bogans2 Opublikowano 12 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 (edytowane) Z Lonzo jest o tyle przewał bo on tylko raz w karierze rozegrał więcej niż 60 meczy więc wątpię żeby to klepnął. Pewnie jest wielu takich zawodników. Myślę że jakby nawet grał po około 50 meczy w poprzednim sezonie to GM przedłużyłby mu kontrakt (przynajmniej o rok i zobaczył co dalej) a tak będzie z automatu niższa kwota Edytowane 12 Września 2024 przez bogans2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 12 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 19 minut temu, Tecu napisał(a): Tylko prosiłbym o zapis z regulaminu a nie widzimisie. Lonzo kontrakt zaakceptował a pamiętajcie, że wykładnia jest taka, że interpretujemy na korzyść gracza, skoro On tak chce to tak powinno być. Tylko że takie coś nam otwiera Tecu puszkę Pandory - pogubimy się z czasem w tych warunkach, bo jak zaakceptujemy kontrakt Balla, to czemu tego nie zrobiliśmy przy Zionie? Zaraz też może się odezwać C_M że jego Ball tez powinien mieć taki kontrakt. W NBA jest sztab ludzi w poszczególnych klubach do pilnowania takich drobiazgowych warunków, a u nas jest kilku wolontariuszy, którzy poświęcają swój wolny czas na wyjaśnianie problematycznych sytuacji. Naprawdę - nie ma co komplikować prostych rzeczy, Daj Ballowi w V turze np 2+1TO i wtedy ewentualne bonusy jak jest w Regulaminie w pkt. który January przytoczył. 12 minut temu, bogans2 napisał(a): Z Lonzo jest o tyle przewał bo on tylko raz w karierze rozegrał więcej niż 60 meczy więc wątpię żeby to klepnął. Pewnie jest wielu takich zawodników. Myślę że jakby nawet grał po około 50 meczy w poprzednim sezonie to GM przedłużyłby mu kontrakt (przynajmniej o rok i zobaczył co dalej) a tak będzie z automatu niższa kwota Dlatego 2+1TO za jakieś rozsądne pieniądze brzmi ok. Jak Ball nie wypali - to Suns 2 sezony wtopią lekko z finansami, a TO nie podejmą. Jak Ball wróci do gry, to Suns będą mieli steal na 3 lata - wg mnie fair założenie. Jednak to tylko moja sugestia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 12 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 1 godzinę temu, bogans2 napisał(a): Z Lonzo jest o tyle przewał bo on tylko raz w karierze rozegrał więcej niż 60 meczy więc wątpię żeby to klepnął. Pewnie jest wielu takich zawodników. Myślę że jakby nawet grał po około 50 meczy w poprzednim sezonie to GM przedłużyłby mu kontrakt (przynajmniej o rok i zobaczył co dalej) a tak będzie z automatu niższa kwota Nie, nie będzie. 60 meczów to gwarantuje mu cały kontrakt w kolejnym roku, jeżeli mniej to menedżer może mu zagwarantować cały, albo zwalnia i wypłaca kwotę gwarantowaną, ale nie ma możliwości by grał za część kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 12 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 2 godziny temu, Alonzo napisał(a): pilnowania takich drobiazgowych warunkó Jakie pilnowanie drobiazgowych warunków? Przecież to klasyczny niegwarantowany w pełni kontrakt. Przed sezonem GM podejmuje decyzję czy gwarantuje mu kontrakt czy zwalnia i Lonzo dostaje przykładowo 4 mln. Tak jak z każdym niegwarantowanym kontraktem jakie są u nas, tylko Lonzo nie zostaje z niczym jak się go zwolni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 12 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 8 minut temu, Tecu napisał(a): Jakie pilnowanie drobiazgowych warunków? Przecież to klasyczny niegwarantowany w pełni kontrakt. Przed sezonem GM podejmuje decyzję czy gwarantuje mu kontrakt czy zwalnia i Lonzo dostaje przykładowo 4 mln. Tak jak z każdym niegwarantowanym kontraktem jakie są u nas, tylko Lonzo nie zostaje z niczym jak się go zwolni. Tecu, Zbyt dużo - if.. Było to przerabiane przy Embiidzie, Isaacu, Zionie. Czemu Balla mielibyśmy tu potraktować inaczej robiąc wyjątek? To daj Ballowi 1+1TO extension. Naprawdę - nie ma co tego drążyć. Zapominasz, że później te wszystkie rzeczy trzeba pilnować. Wiem, że akurat Ty byś pilnował skrupulatnie, ale jakiś inny GM powołałby się na Twojego Balla w przyszłości też tak kogoś podpisując, a później nie dopilnowałby warunków co stworzyłoby nam kolejny zupełnie niepotrzebny problem. Naprawdę - nie idźmy w tworzenie kolejnych problemów. Tyle ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 12 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 1 minutę temu, Alonzo napisał(a): Było to przerabiane przy Embiidzie, Isaacu, Zionie. Czemu Balla mielibyśmy tu potraktować inaczej robiąc wyjątek? Bo przy Embiidzie nie można było dawać niegwarantowanych a teraz można. Bo przedstawiłem kontrakt który jest normalnym regulaminowym kontraktem na który, co najważniejsze - On się zgodził! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 16 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2024 Zakładka FA2024 jest po aktualizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 17 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 @ozzy110 Uzupełnij jak możesz arkusz o umowy z IV tury FA. Bez tego może pojawić się gdzieś problem przy dużej ilości hard capów z umowami w V turze. Właściwie to do momentu wpisania tych z IV tury nie jesteśmy pewni, czy nie będzie gdzieś powtórki z Brucem Brownem ze Spurs. ja później będę na bieżąco uzupełniał 2way - jak ruszy ta ostatnia część FA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LONGER01 Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Spurs nie mieli jeszcze Room MLE do wykorzystania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Miałem ale mam 15 nazwisk. Wolę zachować elastyczność finansową na luty. Mam parę spadających kontraktów jak Russ które w chwili kontuzji mogą być pomocne dla mocnego zespołu. Tym bardziej że te nazwiska postarają się odbudować i mogą być atrakcyjne. Luz finansowy pozwoli w drugą stronę wysłać droższą duszę. Mój zespół może i stracił po drodze ciekawe nazwiska ale w sytuacji braku mocnej pierwszej opcji gracze z 3 tiera nie robią mi zbytnio różnicy. Baa. Nawet jakiś świetny gracz 2A za 300 mln to nie było to czego szukałem. Najpierw trzeba znaleźć samca Alfa do tego co mam. Skład młody i perspektywiczny. Nieprzepłacony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Pacers najwięksi wygrani tej rundy FA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 31 minut temu, january napisał(a): Pacers najwięksi wygrani tej rundy FA Pff, wolałbym jednak sprawiedliwie dostać Achiuwe i grać dalej, ale dobra robota @LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 10 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Pff, wolałbym jednak sprawiedliwie dostać Achiuwe i grać dalej, ale dobra robota @LeweBiodroSmoka to była łatwizna, w końcu zostałem zmotywowany przez mojego Mentora, musiało się udać W dniu 14.09.2024 o 13:51, LAF napisał(a): Trudne zadanie czeka Ciebie @LeweBiodroSmoka ale no nic. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 33 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a): Pff, wolałbym jednak sprawiedliwie dostać Achiuwe i grać dalej, ale dobra robota @LeweBiodroSmoka Na Brown+Saric zamiast Achiuwy to Pacers tu wygrali grubaśnie akurat, powinieneś dziękować, a nie sie oburzać:p. Ja zupełnie nie wiem o co chodzi z tym Achiuwą, typ jest 25letnim meh backup smallball centrem bez rzutu. Sam go mam poza top250 grajków w lidze, a te 60/3+1 od SAS to imo najgorsza umowa tego offseason u nas. Nie wiem czego nie widzę, serio:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 14 minut temu, january napisał(a): Sam go mam poza top250 grajków w lidze grałby w Lakers za minimum, to by był top150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 13 minut temu, january napisał(a): Nie wiem czego nie widzę, serio Potencjalne spore minuty w contenderze, co daje zawsze kopa do narracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 @ernie9005 Melton juz podpisał z Knicks chyba w III turze @Ashigaru RFA musi mieć w umowie przynajmniej 2 gwarantowane lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashigaru Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Teraz, Alonzo napisał(a): @Ashigaru RFA musi mieć w umowie przynajmniej 2 gwarantowane lata Czyli jedna oferta mniej. Trudno, mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Z Tre Jonesem sie pospieszyłem. Jeszcze QO może przecież przyjąć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 20 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 27 minut temu, Alonzo napisał(a): Z Tre Jonesem sie pospieszyłem. Jeszcze QO może przecież przyjąć.. Po tym jak nie dostał absolutnie żadnej oferty przez całe FA to chyba nobrainer że bierze dwa lata gwarantowane. Wstyd że nikt go nie docenił po tym jaki impact miał w zeszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi