Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, january napisał(a):

Bullshit. Nawet w starym regulaminie jest ten zapis (punkt 3.6) - sprawdź dobie, nie wiem czemu w nowym tego nie ma, ktoś zawalił przy kopiowaniu, nie zajmowałem sie tym.

Lata temu już była ta sprawa ogarniana z @MarcusCamby, bo stash nie ma służyć dymaniu wlasnych 2nd rounderow jak to wlasnie probujesz zrobic, bo z marszu każdy by tak dymał swych 2nd rounderow chcąc ich mieć za minimum na 5 lat od draftu / na RFA dopiero 4 lata od draftu.

To chyba był case Dillona Brooksa albo Dericka Whitea u nas, nie pamiętam już, bo któryś z nich w rl śmigał za kilkanaście mln od 2 sezonów, a nas dalej miał minimum z rookie scale.

a ja coś pamiętam, że @karpik swojego czasu walczył o długość umowy Landry Shameta po stashu i chyba z pozytywnym skutkiem dla siebie - ale to by trzeba sprawdzić.  

Dla mnie nie ma problemu żeby McCullar miał rok krótszy kontrakt (kopi o to kruszyć nie będę), chodzi tylko o to, czy faktycznie ten przepis tak u nas funkcjonuje, czy działa to na maćkowe oko. 

14 minut temu, ozzy110 napisał(a):

@Alonzo January dobrze pisze. Jeśli zawodnik na stashu zagrał coś w realu to wtedy podpisując go po tym sezonie mamy rok krótszą umowę, żebyśmy nie mogli go kisić. W tej sytuacji jest RFA po 2 roku a UFA po 3 roku umowy

@january Brooksa

Ogólnie to Quinten Post był brany z wężyka prawda? A wtedy nie ma obowiązku podpisu RFA z TW. Przy okazji QO dla TW to kolejny rok TW.

To teraz pytanie Ozzy - bo jednak złożenie graczowi QO oznacza gwarancję kontraktu - jak liczymy Posta? 

Przy 2way po prostu każdy ma pierwszeństwo dla swoich - a więc może krótko mówiąc wyrównać ofertę QO od innego klubu (dajemy sobie na to czas do startu normalnie wężyka). 

Zaproponowanie graczowi QO oznaczało chyba jednak złożenie propozycji normalnego kontraktu, a zatem gracz ma pewność podpisania QO i tym sposobem podlega pod propozycje przynajmniej 2-letniego gwarantowanego kontraktu.

Tym samym Collin Gillespie w Indianie tez powinien chyba podpisać QO a nie jednoroczne min. 

Chciałem w temacie playoffs sprawdzić kontrakt Shameta..

Brawo @january 👏

Nie jest to martwy przepis, działa i dlatego Cię cofnalem z McCullarem.

Przy QO w tym roku to Ty nieprawdopodobnie zamieszałes, bo całą robotę za Ciebie zrobiłem (strona 800 tematu random shit), czyli rozpiskę wszystkich RFA jakie kto ma QO, a Ty sobie stwierdziłeś że to wywalisz, bo to za trudne i po co komplikować. A potem jeszcze zmienisz odwieczne głosowania (oferty oraz QO jesli RFA distal oferte, na same oferty) etc.

To teraz co chwila z tym problem jest jak wymyślasz i wymyślałeś kwadratowe koła przy Poście czy Gillespim, którzy mieli i mają jasne i konkretne QO. 

1 godzinę temu, january napisał(a):

Nie jest to martwy przepis, działa i dlatego Cię cofnalem z McCullarem.

Przy QO w tym roku to Ty nieprawdopodobnie zamieszałes, bo całą robotę za Ciebie zrobiłem (strona 800 tematu random shit), czyli rozpiskę wszystkich RFA jakie kto ma QO, a Ty sobie stwierdziłeś że to wywalisz, bo to za trudne i po co komplikować. A potem jeszcze zmienisz odwieczne głosowania (oferty oraz QO jesli RFA distal oferte, na same oferty) etc.

To teraz co chwila z tym problem jest jak wymyślasz i wymyślałeś kwadratowe koła przy Poście czy Gillespim, którzy mieli i mają jasne i konkretne QO. 

