Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę nei zastanowił Cię fakt, że nie odpisałem, choć prawie zawsze to robię? Po prostu nie zauważyłem wtedy pytania tego, a na temat two-way pisałem wielokrotnie, że są od 4 tury, po prostu w tworzonym na szybko temacie 3 tury (bo termin był przyspieszony, więc musiał powstać szybko) nie napisałem tego co pisałem zarówno wcześniej, jak i w regulaminie. Wystarczyło napisać PM.

Nie zastanowiło, bo jakoś tak mam, że nie myślę cały następny dzień dlaczego january nie odpisał mi na moje pytanie forum e-nba.pl. Dowiedziałem się tam przy okazji, że obowiązuje regulamin z tematu o 3. turze, więc jego się trzymałem. Na wszelki wypadek napisałem jeszcze, że on zezwala na składanie two-way contracts. Najlepiej zwal jeszcze winę na mnie ;]

Tomek, ale ja to serio biorę pod uwagę, bo jeśli ktoś kto tworzy regulamin tej zabawy się go nie trzyma, to szkoda mojego czasu i zaangażowania, tym bardziej zniechęca mnie reakcja januarego, bo zamiast przyznać się do błędu, to jeszcze odwraca kota ogonem.

Edytowane przez karpik

Dobra to bedzie glosowanie. Mam nadzieje ze kontrakt przejdzie.

Nie wiem z jakiego poziomu zaczal Divac negocjacje. Rzucilem taki kontrakt. Mysle ze nie jest zly. Zarobki na poziomie Smitha wybranego z #5, no chyba az takiej tragedii nie ma

Dałeś mu zarobić zaledwie o 4-5 mln więcej, niż dostał w prawdziwym świecie, ale jednocześnie dorzucając 2 lata kontraktu i to jeszcze bez żadnego player option w ostatnim roku.

No jak na moje to powinien odrzucić ofertę. Nie wiem czy jest możliwość poprawienia oferty w 4 turze, ale to mogłaby być dla Cb szansa. 

Dałeś mu zarobić zaledwie o 4-5 mln więcej, niż dostał w prawdziwym świecie, ale jednocześnie dorzucając 2 lata kontraktu i to jeszcze bez żadnego player option w ostatnim roku.

No jak na moje to powinien odrzucić ofertę. Nie wiem czy jest możliwość poprawienia oferty w 4 turze, ale to mogłaby być dla Cb szansa. 

Z jakiegoś powodu warunkiem weta jest oferta 2x wieksza.

Wetujemy tylko oczywiste grabierze, a nie ocieranie się o 2-3 mln na przestrzeni lat.

I tego też jakś powód jest.

Ez

Wetujemy tylko oczywiste grabierze, a nie ocieranie się o 2-3 mln na przestrzeni lat.

Nie wiem jak Ty to policzyłeś, ale mi wyszło, że stracił jakieś 16 mln w ciągu 2 lat, więc dla mnie  jest to całkiem sporo (2/3=66 % oferty jaką dostał w beGM!)

Edytowane przez człowiek...morza

Luz bedziecie glosowac, najwyzej co ture bede poprawial oferte choc jest to dla mnie absurdalne wyjscie bo jak mu dam:

27/3 z po w 3 roku to bedzie ok czy nie bo takiej opcji w realu chyba nie ma

40/4 z to na 4 rok to bedzie dla niego korzystna oferta czy nie bo w realu po 3 latach konczy mu sie kontrakt

No i tak mozna gdybac dakej, ale nie ma co, mamy do rozdania 29 glosow w jego przypadku wiec zdecydujecie, czy przyjmie oferte, choc w poprzednich turach nie bylo przy jedybej ifercie glosowania czy zawodnik bierze czy nie oferte.

Luz bedziecie glosowac, najwyzej co ture bede poprawial oferte choc jest to dla mnie absurdalne wyjscie bo jak mu dam:

27/3 z po w 3 roku to bedzie ok czy nie bo takiej opcji w realu chyba nie ma

40/4 z to na 4 rok to bedzie dla niego korzystna oferta czy nie bo w realu po 3 latach konczy mu sie kontrakt

No i tak mozna gdybac dakej, ale nie ma co, mamy do rozdania 29 glosow w jego przypadku wiec zdecydujecie, czy przyjmie oferte, choc w poprzednich turach nie bylo przy jedybej ifercie glosowania czy zawodnik bierze czy nie oferte.

Weto jest aktywne tylko wtedy, gdy ktoś zaproponuje 2x taka oferte .

Nie wiem jak Ty to policzyłeś, ale mi wyszło, że stracił jakieś 16 mln w ciągu 2 lat, więc dla mnie  jest to całkiem sporo (2/3=66 % oferty jaką dostał w beGM!)

Zamiast się mądrzyć to podaj wartości swoich umów całościowe.

2. Dion Waiters -  3-letnia umowa zaczynająca się od  5 mln  ( po 5 % więcej z każdym rokiem) i player option w ostatnim sezonie

3. Tim Hardaway Jr - 4-letnia umowa zaczynająca się od 12 mln i idąca w dół z każdym rokiem o 5 % ,  player option w ostatnim sezonie ((tylko jeśli Dion Waiters nie podpisze) 

4. Damyean Dotson- kontrakt na 3 lata, każdy rok na minimum (zgodnie z CBA), ostatni rok team option

5. Ron Baker- 2-letnia umowa na minimum z team option w drugim roku.

Dla przypomnienia to spłodziłeś. 

