Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekałbym Eld, bo LJ z CP3 i Melo przez dekadę tej swojej bananaboat nie zrobili.

Dyskutować za rok będziemy, ale zaraz wg powyższego myślenia będzie musiało dojść do naprawdę dziwacznych paradoksów typu double SnT Lakers-NYK z Butlerem i Kawhim.

W czasach banana boat nie było beGM. 

Irving też będzie wolny za rok i zakładając, że Lakers go będą chcieli myślisz że GMowie nie wezmą pod uwagę tego że on w rl uciekł od LeBrona?

Dobule snt? Nawet nie wiem czy to z punktu widzenia CBA możliwe. Jeśli tak, to lepiej już zacznijcie negocjacje, bo jak i Butler, tak i Leonard za rok na 99,99% wchodzą na FA.

Ja w DLO wierzę. Wy nie, to jest różnica.

O wypowiedziach GMów pozostałych podczas FA tutaj mam przypominać?

CM i BMF to jedyni chyba, którzy mają jakieś tam symptomy objawów nieznacznej jeszcze wiary w DLO.

Tylko nie mają capspace i mają zajęte pozycje PGs.

Nie zapominaj o najważniejszym, czyli o Russellu, który wierzy w siebie:)

No i nie manipuluj, 26 GM-ów zagłosowało, że Russell nie weźmie extension od Ciebie, nie dlatego, że Cię nie lubią, tylko dlatego, że tak oceniają potencjał Russella. To jest najlepsze świadectwo ich opinii.

Zaraz zaraz, czy Ty sugerujesz, że jak w RL Butler i Irving się nie połączą to u nas i tak się w (shevcu nie obrażaj się, że tak często wspominam nawyk z RL NBA x) ) przykładowych Kings połączyć mają?

IKS DE.

Zagram po Twojemu:

sugerujesz, że to jest niemożliwe i nie będzie miało znaczenia w beGM jak ich Shevcu i Taingeris będą chcieli sparować? Ja sądzę że jest to bardzo możliwe. O wiele bardziej prawdopodobne, niż przekonywanie że Butler podporządkuje się "władzy" LBJ, gdzie wszyscy wiemy jaki to typ.

IKS DE

Poza tym jakoś RW0 i PG13 nie zagrali ani minuty razem w beGM a ponad 20 GMów to przekonało to co się stało w RL.

Jak na ten moment to krąży plotka Cowleya, że Irving i Butler po odejściu LJ może chcą się sparować na wschodzie, bo Butler w Socie jest niezadowolony.

Przecież jak to się nie wydarzy to o czym my w ogóle mamy rozmawiać x) ? Jak się wydarzy zresztą też, śmiesznie za rok będzie ;)

Aaaa  - RW i PG relacji nikt nie brał pod uwagę przy głosowaniu, zostało Ci to napisane. 

Sam fakt, że się kumplują jest argumentem którego nie sposób zanegować. Nie ważne czy się wydarzy, czy nie.

I co do Aaaa - ciekaw jestem, czy gdybym zamiast RW0 ściągnął, dajmy na to Currego/Irvinga/Leonarda lub kogokolwiek z TOP10 to czy dalej by tak chętnie głosowano na PG13 w Celtics.

Jak każdy gracz w NBA. Rozumiem, że trzeba szybciutko cofnąć wszystkie extension i wszystkich RFA poniżej maxa? Bo pierdololo o tej wierze Russella w siebie jako jedynego to zaczynają być śmieszne.

Nie nie oceniają jego potencjału tak, kompletna durnota. Część uważała tydzień temu, że jednak ta oferta powinna oscylować bliżej 15 mln za rok, część to flubery.

Miesiac temu chcac sprowadzic jamesa zachecales go piszac o tym jakim zajebistym trade assetem jest russell a teraz on ma sie z Toba zwiazac na 5 lat?:) wolne zarty:)

Jak bede mial wolna kase to uderze po russella na pewno. Wpisuje sie w moja polityke transferowa.

Sam wykazales ze najdrozsi gracze zostana u siebie a kilkaset milionow do wydania bedzie na rynku. Russell tylko na tym skorzysta, ma cos do udowodnienua po tym jak jego gm nazwal jego ostatni sezon chuowym.

Wynik byl 26-3 i 2 miliony rocznie niczego nie zmienia. Bedzie 24-5 co najwyzej.

Flubery? Co rozumiesz pod tym okresleniem?

Zyska jedynie jak zagra wybitny sezon co pokazują umowy (i ich brak) RFA z obecnego sezonu.

Nic nie pokazuja bo za rok gwaltownie rosnie salary i bedzie duuuuuuuuuzo wiecej kasy na rynku a sam wykazales ze najlepsi fa jej nie zmniejsza bo zostana w swoich zespolach.

Klasycznie "wiem, że nie będę miał to sobie pochromolę głupoty". Nawet zrzucając Baze nie miałbyś kasy na więcej niż niecałe 60/4 na żadnego gracza. A podpisanie Taja Gibsona ponad szeregiem młodych graczy to jest dokładne zaprzeczenie temu.

Zawsze moge cos zaoferowac w ramach sign and trade zebys nie musial tracic russella za darmo:)

Nic pozytywnego. Osoby, które wiedzą, że powinny klepnąć, ale tego nie robią, bo istnieje według nich promil szans na to, że ktoś za rok da więcej DLO i bo uważają, że i tak to wyrównam jak coś za rok. A najlepiej to w ogóle jakbym maxa rzucił (gdzie wiele osób niedawno pisało że 55-60/4 załatwi sprawę, teraz nagle to ma już być 20+ rocznie).

Nie, ja po prostu na przestrzeni lat zauwazylem ze ogromne 22letnie talenty nie biora rok przed zostaniem rfa extension na poziomie 12%. A Ty powinienes nie kwitowac kazdej opinii niezgodnej z Twoja obrazaniem mnie i nie tylko mnie tylko nauczyc sie troche kultury i szacunku do innych gmow.

Pieprzysz głupoty, napisałem że nie jest już untouchable i jak coś będzie zajebistym trade assetem. Właśnie jakby nie podpisał extension.

Szantaz wobec zawodnika ze hak nie podpisze extension to go wymienisz skonczyloby sie w normalnym swiecie dymisja gm-a. Ja na pewno bede bral pod uwage stosunek i zachowanie wobec zawodnikow przy glosowaniach podczas wolnej agentury. Nie sadze by powazni zawodnicy mieli ochote grac dla gm-a ktory szantazuje zawodnikow.

Daj Jasiek player option na ostatni rok kontraktu, to zakończy temat. Inaczej młody gracz tego nigdy nie klepnie.

Russell ma podobną wartość co Jabari Parker, co oznacza że w najgorszym przypadku dostanie 48/4 z player option.

Z Nowego Jorku się nie odchodzi.

Tutaj się tylko przychodzi. 

A tak na marginesie.

Jakimiż to ewentualnymi argumentami na swoją korzyść mogą dysponować tutejsi pretendenci po moich najlepszych grajków?

Jeśli Irving podpisze z Boston Celtics, ty też będziesz mu zoferować. A na razie puszczasz przecieki do prasy, że oferta będzie niższa. To już spory minus, który może zaowocować utratą Kyrie Irvinga.

Jesteś ostatnią osobą która takie rzeczy o szacunku może pisać. "ogromne 22 letnie talenty" - którego zawsze hejtowałeś ZAWSZE (jak grał w LAL jeszcze w RL NBA)

To jest temat, który założyłem w zeszłym roku. Jak Russell grał jeszcze w Lakers w RL NBA:

http://www.e-nba.pl/topic/5195-najwi%C4%99kszy-talent-m%C5%82odego-pokolenia/

I tak wyglądał mój ranking największych talentów młodego pokolenia:

1. Gianis - bo umie grać na każdej pozycji

2. A. Davis - bo w tej chwili jest z nich wszystkich jednak najlepszy, ciut przed Gianisem

3. Joel Embiid - bo choć ma z nich wszystkich największy talent, to też największe ryzyko połamania

4. Karl-Anthony Towns 

5. Kristaps Porzingis

6. D"Angelo Russell

7. Nikola Jokić

8. Devin Booker

9. Myles Turner

10. Jabari Parker

Wstawiłem tam Russella przed Jokićem i Bookerem, wymieniłem go w jednym rzędzie z Davisem, Giannisem i Embiidem.