Przy McCullarze z tego co sprawdziłem masz częściowo rację - kontrakt może zostać ale kolory wypełnienia się zmienia - ostatni 3 rok będzie na fioletowo i brak RFA jak z niego nie zrezygnuje. 

Raczej tak zostawię na teraz.

Odnośnie graczy z QO - wykonałeś świetna robotę uzupełniając te QO, ale działasz spoza Rady (z której z nadal niezrozumiałych dla mnie powodów wyszedłeś) i działając bez porozumienia z Radą narobiłeś sam zamieszania  co próbowałem prostować.

Niepotrzebnie graczy RFA wrzuciłeś do tego samego worka co 2way i sytuacja z Postem i Gillespie wynika właśnie z próby ratowania tego.

Konkretnie - Post i Gillespie mają gwarantowane QO czyli gwarantowany kontrakt, gdyż taka narracja jest przez całe offseason i z takim zamierzeniem to opisywałem i przypominałem. Czemu wtedy tego nie wyjaśniałeś? 

Mogłeś to prostować jak pisałem na bieżąco o QO. 

Rezygnacja z QO graczy dotyczyła wyrównywania kontraktów gwarantowanych.

A jeżeli ma być tak jak piszesz, to czemu np Kings nie mieliby prawa wyrównać Hukportiego? 

I co głosowaliśmy rezygnując lub nie z QO graczy 2way? 

Mylone są tu dwie podstawowe rzeczy:

QO dla gracza 2way mamy automatycznie po V turze FA. I mamy wtedy czas na ich podpisanie zanim ruszy wężyk 2way.

Natomiast zagwarantowanie QO do końca III tury FA oznacza, że gracz ma u nas pewność kontraktu gwarantowanego nawet jeżeli w poprzednim sezonie był tylko na umowie 2way - a zatem musi dostać ofertę gwarantowanego kontraktu. Przy Gillespiem w Indianie można to jeszcze zinterpretować tak (choć nie ma to za bardzo logiki), że gracz zrezygnował z nieco wyższej QO na rzecz klubu i przyjął minimalny kontrakt (choć na tym etapie to gracz dyktował warunki). Natomiast Post po prostu ma gwarancję QO, czyli podlega pod przepis o 2 w pełni gwarantowanych latach lub zwycajnie przyjmuje QO. 

Edytowane przez Alonzo

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Mylone są tu dwie podstawowe rzeczy:

QO dla gracza 2way mamy automatycznie po V turze FA. I mamy wtedy czas na ich podpisanie zanim ruszy wężyk 2way.

Natomiast zagwarantowanie QO do końca III tury FA oznacza, że gracz ma u nas pewność kontraktu gwarantowanego nawet jeżeli w poprzednim sezonie był tylko na umowie 2way - a zatem musi dostać ofertę gwarantowanego kontraktu. Przy Gillespiem w Indianie można to jeszcze zinterpretować tak (choć nie ma to za bardzo logiki), że gracz zrezygnował z nieco wyższej QO na rzecz klubu i przyjął minimalny kontrakt (choć na tym etapie to gracz dyktował warunki). Natomiast Post po prostu ma gwarancję QO, czyli podlega pod przepis o 2 w pełni gwarantowanych latach lub zwycajnie przyjmuje QO. 

Co Ty za bzdury niezgodne z rl NBA wymyślasz tu to jest nie do uwierzenia, nie mam pojęcia jak chcesz wrzucić inną QO niż umowa two-way dla Quintena Posta, bo to jest po prostu zmiana nie mająca żadnego uzasadnienia, że zawodnik po umowie twoway, gdzie oferta QO to umowa twoway ma nagle dostać u nas QO w wysokości minimum bo tak sobie postanowisz.

Odwaliłeś maniane totalna ze względu na brak znajomości przepisów NBA oraz olanie tego jak u nas RFA przebiegało zawsze. I coraz bardziej zapędzasz się w błędy.

QO graczy PO umowach twoway i zwykłych jest jednoznaczne, a Ty to wywalać próbujesz.

W dniu 8.07.2025 o 18:02, january napisał(a):

To nie jest nic skomplikowanego przecież, a dość ważne przy graczach z 4y exp+, czy będących 2y+ w danym teamie (że nie można 3 raz im dać two-way, bez zrzucenia ich capholdu).

