Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, człowiek...morza napisał(a):

on i adebayo powinni odrzucic i czekac na maksy w nastepnej turze

Tyle, że Wilki nie mogą sobie pozwolić na 3 maksy

Powiedziałbym, że ja mogę się zgłosić na ochotnika do Minny. Nie jest to cudowna opcja dla Minny, ale zawsze opcja xd

2 minuty temu, ozzy110 napisał(a):

Tyle, że Wilki nie mogą sobie pozwolić na 3 maksy

Powiedziałbym, że ja mogę się zgłosić na ochotnika do Minny. Nie jest to cudowna opcja dla Minny, ale zawsze opcja xd

dlaczego nie mogą?

tak czy siak  powinni odrzucic.

a hawks czy rockets powinni adebayo zaproponowac maksa i niech glosowanie rozstrzygnie

55 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Mówisz że Atlanta nie ma szans w walce o podpis JJJa?

A rzeczywiście. Jakimś cudem widziałem tam maksa od Suns

No to nic prostszego. JJJ do Hawks za maksa. Rockets z niczym a Booker z Bamem na promocyjnych ofertach. W końcu rynek zweryfikował. Prawda?

Z mojej perspektywy 1 runda wygląda tak:

1) Odrzucam wszystkie oferty poniżej średniej 28 mln. Jestem przeciwko kolejnemu bonusowi dla macierzystych teamów, nie podoba mi się to w naszym systemie turowym. W RL wszyscy wszystko wiedzą z wyprzedzeniem, a tu jest odwrotnie - ci zawodnicy mają szanse na lepszy hajs w 2-3 turze, gdy sytuacja się wyklaruje u nas dla teamów co mają capspace/wyjątek fullMLE. Także odrzucam: 

Lowry, Ellis, Porter, Merrill, Reid, Joe, LeVert, Giddey, Rollins - z powodów pryncypialnych, nie wykluczam, że dokładnie takie same oferty lekko klepnę w odpowiednim czasie.

2) Co do extensions - klepię maxa Banchero, klepię wstępnie Lukę i Sabonisa. Co do pozostałych muszę pomyśleć i czekam na argumenty.

3) Jaren Jackson Jt - czekam na argumenty, przy maxie od Suns skłaniałbym się ku Phoenix, obecnie skłaniam się ku Atlancie

4) Co do Bookera i Adebayo. Mamy precedens z odrzucaniem 'nie-maxów' (LaMelo Ball rok temu) i spokojnemu czekaniu mocnych graczy.
Przy Bookerze skłaniam się ku całkowitemu odrzuceniu mimo maxa od Hawks (ale nie przesądzam), gra w Wolves tyle lat, że imo byłby w stanie poczekać turę na, nazwijmy to 'koniec zawirowań właścicielskich' i w końcu objęcia teamu przez Gma ( @ozzy110) Bam Adebayo imo też poczeka 1 rundę, by sprawdzić czy nie dostanie więcej, ale może docelowo za tyle w Minnesocie skończyć.

5) Durant i Cade z maxami od macierzystych, więc imo easy.

6) Mikal Bridges przepłacony nawet ciut, imo też klepie

7) Irving i Lillard byli tylko proforma, obaj klepią oferty od macierzystych teamów.

Tak to widzę wstępnie, ale umysł mam otwarty na wszelakie argumenty :) 

4 minuty temu, Szulim napisał(a):

A czemu odrzucasz extension Joe i Levert skoro zagłosowałeś za przyjęciem? 

@january

Zagłosowałem za odrzuceniem PO i tym, że maja takie oferty na stole podczas FA. W 2 turze jak coś klepnę z marszu Carisa jak nikt nie przebije, w 3 turze Joe jak nikt nie przebije