Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

nie zauważyłem tamtej dyskusji ale zwróć uwagę, że mieszanie two-wayow z normalnymi kontraktami nie ma sensu, bo ich wysokość jest taka sama i nie ma jak porównać i ocenić gdzie kto ma isc

a ta Twoja oferta to trochę takie lekkie przecwaniakowanie i próba zgarnięcia wszystkich najciekawszych undrafted rookies tylnymi drzwiami, gdy inni składają oferty mid-level fa :smile:

ja ogólnie byłem przekonany że two-waye będą licytowane na zasadach tego pomysłu Teca z campami, bo inaczej sam bym złożył teraz ofertę

Wstrzymaj swoje konie. Przecwaniakowanie byłoby gdybym milczał w tej kwestii, kiedy zauważyłem furtkę w regulaminie. Napisałem jednak o tym 2 dni temu na forum i zwróciłem uwagę. Nie było odzewu, nikt nie poprawił regulaminu. To działam wg niego i tego co pozwala CBA. Czy ma to sens czy nie, teraz nie wnikam, robię tylko to, na co pozwala regulamin i specjalnie pisałem o tym odpowiednio wcześniej, żeby nie było zdziwienia.

january pisał ,że jeszcze nie można skłądać takich ofert jak na pozycji nr 4

Możliwe, że pisał gdzieś, w którymś z tematów, szkoda, że zapomniał dopisać tego do regulaminu, a skoro regulamin pozwala na takie oferty, to musi być ona legalna.

Edytowane przez karpik

OKC - Waiters

Suns - McDaniels

oferty Nets jak rozumiem to wszystkie room na 2y

oferty Raptors do modyfikacji jako jakiś wyjątek, ale nie pamiętam jakie Toronto miało

Mavs two-way out

Hawks two-way out

Rockets - nie rozumiem kosntrukcji przy Hardawayu

Nie wiem czy czegoś nie pominąłem.

Ok będę sprawdzał jeszcze. 

OKC - Waiters

Suns - McDaniels

oferty Nets jak rozumiem to wszystkie room na 2y

oferty Raptors do modyfikacji jako jakiś wyjątek, ale nie pamiętam jakie Toronto miało

Mavs two-way out

Hawks two-way out

Rockets - nie rozumiem kosntrukcji przy Hardawayu

Nie wiem czy czegoś nie pominąłem.

Knicks Nowitzki xd

BTW myślałem, że będziecie mi podkradać moich minimalsów :) WIęc byłem przygotowany pokrótce na wszystko, ale jak wyszło tak dziwnie, że tylko Indiana chce dać 2 lata umowy Westowi, który chce ten sezon zagrać jako ostatni to wrzucam:

David West

Dlaczego David West przedłużył kontrakt z Warriors o kolejny rok  i jak bardzo nastawiony jest na wygrywanie to powie Wam sam zainteresowany.

https://www.youtube.com/watch?v=i9ePXcpMCvQ

Chyba teraz nikogo nie dziwi, że odrzucił 2 lata temu te kasę i zdecydował być częścią tej ekipy i jak wielką satysfakcję mu to sprawiło.

"You can’t burry it and take the treasures with you. So it’s about the small things in life. The accomplishments, man. It’s about winning. And we set a goal. We worked every single day toward that goal. Nobody can ever take that away from us — straight up. We won. We worked.

You see guys with all-world talent sacrificing. You see guys who can do anything they want every single day, yet they come to the gym. Days off, we’re in the gym. No excuses with this group. That’s what I’m most proud of. "

Mavs two-way out

Nawet mnie nie wkurwiaj. Napisałem do Ciebie w tej sprawie, nie raczyłeś nawet odpowiedzieć. W takim razie proszę napisz mi w którym momencie złamałem regulamin, który sam stworzyłeś. Jeśli ja mam płacić za Twoje błędy, to Mavs bojkotują Free Agency i anulują wszystkie oferty złożone. Nie będą również brać udziału w głosowaniu oraz zastanowią się dalej co z zespołem. Burdel nie został stworzony przeze mnie. Nie będę za to płacić.

Nawet mnie nie wkurwiaj. Napisałem do Ciebie w tej sprawie, nie raczyłeś nawet odpowiedzieć. W takim razie proszę napisz mi w którym momencie złamałem regulamin, który sam stworzyłeś. Jeśli ja mam płacić za Twoje błędy, to Mavs bojkotują Free Agency i anulują wszystkie oferty złożone. Nie będą również brać udziału w głosowaniu oraz zastanowią się dalej co z zespołem. Burdel nie został stworzony przeze mnie. Nie będę za to płacić.

W sumie true story. Pisał,, oznaczał, 

Rozumiem twoje rozgoryczenie, ale myślę, że nie ma co nadto się denerwować, bo Allenowi podejrzewam, że wiele osób złożyłoby oferte two-way contract w normalnych warunkach, więc podchodząc na chłodno do tematu i tak powinno rozstrzygnąć głosowanie. 

Ja np złozyłem taką oferte Allenowi, po czym wycofałem ją, gdy powiedziano mi, że dopiero od 4 tury.