Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, LAF napisał(a):

@człowiek...morza był wtedy basenowym 

Ale zajebistym basenowym. Latał z siatką na muchy w wodzie i liście, filtrował wodę, sypał chemię, ale i drinka zrobił, podał ręcznik a nawet gdy była taka potrzeba …. 

zdumiewa mnie twórczość i autoreklama naszego GM. Goat mistrz skład the best i tylko ten Giannis głupi 

5 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

Ciekawostka - Miles McBride jedynym graczem, który dostał wyższa oferte niz w realu i to o ponad 100 % (!), a mimo to nie dostałe extension.

Double standards dla Knicks tradycyjnie

Które podpisał w 2023 roku po sezonie, w którym robił 3.5 ppg.

Więc porównywanie do tego oferty Twojej z 2025 r to jest meh:)

1 minutę temu, january napisał(a):

Które podpisał w 2023 roku po sezonie, w którym robił 3.5 ppg.

po letnich ofertach widac, jak dostanie wiecej.

sengun nie zasluguje na full-maxa po tym co pokazuje? 

Edytowane przez człowiek...morza

11 godzin temu, january napisał(a):

tyle, że póki co McBride zupełnie nie zachwyca i mocno spadł z produkcją w porównaniu z poprzednim sezonem, a gra o 5 minut więcej

sam myślałem, że będzie wart więcej, ale zakładałem, że mocno pójdzie w góre, a póki co to wygląda na jednosezonowy wystrzał trochę

W dniu 14.01.2025 o 20:46, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tyle, że póki co McBride zupełnie nie zachwyca i mocno spadł z produkcją w porównaniu z poprzednim sezonem, a gra o 5 minut więcej

sam myślałem, że będzie wart więcej, ale zakładałem, że mocno pójdzie w góre, a póki co to wygląda na jednosezonowy wystrzał trochę

Zgadzam się, że bez szału, ale czy to grajek który już teraz wziąłby extension w wysokości połowy MLE?

Rynek w RL, a więc i u nas się ze względu na 2nd appron zmieni teraz bardzo, ciekawe będą wszystkie nowe umowy rolesów. Eldorado się im skończyło:) Ale połowa MLE bez PO to nie była oferta, która McBride by teraz klepnął- choć może będzie tego żałować.

7 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Extension to miały być no-brainery, a tu Jalen Green klepie pierwszą lepszą ofertę, poniżej wartości kontraktu z rl. Nikt nawet się nie zająknął słowem? 

Chwilę temu, Deni Avdija podpisał lepszy kontrakt w tym klubie xd

Oczywiście wszystko jest kwestią dyskusyjną, jednak trochę kłania się u nas status LaMelo Balla, któremu Knicks nie musieli dać maxa, gdyż nikt o niego nawet nie zawalczył.

W offseason $$ na maxy będą u nas mieć tylko Rockets i Hawks, gdzie drużyna z Texasu może nie być zainteresowana już teraz podpisywaniem kogoś z FA. Hawks mają $$$ na jednego maxa. Poza tym w zależności od tego jak ułoży się sytuacja są jeszcze 3 teamy (na teraz) które mogą coś zrobić - choć Spurs pewnie powalczą o kogoś z cap space, ale nie za maxa, a Wolves i Suns skoncentrują się na przedłużeniu swoich. Z FA właśnie wycofali się Blazers dając extension swoim 3 RFA.

A odnośnie samego Jalena Greena - on podpisał w rl jako RFA tylko 3-letni kontrakt za 105mln$ U nas patrząc na te 3 lata, to jest kontrakt o 25mln$ niższy, ale dłuższy o 2 lata z PO w drugim roku (140mln$). Pytanie czy i kto dałby mu coś wyższego u nas przy tak ograniczonym cap space jakie mamy w BeGM. Rocket nie potrzebują kolejnego shooting guarda, w Hawks mają Murraya, więc raczej też nie, w Spurs bardziej przydałby się kreator - zatem też nie bardzo.

No i zrobiłby nam się status LaMelo, gdzie GM Portland nie mając konkurencji mógłby rzucić Greenowi np 20mln$ i albo to, albo QO.

U nas nie funkcjonuje coś takiego jak Trade Request. Jest dużo pi###lenia głupot o Antetokounmpo, a LaMelo sobie beztrosko podpisuje coś, czego by nie podpisał w rl. Tam by szło wymuszenie wymiany w offseason. Ty też siedzisz sobie wygodnie nie proponując maxa extension (2+1PO), a Jimmie Butler, który również nie dostał extension rozwala właśnie rl Heat, gdzie gracze anonimowo (face to face się boją) mówią, że nie chcą powrotu Butlera do drużyny.

Wg mnie powinniśmy wymusić jakiś mechanizm, gdzie niektórzy gracze dostają to co chcą w rl albo faktycznie przymusowe oferty wymian.

Jalen Green nie jest problemem - to nie jest gracz na maxa. Problemem jest brak extension i maxów dla Gwiazd.

Edytowane przez Alonzo

1 godzinę temu, Alonzo napisał(a):

Wg mnie powinniśmy wymusić jakiś mechanizm, gdzie niektórzy gracze dostają to co chcą w rl albo faktycznie przymusowe oferty wymian.

Jalen Green nie jest problemem - to nie jest gracz na maxa. Problemem jest brak extension i maxów dla Gwiazd.

