Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Na co czekają stali bywalcy tematu?

Zostało niecałe 20 godzin i jest gówniane 7 ofert.

Jutro o 18 się będziesz denerwował.

Myślą, handlują, czytają zapewne.

Ok, masz rację.

Czyi za capspace do 5, a jako wyjątek 2? 

Bo właściwie nigdzie takiego zapisu nie znalazłem, ale to się wydaje jedyne logiczne wytłumaczenie tego. 

Ja się denerwuje już teraz.

Jakby się January zgodził to już dzisiaj przygotowałbym symulacje losowań dla kilku teamów. Co by czas zaoszczędzić.

Ja się denerwuje już teraz.

Jakby się January zgodził to już dzisiaj przygotowałbym symulacje losowań dla kilku teamów. Co by czas zaoszczędzić.

To jest dobry pomysł. Nie każdy jutr będzie o tej 20.  A i oferty bedą lepiej przemyslane. Choć chyba wiemy obaj, o jakie teamy tu chodzi głównie

Edytowane przez Tomek9248

No na ten moment to jest duże rozczarowanie, ale w przypadku dwóch zespołów brak oferty można zakładać na 90%.

Tomus zaktualizujesz rostery w excelu? Trochę burdel jest w Jazz i Bulls, a nie wiem czy przypadkiem i Wizards ;)

Nieprawda, dobrze jest. Wcześniej zmieniałem, tylko pominąłem Adebayo przypadkiem

Czyli mogę dać 3-letnie minimum? ;)

Tak, ale tylko jedno 3-letnie, bo tyle masz cap space.

Czyi za capspace do 5, a jako wyjątek 2? 

Bo właściwie nigdzie takiego zapisu nie znalazłem, ale to się wydaje jedyne logiczne wytłumaczenie tego.

Tak. Tylko trzeba będzie pamiętać przy wpisywaniu, że wartość minimum będzie się zmieniać w przyszłości o tyle, o ile salary cap. Dlatego po sezonie będzie trzeba robić aktualizację tych kontraktów. Najlepiej te minimalne zaznaczyć jakimś kolorem, żółtym albo nieżółtym.

Wracając do mojego pytania:

a) by ewentualnie podpisać wszystkich 5ciu to musiałbym 3 graczy teraz vaivować bez żadnej gwarancji, że tamtych podpiszę i jak żadnego nie podpiszę to zostaję na lodzie ? Bzdura

B) jak może być to robienie cap space, jak zostają vaivowwani, co nie zmienia mojego salary?

c) jak mam w takim razie trafić w 15tu jak nie mam pojęcia ilu wygram?

Ja wpisuję w ofercie graczy, których vaivuję w przypadku wygrania 3ciego, 4tego, 5tego.

Wracając do mojego pytania:

a) by ewentualnie podpisać wszystkich 5ciu to musiałbym 3 graczy teraz vaivować bez żadnej gwarancji, że tamtych podpiszę i jak żadnego nie podpiszę to zostaję na lodzie ? Bzdura

B) jak może być to robienie cap space, jak zostają vaivowwani, co nie zmienia mojego salary?

c) jak mam w takim razie trafić w 15tu jak nie mam pojęcia ilu wygram?

Ja wpisuję w ofercie graczy, których vaivuję w przypadku wygrania 3ciego, 4tego, 5tego.

No podejmujesz ryzyko. Tak samo jak podejmujesz ryzyko dokonując wcześniej wymiany i też nie wiesz, czy się opłaci robić wolne miejsce w salary. I nie zostajesz na lodzie, bo 3 tura nie jest ostatnią.

To był tylko przykład z tym robieniem space'a, ale działa to tak samo.

Nikt nie wie, ilu wygra.

Edytowane przez Tomek9248

No podejmujesz ryzyko. Tak samo jak podejmujesz ryzyko dokonując wcześniej wymiany i też nie wiesz, czy się opłaci robić wolne miejsce w salary. I nie zostajesz na lodzie, bo 3 tura nie jest ostatnią.

To był tylko przykład z tym robieniem space'a, ale działa to tak samo.

Nikt nie wie, ilu wygra.

Nie ma tego w regulaminie a jak nie ma to liczy się real NBA. Wysłałem ofertę, że jak wygram 3ciego i 4tego to leci ten i ten. 5ty warunkowy.

Jak masz trade 3 za 1 to robisz sobie miejsce jak już masz pewność, że go zrobisz.

Nie ma tego w regulaminie a jak nie ma to liczy się real NBA. Wysłałem ofertę, że jak wygram 3ciego i 4tego to leci ten i ten. 5ty warunkowy.

Jak masz trade 3 za 1 to robisz sobie miejsce jak już masz pewność, że go zrobisz.

Tak samo nie ma w regulaminie, że nie możesz zrobić trade po wygraniu licytacji, a jednak tak ustalaliśmy.

Tak samo nie było mowy o SNT czy tworzeniu ofert 1. A - 10 2. B - 10 3. C -5 + D -5.

Zobaczymy co powie January.

A czemu ma służyć takie ograniczenie?

a czemu ma służyć posiadania capspace przed złożeniem oferty?

To jest analogiczna sytuacja, tylko zamiast dolarów mówimy o dyspozycyjności miejsca. 

Mam nadzieję, że się szybko january zjawi, bo zostało 10 godzin.

Cap space jest związany z tym, że trzeba mieć jakiś trade na ręku i czy ktoś się nie wycofa itd., jakieś kary jakby ktoś nie miał, albo się wycofał itd. Czyli w miarę skomplikowane i tego bał się january, chociaż wolałbym by było realniej.

W przypadku robienia miejsca w rosterze to jest jak pstryknięcie palcami i nie ma tu żadnych kontrowersji. Różnica chyba jest widoczna?

Nie róbmy problemów tam gdzie ich nie ma!!!

Cap space jest związany z tym, że trzeba mieć jakiś trade na ręku i czy ktoś się nie wycofa itd., jakieś kary jakby ktoś nie miał, albo się wycofał itd. Czyli w miarę skomplikowane i tego bał się january, chociaż wolałbym by było realniej.

W przypadku robienia miejsca w rosterze to jest jak pstryknięcie palcami i nie ma tu żadnych kontrowersji. Różnica chyba jest widoczna?

Nie róbmy problemów tam gdzie ich nie ma!!!

Nie wiem, czemu się denerwujesz.

Mówię tylko, że są reasonable doubts i czekam aż january pojawi się ze swoją interpretacją i wyjaśni. Bo w tym momencie mówisz za niego i masz jeszcze pretensje jakieś do mnie, że czekam na jego wersję. 

Nie wiem, czemu się denerwujesz.

Mówię tylko, że są reasonable doubts i czekam aż january pojawi się ze swoją interpretacją i wyjaśni. Bo w tym momencie mówisz za niego i masz jeszcze pretensje jakieś do mnie, że czekam na jego wersję. 

Wszyscy inni też mówią za niego - nocna rozmowa. 

Jakie to są reasonable doubts? Z robieniem miejsca w salary to nie ma nic wspólnego. Jest to jakieś zagrożenie do cwaniactwa czy coś takiego? Czy to komuś szkodzi, czy jest to pole do nadużyć?