Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Chętnie zrobiłbym ankiete czy dopuścić moja ofertę, bo mam troszkę dość tej jednoosobowej dyktatury Alonzo. Po szybkiej reakcji na mój post smiem twierdzić ze Alonzo  nawet nie spytał nikogo na radzie czy moznaby tu przymknąć oko tylko od razu sam zdecydował.  Nie rozumiem czemu Alonzo ma o wszystkim sam decydować, zamiast zrobić demokratyczne głosowanie. 

Niestety goraczka ponad 39,5 wczoraj i padłem na ryj, rano wrzuciłem ofertę zanim pojawiły się wyniki, nie rozumiem serio o co robić aferę gdy tego gracza nikt inny nie chce. 

Edytowane przez RonnieArtestics

31 minut temu, LONGER01 napisał(a):

Wolves bez warunkowych ofert? Wygrali właśnie Svi, Wesley, Shameta a jeszcze dwóch mogą dorzucić przez głosowanie. Grubo jak na to że mają już czternastu zawodników na kontraktach, są 9mln nad second apron a lider zerwał Achillesa 

Wolves nie mają hard capu, czyli po prostu będą musieli nadliczbowych sprzedać (a tych z FA nie mogą) lub zwolnić, ale fakt - spory podatek się szykuje.. 

Oferta Pacers po czasie - nieważna

@Reikai oferta dla Willa Richarda nieważna - gracz jest już na kontrakcie w Clippers.

@człowiek...morza nie napisałeś od kiedy extension D. Whitea, zatem zgodnie z zasadą korzystniejszą dla gracza zaliczamy od przyszłego sezonu, gdzie z PO robi opt out. 

@ozzy110 oferty 2way dla O. Robinsona i Ch. Hepburna nieważne, gdyż 2way dopiero przy wężyku. To samo oferta 2way - B. Wesley w Wolves.

Edytowane przez Alonzo

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Oferta Pacers po czasie - nieważna

@Reikai oferta dla Willa Richarda nieważna - gracz jest już na kontrakcie w Clippers.

@człowiek...morza nie napisałeś od kiedy extension D. Whitea, zatem zgodnie z zasadą korzystniejszą dla gracza zaliczamy od przyszłego sezonu, gdzie z PO robi opt out. 

@ozzy110 oferty 2way dla O. Robinsona i Ch. Hepburna nieważne, gdyż 2way dopiero przy wężyku. To samo oferta 2way - B. Wesley w Wolves.

No dobra, ale Hepburn jest u mnie na Exibit 10. Więc teraz pytanie czy rzeczywiście nie mogę go podpisać i muszę czekać aż ktoś go wybierze w wężyku i wtedy wyrównać.

2 minuty temu, ozzy110 napisał(a):

No dobra, ale Hepburn jest u mnie na Exibit 10. Więc teraz pytanie czy rzeczywiście nie mogę go podpisać i muszę czekać aż ktoś go wybierze w wężyku i wtedy wyrównać.

Jak gracz jest Twój, to po prostu będziesz mógł go podpisać na 2way od środy;) 

7 godzin temu, LONGER01 napisał(a):

Ile wynosi QO dla Posta?

W dniu 7.09.2025 o 21:15, Alonzo napisał(a):

Na niespełna 3h przed deadline, wygląda to tak:

Gracze którzy otrzymali QO w tym offseason:

Davion Mitchell - Brooklyn Nets - podpisany

Andrew Nembhard - Brooklyn Nets - podpisany

Miles McBride - New York Knicks - podpisany

Scottie Pippen Jr. - Toronto Raptors - podpisany

Christian Braun - Chicago Bulls - podpisany

Isaiah Jackson - Indiana Pacers - zagwarantowana oferta QO 6 354 751 $

Colin Gillespie - Indiana Pacers - zagwarantowana oferta QO 2 514 058$

Vince Williams Jr. - Charlotte Hornets - rezygnacja z QO

Ryan Rollins - Miami Heat - podpisany

Julian Champagnie - Orlando Magic - podpisany

Keon Ellis - Dallas Mavs - podpisany

Moses Moody - New Orleans Pelicans - rezygnacja z QO

Tre Mann - San Antonio Spurs - podpisany

Jaylin Williams - Denver Nuggets - podpisany

Josh Giddey - Utah Jazz - podpisany

Jonathan Kuminga - Golden State Warriors - rezygnacja z QO

Cade Cunningham - LA Clippers - podpisany

Drew Timme - Memphis Grizzlies - rezygnacja z QO

JD Davison - New Orleans Pelicans - rezygnacja z QO

Colin Castleton - Detroit Pistons - rezygnacja z QO

Luka Garza - Toronto Raptors - rezygnacja z QO

AJ Lawson - Toronto Raptors - rezygnacja z QO

Quinten Post - Houston Rockets - zagwarantowana oferta QO $2,248,494

Julian Phillips - Philly 76ers - rezygnacja z QO

GG Jackson - Phoenix Suns - zagwarantowana oferta QO $2,496,274

Drew Peterson - Oklahoma City Thunder - rezygnacja z QO

11 minut temu, Tecu napisał(a):

Jeżeli Post jest RFA to nie powinien być dwuletni kontrakt bez opcji, czyli oferta Lakers nieważna?

Słusznie Tecu.

Dzięki :) 

Oferta Lakers naturalnie nieważna - Post bierze QO od Rockets. 

Zaraz zmienię w Szablonie. 

@LONGER01 wywal u siebie Posta z głosowania. 

Ehhh.. Kings chyba tracą Hukportiego :(

8 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Extension dla Camary:

Dla ATL naturalnym ruchem jest odrzucenie TO w 26/27 na marne dla gracza 2,4 mln. Pomimo, ze zawodnik nie zadebiutował jeszcze w Hawks, propozycja kontraktu na 55,9 mln wydaje się być rozsądną i przede wszystkim pewną opcja dla Toumaniego. Zawodnik dostał możliwość otrzymania kontraktu rok szybciej, bez ryzyka grania za frytki w przypadku ew. kontuzji czy spadku formy.

Tak informacyjnie. Te Team Option i tak byś raczej odrzucił, bo gdybyś tego nie zrobił to zostałby po tym UFA a tak będzie RFA.

Także to akurat żaden argument, bo i tak byś to zrobił, no chyba, że chciałbyś go zdenerwować.

8 minut temu, Tecu napisał(a):

Tak informacyjnie. Te Team Option i tak byś raczej odrzucił, bo gdybyś tego nie zrobił to zostałby po tym UFA a tak będzie RFA.

Także to akurat żaden argument, bo i tak byś to zrobił, no chyba, że chciałbyś go zdenerwować.

Yup, u nas to nie jest argument, temat już przerabiany:)

@Alonzo Twój McCullar nie może mieć takiej umowy jaka mu dałeś. To byl stash, a w RL byl na umowie, czyli o rok krotsza umowa/ bycie RFA niż mu wciepnales - wpada na rfa w '27.

Edytowane przez january

3 minuty temu, january napisał(a):

Twój McCullar nie może mieć takiej umowy jaka mu dałeś. To byl stash, a w RL byl na umowie, czyli o rok krotsza umowa/ bycie RFA niż mu wciepnales - wpada na rfa w '27.

jak nie mogę z rookie exception to z MLE go podpiszę, ale z tego co pamiętam to można normalnie 3-letnie u nas dawać - trzeba tylko napisać z jakiego wyjątku. 

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

jak nie mogę z rookie exception to z MLE go podpiszę, ale z tego co pamiętam to można normalnie 3-letnie u nas dawać - trzeba tylko napisać z jakiego wyjątku. 

Noe chodzi o MLE. Nie możesz po prostu stashowac grającego w NBA swojego 2nd roundera i dać mu potem umowę, gdzie będzie RFA po 4 latach, a nie jak normalni 2nd rounderzy po 3 latach od draftu. Musi być RFA po sezonie '27, a nie po '28 po stashu.

Co Ty znowu wymyślasz January? 

Możliwość stashowania przecież przesuwa wszystko o rok. 

Przy rookie exception zgodziłbym się z Tobą, ale przy MLE - które jest dłuższe, to po prostu inny rodzaj umowy dla gracza do którego klub ma prawo. 

Sezon 2025/26 to rookie season u nas McCullara. 

7 minut temu, Alonzo napisał(a):

Co Ty znowu wymyślasz January? 

Możliwość stashowania przecież przesuwa wszystko o rok. 

Przy rookie exception zgodziłbym się z Tobą, ale przy MLE - które jest dłuższe, to po prostu inny rodzaj umowy dla gracza do którego klub ma prawo. 

Sezon 2025/26 to rookie season u nas McCullara. 

Bullshit. Nawet w starym regulaminie jest ten zapis (punkt 3.6) - sprawdź dobie, nie wiem czemu w nowym tego nie ma, ktoś zawalił przy kopiowaniu, nie zajmowałem sie tym.

Lata temu już była ta sprawa ogarniana z @MarcusCamby, bo stash nie ma służyć dymaniu wlasnych 2nd rounderow jak to wlasnie probujesz zrobic, bo z marszu każdy by tak dymał swych 2nd rounderow chcąc ich mieć za minimum na 5 lat od draftu / na RFA dopiero 4 lata od draftu.

To chyba był case Dillona Brooksa albo Dericka Whitea u nas, nie pamiętam już, bo któryś z nich w rl śmigał za kilkanaście mln od 2 sezonów, a nas dalej miał minimum z rookie scale.

@Alonzo January dobrze pisze. Jeśli zawodnik na stashu zagrał coś w realu to wtedy podpisując go po tym sezonie mamy rok krótszą umowę, żebyśmy nie mogli go kisić. W tej sytuacji jest RFA po 2 roku a UFA po 3 roku umowy

@january Brooksa

Ogólnie to Quinten Post był brany z wężyka prawda? A wtedy nie ma obowiązku podpisu RFA z TW. Przy okazji QO dla TW to kolejny rok TW.

Edytowane przez ozzy110