U nas drużyny wolą przytankować zamiast podpisywać z podejrzanymi zawodnikami maxy także jaki jest sens za to karać? :d

Każdy gm ma wolną rękę, są głosowania więc ja bym żadnych mechanizmów nie wprowadzał. Niektórzy rolsi mają więcej lub dużo więcej w stosunku do RL (niektorych nie ma w NBA a u nas są na kontraktach) więc jakoś się to równoważy

Edytowane przez bogans2

10 godzin temu, Braveheart22 napisał(a):

Extension to miały być no-brainery, a tu Jalen Green klepie pierwszą lepszą ofertę, poniżej wartości kontraktu z rl. Nikt nawet się nie zająknął słowem? 

Chwilę temu, Deni Avdija podpisał lepszy kontrakt w tym klubie xd

Ja głosowałem na NIE i myślałem, że to no brainer, skoro Ashigaru robił specjalny długi post w tej sprawie.

W dniu 16.01.2025 o 10:08, january napisał(a):

Zgadzam się, że bez szału, ale czy to grajek który już teraz wziąłby extension w wysokości połowy MLE?

jak dla mnie tam można by dodać z dwie bańki więcej i pewnie cm, to zrobi w następnej ofercie, natomiast nie widzę powodów by przy obecnym CBA wymuszać na drużynach z topu przepłacania niedoszacowynych graczy, którzy dwa sezony temu byli z grubsza nikim, niestety taki mamy klimat, że gwiazdorskie kontrakty blokują ruchy, ciężko się wzmocnić, u nas bardzo mało drużyn miało taki komfort jak Nuggets by sobie dwa sezony wisieć na granicy 2nd apronu, liga coś z tym musi zrobić, bo już teraz widać, że grubych wymian jest bardzo mało, a za chwilę taki SGA może dostać pod 80M w ostatnich latach nowej umowy

natomiasat Green dostał umowę przed sezonem w rl, a na obecnym etapie widać, że on po prostu nie zasługuje na choćby 25 baniek rocznie, fajnie sobie pisać z perspektywy innych drużyn, trudniej samemu wyłożyć taki hajs dla takiego gracza

29 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

rozumiem, ze z racji braku extension gre butlera traktujemy analogicznie do reala?

Nasi Wolves obrywali za Adebayo, a ja za Jaqueza - a to wszystko w jakimś stopniu przekłada się na sytuację z Butlerem, więc sprawa jest bardziej złożona niż by się mogło wydawać.

W idealnym świecie Butler w naturalny sposób stałby się 3 opcją za Herro, który gra swój najlepszy sezon właśnie i za Adebayo - tu słabsza gra, to efekt kilku czynników, ale gdzieś widziałem jego wywiad z początku zawieszenia Butlera, gdzie Adebayo był załamany tą sytuacją.

5 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

natomiasat Green dostał umowę przed sezonem w rl, a na obecnym etapie widać, że on po prostu nie zasługuje na choćby 25 baniek rocznie, fajnie sobie pisać z perspektywy innych drużyn, trudniej samemu wyłożyć taki hajs dla takiego gracza

Przecież Jalen Green wymiata. Rockets dużo bardziej zaryzykowali przed sezonem z tym extension, a Ashigaru schował głowę w piasek i w lepszej sytuacji dał niższy kontrakt...

Juancho Guapo🤘🏾🐐🇨🇴 🥷🏿 on X: "The guy on the right will be an All-Star. The guy on the left won’t be. Unserious league. https://t.co/1JBb8AdXCC" / X

Hańba głosującym. 

40 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

rozumiem, ze z racji braku extension gre butlera traktujemy analogicznie do reala?

6 minut temu, Alonzo napisał(a):

W idealnym świecie Butler w naturalny sposób stałby się 3 opcją za Herro, który gra swój najlepszy sezon właśnie i za Adebayo - tu słabsza gra, to efekt kilku czynników, ale gdzieś widziałem jego wywiad z początku zawieszenia Butlera, gdzie Adebayo był załamany tą sytuacją.

Butler w realiach BeGM to zwykły strachliwy kundel i popychadło Lebrona i Currego. Nie ma sensu po porównywać do tego twardziela z Miami Heat. Jego decyzje z BeGM pokazały, że to jakiś zupełnie inny człowiek.

3 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Przecież Jalen Green wymiata. Rockets dużo bardziej zaryzykowali przed sezonem z tym extension, a Ashigaru schował głowę w piasek i w lepszej sytuacji dał niższy kontrakt...

Juancho Guapo🤘🏾🐐🇨🇴 🥷🏿 on X: "The guy on the right will be an All-Star. The guy on the left won’t be. Unserious league. https://t.co/1JBb8AdXCC" / X

Hańba głosującym. 

No no.. a przykładowo Oladipo odrzucił u nas 100/4+1PO

Nikt by mu Marcus nic więcej u nas nie dał - taka jest prawda.

4 minuty temu, MarcusCamby napisał(a):

Butler w realiach BeGM to zwykły strachliwy kundel i popychadło Lebrona i Currego. Nie ma sensu po porównywać do tego twardziela z Miami Heat. Jego decyzje z BeGM pokazały, że to jakiś zupełnie inny człowiek.

A to akurat fakt 👍