Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

nie lamentuje.

twierdze jedynie, że masz problem z wydatkami, którego najwyraźniej nie dostrzegasz.

Teraz mam 130. Czyli 8 ponad. Tax 16. Z zeszłego sezonu +9. Czyli 135M kasa. Odpadam w II rundzie ale zarabiam 132,5M ( 130% sc ). -2.5M na ten moment. Gdzie tu widzisz póki co problem?

Ja wiem i mam nadzieję że inni też to dostrzegą, iż Twoim zadaniem ( czy słusznym czy nie ale mogącym odbić się czkawką ) jest dyskredytowanie zagrażających Ci rywali co robisz do Tecu i teraz do mnie ale weź już zluzuj bo to trochę nie smaczne jest.

Heat mają gościa z top10 zeszłego sezonu ligi.

Chyba o tym zapominacie.

Myślę, że skończą z 5-7 rosterem FA, kasy mają dużo, dobrych zawodników też już kilku.

I lidera z topu, a nie popierdółkę jakąś :smile:

No fajnie, że mają Oladipo, ale opróc tego Tadka Younga, Howarda i Harklessa...taki team do PO to mógłby LeBron wprowadzić na pewniaka, ale nie Victor...

A Oladipo to rozegrał na razie jeden sezon na poziomie superstara...poczekałbym czy będzie lepszy od DeRozana. Na razie ich karier to nie ma co porównywać.

Teraz mam 130. Czyli 8 ponad. Tax 16. Z zeszłego sezonu +9. Czyli 135M kasa. Odpadam w II rundzie ale zarabiam 132,5M ( 130% sc ). -2.5M na ten moment. Gdzie tu widzisz póki co problem?

Ja wiem i mam nadzieję że inni też to dostrzegą, iż Twoim zadaniem ( czy słusznym czy nie ale mogącym odbić się czkawką ) jest dyskredytowanie zagrażających Ci rywali co robisz do Tecu i teraz do mnie ale weź już zluzuj bo to trochę nie smaczne jest.

chyba za bardzo osobiście to traktujesz.

twoja reakcja jest zdecydowanie przesadzona.

tym bardziej, ze co mają w tej dyskusji wydatki do tego, jak silna jest twoja druzyna.... 

i w jaki sposób dyskredytowałem kiedykolwiek team 76ers? 

Heat mają gościa z top10 zeszłego sezonu ligi.

Chyba o tym zapominacie.

Myślę, że skończą z 5-7 rosterem FA, kasy mają dużo, dobrych zawodników też już kilku.

I lidera z topu, a nie popierdółkę jakąś :)

Mogłbys wymienic tych kilku dobrych zawodników których masz na myśli?:)

chyba za bardzo osobiście to traktujesz.

twoja reakcja jest zdecydowanie przesadzona.

tym bardziej, ze co mają w tej dyskusji wydatki do tego, jak silna jest twoja druzyna....

i w jaki sposób dyskredytowałem kiedykolwiek team 76ers?

Ale sam zacząłeś mi to wytykać jak i Tecu również. Dopiero II runda się skończyła a Ty już mi bankrutctwo sugerujesz a za Tecu wysyłasz gdzieś Ibakę. Tylko sprawdź ile Tecu ma hajsu po zeszłym sezonie.

Tobie jakoś nikt nie wytyka 'świetnie' pasujących do siebie guardów.

Tobie jakoś nikt nie wytyka 'świetnie' pasujących do siebie guardów.

bo może nie ma czego :smile:

Ale sam zacząłeś mi to wytykać jak i Tecu również. Dopiero II runda się skończyła a Ty już mi bankrutctwo sugerujesz a za Tecu wysyłasz gdzieś Ibakę. Tylko sprawdź ile Tecu ma hajsu po zeszłym sezonie.

a jakie to będzie miało znaczenie przy liczeniu 3-letniego od 18/19' ?

a co mi tam. zaatakuje też siebie! będę miał problemy z wydatkami. z jednej strony nie wiem jak teraz sam siebie mam zripostować, z drugiej czy po takiej zniewadze da radę się podnieść (mam nadzieje, że inni gracze dostrzegą jak samokrytyczny jestem). 

Edytowane przez człowiek...morza

W tej zapewne kolejnosci. Chyba za bardzo oceniajac wartosc zespolow bierzesz pod uwage potencjal zamiast aktualnej wartosci:)

Tradycyjnie, bo przecież Doncic fizycznie jest niegotowy do gry w NBA, nie ma pierwszego kroku i słychać głosy, że będzie wchodził z ławki Mavs, a taki Howard zupełnie pominięty miał sezon 16,6 - 12,5 z dobrą defensywą i drugim impactem w Hornets...

ale kto by tam mówił o Howardzie, jak można rajcować się Doncicem? Przecież rok temu Dennis Smith Jr. miał wprowadzić Mavs do PO, a potem był nawet gorszy od Matthewsa...

Janaury to chyba czasem ocenia pod względem trade value, a nie rzeczywistego impactu :P chociaż to ogólnie problem nie tylko jego ;)

bo może nie ma czego :smile:

a jakie to będzie miało znaczenie przy liczeniu 3-letniego od 18/19' ?

a co mi tam. zaatakuje też siebie! będę miał problemy z wydatkami. nie wiem tylko jak teraz sam siebie mam zripostować.

Nie chce mi się tego komentować już.

Najwyraźniej jest tylko jedna słuszna strategia w beGM i to na pewno nie jest startegia moja ani Tecu.

a co mi tam. zaatakuje też siebie! będę miał problemy z wydatkami. z jednej strony nie wiem jak teraz sam siebie mam zripostować, z drugiej czy po takiej zniewadze da radę się podnieść (mam nadzieje, że inni gracze dostrzegą jak samokrytyczny jestem).

