Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Masz : Marca Gasola, Nurkicia na RFA, Hernangomeza...

Fluber ma tylko DAJa, więc Monroe zostanie backupC z marszu na ładnych minutach.

A mu zależy na minutach, bo chce się odbić przed następnym FA.

Tak to widzę.

Gdyby temat wymian nie był zablokowany, okazało by się że z wymienionych trzech nie będzie żadnego póki Jusufa nie wyrównam, no ale co tam :).

Biedny Grzesiu :(

Szczerze to na FA jest z 5 lepszych C.

W obliczu tego, że wszystko sromotnie przerżnąłem w III turze będę się musiał temu dobrze jeszcze raz przyjrzeć.

Choć że JaValee nie dostał oferty to szok :D.

Zostało kilka zaje nazwisk a mnie zostanie full tax payer MLE :)

Miał Tomek wczoraj racje

Widzę, że już 6-1 dla Bucks w głosowaniu, więc trzeba desperacko zaatakować ;) znaczy po prostu jeszcze raz przedstawię swoją argumentację i spróbuję przekonać, że Jazz są lepszą opcją dla Eda Davisa póki można zmieniać głosy jeszcze :tongue:

Ed Davis ma do wyboru 4,5 mln od Bucks oraz 7 mln/1+PO od Jazz, czyli gdy wybierze Jazz - są 2 opcje:
opcja #1: milion mniej, opt-out i zgarnięcie większej kasy za rok
opcja #2: 2,5 mln więcej i rok dłuższe pozostanie w lidze

Opcja #1 - u mnie Davis dostanie co najmniej 10-15 min na mecz (cały sezon, na C) i będzie ważnym zmiennikiem, więc jest szansa się wypromować, a w Bucks utknie w rotacji za DMC i Lopezem (w 2.części sezonu mało pogra, jeśli już to na PF, jego nienaturalnej pozycji) i nie wiem, czy będzie tam się czuł najlepiej szczególnie, że sam GM Bucks już nie wie, czy go chce... świadczy o tym cytat:

Co do roli Eda Davisa w Bucks to najpierw pod nieobecnosc DMC będzie gral duze minuty, a następnie po powrocir Cousinsa dostanie swoje minity na PF. Ale w sumie nie wiem czy nie lepiej zebym przegral glosowanie bo to roomMLE zabierze mi hajs z wolnego salary :( a potrzebuje jeszcze jakiegos combo PG-SG

W Bucks nie jest priorytetem na 3.turę FA, jak widać, a dla Jazz był - nie był warunkowany i widać, że GM tej ekipy stara się go przekonać do tej drużyny, gdzie w pick'n'rollach z CP3 pokazałby swoją przydatność :smile:

Ponadto Ed ostatnio grał w Denver, więc daleko by się nie musiał przeprowadzać ;)

Opcja #2: W NBA rola środkowych maleje... Ed nie rzuca za 3 punkty, więc może podzielić los Trevora Bookera czy Ala Jeffersona, którzy są już poza ligą, zatem opcja gracza sprawia, że przy gorszym sezonie ma szansę na pokazanie swojej przydatności w kolejnym roku. PO to dobre zabezpieczenie, które powinno być wzięte pod uwagę przy ofercie i myślę, że Davis wraz z agentem zdecydowanie woleliby mieć taką opcję w kontrakcie sprawiającą, że jeden słaby rok nie przekreśla jego kariery w NBA. Bucks nie dali opcji gracza mimo, że wyjątek Room na to pozwala, zatem widać, że jest to zdecydowanie na plus dla Jazz :smile:

Podsumowując - w Jazz Ed Davis może w dla niego najgorszym scenariuszu żałować wzięcia miliona mniej, lecz zapewne nie będzie żałował wybrania większej roli, docenienia w Utah (czy Bucks go jeszcze chcą? :tongue:) i zapewne ten mln wróciłby z nawiązką w przyszłym roku przy nowym kontrakcie. GM deklaruje, że za rok przy opt-oucie będzie się starał go zatrzymać ;) natomiast, gdyby ten sezon Davis zawalił, to Jazz dają drugą szansę na odrodzenie się, ponieważ opcja gracza właśnie to gwarantuje.

Raz jeszcze zachęcam do rozważenia tej decyzji ;) oznaczę Was Panowie, żebyście wiedzieli i mam nadzieję, że przemyśleli sprawę - co zrobiłby Ed Davis mając takie opcje do wyboru?

