człowiek...morza Opublikowano Sobota o 11:17 Udostępnij Opublikowano Sobota o 11:17 mam nadzieje, ze jednak ludzie sie wstrzymaja z decyzja horforda to bezzsens co @january odjebał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Sobota o 11:19 Udostępnij Opublikowano Sobota o 11:19 1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a): mam nadzieje, ze jednak ludzie sie wstrzymaja z decyzja horforda to bezzsens co @january odjebał Możesz kontrę rzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano Sobota o 11:20 Udostępnij Opublikowano Sobota o 11:20 Teraz, Alonzo napisał(a): Możesz kontrę rzucić no moge, a on moze odrzucic i sobie spokojnie czekac, tak jak to robi w realu, gdzie jest dalej sytuacja niewyjasniona i moze skonczyc kariere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Sobota o 11:24 Udostępnij Opublikowano Sobota o 11:24 2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a): no moge, a on moze odrzucic i sobie spokojnie czekac, tak jak to robi w realu, gdzie jest dalej sytuacja niewyjasniona i moze skonczyc kariere Yap ale raz że pewnie nie skończy, a dwa - nie wierzysz w swojego weterana??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano Sobota o 11:38 Udostępnij Opublikowano Sobota o 11:38 Godzinę temu, Alonzo napisał(a): Możesz mu normalnie złożyć kontrofertę Wyrównać jbc - też możesz. @ozzy110 Detroit nie mogą złożyć tych ofert bo nie mają na nie 50% miejsca w salary. Chyba że to są oferty Wolves Więcej błędów nie wyhaczyłem - może ktoś jeszcze coś znajdzie. Kontrakty RFA powinny być rozpisane, ale pozwolimy to jeszcze uzupełnić do głosowań i dopiero wtedy jeżeli GM nie rozpisze to uznamy ja/je za nieprawidłowe. Okej. To wspaniale. Tylko jakby ten zapis nie miał działać w sytuacji podpisu z cap space? Jakby nie widzę sensu w momencie użycia wyjątku. Nie ważne czy mam te 50% czy nie kara za brak zrobienia miejsca jest taka sama... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano Sobota o 11:55 Udostępnij Opublikowano Sobota o 11:55 31 minut temu, Alonzo napisał(a): Yap ale raz że pewnie nie skończy, a dwa - nie wierzysz w swojego weterana??? Dlatego napisałem stosowny komentarz i wyjasnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano Sobota o 12:12 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:12 Godzinę temu, Alonzo napisał(a): Myślę, że Rada pójdzie tu Wam na rękę, bo faktycznie ten LaRavia tam nigdzie nie pasuje Rada nie musi iść na rękę, to misclick już poprawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 12:19 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:19 3 godziny temu, ozzy110 napisał(a): @ignazz nie wiem czy jesteś tego świadom, ale nie przysługuje ci pełne MLE. Jedynie Room MLE. Spadłeś poniżej salary cap przez co straciłeś do niego prawa I argument braku aktualizacji moratorium tu nie zadziała. za długo jesteś w BeGM, żeby o tym nie pamiętać A to nie jest tak że RFA Tre Mann z osobnej oferty zrobi i tak mi to ponad limit i oczywiste jest że najpierw bym go podpisał i był pod kreską aby z nabytego MLE podpisać 1 z oferowanych graczy? Technicznie nie mogłem jak złożyć oferty Tre szybciej bo mamy limity. Ale w tym przypadku limit jest technicznym ograniczeniem nijak mającym się do rzeczywistości. Tylko w przypadku niepodpisania przez spurs Tre nie nabywam prawa do MLE i oferty odpadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano Sobota o 12:21 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:21 1 minutę temu, ignazz napisał(a): A to nie jest tak że RFA Tre Mann z osobnej oferty zrobi i tak mi to ponad limit i oczywiste jest że najpierw bym go podpisał i był pod kreską aby z nabytego MLE podpisać 1 z oferowanych graczy? Technicznie nie mogłem jak złożyć oferty Tre szybciej bo mamy limity. Nie ma znaczenia. W momencie naszej wymiany Cartera, na którego potrzebowałeś cap space to już wtedy nie miałeś tego wyjątku a nie ma powrotów. Spadłeś z Full MLE na Room MLE i nie możesz już wrócić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 12:22 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:22 Teraz, ozzy110 napisał(a): Nie ma znaczenia. W momencie naszej wymiany Cartera, na którego potrzebowałeś cap space to już wtedy nie miałeś tego wyjątku Przecież po podpisaniu Tre będę miał mle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano Sobota o 12:25 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:25 2 minuty temu, ignazz napisał(a): Przecież po podpisaniu Tre będę miał mle A możesz mi wytłumaczyć jak? "The non-taxpayer mid-level exception is the primary tool available for over-the-cap teams to add free agents. As long as a team hasn't dipped below the cap to use cap space and doesn't go over the first tax apron ($195,945,000) at all, it can use this MLE" Ty @ignazz wykorzystałeś cap space do przyjęcia umów m.in. mojego Cartera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano Sobota o 12:28 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:28 Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a): mam nadzieje, ze jednak ludzie sie wstrzymaja z decyzja horforda to bezzsens co @january odjebał W sensie Lakers dali Horfordowi wreszcie szansę na tytuł (tego mu brak) i możliwość gry z prawdziwymi (nie żadne Lamelosy) gwiazdami na parkiecie, a Knicks jeszcze jęczą coś? Horford odchodzi z NYK do LAL na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Sobota o 12:29 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:29 (edytowane) 16 minut temu, ignazz napisał(a): Przecież po podpisaniu Tre będę miał mle To tak nie działa Iggy Korzystając z cap space tracisz wszystkie wyjątki z TPE i masz cały sezon tylko jeden - RoomMLE. U nas RoomMLE mają jeszcze - Rockets (złożenie oferty Durantowi w I turze mimo cap hołdów), Hawks, Mavs i nie wiem czy jeszcze kogoś nie pominąłem. edit Wizards i Suns Edytowane Sobota o 12:38 przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano Sobota o 12:29 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:29 7 minut temu, ignazz napisał(a): Przecież po podpisaniu Tre będę miał mle Użyłeś cap space = brak MLE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano Sobota o 12:59 Udostępnij Opublikowano Sobota o 12:59 2 godziny temu, człowiek...morza napisał(a): ale jakie sign-and-trade? ja mu zadnego nie robilem takiego xd dalem mu vet min Które jest nieważne, podobnie jak min u Robinsona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Sobota o 13:26 Udostępnij Opublikowano Sobota o 13:26 (edytowane) Te minima @człowiek...morza dla LaRavii i Duncana też nielegalne. Oferta Houston dla Nembharda nieważna @Regis - RFA musi mieć 2 gwarantowane lata. Edytowane Sobota o 15:01 przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano Sobota o 15:37 Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:37 (edytowane) 2 godziny temu, Alonzo napisał(a): Te minima @człowiek...morza dla LaRavii i Duncana też nielegalne. przeciez to sa moi zawodnic a swoim mozna 3 godziny temu, january napisał(a): W sensie Lakers dali Horfordowi wreszcie szansę na tytuł (tego mu brak) i możliwość gry z prawdziwymi (nie żadne Lamelosy) gwiazdami na parkiecie, a Knicks jeszcze jęczą coś? Horford odchodzi z NYK do LAL na 100%. - ani nie masz lepszej druzyny (twoje nazwiska są już po drugiej stroni rzeki; - ani wiekszych szans na final (nie masz najmniejszych szans z denver, zas knicks po sciagnieciu white'a staja sie faworytem na wchodzie - nie mowie, ze wyraznym, ale po prostu faworytem. i ich droga jest duzo prostsza od la); - nie proponujesz docelowo wiekszej kasy; - w realu horford dziwnym trafem nie zdecydowal sie na lakers, pomimo że Ci gorszej druzyny noe maja; - nie proponujesz mu s5 (jest lively), ktore ma zapewnione w knicks i jezeli sie zdeycduje to w warriors w realu w knicks zas gra od paru lat, dostal kase gdy bylo trzeba (oferta konkruencyna okc), traktowany jest tu z nalezytymi honorami. istnieje cos takiego rowniez jak lojalnosc jego przeprowadzka nie ma zadnego sensu ani pod katem sportowym ani pod katem życiowym Edytowane Sobota o 15:43 przez człowiek...morza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Sobota o 17:04 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:04 Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a): przeciez to sa moi zawodnic a swoim mozna jak my mamy takich expertuff od prawa jak w naszym BeGM którzy nie potrafią zapamiętać paru prostych przepisów to jak tu ma być dobrze xD Minima to im mogłeś dać - ale w I turze FA;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano Sobota o 17:08 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:08 Ktoś powinien jak najszybciej przejąć Celtics, bo właśnie tracą Gafforda. Nie ma sensu zwlekać – Principe jest nieaktywny od marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano Sobota o 17:39 Udostępnij Opublikowano Sobota o 17:39 23 minuty temu, LONGER01 napisał(a): Ktoś powinien jak najszybciej przejąć Celtics, bo właśnie tracą Gafforda. Nie ma sensu zwlekać – Principe jest nieaktywny od marca. Szkopuł w tym, że Celtics już bez Gafforda będą musieli kombinować, żeby tak uzupełnić skład żeby nie wejść w podatek. Oferta dla Gafforda oznaczałaby zapewne przekroczenie 1st apron tax przez Celtics - dlatego należało się liczyć z jego utrata na FA jak @Principe nie podejmie jakichś kroków w Kontrofertach. Rada jeszcze rozważy czy coś z tym robimy - bo z jednej strony nie chcemy wpychać Celtics w apron tax, ale z drugiej strony masz rację Longer - szkoda go tracić za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi