RonnieArtestics Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, kolader napisał(a): Raczej 9 z groszem straci bo taka jest różnica między ofertami. Jak nikt nie da mu więcej niż MLE w następnej turze to będziesz złośliwyi tez dasz tylko MLE ? wg mnie wtedy przechodzi do tej innej drużyny za takie bycie złośliwym, wiec coś tam musisz jednak przebić. Także nie, nie straci tych 9mln, bo w następnej turze jak nikt z capspace się nie obudzi to dasz mu najwyżej znowu te 70/4 i się rozejdziemy. Jeśli twój post mam rozumieć tak, że próbujesz nas agentów zaszantażować że nie dostanie już 70/4 w następnej turze, to sobie sam psujesz relacje z zawodnikiem, chyba nie tedy droga. Także ja nie widzę argumentu dlaczego miałby stracić 9mln w następnej turze, chyba ze oficjalnie deklarujesz ze już więcej nie dostanie takiej oferty, to daj znać.. Gdybym tylko miał space rzuciłbym mu lekką ręką 100/4. Z ciekawości - jak już z nim podpiszesz to odpisz czy byś to wyrównał, ja mysle ze byś to wyrównał. I tez moja reakcja nie jest jak coś po zlosci tobie, także się nie gniewaj, ja po prostu w c*** wyżej cenie Nembharda. I dostrzegam pewien brak konsekwencji wśród głosujących, bo gdyby to był january czy człowiek morza z taka oferta, to leciały by tu gromy ze wszystkich stron. Edytowane 13 Sierpnia przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) To może ten przepis o nie możliwości o deklarowania wyższej oferty w kolejnym etapie wyrzucić do kosza? Skoro i tak go można obejść? 52 minuty temu, Alonzo napisał(a): @Regis Rada chętnie by się dowiedziała coś o zarysie planów Rockets na to offseason, bo trochę niewykorzystanty cap space rynek psuje, a nie chcemy ingerować i składać jako Rada ofert - choć jak nic się nie ruszy, to możliwe że w III turze będziemy zmuszeni. Słusznie Nie spojrzałem - a byłem przekonany że to temat FA Sam bardzo lubię Nembharda, ale nie wiem, czy to nie jest trochę overhype po tym jak Indy grała w Finale. Zobacz też na rozwój i grę Nesmitha, a do tego paru innych graczy się fajnie pokazało (sam mam w Kings Bena Shepparda, który tez powinien w najbliższym sezonie zyskać na roli i minutach). Coach obiecał podobno Mathurinowi miejsce w s5 więc Nembhard pewnie będzie startującym pg (na sf Nesmith). Obaczymy jak w tym sezonie poprowadzi Indy Nembhard, ale nadal nie widzę w nim gracza pokroju Brunsona - a tak musielibyśmy patrzeć widząc w nim gracza na maxa. Przy rosnącym salary może faktycznie te śr. 20mln$ byłoby ok, ale to też nam dopiero zweryfikuje najbliższy sezon. Kolader jednak dał mu kontrakt zamiast min. dla 2ndrundera, to po śr. 2,5mln$ (jak dobrze kojarzę). I Nembhard tez nie jest graczem, który licytowałby się jak Kuminga strasząc QO i po prostu wziąłby jakąś dobrą ofertę którą by mu agent wywalczył. Trochę niefajne jest to co zrobił Tecu, że złożyłby mu ofertę gdyby nie.. no właśnie co? Terminy są naprawdę długie i każdy może złożyć ofertę, czy nawet później kontrofertę. - ja miałem swojego czasu związane ręce z Lowrym, któremu nie mogłem obiecać, że chce go do końca kariery w moich Magic jako mentora i straciłem go na 2 sezony na rzecz Nets - co było wtedy wyjątkowo nierealistyczne. No i C_M który odrzucał mi supermaxa dla Mitchella, a później nie dał maxa Ballowi (to było wyjątkowo słabe) - teraz walczy o lepsze $$$ dla Nembharda xD Dla mnie Nembhard to gracz na MLE. (nie ta kolejność - ale przeniosłem swój post). A nawet nie brałem tego pod uwagę że Nembhard pierwszy kontrakt miał u mnie wyższy niż w rl i sumarycznie to co zarobi w rl a to co zarobi tu w BeGM wyjdzie z grubsza na to samo. 23 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a): Gdybym tylko miał space rzuciłbym mu lekką ręką 100/4. Z ciekawości - jak już z nim podpiszesz to odpisz czy byś to wyrównał, ja mysle ze byś to wyrównał. Na razie jest 6:6 w głosach i jestem realista, wiem jak to się skończy. A gdybym ja miał capspace to Brunson poprzedniej umowy nie miałby takiej małej. I marzy mi się scenariusz w którym Nembhard tak wystrzeli. A tak z dupy pytanie. Czy gdyby w rl Giddey podpisał dziś kontrakt 110/4(czy tam 3+1PO) to zmienicie zdanie w kwestii oferty jaka padła u nas? W sumie jak tak czytam to gość chce 30 na rok a u nas dostaje 25 na rok. I to jeszcze bez PO w ostatnim roku. Edytowane 13 Sierpnia przez kolader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 4 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a): Trzeci najlepszy gracz finalistów NBA ? Wśród drugiego finalisty wszyscy trzej najlepsi dostali właśnie maxa, Nembhard jest dla mnie bliżej maxa niż MLE. I taki Gary Trent Jr. Zarabia