Tak wygląda tabelka, a róbcie z nią co chcecie :) 

Name QO Team caphold
Daishen Nix 2 496 274 Bucks 2 048 494
Christian Braun 2 862 936 Bulls 4 029 317
Jalen Slawson 2 514 058 Bulls 2 514 058
Jared Rhoden 2 496 274 Bulls 2 496 274
Johnny Juzang two-way Cavaliers two-way
Micah Porter two-way Cavaliers two-way
Mo Gueye 2 496 274 Celtics 2 048 494
Gui Santos two-way Celtics two-way
Kobe Brown two-way Celtics two-way
Cade Cunningham 18 122 855 Clippers 34 851 645
Jeremiah Robinson-Earl 2 496 274 Clippers 2 048 494
Stanley Umude two-way Clippers two-way
Drew Timme two-way Grizzzlies two-way
Jamal Cain 2 862 936 Hawks 4 029 317
Ryan Rupert 2 554 007 Hawks 2 554 007
Ryan Rollins 2 818 151 Heat 3 966 286
Vincent Williams Jr 2 862 936 Hornets 4 029 317
Amari Bailey 2 554 007 Hornets 2 554 007
Josh Giddey 8 353 153 Jazz 18 399 015
Jack McVeigh 2 496 274 Kings 2 496 274
Keaton Wallace 2 496 274 Kings 2 496 274
Damian Baugh 2 496 274 Kings 2 496 274
Ariel Hukporti two-way Kings two-way
Duop Reath two-way Kings two-way
Miles McBride 5 992 850 Knicks 12 123 096
Kai Jones 2 496 274 Knicks 2 048 494
Alex Reese 2 496 274 Lakers 2 496 274
Ricky Council 2 496 274 Lakers 2 048 494
Jaden Springer 2 496 274 Lakers 2 048 494
Charles Bassey 2 496 274 Lakers 2 048 494
Julian Champagnie 2 862 936 Magic 4 029 317
Nae'Qwan Tomlin two-way Magic two-way
Christian Koloko two-way Magic two-way
Luke Travers two-way Magic two-way
Keon Ellis 2 862 936 Mavericks 4 029 317
Craig Porter 2 554 007 Mavericks 2 554 007
Kessler Edwards 2 496 274 Mavericks 2 048 494
Jalen Bridges two-way Mavericks two-way
Wendell Moore two-way Mavericks two-way
Davion Mitchell 8 302 295 Nets 18 193 488
Andrew Nembhard 3 375 000 Nets 4 750 000
Chris Livingston 2 496 274 Nets 2 048 494
Jaylin Williams 2 818 151 Nuggets 3 966 286
PJ Dozier 2 496 274 Nuggets 2 048 494
Jeenathan Williams two-way Nuggets two-way
Isaiah Jackson 6 354 751 Pacers 13 039 845
Colin Gillespie 2 514 058 Pacers 2 514 058
Dereon Seabron two-way Pacers two-way
Lester Quinones two-way Pacers two-way
Trevelin Queen two-way Pacers two-way
Moses Moody 8 741 417 Pelicans 19 353 690
JD Davison two-way Pelicans two-way
Oscar Tshiewbe two-way Pelicans two-way
Dru Smith 2 496 274 Pistons 2 048 494
Colin Castleton 2 496 274 Pistons 2 048 494
Scotty Pippen 2 862 936 Raptors 4 029 317
Luke Garza 2 496 274 Raptors 2 048 494
AJ Lawson 2 496 274 Raptors 2 048 494
Joey Hauser 2 554 007 Rockets 2 554 007
Quinten Post two-way Rockets two-way
Melvin Ajinca two-way Rockets two-way
Chris Duarte 6 964 720 Sixers 14 724 567
Julian Phillips two-way Sixers two-way
Trey Jemison two-way Sixers two-way
Anton Watson two-way Sixers two-way
Tre Mann 6 137 856 Spurs 12 475 317
MarJon Beauchamp 2 496 274 Spurs 2 048 494
GG Jackson 2 496 274 Suns 2 048 494
Drew Peterson two-way Thunder two-way
Ibou Badji two-way Thunder two-way
Hason Ward two-way Thunder two-way
Tyrese Martin 2 496 274 Timberwolves 2 496 274
Isaiah Stevens 2 496 274 Timberwolves 2 496 274
Jared Butler 2 496 274 Timberwolves 2 048 494
Tosan Evbuomvan two-way Timberwolves two-way
Orlando Robinson 3 375 000 Trailblazers 4 750 000
David Roddy 2 726 594 Trailblazers 3 837 428
Jericho Sims 2 496 274 Trailblazers 2 048 494
Riley Minix two-way Trailblazers two-way
Jonathan Kuminga 12 184 000 Warriors 27 565 611

No to zrobiliśmy co chcemy - a konkretnie ja bo ktoś się tego musiał podjąć.