No ale oczywiście fajnie jest napisać, że go ZAWSZE HEJTOWAŁEM, a teraz zmieniłem zdanie i piszę, że to talent, żebyś tylko nie mógł z nim podpisać extension. Jak masz pisać bez sensu, to lepiej nic nie pisz.

To nie jest szantaż. Extension = brak dealu pewny przez rok, jakbyś nie wiedział. A realia finansowe w beGM mamy takie, że maxa dla LJ, Butlera, DLO i Ingrama w żaden sposób nie udźwignę i tyle. A za darmo nie będę miał ochoty go oddawać.

Piszesz, że będzie zajebistym trade assetem, jak nie podpisze extension. To jest właśnie szantaż. Nikogo nie stać na 4 maxy, to nie jest żaden argument, żeby 22-latek miał rezygnować z kasy, którą może dostać w wolnej agenturze.

Fakt, nie zawsze. Ja pamiętałem jak jeszcze w Lakers po nim cisnąłeś, w porównaaniu do Tylera Ennisa.

Bo nie umiesz rozroznic 2 rzeczy - oceny aktualnego poziomu gry i oceny talentu. A skoro maxa dostal jokic i maxa dostal booker to jak moge w zgodzie ze soba klepnac 14 milionow dla gracza ktorego uwazam za wiekszy talent od nich obu? Ktory ma caly rok przed zastrzezona wolna agentura na pokazanie pelni swojego potencjalu ktory w nim widze?

No strasznie, w regulaminie są 2 oferty extension, a Jasiek sprawdza tu już siódmą i ósmą:)

to juz w ogole jest szczyt wszystkiego, Jasiek sobie sprawdza wszystkie mozliwosci po kolei zeby na koncu dac te "zaakceptowana" podczas dyskusji, ludzieee dzieci bawiace sie z moja corka w piaskownocy dawno by sie skapnely jak je robia na szaro, a tu sie skonczy tak, ze DLO dostanie 5mln za sezon mniej niz za rok by dostal na FA a ci co sie do tego przyczynia napisza co najwyzej: "no kto mogl sie tego spodziewac" , serio, gwalt w bialy dzien, ja do tego na pewno nie przyloze, chyba ze w rl NBA DLO podpisze za mniej niz 18 na sezon

Pewnie pamięć zawodzi mnie, ale znacie jakiegoś rookasa z top10 draftu, który wziął extension i nie był to max?

Reki sobie nie dam uciac, ale pewnie nie bylo takiego przypadku, zreszta pisalem to juz dawno temu, ze zaden nigga z potencjalem i talentem nie wezmie ectension za 12mln w wieku 22lat, te oferty to sa jakies zarty ale widze, ze coraz wiecej osob zaczyna wierzyc w te bujdy co wypisuje Jasiek, wiec pora chyba oprzytomniec, bo to ze Lal dostali Lebrona u nas za frajer, nieboznacza ze z reszta tez tak powinno byc.

Pewnie pamięć zawodzi mnie, ale znacie jakiegoś rookasa z top10 draftu, który wziął extension i nie był to max?

Cody Zeller wziął 56/4, ale to było w 2016 i salary chyba wynosiło 70 baniek???

No i Oladipo 84/4 to też było poniżej maxa.

Reki sobie nie dam uciac, ale pewnie nie bylo takiego przypadku, zreszta pisalem to juz dawno temu, ze zaden nigga z potencjalem i talentem nie wezmie ectension za 12mln w wieku 22lat, te oferty to sa jakies zarty ale widze, ze coraz wiecej osob zaczyna wierzyc w te bujdy co wypisuje Jasiek, wiec pora chyba oprzytomniec, bo to ze Lal dostali Lebrona u nas za frajer, nieboznacza ze z reszta tez tak powinno byc.

Extension na tym poziomie w ostatnich latach to wzięło tylko dwóch graczy: Norman Powell i T.J. Warren:)

Edytowane przez fluber