Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Seth, który w swojej karierze rozegrał mniej niż 150 spotkań ma odpuścić gwarantowane 9 mln więcej żeby grać dla Cavs? ;p nie przesadzajmy... moja oferta jest dla Setha idealna - ma 2 lata by się pokazać i potem zarobic więcej, a jak by szlo gorzej to ponad 18 mln na 3 lata to jest sporo. Nie jest to taka umowa na super steal typu 4 lata, żeby u mnie grał tylko mocne 2+1 PO, które daje pewność i poczucie docenienia przez Jazz :smile:

Raczej Collisona nie wygram, wiec Seth powinien przyjść z czego GM Jazz jest zadowolony ;)

U mnie będzie drugim rozgrywającym, u Ciebie trzecim:) No i nasze oferty różnią się o milion z hakiem rocznie, z tym że u mnie Seth ma większą elastyczność.

U mnie będzie drugim rozgrywającym, u Ciebie trzecim:) No i nasze oferty różnią się o milion z hakiem rocznie, z tym że u mnie Seth ma większą elastyczność.

U mnie będą wychodzić Murray z CP3 i Seth będzie z ławki miał zapewnione solidne 15-20 min co mecz.

Jeśli większą elastycznością nazywasz każda umowę 1+PO za mniejsza kasę, to tak :P 2+PO jest dla Setha fajna opcja i to chyba widać :)

Według mnie dla gracza z tyloma kontuzjami wzięcie większej kasy z fajna rolą w dobrej ekipie to no-brainer.

Edytowane przez MJ1

Love najpierw został przehanndlowany do Kings za rezerwowego rozgrywającego i przeplaxonego grajka nie duża wartość.

Potem został oddany praktycznie za jeden pick w 1 rundzie i to raczej nie top 10

Ciężko mi uwierzyć że tak traktowany przez Gm-ów gracz dostanie 110 milionów patrząc na realia rynku na którrym jesteśmy.

Poza tym w dwóch ostatnich sezonach nie rozegrał powyżej 60 spotkań w Rs i w ramach tego że z jego zdrowie może nie być tak dobrze plus potrzeba stabilizacji spokojnie z perspektywy Lova są arugemnety żeby podpisać to przedłużenie

Przegrasz to extension gorzej niz january...

Po pierwsze, zaden gracz nie rezygnuje z opcji gracza, by brac mniej kasy w pierwszy rok przedluzenia. No i do tego to jego oststni wysoki kontrakt a Ty wrzucasz malejaca umowe...

Po drugie Love bedzie pierwsza opcja w Cavs od tego sezonu. Produkcja musi zrobic swoje ;-)

Po trzecie mamy w ciul kasy za rok i nie ma opcji ze Love nie dostanie minimum 25 baniek per year. W drugiej turze beda po niego kolejki.

Po czwarte jezeli mi plan A nie wypali a taki Love czy Turner beda na rynku to nie ma ch... we wsi ze oddajac swoj pick nie przeplace ich chocby o 2-3 mln.

Sympatyczny gosc z Ciebie, z Andrzejkiem ladnie poczarowales, ale nie ma opcji ze Love to klepnie. Dlatego nawet Kings mu extension nie dawali, bo niektorzy po 120/4 juz pisali o dawaniu takiej samej kasy.

Jeśli większą elastycznością nazywasz każda umowę 1+PO za mniejsza kasę, to tak :P 2+PO jest dla Setha fajna opcja

Facet nie zagral nawet meczu i dostal 18/3. Raczej gorzej niz w ostatnim sezonie juz nie jest w stanie wypasc wiec wejscie na rynek za rok kosztem miliona i ilus tam tysiecy gdzie bedzie mnostwo kasy to dla niego no brainer. I to jeszcze w cavs gdzie bedzie mial mnostwo okazji zeby sie wykazac. Ja tam mam tylko roziera i mccolluma na pozycjach 1-2. No i wallaca ktory nie ma kontraktu w nba na ten moment. U mnie bedzie gral wiecej niz u Ciebie.

tak tylko wspomne, ze Sota obiecuje Thomasowi role startera i ze o wiele wiekszy kasztanowy zaciag wprowadzil juz do PO, a nawet finału konferencji. Thomas-Sato-Tatum-Rabb-Zeller, czujecie to?

tu coś jest niestylistycznie czy rzeczywiście Thomas jakiś kasztanów do PO wprowadzał?

Facet nie zagral nawet meczu i dostal 18/3. Raczej gorzej niz w ostatnim sezonie juz nie jest w stanie wypasc wiec wejscie na rynek za rok kosztem miliona i ilus tam tysiecy gdzie bedzie mnostwo kasy to dla niego no brainer. I to jeszcze w cavs gdzie bedzie mial mnostwo okazji zeby sie wykazac. Ja tam mam tylko roziera i mccolluma na pozycjach 1-2. No i wallaca ktory nie ma kontraktu w nba na ten moment. U mnie bedzie gral wiecej niz u Ciebie.

To skoro nie zagrał w sezonie meczu i dostał 18/3, to chyba świadczy o tym, że GM i nowa drużyna w niego wierzy bardzo :)

ja rozumiem jakbym dał mu kontrakt typu 20/4 (średnia na rok większa od Ciebie i tak) to mógłby pomyśleć że wierzą w niego i liczą ze będzie z niego steal, ale prawie 18,4/2+1 PO to jest znakomita oferta z elastycznością i zabezpieczeniem, jakby nie grał zbyt dobrze. Jakby miał słabszy czas (najgorszy scenariusz) to u Ciebie dostanie 9 mln i potem wypada z ligi, a u mnie 18 mln i ma rok więcej żeby się pokazać.

Nie neguje ze u Cb dostanie więcej minut. U mnie po prostu dostanie solidne minuty na pokazanie się i jednak bądźmy szczerzy zagra w dodatku w lepszej ekipie :)

GM Jazz wierzy w Setha i mimo kontuzji oferuje mu fajny kontrakt (w dodatku elastyczny) i ma nadzieję, że zostanie to docenione w głosowaniu ;)

To skoro nie zagrał w sezonie meczu i dostał 18/3, to chyba świadczy o tym, że GM i nowa drużyna w niego wierzy bardzo :)

ja rozumiem jakbym dał mu kontrakt typu 20/4 (średnia na rok większa od Ciebie i tak) to mógłby pomyśleć że wierzą w niego i liczą ze będzie z niego steal, ale prawie 18,4/2+1 PO to jest znakomita oferta z elastycznością i zabezpieczeniem, jakby nie grał zbyt dobrze. Jakby miał słabszy czas (najgorszy scenariusz) to u Ciebie dostanie 9 mln i potem wypada z ligi, a u mnie 18 mln i ma rok więcej żeby się pokazać.

Nie neguje ze u Cb dostanie więcej minut. U mnie po prostu dostanie solidne minuty na pokazanie się i jednak bądźmy szczerzy zagra w dodatku w lepszej ekipie :)

GM Jazz wierzy w Setha i mimo kontuzji oferuje mu fajny kontrakt (w dodatku elastyczny) i ma nadzieję, że zostanie to docenione w głosowaniu ;)

A jaki kontrakt wolał podpisac seth curry w rl nba? 1 plus po a nie 2 plus po. Dlaczego? Bo za rok chce zgarnac wieksze pieniadze na rynku. Nie wiem czemu tu mialby zmienic zdanie.