Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem twoje rozgoryczenie, ale myślę, że nie ma co nadto się denerwować, bo Allenowi podejrzewam, że wiele osób złożyłoby oferte two-way contract w normalnych warunkach, więc podchodząc na chłodno do tematu i tak powinno rozstrzygnąć głosowanie. 

Ja np złozyłem taką oferte Allenowi, po czym wycofałem ją, gdy powiedziano mi, że dopiero od 4 tury.

No to wg regulaminu Allen może odrzucić moją propozycję, ale january łamie regulamin, który sam napisał. Bardziej chodzi o zasady, bo sprawa się rozbija o mało znaczących graczy. Zasady są w tym momencie ważniejsze ;]

Przeiceż jeszcze dziś chyba pisałem, że nie ma two-way w tej turze i pisałem to wielokrotnie, czemu mi PM nie wysłałeś z pytaniem? Raz przeoczyłem cytowanie i się wściekasz nagle? Zwłaszcza, że to niewiele zmienia u Ciebie, gdy masz 14 graczy i podpisujesz Ennisa czy  tam kogo z marszu jako 15ego.

Wystarczy napisać raz w regulaminie i nie ma problemu. Skoro tego nie zrobiłeś, to nie jest to mój problem. Ja tak samo to mogłem przeoczyć (i w sumie to zrobiłem) na forum w tych wszystkich tematach, których nie nadążam czytać, miałeś oznaczone moje pytanie. Dowiedziałem się, że obowiązuje taki regulamin a nie inny, no to złożyłem oferty zgodne z nim. Czego tu nie rozumiesz?

A zmienia to tyle, że teraz każdy już wie, komu chciałbym zaoferować two-way, skoro uważasz, że to było nielegalne.

Powtarzam na wszelki wypadek, że bojkotuję FA w takim układzie i wycofuję wszystkie oferty, a do jutra przemyślę czy chcę dalej brać udział w tym burdelu.

Edytowane przez karpik

Mam do niego prawa z draftu wiec nad czym chcesz tu niby glosowac?!

No nad tym, że nie zdecyduje się do Cb przyjść.

Równie dobrze mógłbyś mu zaproponować minimum i też nie byłoby nad czym głosować. 

No może odrzucić ofertę jeszcze

Ale to nie wiem jak dobry powód musiałby byc

No powód jest taki, że w rzeczywistości dostał o wiele wyższy kontrakt, więc z jakiegoś powodu musiało to nastąpić. 

Oczywistą sprawą jest raczej, że Kings woleliby zaproponować mniej i pewnie tak początkowo zrobili, a że Bogdan nie chciał się zgodzić to musieli podbić ofertę. 

Edytowane przez człowiek...morza

No nad tym, że nie zdecyduje się do Cb przyjść.

Równie dobrze mógłbyś mu zaproponować minimum i też nie byłoby nad czym głosować.

No powód jest taki, że w rzeczywistości dostał o wiele wyższy kontrakt, więc z jakiegoś powodu musiało to nastąpić.

Oczywistą sprawą jest raczej, że Kings woleliby zaproponować mniej i pewnie tak początkowo zrobili, a że Bogdan nie chciał się zgodzić to musieli podbić ofertę.

Nie mozesz mu zaproponowac minimum, bo prawa do zawodnika ma Sacramento wiec najpierw musialbys pozyskac prawa do niego. Masz przecieki czy sobie gdybasz? Pierwotne doniesienia mowily o kontrakcie wyzszym niz podpisal. Idac tym tropem to Baker olal Twoja oferte bo Phil po ziolach dal mu w realu lepsza kase.

Shevcu, i tak raczej(jeśli będzie glosowanie) Boguś u ciebie bedzie, więc sie nie denerwuj☺

No troche sie wkurwiam, bo zrobilem z Kings pato a jak powoli chce z tego wychodzic, to ludzie sa przeciwko. Czegos juz nie kumam...:-)))

jprdl, jak czytam "przemyślę, czy grać dalej" to odechciewa mi się odpisywać.

Proponuję trochę samokrytyki. Działam wg regulaminu, który sam napisałeś, zwracam Ci nawet uwagę, że może być dziurawy, nie ma reakcji z Twojej strony, po czym próbujesz uwalić moje ruchy, które są zgodne z tym co napisałeś w regulaminie.

