ozzy110 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2 minuty temu, MarcusCamby napisał(a): Oj to słabiutko. Myślałem, że jak Booker dostał 133 w RL, to kontrakt Duranta będzie chociaż zbliżony w wartości do tego. A tak tylko 11mln więcej niż Lakers... Tyle, że Bookerowi to wchodzi dopiero za 3 lata. KD od Lakers w porównaniu do tego co dali Rockets może dostać jedynie 1,6 mln więcej w 2 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 9 godzin temu, ernie9005 napisał(a): LA Clippers Cade Cunningham - 269.085.780/5 Kontrakt maksymalny jak w rl 46.394.100/50.105.628/53.817.156/57.528.684/61.240.212 tu ogólnie powinna pójść rekompensata pod postacią PO. Cade zasługiwał na maxa już dużo wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 32 minuty temu, człowiek...morza napisał(a): tu ogólnie powinna pójść rekompensata pod postacią PO. Cade zasługiwał na maxa już dużo wcześniej. A co to za różnica czy dostał extension wcześniej czy umowę teraz. Kasa jest ta sama. w RL NBA też ma bez opcji umowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 3 minuty temu, ozzy110 napisał(a): A co to za różnica czy dostał extension wcześniej czy umowę teraz. Kasa jest ta sama. w RL NBA też ma bez opcji umowę znamienna. brak szacunku do zawodnika, ktory żył przez rok z ryzykiem kontuzji i oczekujac na cos co nalezalo mu sie jak psu buda podaj mi przykład z reala gracza, ktory na tego maxa zasługiwał, a musiał czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 6 minut temu, człowiek...morza napisał(a): znamienna. brak szacunku do zawodnika, ktory żył przez rok z ryzykiem kontuzji i oczekujac na cos co nalezalo mu sie jak psu buda podaj mi przykład z reala gracza, ktory na tego maxa zasługiwał, a musiał czekać. U nas LaMelo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 1 minutę temu, january napisał(a): U nas LaMelo? zapytałem z reala. i u nas sytuacja lamelo była drastycznie inna niz w realu. zmieniał klub parę razy, cieszył się niskim szacunkiem, nikt by mu nie dał maksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Patrzac na to co sie dzieje obecnie z buyoutami w NBA, moze warto pomyslec o jakims rozwiazaniu? Do tej pory mielismy tylko stretch, a tu mam wrazenie co drugi grajek w nba bierze buyout I elo. Zawodnik zadowolony bo zmienia klub, klub oszczedza $$$, wszyscy zadowoleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 14 godzin temu, ozzy110 napisał(a): Tak. Raptors mają do nie Full Birda A to nie jest tak, że gracz może dostać tylko 40% podwyżki z bird rights jak nie jest RFA? @january Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 50 minut temu, Alonzo napisał(a): A to nie jest tak, że gracz może dostać tylko 40% podwyżki z bird rights jak nie jest RFA? @january "When a player earns Bird rights, he’s eligible to re-sign with his team for up to five years and for any price up to his maximum salary (with 8% annual raises) when he becomes a free agent" Przy pełnym Birdzie nie masz ograniczeń kwotowych i czasowych @Alonzo Natomiast przy early już tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca (edytowane) 12 minut temu, ozzy110 napisał(a): "When a player earns Bird rights, he’s eligible to re-sign with his team for up to five years and for any price up to his maximum salary (with 8% annual raises) when he becomes a free agent" Przy pełnym Birdzie nie masz ograniczeń kwotowych i czasowych @Alonzo Natomiast przy early już tak A przykład Dejounte Murraya, któremu Spurs w rl nie mogli dać maxa? Edytowane 17 Lipca przez Alonzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 33 minuty temu, Alonzo napisał(a): A przykład Dejounte Murraya, któremu Spurs w rl nie mogli dać maxa? No bo to było extension a nie nowy podpis podczas FA. przedłużenia działają inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 20 Lipca Udostępnij Opublikowano 20 Lipca @january czy jak Castleton nie dostanie propozycji umowy od nikogo to