Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam pytanie odnośnie graczy z Europy. Rozumiem, że można składać oferty tak ?

Tak, ale jeśli gracz nie wyląduje w NBA to nie liczy się on do oceny Twojej drużyny. Płacisz mu, ale nie rozpatrujemy tego, jakby sobie radził. Ale tak, możesz podjąć takie ryzyko

MC - jeden z rozpatrywanych.

BTPH - a deklatacja podwojenia oferty mialaby dokladnie odwzorowac 2x odrzucona oferte - np zamiast 10/4 to 20/4, czy zmiana ilosci lat dopuszczalna?

ja bym liczył według gwarantowanego hajsu

czyli powiedzmy ktoś daje Reddickowi 20 na 4 lata

można złożyć weto i rzucić 40 a czy będzie to na dwa lata, na trzy czy na cztery to już nieważne

Dobra :

1. 5 ofert w 3 turze

2. żadnych ograniczeń,

3. Możliwość veta przy 60% głosach + deklaracji (od teamu, który ma na to środki!) złożenia oferty przynajmniej 2 razy wyższej w kolejnej tury

4. Veto jest dla gracza jednorazowe (nie można vetować 2 tury z rzędu tego samego gracza)

5. Deklarowana oferta poza tym, iż musi wynosić przynajmniej 2x vetowanej oferty jeśli chodzi o total $ nie może być dłuższa. (Np zamiast 6/2 nie można dać 12/3 tylko 12/2 lub 12/1).

Jak pasuje to właściwie wszystko poza wyjątkami.

A co z tymi wyjątkami?

Zasady : Oferty o dowolnej wartości (zgodne z CBA). Oferta może być "odrzucona przez zawodnika FA/RFA" (poprzez glosowanie - 60% przynajmniej głosów na odrzucenie umowy + deklaracja innego GMa, że złoży ofertę przynajmniej 2x wyższą w kolejnej turze - ów GM musi mieć na to środki)

A jeżeli nikt nie zadeklaruje się że da 2x wyższą to zawodnik przechodzi? 

Jak Ezeli dostanie 8/4 to nie znaczy, że ktoś zadeklaruje się dać mu 16/2, a tego wymaga veto :)

Są tylko 4 dni na oferty, a powinien być w tej turze wymóg, że oferty dają wszyscy. Mniej głosów to możliwość wypaczeń, które i tak pewnie będą.

Dlaczego wymog lub obowiazek? Mam 15 graczy, gdzie Ty chcesz bym wsadzil kolejnych? Mam pomysl na jednego ale to musze i tak kogos zwolnic. Obowiazek jest taki ze wszyscy maja miec 14 graczy. Jak ktos chce miec szrot w zkladzie to mu tego nie zabronisz.