Quinten Post ma QO mając 1y exp. 

W uproszczeniu - Houston Rockets zaproponowali swojemu dotychczasowemu graczowi gwarantowane QO dla gracza z jego rocznym doświadczeniem po jego dobrej grze na kontrakcie 2way. 

Jeżeli jest jakiś przepis w CBA, który to uniemożliwia to wrzuć go tutaj, a jeżeli nie ma to przestań mieszać - trzeba było o tym pisać jak gimnastykowałem się w lipcu z tym jak wrzuciłeś wszystkich RFA i 2way do jednego worka. 

Przy okazji rozstrzygnijmy czy Kings mają prawo wyrównać Hukportiego, czy nie? 

W BeGM mieliśmy już różne interpretacje tych RFA i kogo i kiedy można wyrównywać, a które QO zrzucać - zatem ta kwestię też rozstrzygniemy w Radzie ostatecznie w najbliższym czasie. 

Zatem możesz @january pomóc po tym jak sam syfu narobiłeś i wrzucić tu odpowiednie przepisy z CBA jak jakieś potwierdzają to co piszesz.

Na co zatem głosowałeś w temacie o Decyzjach dotyczących QO?

W dniu 8.07.2025 o 18:41, january napisał(a):

Bucks nie dają QO dla Nixa

Lakers nie dają QO dla Reese'a, Councila, Springera i Basseya

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

No to zrobiliśmy co chcemy - a konkretnie ja bo ktoś się tego musiał podjąć.

Quinten Post ma QO mając 1y exp. 

W uproszczeniu - Houston Rockets zaproponowali swojemu dotychczasowemu graczowi gwarantowane QO dla gracza z jego rocznym doświadczeniem po jego dobrej grze na kontrakcie 2way. 

Jeżeli jest jakiś przepis w CBA, który to uniemożliwia to wrzuć go tutaj, a jeżeli nie ma to przestań mieszać - trzeba było o tym pisać jak gimnastykowałem się w lipcu z tym jak wrzuciłeś wszystkich RFA i 2way do jednego worka. 

Przy okazji rozstrzygnijmy czy Kings mają prawo wyrównać Hukportiego, czy nie? 

W BeGM mieliśmy już różne interpretacje tych RFA i kogo i kiedy można wyrównywać, a które QO zrzucać - zatem ta kwestię też rozstrzygniemy w Radzie ostatecznie w najbliższym czasie. 

Zatem możesz @january pomóc po tym jak sam syfu narobiłeś i wrzucić tu odpowiednie przepisy z CBA jak jakieś potwierdzają to co piszesz.

Na co zatem głosowałeś w temacie o Decyzjach dotyczących QO?

Artykuł XI strona 312 CBA

With respect to Qualifying Offers for players finishing
Two-Way Contracts:

(A) For any player who (x) finished a Two-Way Contract
with a term of two (2) Seasons in the current Salary
Cap Year or (y) finished a Two-Way Contract with
the same Team in each of the current Salary Cap
Year and the immediately preceding Salary Cap Year
(or if he finished a Two-Way Contract in the current
Salary Cap Year with a Team that is different from
the Team with which he finished a Two-Way
Contract in the immediately preceding Salary Cap
Year, he did so solely because he changed Teams
during the current Salary Cap Year only by means of
trade or an assignment via the NBA’s waiver
procedures), the Qualifying Offer shall be an offer
of a Standard NBA Contract and shall provide for
(i) Base Compensation in an amount equal to the
Minimum Player Salary applicable to the player for
the next Salary Cap Year (with no bonuses of any
kind), and (ii) Base Compensation protection for
lack of skill and injury or illness (with no
individually-negotiated conditions or limitations on
such protection and no other types of protection) in
an amount equal to the “Standard/Two-Way QO
Protection Amount” for the Season covered by the
Qualifying Offer. The “Standard/Two-Way QO
Protection Amount” shall equal (1) for a Qualifying
Article XI 315
Offer that covers the 2023-24 Season, $90,000, and
(2) for a Qualifying Offer that covers a subsequent
Season, $90,000 multiplied by a fraction, the
numerator of which is the Salary Cap for the Salary
Cap Year encompassing the applicable Season and
the denominator of which is the Salary Cap for the
2023-24 Salary Cap Year.