E; Kurczę, chciałem jeszcze oznaczyć kolejne osoby po edycji, ale chyba się nie da :tongue:

Jednak ten wywód kieruję też do:

Edytowane przez Tomek9248

Tak sobie myślę, że gdyby oferta dla Love zawierała podobne extension tylko z optin ostatnim rokiem to wyglądałaby sporo lepiej :)

Mysalelem że malejace kontrakty nie mogą mieć opcji zawodnika w ostatnim roku.

Jeśli nie teraz z Lovem spróbuję w następnej turze.

Myślałem że argumenty o rzuxaniu nim jak mięsem przez Gm-ów oraz jego średnie zdrowie przez ostatnie dwa sezonu to dobry powód by wybrać stabilność z Bulls zwłaszcza że podobno Kevin jest typem domownika któremu na takiej stabilności by zależało a Chciago to bardzo atrakcyjne miasto do życia :)

Ja wierzę w Kevina i jeśli trzeba sypne mu więcej hajsu w następnej turze z jakoś opcja zawodnika.

Chciałbym się odnieść też do tematu Manu ja go kompletnie nie widzę w Lakers całe życie w Sporus a na ostatni rok kariery miałby biegać za Bronem? W imię czego? Pierścienia? Przecież już ma kilka, ktoś taki jak Manu zapewne woli spokojniejsse otoczenie a nie środowisko Los Angeles.

Moim zdaniem to trochę też byłoby nie poszanowanie histori która go wiązała z San Antonio, "plucie w twarz Popa"

Zaznaczę tylko że jestem oczywiście w żaden sposób nie obiektywny, być może argumenty jakie rzuci mój opontent będą lepsze ale jak na razie mogę tylko na nie czekać :)

Myślałem że argumenty o rzuxaniu nim jak mięsem przez Gm-ów oraz jego średnie zdrowie przez ostatnie dwa sezonu to dobry powód by wybrać stabilność z Bulls zwłaszcza że podobno Kevin jest typem domownika któremu na takiej stabilności by zależało a Chciago to bardzo atrakcyjne miasto do życia :smile:

Ja wierzę w Kevina i jeśli trzeba sypne mu więcej hajsu w następnej turze z jakoś opcja zawodnika.

Chciałbym się odnieść też do tematu Manu ja go kompletnie nie widzę w Lakers całe życie w Sporus a na ostatni rok kariery miałby biegać za Bronem? W imię czego? Pierścienia? Przecież już ma kilka, ktoś taki jak Manu zapewne woli spokojniejsse otoczenie a nie środowisko Los Angeles.

Moim zdaniem to trochę też byłoby nie poszanowanie histori która go wiązała z San Antonio, "plucie w twarz Popa"

Zaznaczę tylko że jestem oczywiście w żaden sposób nie obiektywny, być może argumenty jakie rzuci mój opontent będą lepsze ale jak na razie mogę tylko na nie czekać :smile:

Tomkowi chodziło o opt in + kontrakt, ale extension polega na opt-out + 4 lata, co zaproponowałeś ;) chodzi o opcję gracza na przyszły sezon w kontrakcie Love'a.

Tak, jak dajesz malejący kontrakt to nie może być opcji gracza.

Manu w LAL też mi się nie widzi jakoś :P tyle lat rywalizacji... żeby tam przejść? Dobrze, że ma inną opcję i na pewno rozważę Twoją ofertę :) Manu dostanie u Ciebie te 15 min na mecz?

Tak, masz rację. Dlatego mówię, że podobny, bo faktycznie spadający kontrakt nie może kończyć się opcją musiałby być równy przynajmniej.

Do tego Cię zachęcam właśnie ;) Tego na 99% nie zagłosuję pozytywnie, ale wydaje mi się, że optin w ostatnim roku i przedłużenie za około 23-25 mln/yr (a może ciut mniej) przez kolejne 3 lata byłbym w stanie bardzo poważnie rozważyć jako 1/29 Kevina Love. 

Ile miałbym dać niby turnerowi żeby podpisał na bank ? Bo tobias harris dostał u nas na lajcie extension za ta kasę a Myles który jeszcze nic nie udowodnił miałby nie wziąć ?

przynajmniej to samo co dostał Gordon od Magic, przynajmniej bo imo jest wart więcej, zwłaszcza po tym jak zaczyna napieprzać trójki po kozle

Co do moich spotkań z FA i jeżeli mam kogoś przekonać to tu:

Kyle O'Quinn dostaje u mnie propozycję gry z ławki na pozycję Pf/C. Moja rotacja pod koszem wygląda tak Julius Randle, Myles Turner, Daniel Theis, Alize Johnson. Nikogo więcej prócz kyle nie planuję podpisać. Kyle ma więc okazję przy dobrej formie być pierwszym z ławki pod koszem, bo Theis i Johnson są do przeskoczenia śmiało. Pamiętajmy, że Julius Randle miał do tej pory dużo opuszczonych meczy, a Myles również trochę spotkań opuścił, więc jest też szansa pograć w s5. Co do kontraktu to mogłem dać w sumie mu 1+1 PO, ale celowo dałem mu taki sam kontrakt jak w realu. Czy dostał w realu równie dobre oferty co u nas? Nie wiem, pewnych ofert widzę nie przebije, ale oferta Suns jest widze warunkowa, więc moze tam wcale nie trafi. Na pewno może być pewny minut u mnie, i jeśli się pokaże w dobry sposób, może liczyć za rok na długoletni kontrakt. 

Isaiah Thomas - niestety nie mamy więcej pieniędzy wolnych, ale IT dostał u nas ciekawą propozycję. Zarząd nie ukrywa, że zainwestowaliśmy już w Markelle Fultza, i tej decyzji nie można zmienić, planujemy inwestować w niego również minuty. Jednak Markelle to jak widać przyszłościowy projekt, więc Isaiah, jeśli będzie w dobrej formie, (jesli nie wygryzie go cory joseph) do czasu powrotu Markelle do stabilnej formy i osiągnięcia jego rozwoju, miał obiecane miejsce w s5. 

Myles turner - co do ext to jest rosnące, nie wiem czemu nie bylo to podane... zaczyna się od 18,6 i rośnie o 600k. 

18,6/19,2/19,8/20,4. Jest to propozycja wstępna i liczę na propozycje od przedstawicieli agentów, jaka oferta by satysfakcjonowała waszą stronę? Zarząd widzi potencjał, nawet na franchise playera, ale gracz jeszcze według nas nie zasłużył na maksymalny kontrakt, więc chcemy negocjować kwotę 4 letniego pełnego kontraktu, bez opcji.. jak wiadomo 5 letni mozemy tylko maks zaoferowac. Jeżeli gracz chce zapewnić sobie przyszłość już teraz, to nie może marzyć jeszcze o maksie w tym roku, a jak chce zaryzykować to proszę, chętnie zobaczymy grę wartą maksymalnego kontraktu  ;)

Edytowane przez RonnieArtestics

Davis większość swojej kariery grał na PF wiec przestań MJ pisac ze to jego nienaturalna pozycja.

U mnie bedzie przez caly sezon mial zapewnione 12-15 minut, a do powrotu DMC nawet więcej.

Tak wiec Davis moze u mnie lepiej się wypromować, i ja tez moge mu zapewnic ze będę staral sie go przedłużyć.

to i ja na szybko:

LaVine - nie ma żadnego powodu, aby to co zrobiły Kings i Bulls w realu odnosić do naszych realiów, faktem jest bowiem, że nikt z  nas ne wycenia umiejętności Zacha na 20 baniek rocznie, te 15 od Heat nijak mają się do rzeczywistości, to jest tylko jednoroczna umowa, a imo żaden gracz po takiej kontuzji nie zaryzykowałby kolejnego urazu tylko szukałby dłuższej umowy, w Nuggets będzie pełnił rolę Murrayo/Bartona co da mu spokojnie +30 minut w meczu, dostaje też z miejsca szansę na grę w PO w drużynie, która pasuje do jego stylu gry

Zbój - Denver zapłaciło za niego sporo gdy go pozyskiwali, dostał szansę na solidne minuty w drużynie, która jest silna i w której ceni się jego umiejętności, dodatkowo w razie jakichkolwiek problemów ze zdrowiem ma zabezpieczenie w postaci player option, a głosy o ewentualnym lepszym kontrakcie z rok można włożyć między bajki, bo rynek właśnie go zweryfikował, zarówno u nas jak i w rlu

Davis większość swojej kariery grał na PF wiec przestań MJ pisac ze to jego nienaturalna pozycja.

U mnie bedzie przez caly sezon mial zapewnione 12-15 minut, a do powrotu DMC nawet więcej.

Tak wiec Davis moze u mnie lepiej się wypromować, i ja tez moge mu zapewnic ze będę staral sie go przedłużyć.

Cały zeszły sezon grał na C, co w erze small-ballu oznacza, że na PF już raczej nie wróci :tongue:

Pytanie, jak z Davisem na PF... jeśli będzie grał z Giannisem albo z McConnellem (słabo rzucający za 3) na PF to nie wygląda to najlepiej.

W ogóle Bucks jeszcze mają Thona Makera na PF/C, więc nie wiem, jak te 15 minut może grać przy zdrowych trzech innych C...

Pytanie brzmi, czy jednak chcesz tego Davisa czy nie? Bo wcześniej napisałeś, że może lepiej, żeby ze mną nie podpisał, a teraz piszesz, że u Ciebie się wypromuje... wydaje mi się, że w ataku u Ciebie jego rola będzie marginalna, natomiast w Jazz pick'n'rolle z CP3 dadzą wiele okazji do łatwych punktów spod kosza ;)

E: właśnie nie zapewniłeś mu tego, bo nie dałeś mu PO, choć z Roomu mogłeś dać ;) więc nie ma tej gwarancji bezpieczeństwa przy słabszym roku, że zostanie w lidze.

Edytowane przez MJ1

Tomkowi chodziło o opt in + kontrakt, ale extension polega na opt-out + 4 lata, co zaproponowałeś ;) chodzi o opcję gracza na przyszły sezon w kontrakcie Love'a.

Tak, jak dajesz malejący kontrakt to nie może być opcji gracza.

Manu w LAL też mi się nie widzi jakoś :P tyle lat rywalizacji... żeby tam przejść? Dobrze, że ma inną opcję i na pewno rozważę Twoją ofertę :) Manu dostanie u Ciebie te 15 min na mecz?

U mnie Manu na pozycji 2/3 spokojnie znajdzie te 15/20 min jego doświadczenie będzie niesamowicie ważne w kontekście play-off. Na dodatek mój młody 1 rundowy zawodnik Evans niezwykle skorzysta ucząc się od żywej legendy.

Na dodatek Snell mnie zapewne opuści więc tym bardziej Manu dostałby zadowalające go minuty.

Apeluje do rozumu i godności Manu by na spokojnie przenyslal swoje możliwości, moim zdaniem lepiej wybrać ta możliwość która nie rzuca się cieniem na całym dotychczasowym dorobku.

ja jeszcze raz goraco polecam zastanowic sie nad wyborem ONeala i przypominam, ze gdyby nie oferta od Minnesoty rok temu dla Royca, to przynajmniej jeszcze rok, nie posmakowalby gry w NBA.

Finansowo Sota/Raps daja mu to samo, ale GM Minnesoty oddaje rowniez serce, tak jak do tej pory kazdy GM, ktory mial u siebie w skladzie Royca otrzymal propozycje od Minnesoty zwiazana z zawodnikiem. Nie ma drugiego takiego zawodnika w calej lidze

a ONeal przydakiem najpierw nie trafił komisyjnie do Bostonu?

Panie, ale nie komisyjnie, bo to brzydko brzmi :grin: Po prostu dostał ofertę od Celtics sklecioną przez kilka osób z losowania Marcusa gdy ich GM zaniemówił  ;)

Ale przecież i tak Lucas to wyrówna bez mrugnięcia okiem ;)

Edytowane przez Tomek9248

Panie, ale nie komisyjnie, bo to brzydko brzmi :grin: Po prostu dostał ofertę od Celtics sklecioną przez kilka osób z losowania Marcusa gdy ich GM zaniemówił  ;)

Ale przecież i tak Lucas to wyrówna bez mrugnięcia okiem ;)

no jak zwał tak zwał, mimo wszystko nie są to typowe okoliczności

no jak zwał tak zwał, mimo wszystko nie są to typowe okoliczności

Nie, ale już mi się przypomniało więc muszę doprecyzować.

Boston nie miał GMa wcale, bo Regis zrezygnował po 1szej turze i już wcześniej było wiadomo, że jeśli nie znajdzie się GM to oferty od Bostonu właśnie tak będą wyglądać ;)