Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Co do wysyłania PW do wszystkich - ktoś może by popracował nad tym by lista uwzględniała nowych i Ronniego, który przypadkowo opuścił konwersację.

I dlaczego nie ma tematu ściana ogłoszeń, gdzie january by obwieszczenia dawał, bez żadnych komentarzy?

Co do wysyłania PW do wszystkich - ktoś może by popracował nad tym by lista uwzględniała nowych i Ronniego, który przypadkowo opuścił konwersację.

I dlaczego nie ma tematu ściana ogłoszeń, gdzie january by obwieszczenia dawał, bez żadnych komentarzy?

Bo, k****, przyjdzie jeden LAf z drugim lafem i wszystko zepsuje. przecież założyłem taki temat, gdzie miały być tylko propozycje zmian zamazywane kolorami (wprowadzone/nie) to zaraz coś go tam oburzyło i zaczął napierdalać postami, że to urąga jego 100 mln podatkowemu teamu. 

Ja bym jeszcze zwyczajnie usunał 3 i 4 letnie minimalne kontrakty, ot tak. Nie ma ich nigdy w NBA i nie powinno być u nas.

Gównianych 4-letnich też nie ma. Pisałem już o absurdzie Ezeliego. I że projekt weta tutaj nie działa.

Ponawiam. Dać widełki. Prosić uczestników, by pisali o ofertach. Ja będę niańczył dla Dobra gry

Gównianych 4-letnich też nie ma. Pisałem już o absurdzie Ezeliego. I że projekt weta tutaj nie działa.

Ponawiam. Dać widełki. Prosić uczestników, by pisali o ofertach. Ja będę niańczył dla Dobra gry

Widełki są sztuczne.

Jeśli nikt nie przebije 2x takiej umowy to znaczy, że po prostu uznana została za zbyt wysoką i tak.

Powtarzam raz jeszcze: rynek definiuje wartość gracza, tak samo w górę, jak i w dół. A nasz rynek nabrał pewnej specyfiki przez bardzo restrykcyjny system podatkowy i dużą liczbę tankujących drużyn. 

Edytowane przez Tomek9248

Richard Jefferson gra na 7,5/3

Zrobię celową akcję podczas FA, by pokazać wasz zły styl myślenia. I będzie płacz, bo to nie będzie steal, tylko luka w grze.

Zlikwidujcie, chociaż ten bezsensowny przepis z koniecznością dwukrotnej przebitki. To, że 8/4 jest absurdem nie znaczy, że do weta trzeba zobowiązać kogoś, by dał mu 16mln

Zrobię celową akcję podczas FA, by pokazać wasz zły styl myślenia. I będzie płacz, bo to nie będzie steal, tylko luka w grze.

Zlikwidujcie, chociaż ten bezsensowny przepis z koniecznością dwukrotnej przebitki. To, że 8/4 jest absurdem nie znaczy, że do weta trzeba zobowiązać kogoś, by dał mu 16mln

Bezsensowny bo?

+ przebitka dwa raz zobowiązuje. Mamy wetować tylko OCZYWISTE NADUŻYCIA. Stąd 3/5 i stąd dwukrotne przebicie. Przy OCZYWISTWYM NADUŻYCIU na 30 GM znajdzie się choć jeden, który z uśmiechem na ustach da więcej, już nie w ciemno nawet.

Redick załózmy, że jest wart ze 24/2 w idealnym świecie, który nie istnieje. Nie ma sensu wetować oferty 20/2, bo się komuś nie podoba, albo ktoś będzie chciał stworzyć 6tą ofertę i dać 21/2. Ma dać 40/2. Ale to prawie 2x jego wartość więc nie dojdzie do takiej właśnie bezsensownej sytuacji rodem ze wschodu ;)

Natomiast ktoś daje 10/2 to już jest w takim przypadku ewidentne nadużycie i znajdzie się pewnie kilka osób, które krzyczą DOUBLE! dając JJ 20/2 co jest bliskie jego realnej wartości. 

I tak to ma działać. 

I zaklinam Cię January. Zrób listę. Niech piszą kto złożył ofertę. Będę ganiał.

Może nie tyle, kto złozył ofertę, tylko jakieś symboliczne "GSW - JUŻ"

W sensie, że ktoś WYSŁAŁ lub ŚWIADOMIE NIE WYSYŁA i się odhacza.

Bo może ktoś nie chce, ma 14 graczy i mu starczy ;)

Edytowane przez Tomek9248

To wtedy dopytam i będę spokojniejszy.

Od razu mówię, że będę prowadził potężne anty-stealowe krucjaty mające wpływ na głosowanie. Żadne forumowe przyjaźnie nie będą się liczyły. Będę naganiał, krzyczał, domagał się zmian głosu.

O ile we wcześniejszych latach dłuższy kontrakt miał lepszą wartość, bo oferowaliśmy poważne pieniądze. W III turze w znaczącej większości przypadków ten krótszy kontrakt będzie lepszy.

To wtedy dopytam i będę spokojniejszy.

Od razu mówię, że będę prowadził potężne anty-stealowe krucjaty mające wpływ na głosowanie. Żadne forumowe przyjaźnie nie będą się liczyły. Będę naganiał, krzyczał, domagał się zmian głosu.

O ile we wcześniejszych latach dłuższy kontrakt miał lepszą wartość, bo oferowaliśmy poważne pieniądze. W III turze w znaczącej większości przypadków ten krótszy kontrakt będzie lepszy.

Nie powiem, czego się możesz domagać :) Możesz sobie pisać co najwyżej i sugerować/opiniować. 

Aha zapomniałbym, ustalmy ża zaczynamy głosować 24h po tym jak julekstep wypisze wszystkie oferty - uważam, że tym razem argumenty w dyskusji będą niezbędne.

I nie może być głosowania bez wzoru takie ślicznego jak ja pokazałem jak należy zrobić w R1. Żeby przy głosowaniu było widać kto, ile i na jak długo. 

Inaczej to bez sensu. 

Na ost rok możesz dać, dalej 6mln guar., których bym na pewno nie dał + przebitka wtedy to ofk 12 gwarantowane (bo to się liczy), a nie 16.

Masz w temacie III tury. Ja nie ganiam za ludźmi ;)

Nie można dać oferty 2+2TO+2TO+2TO lub 2+2(niegwarantowane)+2(niegwarantowane)+2(niegwarantowane)?

Ale to co napisałeś teraz jest szalenie ważne! Że liczy się dwukrotność gwarantowanych pieniędzy. To już daje lepsze możliwości do weta.

Po cichu mam nadzieję, że rynek sam usadzi gamblerów. Chociaż trochę się boję o Europę.