Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

caly czas jest mowa o retire. od poczatku

Ale po co te farmazony?

https://nesn.com/2025/07/celtics-rumors-al-horford-not-expected-retire-free-agency-interest/

Pierwsze oznaki konca kariery pojawily sie, gdy Al zaczal byc znuzony tymi Warriors i ich nieogarnieciem.

16 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

i puknij się w łeb a nie demagogujesz dlaczego knicks nie zlozyli oferty - masz to wytlumaczone czarno na bialym, wiec dorabianie ideologii to wyraz wyjatkoo zlej woli z twojej strony

Ale jako Horford mnie nie obchodzi, ze Knicks nie zlozyli oferty, bo boja sie ze zakoncze kariere. Wlasnie w tym rzecz, by zlozyc oferte I przekonac zawodnika do siebie i to wlasnie zrobilo OKC.

17 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

po Ala odezwałyby sie wszsytkie druzyny w NBA, w tym typu OKC. z jakiegos powodu nie wyrazil nimi zadnego zainteresowania. masz to zero-jedynkowo

Ludzie sie boja, bo w RL rozwaza emeryture TYLKO DLATEGO, ZE WARRIORS SIE OCIAGAJA. Nie bylo planow zakonczenia kariery po sezonie, wbrew temu co piszesz.

Horford w OKC to imo no brainer, bo Knicks ani finansowo ani sportowo nie sa przy tej ofercie OKC atrakcyjni. Z tego co mi pisalo kilka osob na priv, to uwazaja podobnie.

11 minut temu, Alonzo napisał(a):

..ale on dostał ofertę - Knicks robią wymianę z Wolves i Hawks. Potrzebne jest do jej spięcia kilka dodatkowych $$ i wtedy masz kontrakt z Hawks od nas za 7mln$ na kolejny sezon. 

Natomiast 3 lata to wymóg przy s&t - dlatego 2 i 3 rok sa niegwarantowane. 

Zach wg Ciebie odpowiedział - nie, dzięki! Nikt się mną nie interesuje, ale może dostanę w następnej turze coś lepszego niż te Wasze 7mln$ :P 

Ja nie mam problemu ani z 3 latami, ani przenosinami do Hawks, ani snt.

Mam problem o pelne dwa niegwarantowane lata I negocjuje tu chociaz polowe kontraktu zapewnione w 2gim sezonie. Poki co popieram @Braveheart22, to jest cwaniacki kontrakt klubu, ale slaba opcja dla 27 latka.

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

Ale jako Horford mnie nie obchodzi, ze Knicks nie zlozyli oferty, bo boja sie ze zakoncze kariere. Wlasnie w tym rzecz, by zlozyc oferte I przekonac zawodnika do siebie i to wlasnie zrobilo OKC.

to spore masz mniemanie na temat kontaktow Bogansa.

wiekszego idiotyzmu dawno ne czytalem.

Ty pamietasz, ze my jestesmy uzaleznieni od reala, a nie rozmawiamy z zawodnikami soobiscie czy jaki c*** xd

al w przypadku oferty okc, poszedlby na emeryture. nic w realu nie wskazuje, ze taka oferte by rozwazal

35 minut temu, Alonzo napisał(a):

Potrzebne jest do jej spięcia kilka dodatkowych $$ i wtedy masz kontrakt z Hawks od nas za 7mln$ na kolejny sezon. 

Natomiast 3 lata to wymóg przy s&t - dlatego 2 i 3 rok sa niegwarantowane. 

@Reikai otóż dokładnie to, nie można dać 1y w snt

23 minuty temu, Reikai napisał(a):

Ja nie mam problemu ani z 3 latami, ani przenosinami do Hawks, ani snt.

Mam problem o pelne dwa niegwarantowane lata I negocjuje tu chociaz polowe kontraktu zapewnione w 2gim sezonie. Poki co popieram @Braveheart22, to jest cwaniacki kontrakt klubu, ale slaba opcja dla 27 latka.

ja bym na ich miejscu - jak Zach odrzuci - dał te 7mln$ zamiast Zachowi Collinsowi - Masonowi Plumlee, Duncanowi Robinsonowi, albo nawet EJ Liddellowi, a Zachowi kazał się gonić :P 

Wiesz.. to tez nie jest tak, że Wielmożny Zach im robi łaskę - bierzesz 7mln czy nie ? - tu nie ma co negocjować, Zach jest tu ewidentnie w roli zapychacza ;) 

Edytowane przez Alonzo

12 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

@Reikai otóż dokładnie to, nie można dać 1y w snt

No ja wiem o tym, dlatego chce 2 lata gwarantowane.

