Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Two-way nie mają związku z cap space i są od 4 tury - więc to nie problem jeśli o to chodzi.

Obecnie to january się głowi co zrobić z wszystkimi wyjątkami i jak zabezpieczyć 3 turę przed stealami.

Pomysły i ogólnie wszystko mile widziane ;)

8 slotów

Umowy dłuższe niż 2 lata muszą być przynajmniej na 4? 5? milionów rocznie [tu nie wiem, czy tylko 3 tura czy wszystkie w dół]

1sze minimalizuje ryzyko takich totalnie oderwanych umów, bo każdy na pewno wszystkie swoje pomysły wykorzysta.

drugie ogranicza jedną czy dwie osoby przy próbie patologii i nie psuje zabawy pozostałym 28.

Większe obostrzenia będą zabierały zabawy, bo jeszcze bardziej ograniczą inwencję GMów. 

Two-way nie mają związku z cap space i są od 4 tury - więc to nie problem jeśli o to chodzi.

Obecnie to january się głowi co zrobić z wszystkimi wyjątkami i jak zabezpieczyć 3 turę przed stealami.

Pomysły i ogólnie wszystko mile widziane ;)

Marcus zastanawia się czy woli użyć cap space do podpisu Sumnera, czy wziąć go jako 2-way. Także ma to jak najbardziej związek. Ja Ciebie przywołałem, bo nie widzę sensu, żeby komplikować sprawę i odchodzić przy 2-way od rzeczywistości, także proponuję aby kontrakty były takie jak w realu.

Co do 2-way, to jeszcze proponuję, żeby po 1. części sezonu była dodatkowa tura na ich podpisywanie. W NBA wszystkie 2-way stają się gwarantowane po 20 stycznia, więc do tego czasu można jednego zwolnić, podpisać innego itd. Jako, że my mamy 3 części sezonu, to proponuję, żeby w trakcie 1. części można było zwalniać swoich 2-ways, a po jej zakończeniu można składać nowe oferty.

Jeszcze co do 2-ways, to skoro one się nie liczą do SC, to nie ma dla nas wielkiej różnicy czy jest to 1+1 z TO czy 2 lata, bo i tak można takiego gostka zwolnić po sezonie i podpisać innego. Chyba największa różnica jest taka, że można nimi handlować cały czas, np w okresie draftu.

Czyli chcesz deadline przesunąć, bo nie rozumiem?

Ja skłaniam się osobiście ku opcji 7 ofert i oferty od MLE+.

Myślę, że to oczywiste w zaistniałej sytuacji.

Dużo niewiadomych, mało czasu.

W dodatku, żeby gra była pozbawiona wypaczeń, to skoro w tej turze nie ma ograniczeń, to zaproponować ofertę powinien każdy GM, który ma miejsce w rosterze. Znając życie to Rapparowi, Kuciowi czy kungfubestii trzeba będzie przypomnieć o tej konieczności. Poszedłbym krok dalej i wymagał, by każdy kto oddał ofertę do julekstepa wpisywał się w temacie.

Co rozumiesz przez oferty MLE+? Co z tymi ograniczeniami na długoletnie steale?

I czy two-way kontrakty są tak jak napisał Karpik czy tak jak wieszczy regulamin?

Problem połowicznie rozwiązany, bo co wprowadzisz od IV tury?

Ja myślałem o widełkach:

1-2mln można zaoferować tylko na dwa lata.

3-5mln tylko na trzy lata lub mniej

6+ - dowolność lat.

A potem to już tylko prowadzić ostrą krucjate, by nie było powtórki z Noela na znacznie gorszą skalę. Żaden dobry gracz normalnie nie uwiązałby się długim kontraktem na jakieś kiepskie lata. U Nas przykładowo Waiters 24/4 jest technicznie możliwy. Tu właśnie pojawia się słabość systemu, że u Nas wygrywa najlepsza oferta, a w RLu zawodnik może odrzucić i poczekać rok.

Edytowane przez MarcusCamby

Bo masz wtedy w najniższym możliwym przypadku 17.2/4 lub 20.8/4. Po prostu bariera byłaby jak w wcześniejszych turach na poziomie 20/10 na poziomie 4.3 lub 5.2

I  co i znowu mam cczekać 2 tygodnie aż wszyscy łaskawie złożą 29 ofert żeby zaoferować minimum wszystkim na wylocie z ligi? No k****

8 slotów

Umowy dłuższe niż 2 lata muszą być przynajmniej na 5 milionów rocznie .

