Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Pablo81 napisał(a):

To że Booker odrzuca ofertę Hawks pokazuje tylko, że ta gra nie ma żadnego sensu. Niby jak wiedział, że dostanie w następnie turze maxa od Wolves? Wehikuł czasu? Zero jakiekolwiek realizmu i kuluarowe naciąganie wyników, żeby naprawić błędny decyzyjnych w Socie. 

Źle chyba napisałem, wybrał ofertę Hawks ale przez priorytety Hawks zlatuje do 2Tury

@Alonzo a sprawdziłeś czy się mieści w tym?

5.31a Gdy zespół uzgodni kontrakt z zawodnikiem z FA podczas 1 lub 2 rundy może go podpisać po zakończeniu 3 tury FA. Tym samym umożliwia się podpisanie kontraktów z zawodnikami do których posiadamy caphold bez konieczności robienia miejsca w salary od razu po zakończeniu 1 lub 2 rundy FA

No jak. Do końca FA muszę być poniżej hardcapu. Przecież nie podpisywałem nikogo z rynku, że muszę zrobić cap space w tym momencie.

No dobra, według regulaminu do końca okienka po 3 turze FA. A nie było sytuacji, że ktoś schodził do końca FA? Bo coś mi świta w pamięci. Hmm... Wizards?

Edytowane przez Braveheart22

11 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

No jak. Do końca FA muszę być poniżej hardcapu. Przecież nie podpisywałem nikogo z rynku, że muszę zrobić cap space w tym momencie.

No dobra, według regulaminu do końca okienka po 3 turze FA. A nie było sytuacji, że ktoś schodził do końca FA? Bo coś mi świta w pamięci. Hmm... Wizards?

ale to zejście. a ty jeszcze sobie dowalasz więcej powyżej harda

10 minut temu, ozzy110 napisał(a):

No, że nie możesz zwiększać przekroczenia i twoim terminem na uregulowanie hard capu jest 3 tura nie koniec lata. Proste

No właśnie wg mnie to musi zejść teraz do jutra, gdyż podpisując gracza daje mu już konkretne $$$ a to już nie są tylko prawa do gracza tylko faktyczny kontrakt którym przekracza hard cap.

Jak tego nie zrobi to jak pisał January - oferty w kopercie, albo Cafe staje się UFA i każdy go może podpisać, a do tego Brave nie bierze udziału w II turze jak dobrze pamiętam.

Zejść z hard capu to jedno, a dodanie do niego kolejnych $$$ jest niemożliwe - nawet na chwilę a co dopiero dwie rundy.

Wg mnie tak to wygląda dlatego dziwilo mnie że Brave nie zrobił do tej pory miejsca na Cadea.

Możliwy jest jeszcze chyba stretch - może Butlera wtedy? - trzebaby policzyć jakie są warianty 

Chyba że jest tak jak pisze Ozzy że graczy podpisuje się do końca III tury nawet w przypadku hard capu, ale to też już się liczy cap hołdy jako kasę więc wg mnie tak też nie obejdzie się hard capu - ale jak uważacie .

5 minut temu, Alonzo napisał(a):

No właśnie wg mnie to musi zejść teraz do jutra, gdyż podpisując gracza daje mu już konkretne $$$ a to już nie są tylko prawa do gracza tylko faktyczny kontrakt którym przekracza hard cap.

Jak tego nie zrobi to jak pisał January - oferty w kopercie, albo Cafe staje się UFA i każdy go może podpisać, a do tego Brave nie bierze udziału w II turze jak dobrze pamiętam.

Zejść z hard capu to jedno, a dodanie do niego kolejnych $$$ jest niemożliwe - nawet na chwilę a co dopiero dwie rundy.

Wg mnie tak to wygląda dlatego dziwilo mnie że Brave nie zrobił do tej pory miejsca na Cadea.

Możliwy jest jeszcze chyba stretch - może Butlera wtedy? - trzebaby policzyć jakie są warianty 

Tyle musi zejść @Braveheart22 działając na cap holdzie Cade'a - $ (12 936 052)

5 minut temu, january napisał(a):

Do 3 tury ma Brave czas

A na bazie czego skoro oferta qo zamienia się w konkretne $$$?

Jeszcze raz - odróżniamy termin zejścia z hard capu od dodawania kolejnych $$$$$ do niego.

Istotna jest kolejność działań 

Liczymy do salary wysokość cap hołdy Cadea do końca 3 tury, ale liczymy już od podpisania gracza 

Edytowane przez Alonzo

Teraz, ozzy110 napisał(a):

Przy okazji oferta przedłużenia dla Luki jest niezgodna z CBA. Pierwszy rok przekracza i to sporo szacowanego maksa na sezon 2026-27 o jakieś 5 mln @Alonzo

Dawniej jak pilnowaliśmy przepisów to uwalniamy takie oferty ( sam miałem taki Mitchella odrzuconego), ale od jakiegoś czasu dopuszczaliśmy jak GM poprawił.

ja bym dał czas dziś do północy na poprawienie, a jak nie to Luka do drugiej tury - ale jak uważacie.

10.14: Drużyna, która posiada hardcap musi się do niego dostosować najpóźniej do końca okienka transferowego po 3 turze FA.

10.14a: jeśli drużyna posiada HC na początku offseason w trakcie tur FA może podpisywać wyłącznie zawodników, do których posiada pełne prawa Birda lub wyrównuje oferty związane z RFA

10.14b: w przypadku gdy w którymś okienku transferowym drużyna zrobi min 1 trade - musi na koniec tego okienka dostosować się do limitu HC

...

Więc nie wiem, co Ty @Alonzo za filozofie tutaj wymyślasz. Do końca okienka po 3 turze mam zejść poniżej hardcapu, stosując się w międzyczasie do powyższych zasad i tyle. Do Cade'a mam pełne prawa birda, więc mogę go podpisać. Żadnej wymiany nie robiłem, więc czas na zejście się nie skraca. 

15 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Clippers operują na CH Cade i mają czas do końca III tury.

Regulamin mówi, że mogę podpisywać zawodników, do których posiadam pełne prawa birda, więc czemu caphold?

Na capholdzie operuje się w momencie, gdybym jeszcze kogoś z rynku chciał podpisywać, czego nie mogę zrobić i nie robię.

Edytowane przez Braveheart22

31 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

10.14: Drużyna, która posiada hardcap musi się do niego dostosować najpóźniej do końca okienka transferowego po 3 turze FA.

10.14a: jeśli drużyna posiada HC na początku offseason w trakcie tur FA może podpisywać wyłącznie zawodników, do których posiada pełne prawa Birda lub wyrównuje oferty związane z RFA

10.14b: w przypadku gdy w którymś okienku transferowym drużyna zrobi min 1 trade - musi na koniec tego okienka dostosować się do limitu HC

...

Więc nie wiem, co Ty @Alonzo za filozofie tutaj wymyślasz. Do końca okienka po 3 turze mam zejść poniżej hardcapu, stosując się w międzyczasie do powyższych zasad i tyle. Do Cade'a mam pełne prawa birda, więc mogę go podpisać. Żadnej wymiany nie robiłem, więc czas na zejście się nie skraca. 

Ok 👍 

Mea culpa, nie znalazłem tego patrząc na szybko z wakacji. Sorki.

Masz spokojnie czas do końca 3 tury  👍