Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Ale w ogole wtf :)

Malo aktywny GM dowiaduje sie z tego tematu, ze rada wysyla w jego imieniu oferty.

moze po prostu nalezy uporzadkowac tych Rockets, w jedna lub druga strone? Bo obecna sytuacja to jakis kabaret.

Jesli Rockets maja GM, to czemu skladac oferty ma rada?

Jesli nie maja, to ogloscie to. @24kobe8 oglaszal, ze chetnie poprowadzi drugi zespol.

2 minuty temu, Reikai napisał(a):

Malo aktywny GM dowiaduje sie z tego tematu, ze rada wysyla w jego imieniu oferty.

moze po prostu nalezy uporzadkowac tych Rockets, w jedna lub druga strone? Bo obecna sytuacja to jakis kabaret.

@Regis ma czas na zastanowienie czy chce kontynuować z Nami zabawę. 

Ale ta pasywność jest zdecydowanie zbyt problematyczna, by ją bagatelizować. Organizacja Houston Rockets na tym cierpi najbardziej. Osobiście byłem zwolennikiem, by oferty przedstawić już w drugiej turze. Ci co grają z Nami długo, wiedzą że takie praktyki że rada składa oferty były już często.

Oczywiście, jeśli Regis chce prowadzić politykę przyjmowania złych kontraktów to byśmy byli w stanie to zrozumieć, ale to trzeba dać informacje, bo obecnie to Rockets psują rynek i marnują środki marnując swój potencjał.

16 minut temu, Reikai napisał(a):

No nie robmy sobie jaj z tymi Rockets :)

Regis pojawia się od czasu do czasu i nic z tego nie wynika.

Rada otrzymuje od GMow zapytania o to co się dzieje w Rockets, bo GMowie odbijają się od klamki.

Wolny cap space psuje tez rynek, a Regis nie odniósł się do tej pory do prośby Rady.

Dnc (moj poprzednim w Orlando) wystarczyło że zniknął na miesiąc żeby poszło MLE od Rady do D. Collisona. 

Pora do powrotu do dobrych zwyczajów.

Rada pilnuje dobra gry - a niewykorzystywanie cap space to psucie rynku. Już w II turze miały pójść oferty od Rockets ale Regis to wieloletni i doświadczony GM więc idziemy mu na rękę.

W IV turze pojda oferty od Celtics jak się @Principe nie odezwie do kogoś z Rady, bo jest na forum regularnie, ale wiemy że on też nie odpisuje.

9 minut temu, Reikai napisał(a):

Jesli Rockets maja GM, to czemu skladac oferty ma rada?

Jesli nie maja, to ogloscie to. @24kobe8 oglaszal, ze chetnie poprowadzi drugi zespol.

@24kobe8 jako GM Rockets byłby zdecydowanie bardziej aktywny.

Nikt jednak Regisowi nie chce odbierać jego klubu, ale małymi krokami wymuszamy jakieś reakcje dla dobra gry.

Na ten moment to tylko oczywiste uzupełnienie składu.

@Regis ma jeszcze czas na reakcję bo nie ma północy, więc może spokojnie napisać do Szulima swoje oferty lub podać ogólny zarys na offseason, ale brak reakcji to oferty Rady.

5 minut temu, january napisał(a):

A pisaliście PMy do Regisa i Principe jako Rada? Bo to chyba tak powinno wyglądać najpierw.

Do Regisa w naszym imieniu pisał Szulim.

Pojawiło się też oficjalne info w Komunikatach dla Regisa - co każdy mógł przeczytać.

Principe na razie tylko został oznaczony z prośbą o to żeby się odezwal, ale ten sam mechanizm co z GMem Rockets powtórzymy przy IV turze.

@ignazz nie wiem czy jesteś tego świadom, ale nie przysługuje ci pełne MLE. Jedynie Room MLE. Spadłeś poniżej salary cap przez co straciłeś do niego prawa

I argument braku aktualizacji moratorium tu nie zadziała. za długo jesteś w BeGM, żeby o tym nie pamiętać

@kolader

Davion Mitchell jako RFA musi mieć 2 lata gwarantowane bez żadnej opcji (opcja może być od 3 roku).

@ignazz

Tre Mann to Twój RFA więc ta oferta się nie wlicza w wyjątek i idzie rozumiem jako oddzielna i niezależna.

36 minut temu, ozzy110 napisał(a):

@ignazz nie wiem czy jesteś tego świadom, ale nie przysługuje ci pełne MLE. Jedynie Room MLE. Spadłeś poniżej salary cap przez co straciłeś do niego prawa

I argument braku aktualizacji moratorium tu nie zadziała. za długo jesteś w BeGM, żeby o tym nie pamiętać

RoomMLE jest max 3-letnie, czyli @ignazz tylko oferta dla Tre Manna jest ważna bo pozostałe dałeś 4-letnie.

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

@człowiek...morza

Nie wiem, gdzie wysyłacie w s&t LaRavie, ale on też jest FA i pasowałoby mu jakiś kontrakt zaproponować - zatem albo Szulim niechcący pominął LaRavie (lub niechcący dopisał), albo LaRavia Wam właśnie s&t rozwala w tej turze.

ale jakie sign-and-trade? ja mu zadnego nie robilem takiego xd

dalem mu vet min

53 minuty temu, Alonzo napisał(a):

@kolader

Davion Mitchell jako RFA musi mieć 2 lata gwarantowane bez żadnej opcji (opcja może być od 3 roku).

@ignazz

Tre Mann to Twój RFA więc ta oferta się nie wlicza w wyjątek i idzie rozumiem jako oddzielna i niezależna.

RoomMLE jest max 3-letnie, czyli @ignazz tylko oferta dla Tre Manna jest ważna bo pozostałe dałeś 4-letnie.

Rozumiem że w takim wypadku moja oferta jest nieważna. Jednocześnie mam prawo do kontroferty? Czy mogę tylko wyrównać/nie wyrównać gracza?

11 minut temu, kolader napisał(a):

Rozumiem że w takim wypadku moja oferta jest nieważna. Jednocześnie mam prawo do kontroferty? Czy mogę tylko wyrównać/nie wyrównać gracza?

Możesz mu normalnie złożyć kontrofertę 😉

Wyrównać jbc - też możesz.

@ozzy110

Detroit nie mogą złożyć tych ofert bo nie mają na nie 50% miejsca w salary.

Chyba że to są oferty Wolves 😉

Więcej błędów nie wyhaczyłem - może ktoś jeszcze coś znajdzie.

Kontrakty RFA powinny być rozpisane, ale pozwolimy to jeszcze uzupełnić do głosowań i dopiero wtedy jeżeli GM nie rozpisze to uznamy ja/je za nieprawidłowe.

Edytowane przez Alonzo

32 minuty temu, Alonzo napisał(a):

W tym dealu co wrzuciliscie - LaRavia jest wymieniony w s&t jako out Knicks.

To jest missclick z mojej strony przy wpisywaniu tego w notatniku na tel, tam idzie Collins oczywiście.

Zreszta wszędzie widać, ze u mnie IN jest collins i wymieniony jako snt collins na samym początku😉

2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a):

to przez pomylke

2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

To jest missclick z mojej strony przy wpisywaniu tego w notatniku na tel, tam idzie Collins oczywiście.

Zreszta wszędzie widać, ze u mnie IN jest collins i wymieniony jako snt collins na samym początku😉

Myślę, że Rada pójdzie tu Wam na rękę, bo faktycznie ten LaRavia tam nigdzie nie pasuje 😉