u nas więcej. Wstyd dla głosujących Ja wiem, że każdy próbuje oszczędzić, ale come on 7 godzin temu, Szulim napisał(a): Bam Adebayo: Wolves - 207 845 568$/3+1 PO (max) Suns - 160mln$/ 3+1 PO Odrzuca Głos: X Devin Booker: Wolves - 242 486 496$/3+1PO (max) Suns - 160mln$/ 3+1 PO Odrzuca Głos: X Josh Giddey: Jazz - 100mln$/4 Odrzuca Głos: Jazz Malik Monk: Pelicans - 70mln$/4 Odrzuca Głos: Pelicans Andrew Nembhard: Nets - 70mln$/3+1PO Bucks - 60,79$ (fullMLE)/ 3+1PO Odrzuca Głos: Odrzuca Extensions: Stephen Curry 1y - LA Lakers 62.587mln$ na sezon 26/27. -1y max TAK NIE Głos: TAK Jalen Williams - Milwaukee Bucks 239 934 400$ + bonusy* - 5y max * Deal will start at 30% of the 2026/27 salary cap if he wins MVP, is named Defensive Player of the Year, or makes the All-NBA first team next season. If he makes the All-NBA second team, it would start at 27% of the cap, while a spot on the All-NBA third team would result in a starting salary at 26%. No All-NBA berth, MVP, or DPOY for Williams would result in a salary worth 25% of next year’s cap. TAK NIE Głos: TAK Alex Caruso - Denver Nuggets 81,096,960$ - 4y TAK NIE Głos: TAK Aaron Wiggins - Detroit Pistons 32mln$/2+1TO TAK NIE Głos: X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 3 godziny temu, kolader napisał(a): A tak z dupy pytanie. Czy gdyby w rl Giddey podpisał dziś kontrakt 110/4(czy tam 3+1PO) to zmienicie zdanie w kwestii oferty jaka padła u nas? W sumie jak tak czytam to gość chce 30 na rok a u nas dostaje 25 na rok. I to jeszcze bez PO w ostatnim roku. Dlatego myślę, że dla realności gry powinien Giddey odrzucić i poczekać. Skoro w realu chce 30 to tu też by chciał. A jak to się skończy tego nie wiemy plus u nas to się skończy wcześniej niż w realu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2 minuty temu, Tecu napisał(a): Dlatego myślę, że dla realności gry powinien Giddey odrzucić i poczekać. Skoro w realu chce 30 to tu też by chciał. A jak to się skończy tego nie wiemy plus u nas to się skończy wcześniej niż w realu. Na takim czekaniu i myśleniu to Oladipo stracił już u Nas prawie 100 baniek, jak mu tangiers oferował Chyba po to jesteśmy GMami i agentami, by samemu też decydować, a nie czekać na gotowe szablony Nie zgadzam się też z tą vendettą Ronnie na temat Nembharda. Ok, Playoffs miał świetne, ale już cały regular to moim zdaniem nie pokazał by to był pewniak do rzucania mu kontraktu 20+. Na takich sytuacjach typu ktoś miał jedne mocne PO i zaczyna się rzucanie wariackiej kasy to sam Ronnie powinien mieć na uwadze chociażby przypadek Caleba Martina, którego dopiero co mi zrzucał Także moim zdaniem uczciwy kontrakt dla Nembharda. I zupełnie te porównania do LaMelo nietrafione, bo ciężko porównywać rolesa do franchise playera. Za gamblowanie z takimi nazwiskami jak u Nas czyli LaMelo Ball, Trae Young, Zion Williamson to powinna być jakaś kara na rynku FA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 4 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a): Gdybym tylko miał space rzuciłbym mu lekką ręką 100/4. Z ciekawości - jak już z nim podpiszesz to odpisz czy byś to wyrównał, ja mysle ze byś to wyrównał. Gdybym miał milion kupiłbym sobie Porsche. Ten argument będzie epickim w naszej grze przez lata coś czuję. Popyt i podaż. Płacących już nie ma a chyba poza HOU nie ma nikogo z cap space +25.000.000. A jeżeli ktoś taki jest to podejrzewam że może miec inne plany niż podbijanie Andrew. Mamy niestety niedosyt wolnych środków czy to się graczom podoba czy nie. Nikt na forum nie twierdzi że to nie jest dobry gracz. Nawet w odpowiednim środowisku bardzo dobry. Ale też w grze nie tak układają się akcenty. W RL przed AN spory test. Jest 50/50 w większej roli że da radę. I to musi być jednak lampka ostrzegająca. Uda się super. Ale co jeżeli jego słabości zostaną obnażone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia Godzinę temu, ozzy110 napisał(a): I taki Gary Trent Jr. Zarabia u nas więcej. Wstyd dla głosujących Ja wiem, że każdy próbuje oszczędzić, ale come on To co patrzymy na kontakty w rl czy u nas? Czy raz tak raz siak jak nam korzystniej? No i Hunter ile u nas zarabia. Zacznijmy każdemu starterowi proponować 27 mln bo ktoś kiedyś się wpieprzyl w wysoki kontrakt. 