Nie mozesz mu zaproponowac minimum, bo prawa do zawodnika ma Sacramento wiec najpierw musialbys pozyskac prawa do niego. Masz przecieki czy sobie gdybasz? Pierwotne doniesienia mowily o kontrakcie wyzszym niz podpisal. Idac tym tropem to Baker olal Twoja oferte bo Phil po ziolach dal mu w realu lepsza kase.

A gdzie ja napisałem, że chciałem proponować? 

Różnica z Bakerem jest taka, że w prawdziwym świecie inne drużyny mogły mu zaproponować umowę(bogdanoviciowi jak słusznie zauważyłeś nie mogły), a Knicks obawiali się, że inny drużyny złożą wyższe lub konkurencyjne oferty (ja tego w naszej grze się nie obawiałem) i dlatego go zaklepali zawczasu.

Edytowane przez człowiek...morza

No troche sie wkurwiam, bo zrobilem z Kings pato a jak powoli chce z tego wychodzic, to ludzie sa przeciwko. Czegos juz nie kumam...:-)))

Jest weto. Zostało wprowadzone żeby nie było tak, że jakbym dal Livingstonowi minimum to musiałby u mnie grać, bo nikt inny oferty mu nie złożył.

Dlatego nawet pojedyncze oferty są głosowane.

Jeśli ten Bogdan Bojan czy ZByszek nie zarabiał o wiele więcej w Europie no to raczej i tak nie ma co się bać.

To czemu nie dałeś mu minimum?

A uwazasz ze w Europie zarabilby mniej niz minimum? Dalem mu realny kontrakt, podobny dostal Mirotic jak przychodzul do nva, a to ze gmowie z nba nadal jada na bonanzie i daja wyzsze konteakty niz powinni ti nasza wina.

Edytowane przez shevcu

A uwazasz ze w Europie zarabilby mniej niz minimum? Dalem mu realny kontrakt, podobny dostal Mirotic jak przychodzul do nva, a to ze gmowie z nba nadal jada na bonanzie i daja wyzsze konteakty niz powinni ti nasza wina.

Nie wiem.

A Ty uważasz, żę Kings woleli mu zaproponować 10 mln, a nie 6? 

A gdzie ja napisałem, że chciałem proponować?

Różnica z Bakerem jest taka, że w prawdziwym świecie inne drużyny mogły mu zaproponować umowę(bogdanoviciowi jak słusznie zauważyłeś nie mogły), a Knicks obawiali się, że inny drużyny złożą wyższe lub konkurencyjne oferty (ja tego w naszej grze się nie obawiałem) i dlatego go zaklepali zawczasu.

Dobra to bedzie glosowanie. Mam nadzieje ze kontrakt przejdzie.

Nie wiem.

A Ty uważasz, żę Kings woleli mu zaproponować 10 mln, a nie 6?

Nie wiem z jakiego poziomu zaczal Divac negocjacje. Rzucilem taki kontrakt. Mysle ze nie jest zly. Zarobki na poziomie Smitha wybranego z #5, no chyba az takiej tragedii nie ma

Naprawdę nei zastanowił Cię fakt, że nie odpisałem, choć prawie zawsze to robię? Po prostu nie zauważyłem wtedy pytania tego, a na temat two-way pisałem wielokrotnie, że są od 4 tury, po prostu w tworzonym na szybko temacie 3 tury (bo termin był przyspieszony, więc musiał powstać szybko) nie napisałem tego co pisałem zarówno wcześniej, jak i w regulaminie. Wystarczyło napisać PM.

Karpik, nie pisz, że kończę jak nie... bo to trochę dziecinne. Chyba, że chcesz po prostu zwrócić uwagę

January, więcej samokrytyki. jest straszny rozpierdol a Tecu od miesiąca Ci mówi, żebyś załozył temat albo do mojego wrzucał decyzje WSZYSTKIE, bo nikt nie musi śledzić 24/7. 

Bardzo często Ci się zdarza pomijać różne rzeczy tbh. Nie czarujmy się, ale tak chciałeś więc przyjmij to i poszukaj miejsca do poprawy.