Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Żyjecie oderwani od be-gmowskiej rzeczywistości, gdzie w świetle restrykcyjnego systemu finansowego każdy milion ma znaczenie.

i właśnie w takich sytuacjach powinno to byc uwzgledniane. 

Ładna kampania Kyrie Irving  Kawhi Leonard AD 2019.

Jakbyśmy Cię jeszcze nie znali :D

Czyli wszystkie argumenty, które opisałem i to, że ma pewnie dom w Phili, nie mają żadnego znaczenia dla takiego gracza jak Josh, który wydaje się (ja jestem pewien), że ma poukładane w głowie a liczy się tylko to, że gdzieś dostał o 6% więcej?

To są oferty bardzo porównywalne a to wszystko co zawdzięcza drużynie nie ma żadnego znaczenia.

To może po prostu wybierajmy zawsze ofertę w której jest więcej dolarów jak wszystko co przytoczyłem nie ma dla Was żadnego znaczenia?

Czy myślicie, że Josh naprawdę rzuciłby to wszystko by ryzykować grę w zupełnie nowym zespole, który nic mu nie daje na plus oprócz tych 4 mln przez cztery lata - 6-7% więcej? RFA i to czy ja go wyrównam czy nie, nie ma tu żadnego znaczenia, bo jeżeli podpisuję z inną drużyną to jest zdecydowany na to by tam ewentualnie grać.

Nikt się zupełnie nie odniósł do moich argumentów, tylko kasa i kasa, żydzi i żydzi. Po co takie pejoratywne określenie? Chodzi o to, żeby komuś dokopać czy o obiektywną ocenę faktów? Dlaczego inni gracze wybierają czasami mniejszą kasę? Bo liczy się nie tylko kasa. Po prostu.

Dla mnie na plus:

- Josh dostał ode mnie szansę by się wypromować

- postawiłem na niego

- ma u mnie większy potencjał na wygrywanie

- zgrany zespół w stylu jak lubi

- dom

Dla Bucks na plus:

- kilka procent więcej kasy

Dla mnie bierze więcej kasy. 4 mln ulicą nie chodzą

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Zawsze będziesz głosował na tego który da kilka procent więcej kasy? Inne argumenty nie mają żadnego znaczenia?

Jeżeli to jest nieduża różnica to na pewno to wyrównasz, a jeżeli duża, to to Josh na pewno to uwzględni przy wyborze zespołu:)

Ty jako 1/29 Josha musisz sobie na to odpowiedzieć czy w określonych warunkach jest to duża różnica czy nie.

Tecu znowu żydzi i znowu dostanie po łapkach.

RFA w takiej sytuacji 10/10 sobie weźmie tą lepszą ofertę od Bucks i zobaczy czy ten gm to faktycznie tak go ceni, czy tylko chce ostatniego grosza z niego wydusić. 

Każdy robi tak by jego drużyna wygrywała. Jak Ty dajesz pay cut to jest dobrze a jak ja to jest żydzenie.

bo jest w idealnej dla siebie roli, a tecu swoimi ruchami zasłużył na bonifikate. 

Dziękuję za nieoczekiwane wsparcie. Doceniam.

Od kiedy rfa bierze puycouty? Jak 4 banki to nic to Tecu wyrowna na spokojnie i nie ma tematu.

Podaj mi konkretne przykłady kiedy nie bierze. Najlepiej wszystkich RFA skoro masz pewność, że nigdy nie brał.

Pewnych rzeczy nie wiemy i nigdy się nie dowiemy.

Gracz X podpisał ze swoją drużyną. Może miał jakieś oferty, może były nawet wyższe od tej którą podpisał, ale tego nie wiemy i nigdy się nie dowiemy. Tak dział ten biznes.

O ile w przypadku Randle'a prawda jest taka, że przy przyjęciu oferty LAL w zasadzie Wiz go mogą wyrównać i raczej będą chcieli oddać, to w przypadku Josha ma do wyboru 2 mocne ekipy. Jak wybierze Bucks teraz to dostaje więcej kasy i sprawdza, czy naprawdę GM 76ers w niego wierzy - jeśli nie, to dobrze, że odszedł, a jeśli tak, to fajnie, że ma 4 mln (patrząc na 3 lata, PO może nie wziąć, to nawet 4,5 mln) więcej i w 76ers będzie nadal :) więc dla mnie wybór Bucks, to idealne rozwiązanie :)

Po akcji z Embiidem średnio widzę Josha biorącego paycut przy swoim pierwszym dużym kontrakcie xd

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Po jakiej akcji? Negocjacje się odbyły, Embiid wyraził swoje zdanie, dostał maxa i jest szczęśliwy. To są negocjacje, które w normalnym świecie trwają 10 minut a u nas sztucznie są rozdmuchane do 2 tygodni. 

O ile w przypadku Randle'a prawda jest taka, że przy przyjęciu oferty LAL w zasadzie Wiz go mogą wyrównać i raczej będą chcieli oddać, to w przypadku Josha ma do wyboru 2 mocne ekipy. Jak wybierze Bucks teraz to dostaje więcej kasy i sprawdza, czy naprawdę GM 76ers w niego wierzy - jeśli nie, to dobrze, że odszedł, a jeśli tak, to fajnie, że ma 4 mln (patrząc na 3 lata, PO może nie wziąć, to nawet 4,5 mln) więcej i w 76ers będzie nadal :smile: więc dla mnie wybór Bucks, to idealne rozwiązanie :smile:

Czyli to wszystko co napisałem nie ma żadnego znaczenia? Liczy się tylko minimalnie większa kasa od nieznanej drużyny, nieznanego trenera w nieznanym otoczeniu, od drużyny, która jest obiektywnie słabsza i która daje większą kasę graczowi z pozycji Josha?

To, że jest u mnie i osiągnął to co osiągnął, że mój zespół go ukształtował, że ma kolegów to nie ma żadnego znaczenia. To, że wierzyłem w niego przez ten cały czas też nie ma żadnego znaczenia. To, że mój zespół jest mocniejszy też nie ma żadnego znaczenia też nie ma żadnego znaczenia.

Tecu jak te 4 miliony to nic to po prostu wyrównasz tą ofertę i tyle, Josh byłby głupi gdyby lekką ręką odpuścił 4 miliony wiedzac, że jesli Sixers go naprawdę chcą to go po prostu wyrownają. Poza tym ja od razu sypnalem mu powaznie kasą, a od Ciebie dostał na poczatku duzo niższa ofertę i jego agent musiał z Tobą walczyć o każdy grosz.

Tecu zluzuj. Jak Ci zalezy to banka zaden problem. Jak nie, to go puszczasz do Bucks. Zaden rfa jak negocjuje kontrakt bedac rfa touycoutow nie daje. Kolo bierze najwyzszy hajs i czeka na Twoj ruch. To jest biznes a nie pojedynek sredniowiecznych rycerzy.

no i jego biznesem  nie jest podejmowanie ryzyka, opuszczanie stabilizacji i odchodzenie do slabszej druzyny w imie 4 milionow. 

Edytowane przez człowiek...morza

no i jego biznesem  nie jest podejmowanie ryzyka, opuszczanie stabilizacji i odchodzenie do slabszej druzyny w imie 4 milionow. 

To po co Favors odpuszcza 4 mln i idzie do słabszej organizacji w imię 4 mln? :) 

Już nie mówiąc, że Bucks to jest drużyna na 2 rundę/finały konferencji a tam już wszystko może się stać więc to jest czołówka, a nie żadne leszcze gdzie sie tankuje.

Jeśli jest tak, jak mówi Tecu, że to są grosze to po prostu je z przyjemnością wyrówna z kasy organizacji, a nie biednego zawodnika :) 

no i jego biznesem nie jest podejmowanie ryzyka, opuszczanie stabilizacji i odchodzenie do slabszej druzyny w imie 4 milionow.

Jakie to ryzyko skoro ma 4 banki gwarantowane więcej? Ryzyko byłoby gdyby miał podpisac krotszy kontrakt. Dodatkowo jeśli będzie gral na dobrym poziomie i będzie chciał zrezygnować z PO to ta różnica zrobi sie sporo większa.

Z Joshem i DMC w niezłej formie Bucks wcale nie muszą być słabsi, a w Sixers moze niedługo byc nieciekawie z kasą.