Przestańcie się srać, że ktoś zamiast 7.3 dostanie ofertę na 7,12121 bo do tego to zmierza.  Jeśli rynek wyceni gracza X na ofertę 15/3 i nikt więcej nie da to znaczy że on, cholera, więcej wart nie jest dla nas i koniec.

Chyba że znowu chcesz January powiedzieć, że grasz z idiotami i się nie znają i mają dopasowywać oferty do Twojej wizji. 

Jak chcecie zamiast zabawy robić model, żeby nikt przypadkiem się nie wykazał większą inicjatywą i nie błysnął jakimś zatrudnieniem to dajcie znać od razu, albo po prostu pozwólcie ludziom się wykazać. 

Dla mnie 7 cz 6 sloyow to przesada, bo wtedy może zdarzyć się ze 10 osób wyskoczy po jednego grajka, a wtedy ciężko wybrać do kogo ma trafić, Tymbardziej ze w III turze te różnice między jedna oferta a druga będą raczej niewielkie

Edytowane przez RonnieArtestics

Dla mnie 7 cz 6 sloyow to przesada, bo wtedy może zdarzyć się ze 10 osób wyskoczy po jednego grajka, a wtedy ciężko wybrać do kogo ma trafić, Tymbardziej ze w III turze te różnice między jedna oferta a druga będą raczej niewielkie

I tak moze się zdarzyć, że 30 osób będzie chciało mieć na minimum Vince'a Cartera. No i się zesrać możesz, a masz to ułozyć. Już,k**** nie przesadzaj, że nie jesteś w stanie ułożyć 6 czy 7 drużyn, a 5 jesteś i że to jakaś różnica.

Poza tym ile miejsc się liczy i jest potrzebnych? Wydaje mi się, że stworzenie TOP 5 ofert w zupełności wystarczy, bo aż takich rozbieżności w ocenie bym się nie spodziewał. Ronnie, wierzę :)

Edytowane przez Tomek9248

I tak moze się zdarzyć, że 30 osób będzie chciało mieć na minimum Vince'a Cartera. No i się zesrać możesz, a masz to ułozyć. Już,k**** nie przesadzaj, że nie jesteś w stanie ułożyć 6 czy 7 drużyn, a 5 jesteś i że to jakaś różnica.

Poza tym ile miejsc się liczy i jest potrzebnych? Wydaje mi się, że stworzenie TOP 5 ofert w zupełności wystarczy, bo aż takich rozbieżności w ocenie bym się nie spodziewał. Ronnie, wierzę :)

Spokojnie, ja planuje złożyć jedną ofertę więc zawsze praktycznie będę głosował i nie będzie sytuacji, że 30 chłopa rzuci się na jednego grajka.

Spokojnie, ja planuje złożyć jedną ofertę więc zawsze praktycznie będę głosował i nie będzie sytuacji, że 30 chłopa rzuci się na jednego grajka.

Może 29 osób złoży temu samemu graczowi? ;)

Chodzi mi o to, że ważniejsze jest, żeby zminimalizować ryzyko, że jakiś gracz nie dostaje oferty, albo dostaje 1 "dla beki", niż to że będzie się trzeba się chwilę zastanowić. 

Podejrzewam, że jakby była nawet 1 możliwość to połowa uderzyłaby w to samo nazwisko i tak, żeby mieć szanse na najlepszego gracza.

A czy ofert będzie 5, 10, 15, 30 to i tak trzeba je ocenić i myślę, że wybrać TOP5 powinno być ok. To chyba nie będzie jakieś niewykonalne.

No i, jako że ten pomysł jest praktycznie na tej samej zasadzie co mój, popieram inicjatywę Marcusa i swoją. Ograniczenie do tych min. 5 mln przy 3 latach i 6 przy 4. Bez sensu jest ograniczanie wszystkich żeby BYĆ MOŻE uniknąć BYĆ MOŻE JEDNEJ osoby, która chciałaby niższy i dłuższy kontrakt dać.

Edytowane przez Tomek9248

według mnie nie powinno być za dużo ofert, bo głosowanie będzie bardzo trudno przeprowadzić. Według mnie 5 to optymalna liczba i na pewno większa ilość ofert nie pomoże. Co do ograniczeń, to myślałem, że już nie będzie (oprócz 10+ dla 1-rocznych i bez two-wayów), ale widzę, że na siłę szukacie rozwiązań zapobiegających steali... przecież każdy ma 5 ofert i naprawdę trudno będzie o steal, więc nie rozumiem po co te ograniczenia? Poza tym steal to smaczek tej gry - zauważyć kogoś niedocenianego/przeoczonego przez innych.