(B) For all other players finishing Two-Way Contracts,
the Qualifying Offer shall be an offer of a Two-Way
Contract and shall provide for (i) the Two-Way
Player Salary for the next Salary Cap Year, and
(ii) Base Compensation protection for lack of skill
and injury or illness (with no individually-negotiated
conditions or limitations on such protection and no
other types of protection) in an amount equal to the
Maximum Two-Way Protection Amount for the
next Salary Cap Year (“Two-Way Qualifying
Offer”).

Bez urazy Alonzo, ale nie masz pojęcia o czym piszesz jak chodzi o QO. Zepsułeś dla własnego widzimisię RFA i teraz wymyślasz kompletnie wbrew CBA z jakimś nieprawidłowymi QO.

I zrzuciłem te QO co przytaczasz dokładnie dlatego - bo się znam i wiedziałem, że ich QO to nie było two-way tylko wskazana wartosc QO np. 2.5 mln, więc oczywiste było ich zrzucenie, nie wiem serio o co Ci chodzi.

Edytowane przez january

Dzięki @ozzy110 ale to nic nas nie przybliża do odpowiedzi.

@january od Ciebie dowiedziałem się tylko że nie znam się na CBA, ale nie odpowiedziałeś naturalnie na żadne pytanie. 

Zatem sam zacząłem przeglądać CBA i już na wstępie znalazłem, że jak gracz jest związany umową 2way z jakimś klubem, to nie może negocjować z żadnym innym. Zatem oferta Lakers dla Posta jest nieważna tak czy inaczej. 

Jak znajdę coś jak działa QO, to napiszę. 

I kwestię o której tu rozmawiamy rozwiążemy w Radzie, bo January tu ewidentnie sabotuje zamiast pomóc, a w ostatnich latach wprowadzane było kilka różnych odmiennych opcji i do dziś nie wiadomo która była właściwa - zatem wypracujemy to w Radzie. Chyba, że January pomożesz - to napisz wreszcie coś sensownego bez niczego nie wnoszących złośliwości, a jak nie to po prostu nie przeszkadzaj. 

Edytowane przez Alonzo

5 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Kyshawn George podpisał turę temu z Suns 16/3+1TO. Był u nas wybierany w drugiej rundzie draftu. Pierwszy sezon w lidze spędził na kontrakcie two-way.

Zatem ponawiam pytanie, które już niedawno zadałem. Kiedy on będzie RFA?

Wychodzi, że już nie będzie. Był teraz. Miałem taki sam przypadek z Edmond Sumner swego czasu.

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Zatem sam zacząłem przeglądać CBA i już na wstępie znalazłem, że jak gracz jest związany umową 2way z jakimś klubem, to nie może negocjować z żadnym innym. Zatem oferta Lakers dla Posta jest nieważna tak czy inaczej. 

xD

Alonzo czy Ty w ogóle rozumiesz co to znaczy mieć QO? Bo właśnie po raz 10 próbujesz uwalić moją ofertę dla Posta i po raz 10 nie umiesz. Pomyśl trochę zanim coś napiszesz, bo wedle tego co napisałeś to RFA (np. Kuminga w RL) nie mogą w offseason negocjować umowy z żadnym innym teamem :) 

Dla mnie EoT, powineneś przywrócić ofertę dla Posta, która nie powinna być usunięta, bo nie ma do tego żadnych podstaw i tyle. Bez urazy, miłego piąteczku ;>

20 minut temu, january napisał(a):

xD

Alonzo czy Ty w ogóle rozumiesz co to znaczy mieć QO? Bo właśnie po raz 10 próbujesz uwalić moją ofertę dla Posta i po raz 10 nie umiesz. Pomyśl trochę zanim coś napiszesz, bo wedle tego co napisałeś to RFA (np. Kuminga w RL) nie mogą w offseason negocjować umowy z żadnym innym teamem :) 