mogę go jeszcze raz podpisać na TW na 3 rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Lipca Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 12 minut temu, ozzy110 napisał(a): @january czy jak Castleton nie dostanie propozycji umowy od nikogo to mogę go jeszcze raz podpisać na TW na 3 rok? Tak ( Chic nie jestem January) 17 minut temu, bogans2 napisał(a): Peterson tak Badji, Ward nie Dlaczego gracze na dwurocznych TW nie maja opcji sprawdzenia rynku po roku gry tylko z automatu sa ponownie TW? Powinni byc tu dopisani Gracze których wybraliśmy w drafcie w drugiej rundzie, mogą być na 2-letnim 2way - mamy to w Regulaminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 20 Lipca Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Ktoś mi wytłumaczy po co jest to składanie QO w tym roku jak zawsze było tak, że składane są automatycznie dla wszystkich i do końca trzeciej tury zawsze można je wycofać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 20 Lipca Udostępnij Opublikowano 20 Lipca mogę złożyć propozycje extension przy reofertach czy dopiero w drugiej turze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 6 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): mogę złożyć propozycje extension przy reofertach czy dopiero w drugiej turze? Nope Dopiero w ofertach w II turze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca W dniu 12.08.2024 o 00:56, Reikai napisał(a): Nie ma problemu, jestem pewien ze zapracuje na maxa. Chyba jednak Kuminga nie zapracował na maxa...ciekawe czy u nas dostanie 30mln których szuka w RLu czy podpisze po prostu QO i poszuka szczęścia za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca (edytowane) 17 minut temu, kuba2419 napisał(a): Chyba jednak Kuminga nie zapracował na maxa...ciekawe czy u nas dostanie 30mln których szuka w RLu czy podpisze po prostu QO i poszuka szczęścia za rok Serio odkopywanko postow sprzed roku? I to jeszcze po tak fajnej serio vs Sota? Przy Flaggu, Zionie, Dunnie czy DFS nie bardzo mam miejsce dla Kumingi, takze tbh jest mi to obojetne. Inna sprawa, ze moglbym go nawet przeplacic, gdyby nie niezrozumiala decyzja z opt in DFS, ktory ani nie zrobil tego w RL, ani u nas prawo inne rynku nie ma prawa bytu, bo spokojnie u nas dostalby MLE przy konkurencji na skrzydle wsrod naszych FA. Najlepsi gracze rolesi 3/4 na FA: Reddish, Batum, Duncan Robinson, Marvin Bagley, Kevin Love, Svi Mykhaliuk, Jake Laravia, John Collins, Christian Wood. Ciekawe kto z nich dostanie MLE DFS musi miec wybitnego agenta, ktory sprawdzil rynek FA. Edytowane 21 Lipca przez Reikai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 21 Lipca Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 10 minut temu, Reikai napisał(a): Serio odkopywanko postow sprzed roku? I to jeszcze po tak fajnej serio vs Sota? Przy Flaggu, Zionie, Dunnie czy DFS nie bardzo mam miejsce dla Kumingi, takze tbh jest mi to obojetne. Inna sprawa, ze moglbym go nawet przeplacic, gdyby nie niezrozumiala decyzja z opt in DFS, ktory ani nie zrobil tego w RL, ani u nas prawo inne rynku nie ma prawa bytu, bo spokojnie u nas dostalby MLE przy konkurencji na skrzydle wsrod naszych FA. Najlepsi gracze rolesi 3/4 na FA: Reddish, Batum, Duncan Robinson, Marvin Bagley, Kevin Love, Svi Mykhaliuk, Jake Laravia, John Collins, Christian Wood. Ciekawe kto z nich dostanie MLE DFS musi miec wybitnego agenta, ktory sprawdzil rynek FA. U nas jest nieco inaczej skonstruowany rynek i gracze nie mogą dostawać oferty podczas podejmowania swoich PO. W rlu poszedł do zespolu który powinien walczyć o TOP4/5 na zachodzie a ile drużyn liczących się u nas było by w stanie mu zaoferować takie MLE? Z tych co wymieniłeś to może Duncan Robinson może dostać MLE chociaż i to nie wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 24 Lipca Udostępnij Opublikowano 24 Lipca Wolves tracą Bookera? Co tu Rada odwaliła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi