Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, bogans2 napisał(a):

How much do you think Christian Braun will get paid on his next contract?

Bleacher Report’s Eric Pincus recently projected four years and $94 million for an average annual value of $23.5 million. That might be on the low end, though. Spotrac’s Keith Smith projected Braun to be one of only five players in the 2022 draft class to eclipse $30 million annually on his second contract (at four years and $120 million), along with Paolo Banchero, Chet Holmgren, Jalen Williams and Walker Kessler. ESPN front office insider Bobby Marks also offered a valuation of “at least $30 million per year,” but that was notably when the cap was expected to increase by a larger percentage.

No.. takze ta umowa full mle troche mi smierdzi. GM Bulls chce tu ukradkiem zrobic Brauna w c***a. Ja jestem za odrzuceniem

Ten kontrakt Brauna to oczywiscie bedzie steal, ale no tu rynek jest jaki jest, nikt nie da mu wiecej. Rockets mogliby jako jedyni, ale ewidentnie nie sa zaintersowani tym FA.

20 godzin temu, Reikai napisał(a):

O, popoludniowy passive aggressive, bo ktos ma inne zdanie :)

A czemu dales Hawks over Heat dla Jonesa Jr.?

Co to za przejaw zlej woli, prywaty?

Poszła korekta akurat w tym przypadku bo Heat ale pytanie 

A jednak 

w szablonie 

Derrick Jones Jr.

- Dallas Mavs - 21mln/1+1 PO

- New Orleans Pels - 24/3 2+1 PO

- Miami Heat - 28/3 (2+1 PO) MLE

- Toronto Raptors - 21/3 MLE

- Atlanta Hawks - RoomMLE 18,001,050 /2y

- Odrzuca

a w ofertach 

Heat

Jeden z dwoch przez MLE

1. John Collins 21/3 (2+1 PO) 

2. Derrick Jones Jr 21/3 (2+1 PO)

3. Jake LaRavia 21/3 (2+1 PO)

Dlatego pytam na która ofertę głosujemy 

Edytowane przez ignazz

Nie no ja z bólem serca jeszcze zaakceptować w stanie jestem że Adams wybierze ciut więcej hajsu w Hawks.

Ale ze miałby wybrać Knicks, którzy dają mu mniej niż mogą bo wolą iść w McBridea z hajsem? To jest wybór NYK, że olewają finansowo Adamsa i Horforda, bo wolą sypać kasę McBrideowi. Czemu ich za to niby nagradzać? @Reikai

16 minut temu, ignazz napisał(a):

Dlatego pytam na która ofertę głosujemy

Masz w reoferach przecież ofertę od Heat.

7 minut temu, january napisał(a):

Nie no ja z bólem serca jeszcze zaakceptować w stanie jestem że Adams wybierze ciut więcej hajsu w Hawks.

Ale ze miałby wybrać Knicks, którzy dają mu mniej niż mogą bo wolą iść w McBridea z hajsem? To jest wybór NYK, że olewają finansowo Adamsa i Horforda, bo wolą sypać kasę McBrideowi. Czemu ich za to niby nagradzać? @Reikai

człowieku, ile on tam zarobi wiecej u Ciebie przez ten sezon - 0.500k? xd

knicks operują na 1st apron hardcap, zapropnowali mu tyle ile mogli i ma miejsce w s5, co dla niego jest bezcenne i warte sporo wiecej w kontekscie przyszlego kontraktu niz te drobne roznicy

i wiesz to dobrze

Edytowane przez człowiek...morza

@Szulim @january @MarcusCamby

Wg tego zapisu z Regulaminu:

5.31a Gdy zespół uzgodni kontrakt z zawodnikiem z FA podczas 1 lub 2 rundy może go podpisać po zakończeniu 3 tury FA. Tym samym umożliwia się podpisanie kontraktów z zawodnikami do których posiadamy caphold bez konieczności robienia miejsca w salary od razu po zakończeniu 1 lub 2 rundy FA

..rozumiem, że można najpierw dokonać wymiany, a później dopiero podpisać FA - przykładowo ma to znaczenie przy wejściu w podatek. 

Czyli:

Krok pierwszy - Drużyna robi wymianę będąc cały czas przed luxury tax (a więc może przejąć więcej $$$)

Krok drugi - podpisuje dopiero FA którego wygrało.

