Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

3+3 to poniżej minimum? :)

Może trzeba rozpatrzeć temat szerzej, a nie usuwać po jednym pytaniu Longera, który ma problem z interpretacją nie pierwszy raz podczas tej tury 🤨

Sprawdzałem na realgm.com min. dla vetów przed moim postem ;)

@LONGER01 ma rację. Jednak nie ma co kruszyć kopi, bo na 99,9% Vincent spadłby i tak do IV tury.

1 minutę temu, Braveheart22 napisał(a):

Słabiutki ten kontrakt Zacha Collinsa z team option w trzecim roku i imho ten SnT upadnie.

Nikt mu nic nie zaproponował w III turze, a w IV ostaje się raptem kilka ekip z wyjątkami. Pewne 7mln$ dla Zacha drogą nie chodzi. Dla mnie to taki win-win i dla gracza i dla zainteresowanych klubów. Z jednej strony Zach Collins pomaga dopiąć deal, a z drugiej strony dostaje za jeden sezon 7mln$ których raczej nikt inny mu nie zaoferuje w to FA. Hawks go pewnie zwolnią (chyba, że zagra super sezon) i za rok będzie mógł znów sprawdzić na FA swoją rynkową wartość. 

3 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Sprawdzałem na realgm.com min. dla vetów przed moim postem ;)

@LONGER01 ma rację. Jednak nie ma co kruszyć kopi, bo na 99,9% Vincent spadłby i tak do IV tury.

Nikt mu nic nie zaproponował w III turze, a w IV ostaje się raptem kilka ekip z wyjątkami. Pewne 7mln$ dla Zacha drogą nie chodzi. Dla mnie to taki win-win i dla gracza i dla zainteresowanych klubów. Z jednej strony Zach Collins pomaga dopiąć deal, a z drugiej strony dostaje za jeden sezon 7mln$ których raczej nikt inny mu nie zaoferuje w to FA. Hawks go pewnie zwolnią (chyba, że zagra super sezon) i za rok będzie mógł znów sprawdzić na FA swoją rynkową wartość. 

A jak zagra fajny sezon to będzie niewolnikiem następne dwa sezony, gdzie umknie mu prawdopodobnie ostatnia szansa na większy zarobek. A przypominam, że to jednak zawodnik z dość deficytowej pozycji centra, który coś tam potrafi.

Zobacz, jakie oferty dostali centrzy u nas. Nawet Looney po słabym sezonie 21/2+1PO. Kornet 25/2+1PO. Adams 16-18/2. Isaiah Jackson 16/2!

14 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Słabiutki ten kontrakt Zacha Collinsa z team option w trzecim roku i imho ten SnT upadnie.

Widzę, że tam jeszcze niegwarantowany drugi rok. Żart :)

Przecież to jest uczciwy 1yr kontrakt za prawie 7mln których Zach nie dostanie od nikogo innego, a najprawdopodobniej bujać sie bedzie w okolicach minimum. 

Teraz, Braveheart22 napisał(a):

To jest przede wszystkim cwaniacki kontrakt ze strony klubu.

Ale pitolisz. W żadnym razie to nie jest kradzież i dużo gorsze umowy były podpisane, przy czym ta w żadnym razie nie podchodzi pod złą umowę w naszych realiach - do tego dobitnie o jego aktualnej wartości świadczy jakikolwiek brak zainteresowania ze strony innych klubów 

On nie ma szans na lepszą umowę w kolejnej turze 

I to co mu proponujesz to zagranie za minimum

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

A jak zagra fajny sezon to będzie niewolnikiem następne dwa sezony, gdzie umknie mu prawdopodobnie ostatnia szansa na większy zarobek. A przypominam, że to jednak zawodnik z dość deficytowej pozycji centra, który coś tam potrafi.

Zobacz, jakie oferty dostali centrzy u nas. Nawet Looney po słabym sezonie 21/2+1PO. Kornet 25/2+1PO. Adams 16-18/2. Isaiah Jackson 16/2!

To są jednak opcje po 7mln - więc w wysokości tych kontraktów centrów, których wymieniłeś;) 

Nie bez powodu wypisałem hard capy/salary naszych 30 teamów pisząc wczoraj ile poszczególne teamy mają graczy w składzie, kto jest QO i jacy rookie nie zostali jeszcze podpisani. Nie bardzo są u nas kluby z wolną $$$ (RoomMLE będą mieć Wizards i Spurs, natomiast w podpisywanie takich graczy jak Zach Collins na lepszych kontraktach w Rockets i Suns nie wierzę. Pare teamów też może jeszcze użyć BAE lub część MLE lub taxMLE - ale przypuszczam, że kilku fajnych rotacyjnych graczy będzie podpisywało za min. w IV turze. 

