Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a):

przeciez to nie byla oferta ponad stan.

rada zjebała, trzeba to skorygować

Ale w grze za błędy płacisz. Tak to nigdy byśmy nie kończyli i przegrywali graczy. 
To tak jak z tym DeJounte. Zrobiłem błąd o 4 mln i dostałem w czapę. Nie mogłem po końcu tury nagle obiecywać że dopłacę. 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Ale przecież obietnice umów w kolejnych rundach są nielegalne. 

Zjebała to zjebała i będą tego konsekwencje.

Dokładnie. O to mi chodzi. 

I wydaje mi się że tu jest dyskusja bo zrobiła to Rada. Kowalskiego by się uwaliło i nie było by dyskusji. 

Mamy okres przejściowy i Rada robi oferty. Raz dobrze raz gorzej. I nie możemy takim klubom dawać przewag. 

Dobrze że ktoś pilnuje aby klub nie tracił assetow i aby gdy znajdzie się chętny nie brał spalonej ziemi ale bez przesady. Nie ma GM to i nie ma mistrzowskich ambicji a tym bardziej jakiś przewag że będą poprawki 

@Qcin_69 pitolisz w simce a tu dla dawnych kolegów nie masz czasu. 

ja uwazam inaczej.

a jezeli juz booker mialby odejsc to nie za frajer tylko sign-and-trade.

chetnych by sie na pewno znalazlo,

booker zas mialby wybor, wiec byloby to dzialanie na jego korzysc. moze ostatecnzie wybralby hawks, who knows, ale clue takie ze bylby kowalem swojego losu

ja moglbym taki proces ad-hoc przeprowadzic w imieniu wolves

przy czym pozostaje na stanowisku, ze powinien po prostu na maxie zostac w minnesocie. i to samo bam

Edytowane przez człowiek...morza

Jaki związek @bogans2 ma odrzucenie słabego extension przez JJJ rok temu z tym, że już na rynku FA Adebayo dostał najlepszą ofertę ze strony Wolves?

Nie widzę żadnego powodu dla którego oferta dla Adebayo jest odrzucana. Tam jest niewiele niżej niż w RL NBA, za to z dodatkowym rokiem kontraktu i jeszcze player option. Wolves oferują i zabezpieczenie do 32 roku życia, ale też elastyczność z możliwością wcześniejszego wejścia na FA. 

Za to zupełnie nie rozumiem czemu Sabonis zgadza się na tak słaby kontrakt. Heat nic nie oferują, a ten argument z 10 lat exp jest naciągany, bo przecież i tak nie dostanie on wtedy prawdopodobnie już maxa dla weteranów. Moim zdaniem lepiej mu poczekać na przyszłe FA. 

W ogóle gdzie jest logika w tym, że Sabonis bierze tak słabe extension przy jednoczesnym odrzuceniu oferty dla Bama? 

31 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Jaki związek @bogans2 ma odrzucenie słabego extension przez JJJ rok temu z tym, że już na rynku FA Adebayo dostał najlepszą ofertę ze strony Wolves?

Nie widzę żadnego powodu dla którego oferta dla Adebayo jest odrzucana. Tam jest niewiele niżej niż w RL NBA, za to z dodatkowym rokiem kontraktu i jeszcze player option. Wolves oferują i zabezpieczenie do 32 roku życia, ale też elastyczność z możliwością wcześniejszego wejścia na FA. 

Za to zupełnie nie rozumiem czemu Sabonis zgadza się na tak słaby kontrakt. Heat nic nie oferują, a ten argument z 10 lat exp jest naciągany, bo przecież i tak nie dostanie on wtedy prawdopodobnie już maxa dla weteranów. Moim zdaniem lepiej mu poczekać na przyszłe FA. 

W ogóle gdzie jest logika w tym, że Sabonis bierze tak słabe extension przy jednoczesnym odrzuceniu oferty dla Bama? 

bam jest zdecydowanie najlepszym z trojki bam/jjj/sabo

nie ma zadnego interesu w tym, zeby mu klepac nizsza oferte. to jakis skandal

Tylko jezeli Wilki tracą z oszczędności Booka to może Bam pomyśleć ze jest tam w takim przypadku opcja na większa kasę dla niego? 
moze tu @człowiek...morza ma racje i to jest jedyna zmiana która rozważań. 