Dla mnie EoT, powineneś przywrócić ofertę dla Posta, która nie powinna być usunięta, bo nie ma do tego żadnych podstaw i tyle. Bez urazy, miłego piąteczku ;>

Mamy tu zajebistą lukę i trzeba to będzie wyjaśnić. Właśnie czytam odpowiednie punkty CBA. Tradycyjnie szkoda, że zamiast pomóc rozwiązać problem (temat wisi od lipca) naginasz pod swoje interesy w momencie jak to Tobie jest potrzebne xD 

Po pierwsze QO dla 2way w naszych warunkach się nie sprawdzi. Musimy tu przepisy dostosować do potrzeb naszej gry. 

Kwestia jest taka, czy tacy gracze jak Post i Hukporti to są UFA, czy ich dotychczasowe kluby powinny mieć możliwość wyrównania oferty - logika jest taka, że dotychczasowe kluby graczy 2way powinny taką możliwość mieć, gdyż to one rozwijały tych graczy. Zmienia to jednak postrzeganie wszystkich ofert dla graczy 2way w to offseason.

Fajnie jakby się ktoś tym jeszcze zainteresował zamiast działać tylko pod siebie.

Moja opinia jest taka, że każdego naszego 2way powinniśmy mieć możliwość wyrównać bez względu na zrzucenie tych QO które było zupełnie niepotrzebne, bo gracze po prostu podpisują umowy od 1 lipca do końca sezonu (przeconvertowywać można chyba do 4 marca). Nasz system nie pozwala na podpisywanie graczy którzy nie są naszymi 2nd rounderami na więcej niż rok (w rl można na 2 lata). Później trzeba nową umowę, ale już nie można znowu na 2 lata, tylko roczne. QO dla 2way są za niskie, żeby je u nas brać na poważnie. Oferta dla Posta od Lakers tak na to patrząc jest ważna - ale Rockets mogą wyrównać. Tak samo ja mogę wyrównać Hukportiego, bo o kant d.. z takim zrzuceniem QO które zwyczajnie było bez sensu. 

Reasumując - można wg mnie spokojnie wyrównywać oferty dla swoich 2way graczy, ale to nam trochę zmienia decyzje z offseason i nie wiem ,czy zaraz ktoś z krucjata w drugą stronę nie wyskoczy.

Edytowane przez Alonzo

2 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Kyshawn George podpisał turę temu z Suns 16/3+1TO. Był u nas wybierany w drugiej rundzie draftu. Pierwszy sezon w lidze spędził na kontrakcie two-way.

Zatem ponawiam pytanie, które już niedawno zadałem. Kiedy on będzie RFA?

Btw, co do stashów january i ozzy dobrze piszą.

Wg mnie za trzy lata, ale można to jeszcze sprawdzić, nie upieram się.

6 godzin temu, ozzy110 napisał(a):

Co do extension White'a przypadkiem nie jest ono za długie? Cała umowa będzie wtedy na 6 lat. Nie było jakiegoś limitu 5 lat dla omów nie maksymalnych? @january

W dniu 25.09.2025 o 20:37, Alonzo napisał(a):

Extensions: 

Derrick White

Knicks  - 120/3+1PO od sezonu 2026/27 

Głos: TAK/NIE

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

@Reikai

Przekraczasz swój hard cap o $ 8 159.

Musisz z niego zejść dziś do północy, gdyż inaczej zostaną anulowane umowy Westbrooka i Alexandra. 

Jakim cudem?

Dopiero co w arkuszu bylo prawie 8 mln po odjeciu Dienga, a teraz dwa minima i nagle przekraczam?

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Tak wynika z arkusza. Policz sobie na spokojnie, czy odpowiednie kwoty są tam wpisane. 

Tbh nie mam czasu dzis kompletnie. Na wymiany tym bardziej.

Moja propozycja:

1. Zmiana kontraktu Bricka na 1y min - wtedy w salary powinno byc mniej, a to jest jego jedyna umowa wiec chyba duzej roznicy to nie robi.

2. Anulowanie Bricka, zostawienie Treya

3. Robta co chceta, nie robi mi roznicy 14 I 15 zawodnik w rosterze.