Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Tecu napisał(a):

Masz rację. Nikogo nie namawiam do odrzucania, ewentualnie zglaszam uwagę, że to nie jest dobry przepis. Nie jest dobry dla gracza i jego zarobków.

Teoretycznie nie jestem obiektywny, ale przytoczę tylko fakty, bez komentarza.

Nembhard podpisał przedłużenie za rocznie za średnio więcej niż dostał ofertę od Ciebie a do tego podpisał to przedłużenie rok temu a poszedł w górę jakościowo, więc można z dużą dozą pewności domniemywać, że w tym roku gdyby miał taką możliwość, chciałby i pewnie by dostał, nawet więcej niż rok temu. Też można stwierdzić, że nie miał innych ofert a jednak dostał więcej.

To wszystko.

Oj, procederów zmieniających zasady gry w tej grze było już sporo jak na przykład wprowadzenie samej właśnie opcji odrzucenia w trakcie FA.

Nie namawiam do takich zmian, tylko stwierdzam, że tego typu zmiany już u nas były nawet w trakcie samej tury.

Nie śledziłem mocno jakie zmiany padały w ostatnich latach ale jestem zwolennikiem tego by zmiany wchodziły dopiero od nowych sezonów (chyba że ktoś zauważa ewidentny błąd mogący wypatrzeć rozgrywkę ale wtedy byłbym za głosowaniem czy wprowadzamy zmianę od teraz czy od nowego sezonu. Dodatkowo jestem osobą która jeżeli znalazłaby jakąś lukę w regulaminie/rozgrywce to zgłaszam ją do osób zarządzających grą a nie próbuje ją wykorzystać do własnych korzyści). Tyle że to jest mój jeden głos. 

Szczerze to nawet nie sprawdzałem czy i jakie zarobki ma obecnie Nembhard. Rozmawiając z jednym userem rzuciłem kwotą i jak by on ocenił tą propozycję. I mimo pozytywnej oceny moja pierwsza oferta była wyższa niż ta z rozmowy. Reoferta została jeszcze przeze mnie podbita tak by mieć pewność że 3mln różnicy na całym kontrakcie względem oferty Bucks nie zostanie uznane za nic i stracę gracza. Rok temu nie mogłem dać zawodnikowi korzystnej oferty bo podpisałem go z wyjatku i ograniczały mnie maksymalne kwoty jakie może dostać. Nawet w tym roku w 1 turze byłem przekonany że mogę mu dać ograniczony hajs a inni mogą mnie przebić.

No i najważniejsze: skoro widzieliście że zawodnik dostaje nieuczciwą ofertę to można było złożyć kontrofertę jak to zrobiło Bucks. Teraz to chcecie zrobić reasumpcje. 

ta oferta jest na tyle c***owa, ze jezeli cos teraz ma byc przeglosowane to tylko QO i tyle

za rok bez problemu sobie to nadrobi z nawiazka. 

dlatego akceptacja oferty tupu mid-level od bucks nie ma zadnego sensu dla niego. 

przypominam, że on extension z pacers podpisał rok temu na 20/rocznie, a od tego czasu jego wartosc mocno wzrosła. tu powinna paść oferta min. zaczynajaca sie od 25 mln rocznie 

@RonnieArtestics jako fan indiany chyba przyklaśnie

Edytowane przez człowiek...morza

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Ile straci biorąc QO? Aby nadrobić? 

Chciałbym wiedzieć po prostu ile potem musi ktoś podbić. 

A po co ci ta wiedza w II turze FA ?

odrzucajac bawimy się w dobrego agenta, który probuje wymusić od klubu więcej. W realu tez trwają czasem dłuższe negocjacje między zawodnikiem a klubem i polegają na tym samym - agent odrzuca pierwsza ofertę a potem są dalsze negocjacje. Dla mnie w tym przypadku to jest prosty wybór i oczywisty, jak kolader się obrazi i nie zlozy oferty to ktoś i tak rzuci mu te full-MLE, więc straci maks 5 mln w 4 lata. Nie wiem po co rozmydlanie tego zagadnienia jakimis opowieściami o QO w drugiej turze FA. 

1 godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a):

A po co ci ta wiedza w II turze FA ?

odrzucajac bawimy się w dobrego agenta, który probuje wymusić od klubu więcej. W realu tez trwają czasem dłuższe negocjacje między zawodnikiem a klubem i polegają na tym samym - agent odrzuca pierwsza ofertę a potem są dalsze negocjacje. Dla mnie w tym przypadku to jest prosty wybór i oczywisty, jak kolader się obrazi i nie zlozy oferty to ktoś i tak rzuci mu te full-MLE, więc straci maks 5 mln w 4 lata. Nie wiem po co rozmydlanie tego zagadnienia jakimis opowieściami o QO w drugiej turze FA. 

To nie ja zacząłem z tym QO. Wręcz był to argument aby nie brał oferty.