Mam może inne powody bo po prostu zrobiło się miejsce na większa kasę a na stratę obu wilki już nie mogą sobie pozwolić i agent gracza to wie 

3 godziny temu, ernie9005 napisał(a):

Myślicie , że Luka nie ma żadnych ambicji sportowych i chce wiązać się z Heat na kolejne lata? W zespole bez żadnych perspektyw na parę lat do przodu? 

To nie jest gracz sterujący zmianami klubu i to jest zaleta posiadania takiego nie skoczka 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

To nie jest gracz sterujący zmianami klubu i to jest zaleta posiadania takiego nie skoczka 

jeszcze bym poczekał, jakoś mi się nie wydaje, że kwestia podpisu z Lakers  jest już przesądzona, może i Luka miał mało do gadania póki co, ale kumpluje się z kimś, kto ma olbrzymi wpływ na swój klub i może zacząć czerpać odpowiednie wzorce

27 minut temu, Alonzo napisał(a):

Bam to max player. Nie rozumiem skąd ta dyskusja w ogóle..

gość w ostatnich 9 meczach PO gra na .523TS i minusowym WS/48

to jest żenada

dla porównania Zubac w ostatnich dwóch latach w PO gra na .635TS

imo raczej nie wszystko można tłumaczyć siłą rosteru, zwłaszcza, że sam chyba nie odbierasz rosteru Heat jako dramatyczny

też żby nie było, wciąż twierdzę, że pewnie się z tego odbije, ale na dziś jest to gracz bliski maxa, tak jak oferta Wolves, ale na pewno nie godny supermaxa

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

4 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Ten kontrakt zostal zaproponowany tylko po to, ze jakby w grudniu Sabonis zerwal achillesa, to ma 2 lata kontraktu I nie musi sie o nic martwic, moze spokojnie wracac do zdrowia, zamiast ryzykowac ze sie polamie, a w przyszle FA ktos bedzie chcial go podpisac po taniosci.

Rozmawialismy z Sabonisem, ze docelowo jest to zabezpieczenie na wypadek kontuzji, a prawdziwe extension podpiszemy za rok po tym, jak odrzuci PO.

Chyba, ze woli ryzykowac kontuzje i za rok miec problem, to ok.

1 minutę temu, Reikai napisał(a):

Ten kontrakt zostal zaproponowany tylko po to, ze jakby w grudniu Sabonis zerwal achillesa, to ma 2 lata kontraktu I nie musi sie o nic martwic, moze spokojnie wracac do zdrowia, zamiast ryzykowac ze sie polamie, a w przyszle FA ktos bedzie chcial go podpisac po taniosci.

Rozmawialismy z Sabonisem, ze docelowo jest to zabezpieczenie na wypadek kontuzji, a prawdziwe extension podpiszemy za rok po tym, jak odrzuci PO.

Chyba, ze woli ryzykowac kontuzje i za rok miec problem, to ok.

wow

gość w ciągu trzech ostatnich sezonów opuścił 13 spotkań, a tu się go traktuje jak jakiegoś Embiida, to znaczy pod względem zaufania w zdrowie, bo finansowo to jest jednak przepaść

jedna z najbardziej absurdalnych argumentacji jaką tu widziałem, dodatkowo patrząc na to jak tanio został pozyskany

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

wow

gość w ciągu trzech ostatnich sezonów opuścił 13 spotkań, a tu się go traktuje jak jakiegoś Embiida, to znaczy pod względem zaufania w zdrowie, bo finansowo to jest jednak przepaść

jedna z najbardziej absurdalnych argumentacji jaką tu widziałem, dodatkowo patrząc na to jak tanio został pozyskany

No tak, w koncu jesli ktos jest przez lata zdrowy, to daje mu zbroje na brak kontuzji w przyszlosci.

Mowimy o rocznym zabezpieczeniu w razie wu. Traci nic, a ma spokojna glowe.

Tatum ostatnie 4 RS:

76, 74, 74, 72.

Jak dobrze, ze nie grozi mu zadna kontuzja, skoro nie opuszczal ostatnie 4 lata meczow.