22 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

wiekszego idiotyzmu dawno ne czytalem.

Ja czytalem wczoraj, ze Knicks to faworyt wschodu i contender do mistrza. Ale wiadomo, ze to bylo prowo I sam pewnie cisnales beke piszac to.

Ty pamietasz, ze my jestesmy uzaleznieni od reala, a nie rozmawiamy z zawodnikami soobiscie czy jaki c*** xd

Dlatego nagradzam, ze ktos nie Boi sie podjac ryzyka I daje takie pieniadze 40 latkowi za roczne mentorowanie SGA.

al w przypadku oferty okc, poszedlby na emeryture. nic w realu nie wskazuje, ze taka oferte by rozwazal

What? A to to juz w ogole wtf.

Poki co Twoje  argumenty za Horfordem w Knicks to:

-Glupi January niepotrzebnie sklada oferte, bo ja poki co nie chce, bo boje sie ze Horford pojdzie na emeryture

- Klamstwo, ze od poczatku rozwazal on emeryture. No nie, zmeczyla go dopiero sytuacja...z brakiem kontraktu, co bylo Twoim wlasnie planem, zeby sie cos wykrystalizowalo najpierw. Mamy tutaj Karac OKC, ktore sypnelo hajs I wykazalo sie odwaga?

- jakies troll posty o contenderze

- Horford odrzuca 10/1 od OKC, bo....w RL nie dostal oferty, co proponujesz mu wlasnie to samo.

No sorry, to nie ja tutaj uprawiam demagogie :)

Edytowane przez Reikai

2 minuty temu, Reikai napisał(a):

No ja wiem o tym, dlatego chce 2 lata gwarantowane.

No to dostaniesz 3,5 3,5 + 3,5 TO

I to co mogłeś zarobić w rok zarobisz w dwa, bo przecież 7 mln w rok to dla 28 letniego ZCollinsa za mało przy braku jakiejkolwiek innej oferty

Edytowane przez 24kobe8

29 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

spoko

widzę, ze nie dasz się przekonać panie Zach "wolę grać za minimum" Collins, więc eot na ten moment 😉

No na pewno nie czuje sie przekonany jako Collins, gdy rozmowa wyglada tak:

- Kurde no spoko, pogram z Wembym. Dajcie tylko chociaz pol kontraktu gwarantowanego w 2gim roku

-Nie, klepiesz to teraz albo nastepna oferta bedzie 2x mniejsza lub podpiszesz za minimum.

Nie wiem gdzie sie negocjucjuje z kims w taki sposob, chyba tylko jak jestes Trumpem :)

dlaczego zatem głosujesz na TAK przy Ty Jerome a nie negocjujesz więcej?

Dlaczego głosujesz za Pels przy Moses Moody gdzie bierze 4 mln mniej niż dała ATL, a nie negocjujesz?

dlaczego klepiesz inne umowy a nie negocjujesz?

wymagałoby się konsekwencji...

tylko zaskakująco w przypadku Zacha Collinsa 7mln na 1y/kontrakt to coś niewystarczającego dla tego jakże rozchwytywanego gracza 🙃🙃

@Reikai i żeby nie było, te 7mln to jest po prostu kwota ponad aktualną wartość ZC w beGM w związku z mala ilością kasy i brakiem jakichkolwiek zainteresowania wydnia czegos ponad minimum...

10 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

dlaczego zatem głosujesz na TAK przy Ty Jerome a nie negocjujesz więcej?

Dlaczego głosujesz za Pels przy Moses Moody gdzie bierze 4 mln mniej niż dała ATL, a nie negocjujesz

Bo to sa dwie rozne sytuacje, kompletnie nie trafione przyklady I juz to tlumaczylem.

Jerome dostaje gwarantowane 2 lata + TO za wieksze siano niz Collins.

Moody bierze 1y od macierzystego klubu I ma nadzieje za rok odbic sie.

Ty mu proponujesz slaby kontrakt z korzyscia dla klubu, kiepski dla zawodnika I popieram tu Brave.

10 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

dlaczego klepiesz inne umowy a nie negocjujesz?

Bo that's the game of the name. Kontrakty OK klepiesz, te ktore uwazasz ze nalezy ponegocjowac, to to robisz. Moja 1/29 Collinsa nie chce kontraktu 2y niegwarantowane. Jezeli 28/29 uzna inaczej, to tak bedzie.

A w dodatku teraz straszysz chlopa, ze ma to klepnac albo dostanie 2x mniej. Slabe to.

11 minut temu, Reikai napisał(a):

A w dodatku teraz straszysz chlopa, ze ma to klepnac albo dostanie 2x mniej. Slabe to.

nikogo nie straszę, bo jak ma dobrego agenta to wie, że tak się to skończy :) wie, że jest fillerem i jak nie on to kto inny to dostanie, także odrzucenie tego jest absurdalne w jego sytuacji !

ale nie dziwię się, bo przecież mówimy o wirtualnych dolarach gdzieś na forum w PL, a nie o prawdziwych milionach dolarów U.S.A. :) 

a serio jeśli ktoś sobie to tłumaczy tak: "wolę minimum niż 1y/7 mln" to niewiele to ma wspólnego z rzeczywistością...

dzięki za ciekawą dyskusję, pozdrawiam 

🍊

28 minut temu, ignazz napisał(a):

Kończąc temat 7 mln to doskonała oferta dla gracza. Każde inne wygibasy to przejaw zlew woli, interesowności zwanej prywatą lub obu zjawisk równocześnie. 

O, popoludniowy passive aggressive, bo ktos ma inne zdanie :)

A czemu dales Hawks over Heat dla Jonesa Jr.?

Co to za przejaw zlej woli, prywaty?

33 minuty temu, Alonzo napisał(a):

W offseason 2020 Zach Collins odrzucił extension 53/3+1PO od @karpik w Mavs.

Rok później w offseason Zach Collins podpisał 1+1PO min z Rockets. 

Ok, to jest sluszny argument, a nie "glosujcie jak chce, bo jak nie to dam Ci 2x mniej. Zmieniam glos.

Wciaz, uwazam ze jest to brak szacunku do zawodnika, jesli nie jest rookie no namem te 2 niegwarantowane lata I ja na pewno bede zwracal na to uwage.

12 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Poszły już pierwsze głosy, także zwracam się do @january @Reikai @człowiek...morza @ignazz i reszty osób które jeszcze nie zagłosowały.

Derrick Jones Jr spędził w organizacji z Nowego Orleanu już 6 lat. To jest 6 lat realnej gry i upływu czasu w jednym klubie, mieście. Trzech z Panów gra od początku, a Reikai też już dłuższy czas, więc powinni pamiętać kim jest skrzydłowy dla tego klubu.

Ja chciałbym przypomnieć w jakich poprzednich sytuacjach podpisywał kontrakty podczas FA. Za pierwszym razem był totalnym no name, będącym po za ligą. Za drugim razem dostał od mnie trzyletnią umowę z player option dużo powyżej minimum, gdy w tym samym czasie był po za ligą po fatalnym okresie w Blazers i Bulls. Było ryzyko wypadnięcia z ligi, gdy ostatecznie dopiero 18 sierpnia otrzymał ledwie minimum od Mavs w RL NBA.

Nie ma dla mnie wytłumaczenia, gdy klub który z klubem przeżył tyle lat, jest na swój sposób ikoną tej organizacji, co oczywiste jest zawodnikiem który ma tutaj największy staż, a prywatnie na pewno tutaj postawiony dom, osiedloną rodzinę i jest ulubieńcem kibiców, a nawet samego GMa teraz wybiera oferty milion lub dwa więcej. Ciężko o lepszy przykład, gdzie powinna zostać doceniona lojalność.

Proszę o przemyślenie sprawy.

Mnie nie przekonasz, bo sam nie moge tu glosowac :D

lojalnosc graczy zawsze na propsie I nawet bym sie przechylil do tego, ale imo combo oddanie Sabonisa + jednak mniejsze pieniadze minimalnie sprawia, ze Jones Jr wybierze jednak reunion z Sabonisem i bycie starterem w Heat, niz troche niepewna sytuacje w Pels.

How much do you think Christian Braun will get paid on his next contract?

Bleacher Report’s Eric Pincus recently projected four years and $94 million for an average annual value of $23.5 million. That might be on the low end, though. Spotrac’s Keith Smith projected Braun to be one of only five players in the 2022 draft class to eclipse $30 million annually on his second contract (at four years and $120 million), along with Paolo Banchero, Chet Holmgren, Jalen Williams and Walker Kessler. ESPN front office insider Bobby Marks also offered a valuation of “at least $30 million per year,” but that was notably when the cap was expected to increase by a larger percentage.

No.. takze ta umowa full mle troche mi smierdzi. GM Bulls chce tu ukradkiem zrobic Brauna w c***a. Ja jestem za odrzuceniem