Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

no tak, tylko problem by się pojawił przy głosowaniu - czy obie opcje się liczą do głosowania? Bo to byłoby niezbędne, a wyglądałoby bez sensu, np. 1. UTA (oferta1), 2. GSW, 3. UTA (oferta 2)...

Mi chodzi o to, że jednemu graczowi możesz zaoferować tylko 1 stawkę. 

Tak to widzę.

Pytanie odnośnie ofert: czy mogę złożyć ofertę #1 ileś tam, #2 X kasy, gdy #1 przyjdzie, a Y kasy, gdy #1 nie przyjdzie czy to już jest traktowane jak oferty #2 i #3?

to już jest oferta nie warunkowa a wariantowa i format naszego free agency nie jest w stanie czegoś takiego ogarnąć, bo oceniamy wszystkie oferty jednocześnie

Edytowane przez BothTeamsPlayedHurd

popatrzyłem na wolne środki Warriors i się zdziwiłem... sporo tego :o mogą być czarnym koniem tej rundy, a skład już jest świetny, choć brakuje typowego C ;) jestem ciekawy, czy nasze oferty będą się często pokrywać i zostanie jeszcze kilka perełek po tej turze czy raczej wybierzemy wszystko, co dobre i zostawimy tylko graczy końca ławki na 4.turę ;)

popatrzyłem na wolne środki Warriors i się zdziwiłem... sporo tego :o mogą być czarnym koniem tej rundy, a skład już jest świetny, choć brakuje typowego C ;) jestem ciekawy, czy nasze oferty będą się często pokrywać i zostanie jeszcze kilka perełek po tej turze czy raczej wybierzemy wszystko, co dobre i zostawimy tylko graczy końca ławki na 4.turę ;)

Ano, coś tam pobrzękuje w sakiewce. W końcu GOLDEN state :grin:

Nie ukrywam, że baardzo pomogły tu kostki Currego, które zapewniły mu caphold na poziomie 18 mln i uderzenie po duet Bradley-Crowder żebym nie musiał się z Iguodalą siłować za 20 mln. 

Typowy center jest gdzieś tam w planach, ale raczej na boisku nie będzie spędzał więcej niż 15-20 minut. 

Edytowane przez Tomek9248

Ano, coś tam pobrzękuje w sakiewce. W końcu GOLDEN state :grin:

Nie ukrywam, że baardzo pomogły tu kostki Currego, które zapewniły mu caphold na poziomie 18 mln i uderzenie po duet Bradley-Crowder żebym nie musiał się z Iguodalą siłować za 20 mln. 

Typowy center jest gdzieś tam w planach, ale raczej na boisku nie będzie spędzał więcej niż 15-20 minut. 

według mnie bardzo na plus wyszedłeś :smile: Bradley + Crowder to świetne duo, wydaje mi się, że może nawet lepsze niż Thompson i Iguodala, a Crowder + Bradley zarabiają mniej niż sam Iguodala... teraz jeszcze się wzmocnisz i w zasadzie mogę walczyć jedynie o WCF i sweep ;P

Edytowane przez MJ1

Nie chciałbym bym nic mówić ale ten ch jest mocnym nadużyciem.

Nie będę zachowywał się jak dzieciak i pisał ,że też chce ch na Paula i Griffina ale do tej pory nie zostało ty wyjaśnione.

Zostało. Tylko Ty dalej nic nie rozumiesz. Dlatego też dalej nie rozumiesz, że u Ciebie już wszystko tak się stało, że po prostu nie możesz odnieść z tego żadnych korzyści. Przecież nikt Ci nie zabronił używac capholdu - po prostu nic Ci to nie da. 

Nie jest to ŻADNYM nadużyciem - to normalna praktyka stosowana w NBA. Nadużyciem byłoby jej nie zastsowanie - po prostu GM by wyleciał za brak znajomości zasad i udupianie teamu.

według mnie bardzo na plus wyszedłeś :smile: Bradley + Crowder to świetne duo, wydaje mi się, że może nawet lepsze niż Thompson i Iguodala, a Crowder + Bradley zarabiają mniej niż sam Iguodala... teraz jeszcze się wzmocnisz i w zasadzie mogę walczyć jedynie oadle WCF i sweep ;P

Mi też się podoba, głównie decydowały względy finansowe.

Oczywiście Bradley jest słabszy od Klaya, bo Klay pewnie mógłby być 1szą opcją w większości zespołów, Bradley niekoniecznie, ale ma duże doświadczenie jako ten drugi więc wie jak to jest zdobywać 15-20 punktów regularnie. A u mnie ma za zadanie i tak przede wszystkim dawać dobrą 3 i lockdown defense - no czyli jest.

Crowder jest trochę inny niż AI. Mają bardzo podobne warunki fizyczne, Crowder jest chyba trochę mocarniejszy. Ale przede wszystkim uważam, że AI zdecydowanie bardziej korzysta na grze w Warriors niż odwrotnie. Jae będzie zarabiał 4x mniej, a rzucał w ubiegłym roku W BOSTONIE! (bez Currego i Duranta) 40% przy 5 lub 6 próbach. Iggy rzucał co 3 trójkę, a przecież każda obrona miała wywalone na niego na obwodzie. Także tu spory upgrade i lineup Dray - KD - Jae - AB - Curry już nie ma tej ułomności, że ktoś za 3 nie ciska. 

Aaaaa, czyli że Iggi to był wcześniej(przed przyjściem do Warriors) przereklamowany gość? 

A czy ja gdzieś tak napisałem? 

Mówię tylko, że obecnie Iguodala bardzo korzysta na tym, że gra z Currym Durantem czy Draymondem.

Zresztą statystyki z tej s5 kariery Iggyego to 15/5/5  i 1 all-star. Już bez przesady, że to był Kobe jakiś ;) 

Ja mówię tylko o sytuacji teraz gdzie Iguodala gra z 2 z 3 najlepszych graczy w lidze

A czy ja gdzieś tak napisałem? 

Mówię tylko, że obecnie Iguodala bardzo korzysta na tym, że gra z Currym Durantem czy Draymondem.

Zresztą statystyki z tej s5 kariery Iggyego to 15/5/5  i 1 all-star. Już bez przesady, że to był Kobe jakiś ;)

Ja mówię tylko o sytuacji teraz gdzie Iguodala gra z 2 z 3 najlepszych graczy w lidze

No ja zintepretowałem twoją wypowiedź tak, że Iggi grając z wyżej wymienionymi zawodnikami jest postrzegany za kogoś lepszego, niż jest, co moim zdaniem byłoby minięciem się z prawdą.

Inaczej sama wypowiedź ma mały sens (pod względem jakiegoś odkrycia), bo każdy by korzystał na graniu w takim otoczeniu i nie wiem dlaczego akurat Iggi miałby być większym beneficjentem od crowdera.

Taką tezę można ewentualnie postawić a propos Greena, który póki co nie grał w innych warunkach, a gdzieś tam stawia się go w top10. 

Edytowane przez człowiek...morza