Liczę jeszcze na jakieś stretch graczy do końca przyszłej niedzieli - bo zwyczajnie nie ma $$$ do wydania już na FA - a z 10 tych graczy z Szablonu z III tury spadnie i tak do IV tury. 

Pewne 7mln w tym sezonie to dobry deal dla Zacha. Nie wierzę też, że nagle stanie się o tyle lepszy podczas sezonu, że kluby będą się o niego bić proponując mu za rok fullMLE. ja tu raczej będę na TAK przy tym s&t - ale to tylko moja opinia;) 

12 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

To tylko świadczy jak aktualnie niecenionym graczem w beGM jest Zach Collins. 

Brak telefonów na etapie 3 Tury jest oczywistym sygnałem ze trzeba brac to co jest tu i teraz korzystne finansowo.

3 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Gra nie warta świeczki dla niego

Why?

Edytowane przez 24kobe8

@Braveheart22

Przy głosowaniu w IV turze będziemy czytali dlaczego tacy gracze jak Zach Collins powinni przyjąć jednoroczne minimum od contenderów ;) 

Trochę przeglądałem listę FA i cały czas jest spora liczba ciekawych graczy do podpisania. 

Jako Zach Collins biorę pewne 7mln$ i liczę na to, że zagram na tyle dobry sezon, że Hawks jednak postanowią podjąć opcje w moim kontrakcie ;) 

Do podpisania będą jeszcze m.in. - Chris Boucher, Tim Hardaway Jr., Duncan Robinson, Luke Kennard, Trey Lyles, Kevin Huerter, Nic Batum, Vince Williams Jr., Jaylin Williams, Buddy Hield, Bruce Brown, Kevon Looney, GG Jackson, Miles Plumlee i jeszcze paru ciekawych graczy bo ciężko powiedzieć które warunki z tej tury się zrealizują. 

1 godzinę temu, january napisał(a):

No u nas albo musisz zrzucić go z two-way (i trafia na FA jako Twój RFA), albo możesz mu dać w trakcie sezonu 1+1 TO. Bo inne teamy Twojemu RFA oferować nic nie mogą.

Przecież to jest extension. 

Normalna sytuacja jak w realu. Gracz jest na two wayu i dostaje propozycję z macierzystego klubu i negocjują. Może się zgodzić, albo też nie.

To minimum to jest bez jego zgody a ja wolę poznać zdanie gracza.

24 minuty temu, Alonzo napisał(a):

@Braveheart22

Przy głosowaniu w IV turze będziemy czytali dlaczego tacy gracze jak Zach Collins powinni przyjąć jednoroczne minimum od contenderów ;) 

Trochę przeglądałem listę FA i cały czas jest spora liczba ciekawych graczy do podpisania. 

Jako Zach Collins biorę pewne 7mln$ i liczę na to, że zagram na tyle dobry sezon, że Hawks jednak postanowią podjąć opcje w moim kontrakcie ;) 

Do podpisania będą jeszcze m.in. - Chris Boucher, Tim Hardaway Jr., Duncan Robinson, Luke Kennard, Trey Lyles, Kevin Huerter, Nic Batum, Vince Williams Jr., Jaylin Williams, Buddy Hield, Bruce Brown, Kevon Looney, GG Jackson, Miles Plumlee i jeszcze paru ciekawych graczy bo ciężko powiedzieć które warunki z tej tury się zrealizują. 

Byłem pewny że Miles Plumlee już od kilku jest po za ligą. 

Swoją drogą jak to są niezłe rzekomo nazwiska, to znaczy że jest gruba bieda. 

16 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Bo cały czas jest na tyle młody i ma na tyle umiejętności, że może się odbić. Nie widzę, by tego typu gracze mimo wszystko podpisywali tak skonstruowany kontrakt. Te ~7mln to nie jest też nie wiadomo jaka kasa z drugiej strony. 

Jestes teraz agentem, ja zawodnikiem. Przekonaj mnie, abym odrzucił 7/1 lub 21/3 nie majac żadnej przesłanki, ze ktokolwiek rzuci cos lepszego. Przekonaj mnie, żebym świadomie to odrzucił i wybrał ryzoko tego, ze zagram za minimum w nast sezonie. 