Masz top1 pod wzgledem talentu skład ale leonard, gobert, irving i rubio to jest takie szkło:) jak tu nie bedzie finalow konferencji to moze byc problem z kasa rzeczywiscie ale rok pozniej niz w sixers i celtics.

Janaury to chyba czasem ocenia pod względem trade value, a nie rzeczywistego impactu :P chociaż to ogólnie problem nie tylko jego ;)

Ja jestem bardzo ciekawy jak bedzie u mnie oceniany rozier ktory w playoffs pokazal jak swietnym jest graczem kiedy dostaje minuty a w celtics moze miec w regularze do dyspozycji pewnie ledwo 20-22 minuty na mecz.

Masz top1 pod wzgledem talentu skład ale leonard, gobert, irving i rubio to jest takie szkło:) jak tu nie bedzie finalow konferencji to moze byc problem z kasa rzeczywiscie ale rok pozniej niz w sixers i celtics.

Ja jestem bardzo ciekawy jak bedzie u mnie oceniany rozier ktory w playoffs pokazal jak swietnym jest graczem kiedy dostaje minuty a w celtics moze miec w regularze do dyspozycji pewnie ledwo 20-22 minuty na mecz.

Ta legenda z biegiem czasu zostałą chyba zweryfikowana. 

Z Cavs chyba nie utrzymał tempa, a z oceną to u mnie zwykle bywa tak, że efektywność spada przy większej ilości minut. Po prostu łatwiej byś rolesem w statystykach niż legit starterem, a co było w zeszłym sezonie się nie liczy, bo nie ma na czym oprzeć tezy, że utrzymał by poziom.

Tak więc Rozier będzie pewnie najsłabszym elementem piątki, ale jak da impact z ławki na poziomu np. VanVleeta to wciąż będzie pozytywnie oceniany.

No cóż, Richardsona nie ma, jest DMC. Teraz spróbujemy ławkę fajnie uzupełnić. Nie ukrywam, że Josh by fajnie mi pasował, ale trudno. Jest jak jest, FA nie układa się po mojej myśli bo tutaj widzę, że na Bucks mają wszyscy wyjebane. Ale jak nie w ten to w inny sposób uda się coś zbudować ;)

No cóż, Richardsona nie ma, jest DMC. Teraz spróbujemy ławkę fajnie uzupełnić. Nie ukrywam, że Josh by fajnie mi pasował, ale trudno. Jest jak jest, FA nie układa się po mojej myśli bo tutaj widzę, że na Bucks mają wszyscy wyjebane. Ale jak nie w ten to w inny sposób uda się coś zbudować ;)

Źli ludzie okradli Cię z Arizy ;)

A Josha Richardsona szkoda. Myślałem, że Tecu taki dusigrosz spasuje :P

Ale biorąc pod uwagę, że na Josha Richardsona zrobiła się mega faza, to nie dziwię się jego decyzji.

Z Cavs chyba nie utrzymał tempa, a z oceną to u mnie zwykle bywa tak, że efektywność spada przy większej ilości minut.

W g7 to cale celtics dalo dupy strasznie w ataku. Jeszcze w g6 finalow konfy rozier zrobil 28-7. W elimination game w 1 rundzie zrobil 26-6-9. Przypadkowi gracze takich cyfr nie kreca. Chyba dam mu extension zeby zobaczyc jak go wyceniacie:)

Źli ludzie okradli Cię z Arizy ;)

A Josha Richardsona szkoda. Myślałem, że Tecu taki dusigrosz spasuje :P

Ale biorąc pod uwagę, że na Josha Richardsona zrobiła się mega faza, to nie dziwię się jego decyzji.

Pewnie, że nie ma co się dziwić. Było by idealnie gdyby Ariza i Josh podpisali ze mną(może Nawet lepiej niz gdybu LMA podpisał) ale wyszło jak wyszło. Ludzie tutaj imo troche2 dziwnie glosuja ( lub ja mam kompletnie inne spojrzenie) ale będę kombinowal dalej. Jak nie wyjdzie to trudno, okaże się ze jestem c***owym GMem i tyle :P

Pewnie, że nie ma co się dziwić. Było by idealnie gdyby Ariza i Josh podpisali ze mną(może Nawet lepiej niz gdybu LMA podpisał) ale wyszło jak wyszło. Ludzie tutaj imo troche2 dziwnie glosuja ( lub ja mam kompletnie inne spojrzenie) ale będę kombinowal dalej. Jak nie wyjdzie to trudno, okaże się ze jestem c***owym GMem i tyle :P

Masz kase na 2 porzadne wzmocnienia, powinienes wskoczyc do tier 1 spokojnie.

Nah, inny rookie Doncić a Smith zupełnie, a i nie lubię jak w 1 i 3 zdaniu piszesz o mnie, by w 2 wpleść czyjąś dziwaczną opinię o DSJ, co sugeruje jakby to była moja (nie była).

Howarda też napisałem, ale jakoś przy wysyłaniu postu mi się usunął, nie wiem czemu ;P

Ogólnie Heat mają 1 opcję pełną gębą, a nie ciecia spoza top40 :P. A resztę składu minimalnie może gorszą od Cavs, tylko jeszcze mają paręnaście baniek na wzmocnienia. Więc już teraz mam ich ponad Cavs, a po FA będę miał ich pewnie jeszcze wyżej.

Mccollum jest spokojnie w top 40:) a jesli chodzi o reszte skladu to moze ja jestem jakims psychofanem swoich graczy ale ja tam na kazdej pozycji mam lepszych zawodnikow.

Jordan>howard

Gibson>young

Bazemore>harkless

Rozier>doncić

Warren> nawet nie wiem kto tam jest 6th manem, ellenson?

Oladipo nie jest lebronem:)