Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

Z Lonzo jest o tyle przewał bo on tylko raz w karierze rozegrał więcej niż 60 meczy więc wątpię żeby to klepnął. Pewnie jest wielu takich zawodników.

Myślę że jakby nawet grał po około 50 meczy w poprzednim sezonie to GM przedłużyłby mu kontrakt (przynajmniej o rok i zobaczył co dalej) a tak będzie z automatu niższa kwota

Edytowane przez bogans2

19 minut temu, Tecu napisał(a):

Tylko prosiłbym o zapis z regulaminu a nie widzimisie.

Lonzo kontrakt zaakceptował a pamiętajcie, że wykładnia jest taka, że interpretujemy na korzyść gracza, skoro On tak chce to tak powinno być.

Tylko że takie coś nam otwiera Tecu puszkę Pandory - pogubimy się z czasem w tych warunkach, bo jak zaakceptujemy kontrakt Balla, to czemu tego nie zrobiliśmy przy Zionie? Zaraz też może się odezwać C_M że jego Ball tez powinien mieć taki kontrakt.

W NBA jest sztab ludzi w poszczególnych klubach do pilnowania takich drobiazgowych warunków, a u nas jest kilku wolontariuszy, którzy poświęcają swój wolny czas na wyjaśnianie problematycznych sytuacji.

Naprawdę - nie ma co komplikować prostych rzeczy,

Daj Ballowi w V turze np 2+1TO i wtedy ewentualne bonusy jak jest w Regulaminie w pkt. który January przytoczył.

12 minut temu, bogans2 napisał(a):

Z Lonzo jest o tyle przewał bo on tylko raz w karierze rozegrał więcej niż 60 meczy więc wątpię żeby to klepnął. Pewnie jest wielu takich zawodników.

Myślę że jakby nawet grał po około 50 meczy w poprzednim sezonie to GM przedłużyłby mu kontrakt (przynajmniej o rok i zobaczył co dalej) a tak będzie z automatu niższa kwota

Dlatego 2+1TO za jakieś rozsądne pieniądze brzmi ok. Jak Ball nie wypali - to Suns 2 sezony wtopią lekko z finansami, a TO nie podejmą. Jak Ball wróci do gry, to Suns będą mieli steal na 3 lata - wg mnie fair założenie. Jednak to tylko moja sugestia.

1 godzinę temu, bogans2 napisał(a):

Nie, nie będzie.

60 meczów to gwarantuje mu cały kontrakt w kolejnym roku, jeżeli mniej to menedżer może mu zagwarantować cały, albo zwalnia i wypłaca kwotę gwarantowaną, ale nie ma możliwości by grał za część kwoty.

2 godziny temu, Alonzo napisał(a):

pilnowania takich drobiazgowych warunkó

Jakie pilnowanie drobiazgowych warunków?

Przecież to klasyczny niegwarantowany w pełni kontrakt.

Przed sezonem GM podejmuje decyzję czy gwarantuje mu kontrakt czy zwalnia i Lonzo dostaje przykładowo 4 mln.

Tak jak z każdym niegwarantowanym kontraktem jakie są u nas, tylko Lonzo nie zostaje z niczym jak się go zwolni.

8 minut temu, Tecu napisał(a):

Jakie pilnowanie drobiazgowych warunków?

Przecież to klasyczny niegwarantowany w pełni kontrakt.

Przed sezonem GM podejmuje decyzję czy gwarantuje mu kontrakt czy zwalnia i Lonzo dostaje przykładowo 4 mln.

Tak jak z każdym niegwarantowanym kontraktem jakie są u nas, tylko Lonzo nie zostaje z niczym jak się go zwolni.

Tecu,

Zbyt dużo - if..

Było to przerabiane przy Embiidzie, Isaacu,  Zionie. Czemu Balla mielibyśmy tu potraktować inaczej robiąc wyjątek?

To daj Ballowi 1+1TO extension. Naprawdę - nie ma co tego drążyć. Zapominasz, że później te wszystkie rzeczy trzeba pilnować. Wiem, że akurat Ty byś pilnował skrupulatnie, ale jakiś inny GM powołałby się na Twojego Balla w przyszłości też tak kogoś podpisując, a później nie dopilnowałby warunków co stworzyłoby nam kolejny zupełnie niepotrzebny problem. Naprawdę - nie idźmy w tworzenie kolejnych problemów. Tyle ode mnie.  

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Było to przerabiane przy Embiidzie, Isaacu,  Zionie. Czemu Balla mielibyśmy tu potraktować inaczej robiąc wyjątek?

Bo przy Embiidzie nie można było dawać niegwarantowanych a teraz można.

Bo przedstawiłem kontrakt który jest normalnym regulaminowym kontraktem na który, co najważniejsze - On się zgodził!

@ozzy110

Uzupełnij jak możesz arkusz o umowy z IV tury FA. Bez tego może pojawić się gdzieś problem przy dużej ilości hard capów z umowami w V turze. Właściwie to do momentu wpisania tych z IV tury nie jesteśmy pewni, czy nie będzie gdzieś powtórki z Brucem Brownem ze Spurs. 

ja później będę na bieżąco uzupełniał 2way - jak ruszy ta ostatnia część FA. 

Miałem ale mam 15 nazwisk. Wolę zachować elastyczność finansową na luty. 

Mam parę spadających kontraktów jak Russ które w chwili kontuzji mogą być pomocne dla mocnego zespołu. Tym bardziej że te nazwiska postarają się odbudować i mogą być atrakcyjne. 

Luz finansowy pozwoli w drugą stronę wysłać droższą duszę. 

Mój zespół może i stracił po drodze ciekawe nazwiska ale w sytuacji braku mocnej pierwszej opcji gracze z 3 tiera nie robią mi zbytnio różnicy. Baa. Nawet jakiś świetny gracz 2A za 300 mln to nie było to czego szukałem. Najpierw trzeba znaleźć samca Alfa do tego co mam. Skład młody i perspektywiczny. Nieprzepłacony. 

10 minut temu, RonnieArtestics napisał(a):

Pff, wolałbym jednak sprawiedliwie dostać Achiuwe i grać dalej, ale dobra robota @LeweBiodroSmoka 

to była łatwizna, w końcu zostałem zmotywowany przez mojego Mentora, musiało się udać

W dniu 14.09.2024 o 13:51, LAF napisał(a):

Trudne zadanie czeka Ciebie @LeweBiodroSmoka ale no nic. Powodzenia 

33 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Pff, wolałbym jednak sprawiedliwie dostać Achiuwe i grać dalej, ale dobra robota @LeweBiodroSmoka 

Na Brown+Saric zamiast Achiuwy to Pacers tu wygrali grubaśnie akurat, powinieneś dziękować, a nie sie oburzać:p.

Ja zupełnie nie wiem o co chodzi z tym Achiuwą, typ jest 25letnim meh backup smallball centrem bez rzutu. Sam go mam poza top250 grajków w lidze, a te 60/3+1 od SAS to imo najgorsza umowa tego offseason u nas. Nie wiem czego nie widzę, serio:)

27 minut temu, Alonzo napisał(a):

Z Tre Jonesem sie pospieszyłem.

Jeszcze QO może przecież przyjąć..

Po tym jak nie dostał absolutnie żadnej oferty przez całe FA to chyba nobrainer że bierze dwa lata gwarantowane. Wstyd że nikt go nie docenił po tym jaki impact miał w zeszłym roku.