Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Czegokolwiek nie planujesz, to na ten moment Monroe nie ma u Ciebie więcej minut niż u mnie.

Na ten moment Greg Monroe widzi, że Marc Gasol jest na trejding blocku i to mu dużo mówi.

Greg też wie, bo żaden Grzegorz głupcem nie jest, że nawet w przypadku wyrównania Jusufa ( powtarzam się ) jeden z Jusuf/Marc nie dogra do końca w zielonych barwach.

Willy został zaproponowany jako wypełniacz jednej z drużyn w pakiecie z Marciem Gasolem.

Stąd to co pisałem o Gregu jest dla niego bardzo realne.

Najpierw Gasolem kusisz George'a, żeby z Tobą podpisał, miesiąc później kusisz kolejnego zawodnika, tym że pozbędziesz się Gasola. Na miejscu Monroe byłbym zaniepokojony wizją gry dla Ciebie:)

Najpierw Gasolem kusisz George'a, żeby z Tobą podpisał, miesiąc później kusisz kolejnego zawodnika, tym że pozbędziesz się Gasola. Na miejscu Monroe byłbym zaniepokojony wizją gry dla Ciebie:)

I to mówi GM który wraz z Love kładli się po samolot z LBJ. Gdzie jest teraz Love? :).

Ja bardziej na miejscu Grega był bym zaniepokojony potencjalnym brakiem playoffs :P.

Od Kings :P ? Ale w sumie Turner może maksa za rok dostać, jak mnie Ronnie przekona to zaś zmienię na tak.

Biaczpliz. Rondo gra z LeBronem w Lakers. Ray Allen grał z LJ w Heat. Tyle na temat rywalizacji, a Manu już nie pała sympatią do SAS skoro go olali :P

Chocby od Nets, nie musi byc Kings. Pytam po prostu gdzie jest logika w braniu przez niego takiej kasy...na razie nikt mnie nie przekonal ze mu ten deal sie oplaca, z Rooniem na czele

PS. Dojebales sie do mnie jak mucha do gowna, ale odpowiem podajac przyklad z realNBA. Druzyna z totalnego dna, ale ze sporym marketingowym potencjalem - Brooklyn Nets w chwili skladania oferty maxa Porterowi nie byli choc troche lepsi niz teraz Sacto u nas, a Porter nie zastanawial sie nawet chwili, tylko bral co mu daja. Z rfa jest prosty biznes albo mnie przeplacisz albo ide na rynek i szukam kogos, kto da mi kase. Tu nie ma nad czym w ogole sie zastanawiac. Wtedy Wizards nie byli sklonni mu dawac kasy takiej jaka ma. Jedyne extension, ktore ma sens teraz to Rozier. Ma kontrakt z puma, moze w Bostonie go odpuszcza a moze nie, fluber go przeplacil teraz w moim odczuciu. Extension dla Turnera i Love w zaleznosci od gracza spokojnie moga byc wyzsze o te 2-4 baniek per year. No i Turner bez opcji to moze brac 4/5 letniego maxa a nie 78/4. Za rok po dobrym sezonie moze liczyc na okolo 23-25 za rok gry. I czwarty rok PO. Tego nie da sie przebic nijak...

Tak samo bedzie z Toba. Za rok ktos da DRA 36-40/2 i nie ma opcji ze to wyrownasz, majac z tylu glowy przedluzenie Ingrama. Teraz picujesz ludzi z DRA ale prawda jest taka, ze jak siepnie dobry sezon to nie zepniesz tego finansowo tj. dwoch mlodych over 20 baniek i 2 starszych graczy over 30 baniek...

Edytowane przez shevcu

Ile miałbym dać niby turnerowi żeby podpisał na bank ? Bo tobias harris dostał u nas na lajcie extension za ta kasę a Myles który jeszcze nic nie udowodnił miałby nie wziąć ?

Po pierwsze primo porownaj rostery Utah i Pacers...

Po drugie mj1 zajebiscie trafil w timing, 2 dni pozniej bysmy tego nie klepneli.

Po trzecie rfa placisz tez za potencjal a z klasy 2015 to Turner jest teraz 4 najlepszym graczem ??? U mnie zeby to szlo klepnac to startujesz 22,5 czyli 90/4 z opcja. No ale obiektyewny nie jestem...

W Atlancie dobre humory, Lyles powoli wita sie z klubem, przeplacilem ziomeczka, ale balem sie jakiejs propozycji typu MLE 1+1PO, a raz ze zalezalo mi na jego podpisie i dwa, bede mogl go przedluzac w razie czego, bo kontrakt co najmniej 3 letni. 22 lata, niezly potencjal, mam nadzieje ze w rl nba dostanie powazny kontrakt za rok.

Pattersona troche zal, bo widze ze wygralbym, no ale coz. Nie mozna miec wszystkiego.

Co do głosowania: 

Cukric do Słoneczek - Eld/ozzy dobry atak na FA, ale piniedzow za malo niestety, jakby ozzy byl contenderem lub tych milionow bylo o kilka wiecej to mozna byloby sie zastanowic, a tak szach mat od Suns

Ennis - imo kontrakt lepszy od gsw, bardziej elastyczny, nie oszukujmy sie i tu i tu bedzie gral ogony, a nawet jezeli Lakers da mu w tym sezonie wiecej minut to i tak zostanie wytrejdowany, albo zakopany w rotacji w przyszlym, bo ich przyszlosciowo interesuja kałaje tej ligi a nie ennisy :P  

Monroe - wybralem cleveland, bo duzo wiecej gry go tam czeka, jakby Eld zadeklarowal ze nie wyrowna nurkica lub konkretnie obiecal zawodnikowi, ze gasol zostanie sprzedany np do nastepnego okienka transferowego, to moge zmienic zdanie

Ginobili - mysle, ze jakby dostal takie oferty to przeszedlby na emeryture :P no ale jak juz mam glosowac, to mimo beefu, wiecej sensu robi Lakers

Lavine - jezeli Miami poda sensowna wizje grania tymi wszystkimi guardami po ktorych uderza i ktorych ma, to zmienie zdanie, na razie jej nie widze

Harrell - QO, mial niezly sezon, prawdopodobnie bedzie mial niezly ten, oplaca mu sie wziac QO, zamiast kisic sie przez 3 lata za grosze

Glen Glen Robinson - tu jeszcze moge zmienic decyzje, ale Marcus na wyjezdzie, wiec dam mu fory na poczatek :P

Royce - nie wiem, kto sie bedzie lepiej produkowal tego popre chyba, bo dla mnie identyczne oferty  

Napier - no kiedy QO jest wyzsze od kontraktu to przyjmuje sie QO right?

Love - jakby bylo 25-26 mln za sezon to bym rozwazyl

Rozier - Meh, no niech juz bedzie. Mniej wiecej sensowny kontrakt.

Turner - bez szans imo, to nadal potencjalny all-star, na pewno postawilby na siebie w grze o nastepny kontrakt

Cukric do Słoneczek - Eld/ozzy dobry atak na FA, ale piniedzow za malo niestety, jakby ozzy byl contenderem lub tych milionow bylo o kilka wiecej to mozna byloby sie zastanowic, a tak szach mat od Suns

Co najwyżej szach ze strony Słoneczek.

A piniędzy mało bo Ozzy przyskąpił ;). Ale negocjacje były zacne :D.