Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Wyglądają jak trzyletnie. Jeszcze pytałem człowieka morza, który rozpisał tak samo jak Ty i potwierdził, że to PO to dodatkowy rok. A u Ciebie wychodzi, że adnotacja do dwóch lat. 

Zwłaszcza, że trzy lata do swoich własnych graczy mogłeś zaoferować. A taki Jaylin Williams, nawet nie mógłby dostać dwóch lat ze względu na bycie RFA

Ten zapis o interpretacji na korzyść gracza wprowadziliśmy jeszcze chyba za czasów Elda i bezpośrednim powodem były właśnie .. oferty LBSa. Dodatkowym utwierdzeniem, że tak miało być - jest tak jak napisałeś prawidłowa umowa dla Jaylina Williamsa + fajna dla Quety do którego Nuggets mają birdy i chyba dobra (early Bird rights) dla Gillespiego  - i na moje Nuggets właśnie tych 3 zawodników powinni wygrać. 

23 godziny temu, ernie9005 napisał(a):

Widzę, że pojawiają się głosy na Cavs przy Vanderbilcie, to musze napisać dwa zdania tytułem wyjaśnienia.

Oferta Nets jest tutaj dużo lepsza finansowo, bo jeśli się dobrze orientuję to ROOM MLE 1 +PO to jest ok. 8mln + PO na 8 mln, przy ofercie Cavs 16 mln / 2 + PO. 

Do końca nie wiedziałem ile to jest, dlatego przy wrzucaniu szablonu przepisałem ofertę bez dookreślenia kwoty.

@Regis@MarcusCamby @Sylvinho.

Oczywiście, zamieniam Venderbilt na Nets, mój błąd:) 

1 godzinę temu, kuba2419 napisał(a):

Tak na przyszłość jak ktoś się kieruje $$$ przy extension albo podczas FA to sprawdzajcie też jak wygląda rynek i ile kasy będzie miał dany gracz bo np.

Gabe Vincent odrzucił w trakcie sezonu extension 21/3 od Memphis, aby podpisać po sezonie z Memphis za minimum 😂

Bruce Brown miał na stole extension 30/3 ale jego agent namówił go aby poczekał i w wyniku tego dziś podpisuje chyba z Cavs 18/3

Obaj nie zarobili jak do tej pory jakiś kokosów a tracą po 4mln na sezon przynajmniej😉👌👏 a to są tylko moje przypadki i pewnie jest ich więcej xD

Btw. witaj Gabe ponownie w Memphis ❤️

1-102322-Gabe-Vincent-at-UCSB_2400_1605_80_s_c1.jpg

wydaje mi sie, ze tak wielkiego rozstrzalu miedzy oczekiwaniami a rzeczywistoscia w naszym BeGm jeszcze nie bylo.

a oczywiscie najwieksze larum podnoszone bylo wobec knicks gdzie zadnego steala nie ma

12 minut temu, Tecu napisał(a):

Ale to nie są bonusy.

Takich bonusów nie mamy.

@Braveheart22 słusznie podał za przykład kontrakt Ziona. Wg mnie Tecu Ball nieważny - i w Radzie wstępnie przychylamy się do takiego stanowiska.

Daj mu w V turze z TO najwyżej jakiś krótszy jak boisz się o jego zdrowie. U nas za bardzo nie można kombinować z dużą ilością uzależnień kontraktu od różnych czynników niezależnych od nas.

A czy mozna konstruowac kontrakt tak jak w NBA ze pierwszy rok gwarantowany a drugi, trzeci nie gwarantowany z odpowiednia gwarantowana kwota i deadlinem kiedy trzeba podjac decyzje? Cos ala TO, mozna to w arkuszu zaznaczyc innym kolorem i bedzie wiadomo o co chodzi 😀 bo sa takie umowy

Mam na mysli glownie mlodych zawodnikow ktorzy dostali w rl takie umowy. Jak podpiszemy go u nas na kilka lat a w rl po roku gry mu podziekuja to zostaniemy z reka w nocniku😅

Chociaz i Isaac ma jakies tam restrykcje i powinno to byc dopuszczone. Dajemy inny kolor w arkuszu, np pomaranczowy i wiadomo ze mozemy potem podjac jakas decyzje

Edytowane przez bogans2

12 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Przecież Ty Tecu przerabiałeś już ten temat z Embiidem, odnośnie budowania kontraktów w ten sposób.

Wtedy nie można było dawać kontraktów niegwarantowanych, teraz można.

To nie są żadne bonusy, tylko kontrakt nie w pełni gwarantowany, co jest oczywiście podyktowane stanem zdrowia Lonzo.

Normalna sprawa w NBA, zobacz kontrakt Isaaca.

59 minut temu, Alonzo napisał(a):

Takich bonusów nie mamy.

@Braveheart22 słusznie podał za przykład kontrakt Ziona. Wg mnie Tecu Ball nieważny - i w Radzie wstępnie przychylamy się do takiego stanowiska.

Daj mu w V turze z TO najwyżej jakiś krótszy jak boisz się o jego zdrowie. U nas za bardzo nie można kombinować z dużą ilością uzależnień kontraktu od różnych czynników niezależnych od nas.

Tylko prosiłbym o zapis z regulaminu a nie widzimisie.

Lonzo kontrakt zaakceptował a pamiętajcie, że wykładnia jest taka, że interpretujemy na korzyść gracza, skoro On tak chce to tak powinno być.