Edytowane przez Tomek9248

I tego też jakś powód jest.

Ez

Popraw mnie, ale to veto to polega na kradziezach, ja tu takiej nie widze. Druga sprawa jak mozna tu dac veto skoro wtedy mu trzeba rzucic 48 mln i pozyskac do niego prawa? To jest dla mnie juz kompletnie nie do ogarniecia. Ale poczekam do glosowania i zobaczymy co sie urodzi :-) Edytowane przez shevcu

Oczywiście, że był błąd, iż w topicu 3 tury brakło 2 słow (bez 2way).

Ale z tego co znalazłem w tamtej dyskusji to MC napisał Ci nawet, ze two-way nie. Nie mam pojęcia czemu się nie upewniłeś PM do mnie, zwłaszcza że ledwie 3 dni wcześniej tez mieliśmy dyskusję (i ja tam byłem i Ty), gdzie napisałem wyraźnie że two-way od 4 tury.

BO ZADAŁEM CI TO SAMO PYTANIE NA FORUM. Ile razy trzeba Ci zadawać to samo pytanie, żeby uzyskać odpowiedź? Pytałem się Ciebie, nie Marcusa, zwłaszcza, że Marcus dopisał "żeby się nie okazało, że wprowadziłem kogoś w błąd", także to nawet nie była jednoznaczna odpowiedź.

Ogólnie to mocno mnie załamujesz ;]

No to w takim razie chyba 2/3 i zostaje w Europie.

Ile on tam zarabia?

Dostal 30/3 od kings

W europie nie ma obowiazku podawania wysokosci umów, wiec cholera wie czy coś się znajdzie na ten temat.

Nic nie znalazlem. Jedynie wysokosc buyoutu byla podana po ktoryms roku w wysokosci banki.

Jak tak patrzę, to te moje oferty na kolanie nie są chyba aż tak tragiczne.

Jakby co, to kwoty TO i PO nie ująłem w całościowym kontrakcie, tylko osobno, myślę, że jest to zrozumiałe, gdyż napisałem, jaką proponuję danemu kolesiowi umowę dodatkową.

Może sam zapis błędny, ale chyba kształt umów jest ok. Jak co to mnie poprawcie, w niektórych przypadkach wolałem podzielić nawet na lata, nie wiem, słusznie/niesłusznie...

Edytowane przez bulek

Weto jest aktywne tylko wtedy, gdy ktoś zaproponuje 2x taka oferte .

No to tym kimś będzie Shevcu jeśli się zdecyduje. Trzeba wprowadzić przepis ad hoc (oczywiście ten przepis się nie przyda w tym konkretnym przypadku, jeśli wygra głosowanie, ale wprowadzenie go na przyszłość może być zasadne w przypadku np. Lulla). Inaczej mógłby mu zaproponować minimum, co byłoby absurdem.  

Zamiast się mądrzyć 

Powstrzymam się od riposty, bo już raz mi próbowałeś przywalić i trochę nie wyszło.  

Jeśli masz problem ze zrozumienie mojego toku rozumowania w w/w policzeniu różnicy, to trudno. 

Dla przypomnienia to spłodziłeś. 

Chcesz to wprowadź konkretne kwoty, ale osobiście myślę, że nikogo nie przerasta policzenie tego nawet w zaokrągleniu w głowie. 

Jak przyjdą  do mnie to wpisze w excelu i tyle.

Edytowane przez człowiek...morza

Z tego co widze na sportac i basketball reference to Bogdanovic ma kontrakt 27/3 nawet. Przeanalizujcie temat co i jak, bo sam nie wiedzialem, czy sa jakies wytyczne, co do oferty. Najwyzej bede korygowal ale zadnych 48 baniek mu nie dam ;-) licze na wspolne stanowisko rady plemienia ;-)

Edytowane przez shevcu

Masz pretensje o to, że nie odczytałem 1 raz cytatu i tyle. No spoko rozumiem, my bad zdarza się. Tylko też zamiast się upewnić PM, co jest 100 razy pewniejsze złożyłeś ofertę, której nie byłeś pewny. Tylko np jeszcze 3 dni wcześniej czytałeś moją odp, że two-way są od 4  tury.

Złożyłem ofertę zgodną z regulaminem. Nie chce mi się tego dłużej roztrząsać, bo uważam, że mam 100% racji i w tej kwestii zdania nie zmienię. Uważam również, że jaki by nie był regulamin, powinniśmy się go trzymać, próbowałem 2 dni temu zwrócić na to uwagę, to zostałem olany. Teraz nie ma zgody z mojej strony na to, że ja zapłacę za Twój błąd. W sumie swoją postawą ułatwiasz mi moją decyzję. Jeśli nie rozwiążesz tej sprawy do jutra do 20, to Mavs muszą szukać nowego GMa. I tu nie chodzi o to, że tak się napaliłem na tych gości z Arizony, tylko o to, że powinny obowiązywać jasne zasady, jeśli tego nie będzie, to mnie też.