11 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

człowieku, ile on tam zarobi wiecej u Ciebie przez ten sezon - 0.500k? xd

knicks operują na 1st apron hardcap, zapropnowali mu tyle ile mogli i ma miejsce w s5, co dla niego jest bezcenne i warte sporo wiecej w kontekscie przyszlego kontraktu niz te drobne roznicy

i wiesz to dobrze

Zrezygnowałbyś z McBridea, to mógłbyś dać 12 mln Adamsowi rocznie, olałeś go ciepłym moczem to i on na Knicks nie spojrzy.

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Czyli

Jak weźmiesz wiecej kasy w wymianie to masz hardcap na 1 appron na cały sezon.

6 minut temu, january napisał(a):

Zrezygnowałbyś z McBridea, to mógłbyś dać 12 mln Adamsowi rocznie, olałeś go ciepłym moczem to i on na Knicks nie spojrzy.

nie olałem go, zaś do wyboru ma 500 k wiecej albo miejsce w s5 oraz walke o lepszy kontrakt za rok.

wybór jest prosty

rownie dobrze moge ci zarzucic czemu nie zejdziesz z wydatkow tak zeby mu zapropnoowac 10 mln xd  absurd

Edytowane przez człowiek...morza

6 minut temu, january napisał(a):

Jak weźmiesz wiecej kasy w wymianie to masz hardcap na 1 appron na cały sezon.

Chodzi mi o liczenie ile $$$ można przyjąć w wymianie. 

Gdyż wchodząc w luxury tax można tylko 125% więcej, a jak cap hold się nie liczy to można 200% - to jest kluczowe. 

I dopiero jak można 200% więcej przejąć w wymianie (nie ma aż tyle w tej wymianie o której piszę, ale jest więcej niż 125%) to wtedy podpisać gracza z FA wygranego w III turze przekraczając luxury tax.  

Edytowane przez Alonzo

Kto normalny odrzuca 6,5-7 mln ??? W realnym świecie sie to nie dzieje, patrząc na historie urazów te 18mln  ode mnie to nobrainer. 

Adams bedzie backup centrum, majac wpływ na rozwoj JJJ i Victora. Dobry duch w szatni.

@Reikai zachęcam do przeczytania argumentów bez komentarzy, tam wszystko opisałem

3 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

Kto normalny odrzuca 6,5-7 mln ??? W realnym świecie sie to nie dzieje, patrząc na historie urazów te 18mln  ode mnie to nobrainer. 

Adams bedzie backup centrum, majac wpływ na rozwoj JJJ i Victora. Dobry duch w szatni.

@Reikai zachęcam do przeczytania argumentów bez komentarzy, tam wszystko opisałem

Adams ma 9 mln od Hawks gdzie bedzie backupem, gdzie jest tlok pod koszem. Victor, Collins, JJJ mogacy grac na C.

Adams ma ponad 5 mln od Knicks, gdzie bedzie starterem, a po dobrym sezonie moze dostac ostatnia dobra wyplate I wieloletni kontrakt, gdzie spokojnie bedzie stac go ta strate zrekompensowac.

Pieniadze to nie wszystko, w tym przypadku imo Adams woli byc starterem.

8 minut temu, Reikai napisał(a):

Pieniadze to nie wszystko,

Zgadza sie gdy wchodzi w grę 500k albo milion a nie 6,5-7mln

8 minut temu, Reikai napisał(a):

po dobrym sezonie moze dostac ostatnia dobra wyplate

To sie właśnie wydarzyło, rok temu grał w Rl świetnie j teraz Atl mu to wynagradza. Wiec argument nietrafiony kompletnie.

Gosc ma 32 lata i podatny na kontuzje a 6,5-7 mln nie chodzi po ulicy.

Edytowane przez 24kobe8

1 minutę temu, 24kobe8 napisał(a):

Zgadza sie gdy wchodzi w grę 500k albo milion a nie 6,5-7mln

To sie właśnie wydarzyło, rok temu grał w Rl świetnie j teraz Atl mu to wynagradza. Wiec argument nietrafiony kompletnie.

Gosc ma 32 lata i podatny na kontuzje a 6,5-7 mln nie chodzi po ulicy.

Ja sie po prostu nie zgadzam z takim rozumowaniem. Idac tym tokiem myslenia, nie glosujmy w ogole, tylko z automatu przypisujmy graczom do tego zespolu, gdzie dostal najwiecej hajsu.

Dla mnie rola w zespole jest rownie wazna, a bycie starterem jest tu kluczowe.

5 mln vs 9 mln to jest roznica

Ale bycie starterem plus PO > Tlok w innym zespole.