28 minut temu, Tecu napisał(a): Dlatego myślę, że dla realności gry powinien Giddey odrzucić i poczekać. Skoro w realu chce 30 to tu też by chciał. A jak to się skończy tego nie wiemy plus u nas to się skończy wcześniej niż w realu. A jak się nie skończy i podpisze na dniach? Dziś mi już trzeci artykuł wyskoczył że jest parę ekip zainteresowanych w ramach snt. Nie potrzebuję też mieć szklanej kuli by wiedzieć że za 9 miesięcy (o ile Nets wylądują w PO) parę osób mi wypomni, że Nembhard prowadził tankujących/słabych Pacers (na to się zapowiada) i jego impaktu nie mogę przełożyć na PO bo to sztucznie podbite statsy są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 15 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia Nembhard jest chyba RFA. Teoretycznie, choć nie sądzę by ktokolwiek chciał głosować na to, ale powinno być QO i u Giddeya również. Może nie wszyscy wiedzą, ale kolader może wyrównać każdą ofertę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 19 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Kiedy ruszamy z 3 tura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 19 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 1 minutę temu, kuba2419 napisał(a): Kiedy ruszamy z 3 tura? Komunikat nr 173 1. Terminarz na III turę FA: 18.08-22.08 Oferty 23.08-26.08 Kontroferty 27.08-29.08 Reoferty 30.08- 03.09 Głosowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 38 minut temu, człowiek...morza napisał(a): gdy przychodzi mi analizować podsumowania innych gm'ów, czasem najwięcej można wyczytać między wierszami. tu mamy zaś jaskrawy tego przykład. a o czym on świadczy? Że dla Kings nie ma nadziei, bo zwoje ich tymczasowego gm'a nie stykają Z tego co widzę to Twoje zwoje nie stykają, bo nie odróżniasz tematu z ogłoszeniami od tematu gdzie się dyskutuje xD A Bryce McGowens znów jest w rl na 2way w rl Portland i raz że wcale nie przeszkadza Kings w przebudowie bo ma kończący się kontrakt i jest RFA, a dwa - jak wypali - a rzucać to on potrafi, to Kings go sobie mogą w tym sezonie spokojnie sprawdzić. Nie jest to dla mnie anonimowy gracz, więc pozyskanie go za Landale, gdzie dostałem jeszcze 2nd pick uważam za dobry ruch. A Ty się skoncentruj lepiej na FA bo nie tylko nikogo Knicks nie podpisali, a jeszcze McBridea możesz stracić;) Edytowane 20 Sierpnia przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Moglby ktos zaktualizowac FA w arkuszu? Bo jest tu wiele nazwisk ktorych byc nie powinno, az czlowiek nie wie kto jest faktycznym FA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 6 godzin temu, Reikai napisał(a): Moglby ktos zaktualizowac FA w arkuszu? Bo jest tu wiele nazwisk ktorych byc nie powinno, az czlowiek nie wie kto jest faktycznym FA. @ozzy110 uzupełni pewnie w wolnej chwili. ja picki po łikendzie przeniose. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano Czwartek o 14:16 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:16 Wybaczcie za brak reakcji w arkuszu. Ostatnie 2 dni rozłożyła mnie choroba. Wrócę z pracy i uzupełnię arkusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano Piątek o 07:49 Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:49 w 3 tuurze jest mozna wszystkie oferty skladac czy jest jakies minimum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano Piątek o 08:56 Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:56 Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a): w 3 tuurze jest mozna wszystkie oferty skladac czy jest jakies minimum? Tylko minimum w kontrofercie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano Piątek o 09:03 Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:03 6 minut temu, kuba2419 napisał(a): Tylko minimum w kontrofercie gdzie znajde zapis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano Piątek o 09:05 Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:05 2 minuty temu, człowiek...morza napisał(a): gdzie znajde zapis? 5.8 Trzecia tura FA: W trzeciej turze można składać dowolne oferty zgodne z CBA NBA (wszystkie umowy w pełni gwarantowane, bez umów typu two-way) 5.7a: Analogiczny wyjątek jak w punkcie 5.5a 5.7b: Analogicznie jak w 5.5b 5.7c: Analogicznie jak w 5.5c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano Piątek o 09:06 Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:06 1 minutę temu, Szulim napisał(a): 5.8 Trzecia tura FA: W trzeciej turze można składać dowolne oferty zgodne z CBA NBA (wszystkie umowy w pełni gwarantowane, bez umów typu two-way) 5.7a: Analogiczny wyjątek jak w punkcie 5.5a 5.7b: Analogicznie jak w 5.5b 5.7c: Analogicznie jak w 5.5c czyli mozna minimum normalnie od razu a nie w kontrofercie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano Piątek o 09:08 Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:08 1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a): czyli mozna minimum normalnie od razu a nie w kontrofercie? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi