Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Też tego nie widzę, musiałby zrezygnować z opcji na przyszły sezon na prawie 26 milionów, żeby podpisać kontrakt za średnio 22,5

Stad ja nawet nie startowalem z extension dla niego bo 120/4 robi robote i tu trzeba zaczynac od 110/4 co bez sezonu w roli pierwszej opcji jest mega ryzykownym dealem. W ogole te extension sa mega skape wzgledem kasy jaka za rok sie u nas pojawi.

Stad ja nawet nie startowalem z extension dla niego bo 120/4 robi robote i tu trzeba zaczynac od 110/4 co bez sezonu w roli pierwszej opcji jest mega ryzykownym dealem. W ogole te extension sa mega skape wzgledem kasy jaka za rok sie u nas pojawi.

Nie wiem, lepiej powiedz, co sądzisz o Rozierze?:)

ale z tym snellem to was pojebało.

Ja bardziej nie ogarniam popularności Hezonji:)

Żadna z moich 5 ofert nie zakończyła się jeszcze podpisaniem:/ Grant i Melo na pewno nie trafią do mnie. O Setha mogę mieć ciekawe głosowanie przeciwko Jazz, czy lepsze jest 6+6 gwarantowane, czy 4,5 z PO i możliwość wzięcia większych pieniędzy rok później. O Tollivera raczej wygram głosowanie, o Monroe nie mam zielonego pojęcia:)

Generalnie chodził o minimum, czyli to samo co Ty.

Nie sądzę, by ktoś robił problem z tego powodu, ja na pewno nie będę:)

Pytanie brzmi gdzie są oferty Blazers w takim razie :tongue:

o tutej:

Shabazz Napier - 7,5 mln 2+1 TO (2/2,5/3)

Wayne Ellington - 13,5 mln 2+1 TO (4,5/4,5/4,5) [Taxpayer MLE]

Joe Harris - 12,5 mln 2+1 TO (4/4/4,5) [Taxpayer MLE](oferta warunkowa, ważna gdy nie podpisze z Waynem Ellingtonem)

Kyle O'Quinn - minimum 

Mike Muscala - minimum (oferta warunkowa, wazna gdy nie podpisze z Kyle O'Quinnem)

weźcie to zedytujcie bo ja już nie mogę :D

Love najpierw został przehanndlowany do Kings za rezerwowego rozgrywającego i przeplaxonego grajka nie duża wartość.

Potem został oddany praktycznie za jeden pick w 1 rundzie i to raczej nie top 10

Ciężko mi uwierzyć że tak traktowany przez Gm-ów gracz dostanie 110 milionów patrząc na realia rynku na którrym jesteśmy.

Poza tym w dwóch ostatnich sezonach nie rozegrał powyżej 60 spotkań w Rs i w ramach tego że z jego zdrowie może nie być tak dobrze plus potrzeba stabilizacji spokojnie z perspektywy Lova są arugemnety żeby podpisać to przedłużenie

Love najpierw został przehanndlowany do Kings za rezerwowego rozgrywającego i przeplaxonego grajka nie duża wartość.

i jednak do tego dostałem 3 picki w drafcie. Poza tym to trochę manipulacja, bo on miał właściwie tylko 1 rok ważnego kontraktu.

Ciężko mi uwierzyć że tak traktowany przez Gm-ów gracz dostanie 110 milionów patrząc na realia rynku na którrym jesteśmy.

Poza tym w dwóch ostatnich sezonach nie rozegrał powyżej 60 spotkań w Rs i w ramach tego że z jego zdrowie może nie być tak dobrze plus potrzeba stabilizacji spokojnie z perspektywy Lova są arugemnety żeby podpisać to przedłużenie

Ale ma jeszcze 2 lata gwarantowanej umowy, w tym drugi rok na 25,5 miliona. Nie zrezygnuje z niego po to, żeby zarabiać mniej. 

Żadna z moich 5 ofert nie zakończyła się jeszcze podpisaniem:/ Grant i Melo na pewno nie trafią do mnie. O Setha mogę mieć ciekawe głosowanie przeciwko Jazz, czy lepsze jest 6+6 gwarantowane, czy 4,5 z PO i możliwość wzięcia większych pieniędzy rok później. O Tollivera raczej wygram głosowanie, o Monroe nie mam zielonego pojęcia:)

Nie sądzę, by ktoś robił problem z tego powodu, ja na pewno nie będę:)

Seth, który w swojej karierze rozegrał mniej niż 150 spotkań ma odpuścić gwarantowane 9 mln więcej żeby grać dla Cavs? ;p nie przesadzajmy... moja oferta jest dla Setha idealna - ma 2 lata by się pokazać i potem zarobic więcej, a jak by szlo gorzej to ponad 18 mln na 3 lata to jest sporo. Nie jest to taka umowa na super steal typu 4 lata, żeby u mnie grał tylko mocne 2+1 PO, które daje pewność i poczucie docenienia przez Jazz :)

Raczej Collisona nie wygram, wiec Seth powinien przyjść z czego GM Jazz jest zadowolony ;)

Ciekawie zapowiada się walka o C - Ed Davis - 4,5 mln w Bucks (za DMC i Lopezem) czy 7 mln (1+PO) w Jazz. U mnie dostaje opcje gracza co przy słabszym sezonie może pomóc oraz ma szansę na pewne minuty (co będzie w Bucks gdy wróci DMC? Spadnie jego wartość raczej :P). O'Quinn raczej nie do mnie, a Dirk - gdy kilka rzeczy się naloży ;) Chociaż nie mam pojęcia ile minut miałby w 76ers ;)