale na dlugosci 4 lat nie wchodzi w gre?

na bank była o tym dyskusja i z tego co pamiętam january pomysł zaakceptował - czy do regulaminu weszło to nie wiem...

ale nie widzę tu opcji, że przy stashu 3-letnim GM składa do usranej śmierci oferty aż tłum głosujący uzna, że są wystarczające, zwłaszcza, że w tedy można kogoś po chamsku udupić

mamy klasyczny impas w negocjacjach i jedynym wyjściem jest stała kwota kontraktu wg. przydziału

a kwota taka a nie inna bo podobny kontrakt dostali Abrines, Rodriguez i inni

a w realu Bogdan dostał więcej ale nie słyszałem jednej dobrej opinii o tym kontrakcie, wszyscy mówią że to był raczej overpay i to znaczny 

edit: Shevcu miało być pełne MLE na 3 lata a nie 4 - eurostashe zwykle takich długich umów nie otrzymują, bo albo klub nie ma pewności czy sobie poradzą w nba albo oni chcą być krócej związani i mieć szansę trafić na rynek w dość młodym wieku

te ~25/3 to miałbyć taki kompromis 

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

Tez uwazalem ze dostal za duzo wiec zamiast 9 baniek dalem mu na rok 6. Podobna kase u mnie ma Smith wiec wycenilem go jak go wycenilem. Dobra to licze ze sie zajmiemy tym tematem na biezaco, powiedzmy ze 8,4 mln na rok to nie jezt krzydzaca opcja czyli kontrakt distanie 25,2/3 bez opcji ale pod warunkiem ze bedzie taki zapis od teraz w regulaminie by potem nie bylo wyjatkow. No i sam wolalbym go nawet pidpusac na 4 lata hezeli to ma mnie koszrowac nawet 33,6/4. Dzieki za opinie w temacie ;-)

Edit: jak to wpiszecie do regulaminu to biore 25,2/3 i nie ma problemu. Dla mnie nie jest to zle rozwiazanie mimo wszystko, tylko chce by ten zapis byl w regulaminie.

Edytowane przez shevcu