Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

To skoro nie zagrał w sezonie meczu i dostał 18/3, to chyba świadczy o tym, że GM i nowa drużyna w niego wierzy bardzo :smile:

ja rozumiem jakbym dał mu kontrakt typu 20/4 (średnia na rok większa od Ciebie i tak) to mógłby pomyśleć że wierzą w niego i liczą ze będzie z niego steal, ale prawie 18,4/2+1 PO to jest znakomita oferta z elastycznością i zabezpieczeniem, jakby nie grał zbyt dobrze. Jakby miał słabszy czas (najgorszy scenariusz) to u Ciebie dostanie 9 mln i potem wypada z ligi, a u mnie 18 mln i ma rok więcej żeby się pokazać.

Nie neguje ze u Cb dostanie więcej minut. U mnie po prostu dostanie solidne minuty na pokazanie się i jednak bądźmy szczerzy zagra w dodatku w lepszej ekipie :smile:

GM Jazz wierzy w Setha i mimo kontuzji oferuje mu fajny kontrakt (w dodatku elastyczny) i ma nadzieję, że zostanie to docenione w głosowaniu ;)

Nie wiem, jak ja to zrobiłem, ale dałem Curry'emu 2 lata gwarantowane, a nie 1+1 PO, no cóż, mój błąd, Seth zatem wyląduje u Ciebie:)

Co do roli Eda Davisa w Bucks to najpierw pod nieobecnosc DMC będzie gral duze minuty, a następnie po powrocir Cousinsa dostanie swoje minity na PF. Ale w sumie nie wiem czy nie lepiej zebym przegral glosowanie bo to roomMLE zabierze mi hajs z wolnego salary :( a potrzebuje jeszcze jakiegos combo PG-SG

Yogi i Napier będą faktycznie w swoich teamach, ale wezmą QO na 99% a nie te umowy, które ich QO podbijają o kilkaset tysięcy ;)

Ty tak serio? Z tego co wiem Napier podpisał umowę z Nets na mniej niż 4 mln $ z czego drugi rok kontraktu jest niższy od pierwszego. W mojej ofercie ma gwarantowane 5 mln $ czyli więcej niż w RL NBA. Shabazz analizując rynek w RL NBA stwierdził, że może lepiej podpisać taką umowę na parę lat, niż ryzykować że za rok dostanie lepszą ofertę. Tak zrobił w RL, ale u nas weźmie QO? Nie chce mi się w to wierzyć i byłoby to nieracjonalne. W PTB ma szansę na walkę o finały, pewne pieniądze przez 2 lata i szansa na 3 rok, ważną rolę jako backup i brak konieczności zmiany otoczenia, czyli ofertę lepszą niż tę którą otrzymał w RL NBA. 

Dla mnie sprawa jest oczywista, Shabazz Napier otrzymał ofertę lepszą niż w RL NBA, więc skoro tam przyjął gorszą ofertę, to bez zawahania powinien przyjąć ofertę PTB u nas. 

A przepraszam są jescze szansę na Manu ale zaraz wleci tutaj Gm Lakers który już oznajmił że Manu już wybrał Lakers.

A przecież w Bulls otrzymałyby duże minuty, możliwość zagrania jescze w play-offach, miasto duże z możliwościami kulturowymi a nie wybieg celebrytow jak Los Angeles.

Manu w sumie nie wydaje się gościem który dobrze by się czuł w takim La.

Zatem szansę że zostanie na wschodnim wybrzeżu wcale moim zdaniem nie są takie małe.

To się kupy nie trzyma. Zrezygnowałby z 3,5 mln na poczet wzięcia jednorocznej umowy za niecałe 2? Coś śmierdzi ;)

Tutaj ma do wyboru 3,5 mln w rok i później walka o minimum lub grę w PO, pewną kasę i pozycję w zespole... No nie wiem, która opcja jest lepsza, patrząc na jego karierę. 

W RL NBA nie mógł wziąć QO, bo Blazers zrezygnowali z praw do Napiera.

Ok, jasna sprawa, jednak zrezygnowali z niego, ale rynek zweryfikował wartość Napiera na mniej niż 2 mln. Ja oferuje mu 2,5 mln przez następne 2 lata... Wydaje mi się, że jest to oferta godna rozważenia.

Ja jestem w stanie zaryzykować :smile:

Tylko to że Manu w La to pewniek jest bardzo niesprawiedliwa narracja moim zdaniem :smile:

Naturalnie.

Manu w Lakers po całej historii na linii LAL-SAS? 

No duckin way.

Podobnie Patterson:

5. Patrick Patterson

• Atlanta Hawks 5 /1+1 PO
  • Los Angeles Lakers 4,46 /1+1 TO

Nie ma pół argumentu za nim w Lakers. Jeszcze to team option. Choć Lyles dostał taką kasę od Hawks, że przy ich warunkowaniu Lakers go ściągną.