Tak to aktualnie wyglada po tym co piszesz...

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

To usuwam Georgea z Szablonu (możesz go przeconvertować w każdej chwili na min. 1+1TO

Możesz tego nie robić póki nie podasz konkretnego powodu takiego ruchu?

Podpisanie na minimum jest prawem zespołu, ja z niego nie korzystam, zwyczajnie proponuję mu extension. Ma prawo zarabiać więcej, może się oczywiście nie zgodzić.

12 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Byłem pewny że Miles Plumlee już od kilku jest po za ligą. 

Swoją drogą jak to są niezłe rzekomo nazwiska, to znaczy że jest gruba bieda. 

Część z tych graczy pewnie podpisze za minimum.

A Plumleeiego obstawiam za min. w Knicks w IV turze - bo NY ma chyba najmniej graczy w rosterze aktualnie. 

2 minuty temu, Tecu napisał(a):

Możesz tego nie robić póki nie podasz konkretnego powodu takiego ruchu?

Podpisanie na minimum jest prawem zespołu, ja z niego nie korzystam, zwyczajnie proponuję mu extension. Ma prawo zarabiać więcej, może się oczywiście nie zgodzić.

W naszym regulaminie jest opisane jakie kontrakty podpisują gracze - January ma tutaj rację. 2way mogą być przeconvertowani po prostu na 1+1TO. Twoja propozycja Tecu to otwarcie kolejnych drzwi, których chcemy uniknąć jak rok temu te restrykcje przy kontrakcie Lonzo Balla. Z Lonzo też miałeś rację - formalnie patrząc, ale my nie mamy całych sztabów ludzi do analizowania wszystkich tych kontraktów. Dlatego im mniej komplikujemy - tym lepiej. 

Daj mu Tecu 1+1TO po prostu, wtedy i tak po 3y exp. będzie Twoim RFA. 

Teraz, MarcusCamby napisał(a):

Ale to przypadkiem nie chodzi Ci o Masona Plumlee, a nie Milesa? 🙃

Zawsze ich myliłem :P 

49 minut temu, 24kobe8 napisał(a):

Przekonaj mnie, żebym świadomie to odrzucił i wybrał ryzoko tego, ze zagram za minimum w nast sezonie. 

Spada po sezonie sporo niekorzystnych kontraktów oraz co roku wzrasta SC więc będzie uwolnione sporo gotówki i te 7mln to dostanie z palcem w dupie😉

40 minut temu, Alonzo napisał(a):

W naszym regulaminie jest opisane jakie kontrakty podpisują gracze - January ma tutaj rację. 2way mogą być przeconvertowani po prostu na 1+1TO. Twoja propozycja Tecu to otwarcie kolejnych drzwi, których chcemy uniknąć jak rok temu te restrykcje przy kontrakcie Lonzo Balla. Z Lonzo też miałeś rację - formalnie patrząc, ale my nie mamy całych sztabów ludzi do analizowania wszystkich tych kontraktów. Dlatego im mniej komplikujemy - tym lepiej. 

Daj mu Tecu 1+1TO po prostu, wtedy i tak po 3y exp. będzie Twoim RFA. 

Zdecydowanie się z tym nie zgadzam.

To co opisane to jest prawo zespołu, Team option gdzie gracza nie pytasz się o zdanie.

To jest extension na które może się zgodzić, ale nie musi.

Nie roszczę sobie żadnych praw do podpisania go. Proponuję mu kontrakt w ramach ectension.

I to wszystko. Nie jest to jakiekolwiek wyważanie drzwi czy cwaniackie zagranie. To gracz decyduje. Nie ma o tym nawet słowa w regulaminie, że nie można przedstawiać extension graczowi. Jest to normalna praktyka jak w NBA, dlatego nie widzę jakiejkolwiek możliwości by ta oferta była zdjęta, ponieważ, żadnego punktu regulaminu nie łamie, nie jest to żadne wykorzystanie luk, decyduje nasze zwyczajowe głosowanie z punktu widzenia gracza. Może się po prostu nie zgodzić i grać dalej na two way.

Jeżeli nikt wcześniej nie proponował to nie oznacza, że jest to nielegalne, nie dajmy się zwariować.

Ja nic złego nie robię, daję zwyczajnie propozycję graczowi z której może skorzystać albo nie. Może też dać znać ile by chciał. Negocjuję.