Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Możesz mu normalnie złożyć kontrofertę 😉

Wyrównać jbc - też możesz.

@ozzy110

Detroit nie mogą złożyć tych ofert bo nie mają na nie 50% miejsca w salary.

Chyba że to są oferty Wolves 😉

Więcej błędów nie wyhaczyłem - może ktoś jeszcze coś znajdzie.

Kontrakty RFA powinny być rozpisane, ale pozwolimy to jeszcze uzupełnić do głosowań i dopiero wtedy jeżeli GM nie rozpisze to uznamy ja/je za nieprawidłowe.

Okej. To wspaniale. Tylko jakby ten zapis nie miał działać w sytuacji podpisu z cap space? Jakby nie widzę sensu w momencie użycia wyjątku. Nie ważne czy mam te 50% czy nie kara za brak zrobienia miejsca jest taka sama...

3 godziny temu, ozzy110 napisał(a):

@ignazz nie wiem czy jesteś tego świadom, ale nie przysługuje ci pełne MLE. Jedynie Room MLE. Spadłeś poniżej salary cap przez co straciłeś do niego prawa

I argument braku aktualizacji moratorium tu nie zadziała. za długo jesteś w BeGM, żeby o tym nie pamiętać

A to nie jest tak że RFA Tre Mann z osobnej oferty zrobi i tak mi to ponad limit i oczywiste jest że najpierw bym go podpisał i był pod kreską aby z nabytego MLE podpisać 1 z oferowanych graczy? 

Technicznie nie mogłem jak złożyć oferty Tre szybciej bo mamy limity. 

Ale w tym przypadku limit jest technicznym ograniczeniem nijak mającym się do rzeczywistości. 

Tylko w przypadku niepodpisania przez spurs Tre nie nabywam prawa do MLE i oferty odpadają. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

A to nie jest tak że RFA Tre Mann z osobnej oferty zrobi i tak mi to ponad limit i oczywiste jest że najpierw bym go podpisał i był pod kreską aby z nabytego MLE podpisać 1 z oferowanych graczy? 

Technicznie nie mogłem jak złożyć oferty Tre szybciej bo mamy limity. 

Nie ma znaczenia. W momencie naszej wymiany Cartera, na którego potrzebowałeś cap space to już wtedy nie miałeś tego wyjątku

a nie ma powrotów. Spadłeś z Full MLE na Room MLE i nie możesz już wrócić

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Przecież po podpisaniu Tre będę miał mle 

A możesz mi wytłumaczyć jak?

"The non-taxpayer mid-level exception is the primary tool available for over-the-cap teams to add free agents. As long as a team hasn't dipped below the cap to use cap space and doesn't go over the first tax apron ($195,945,000) at all, it can use this MLE"

Ty @ignazz wykorzystałeś cap space do przyjęcia umów m.in. mojego Cartera.

Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a):

mam nadzieje, ze jednak ludzie sie wstrzymaja z decyzja horforda

to bezzsens co @january odjebał

W sensie Lakers dali Horfordowi wreszcie szansę na tytuł (tego mu brak) i możliwość gry z prawdziwymi (nie żadne Lamelosy) gwiazdami na parkiecie, a Knicks jeszcze jęczą coś? Horford odchodzi z NYK do LAL na 100%.

16 minut temu, ignazz napisał(a):

Przecież po podpisaniu Tre będę miał mle 

To tak nie działa Iggy

Korzystając z cap space tracisz wszystkie wyjątki z TPE i masz cały sezon tylko jeden - RoomMLE.

U nas RoomMLE mają jeszcze - Rockets (złożenie oferty Durantowi w I turze mimo cap hołdów), Hawks, Mavs i nie wiem czy jeszcze kogoś nie pominąłem.

edit  Wizards i Suns

Edytowane przez Alonzo

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

Te minima @człowiek...morza dla LaRavii i Duncana też nielegalne.

przeciez to sa moi zawodnic a swoim mozna

3 godziny temu, january napisał(a):

W sensie Lakers dali Horfordowi wreszcie szansę na tytuł (tego mu brak) i możliwość gry z prawdziwymi (nie żadne Lamelosy) gwiazdami na parkiecie, a Knicks jeszcze jęczą coś? Horford odchodzi z NYK do LAL na 100%.

- ani nie masz lepszej druzyny (twoje nazwiska są już po drugiej stroni rzeki;
- ani wiekszych szans na final (nie masz najmniejszych szans z denver, zas knicks po sciagnieciu white'a staja sie faworytem na wchodzie - nie mowie, ze wyraznym, ale po prostu faworytem. i ich droga jest duzo prostsza od la);
- nie proponujesz docelowo wiekszej kasy;
- w realu horford dziwnym trafem nie zdecydowal sie na lakers, pomimo że Ci gorszej druzyny noe maja;
- nie proponujesz mu s5 (jest lively), ktore ma zapewnione w knicks i jezeli sie zdeycduje to w warriors w realu

w knicks zas gra od paru lat, dostal kase gdy bylo trzeba (oferta konkruencyna okc), traktowany jest tu z nalezytymi honorami. 

istnieje cos takiego rowniez jak lojalnosc

jego przeprowadzka nie ma zadnego sensu ani pod katem sportowym ani pod katem życiowym 

Edytowane przez człowiek...morza

Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a):

przeciez to sa moi zawodnic a swoim mozna

jak my mamy takich expertuff od prawa jak w naszym BeGM którzy nie potrafią zapamiętać paru prostych przepisów to jak tu ma być dobrze xD

Minima to im mogłeś dać - ale w I turze FA;)

23 minuty temu, LONGER01 napisał(a):

Ktoś powinien jak najszybciej przejąć Celtics, bo właśnie tracą Gafforda. Nie ma sensu zwlekać – Principe jest nieaktywny od marca.

Szkopuł w tym, że Celtics już bez Gafforda będą musieli kombinować, żeby tak uzupełnić skład żeby nie wejść w podatek.

Oferta dla Gafforda oznaczałaby zapewne przekroczenie 1st apron tax przez Celtics - dlatego należało się liczyć z jego utrata na FA jak @Principe nie podejmie jakichś kroków w Kontrofertach.

Rada jeszcze rozważy czy coś z tym robimy - bo z jednej strony nie chcemy wpychać Celtics w apron tax, ale z drugiej strony masz rację Longer - szkoda go tracić za free.