Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Kucio i Rappar to największy problem tej gry.

Reszta co prawda trochę się ociąga, ale myślę że wyśle niebawem oferty. Chociaż takiego Dnc dawno nie widziałem aktywnego w temacie.

Odpisał od razu na zbiorczy wątek z przypomnieniem. Jest na urlopie (?) ale na bieżąco się orientuje co i jak

Nie każdy musi co dzień dyskutować i pisać, ważne, że zdecydowana większość dotrzymuje terminów i daje odzew. 

Ale chyba deadline jest przesunięty więc z czym ten pośpiech?

Ja sam jeszcze nie przesłałem wolałbym wiedzieć oficjalnie.

No jest przesunięty, ale o tym wiadomo od chyba paru godzin.

Ogólnie sprawa się wyjaśnia, ale widać od dawna, że z dwoma GMami mamy dużo większy problem niż z Regisem

No jest przesunięty, ale o tym wiadomo od chyba paru godzin.

Ogólnie sprawa się wyjaśnia, ale widać od dawna, że z dwoma GMami mamy dużo większy problem niż z Regisem

O 28 ofert jestem spokojny. 

Kucio i Rappar pewnie też swoje wyślą, ale to nie rozwiązuje kwestii. Nie może być tak, że olewają totalnie grę i trzymają nas w niepewności, czy ktoś prowadzi te ekipy, czy nie. Powinni się jasno zadeklarować. 

A ja mam last minute zagwostkę, bo wymyśliłem sobie kolejnego ciekawego gracza i nie wiem z kogo zrezygnować ;(

Pytanie pewnie padło, przepraszam za powtarzanie się.

Czy możemy robić kontrakty w stylu X/1+2TO? Czyli pierwszy gwarantowany a kolejne dwa czy nawet trzy TO lub niegwarantowane?

Kontrakty jakie często Sixers niedawno dawali.

Czy tylko ostatni rok TO lub niegwarantowane?

Czy w tej turze można two waya składać?

Edytowane przez Tecu

Ja bym to raczej nazwał rozsądnym gospodarowaniem zasobami. Nie wykazałeś się jakoś chyba rażącym dziadowaniem względem reszty. Wszyscy oszczędzają, bo są dość rygorystyczne zasady finansowe. 

ja dzisiaj świetny tekst u duncana i leroux słyszałem w tym tonie

"Danny, you clearly underestimate the benefits of not allowing yourself to fuck things up" :)

czy coś w tym stylu - dyskusja dotyczyła Suns, którzy ogólnie w realu też zlali FA 

Boże święty. Powiem wiem, że akurat mnie zaskoczyliście, bo stworzyliście jakieś 3043312 regulaminów i plików, a zwykłego trackera FA nie ma. Trudno. Dam radę! Dzięki!

no to masz misję - możesz być wicesekretarzem ds. fa trackera i to ogarnąć z rok ;)

Jeszcze dla potwierdzenia, bo w salary też siedzisz. Wydaję 112 mln, więc wydać mogę jeszcze Bi-Annual, Room MLE i coś za 9 baniek?

Masz tylko wyjątki do wydania.

Widziałeś w ogóle stworzony arkusz z składami? Kawał kapitalnej roboty BTPHa. Z tego co pamiętam tego zbiorczego posta nigdy nie odczytałeś.

Jeszcze dla potwierdzenia, bo w salary też siedzisz. Wydaję 112 mln, więc wydać mogę jeszcze Bi-Annual, Room MLE i coś za 9 baniek?

Masz tylko wyjątki, ale to nie jest zero jedynkowe. Zasady wydawania wyjątków są na ostatniej stronie tematu FAQ CBA mle blabkablaJest tam opisane wszystko we fragmentach.

Tylko tak chciałbym zasugerować nieśmiało, że w twoim przypadku wydawanie na potęgę raczej nie jest wskazane.

Edytowane przez Tomek9248

Nie muszę odczytać PMa, aby korzystać z tego arkusza :smile: Zgadzam się, zę kawał dobre roboty

MLE (8,406) - Dla klubów, które do rynku FA przystępują bez cap space - mam.

Taxpayer MLE (5,192) - dla klubów, które przystępują do rynku FA powyżej luxury tax - nie mam

Room MLE (4,328) - Dla klubów, które przystępują do rynku FA z wolnym cap space. - nie mam

Bi-Annual MLE (3,29) - Możliwy do podpisu co dwa lata dla klubów powyżej salary cup. - mam

Dodatkowo  kontrakty za minimum?

Nigdy mnie temat salary specjalnie nie interesował, więc pytanie głupie może być.

Zgadza się, masz te dwa wyjątki. Gdybyś zajrzał na ostatnią stronę wstępu do FA miałbyś to podane na tacy.

I oczywiście masz prawo do dwuletnich kontraktów za minimum :)

Chciałbym też zaznaczyć, że w temacie oficjalny regulamin są zasady nowego CBA, dość restrykcyjne. Warto mieć to na uwadze, zanim ruszy się na zakupy :)