Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, bogans2 napisał(a):

Jarren Jackson Jr chyba jako jedyny w swoim tierze nie będzie miał maxa jeżeli weźmie te 180/5. Za rok jego max będzie w okolicach 245mln

Tier niżej 95% zawodników na maksie lub go mieli

Jalen Johnson po rozegraniu pół dobrego sezonu wynegocjował 175/5 od CLE. Niech Jackson lepiej zwolni agenta bo to jakiś Janusz 😋

Dokładnie, dziwne żeby zawodnik w prime miał brać tak dużą obniżkę. Nie bez powodu nie podpisał jeszcze przedłużenia w realu. Powinniśmy wcielić się w zawodnika, a taki gracz nigdy nie zaakceptowałby takiej oferty jaką ma obecnie na stole. Jaren chce maxa i tyle.

4 minuty temu, Sylvinho. napisał(a):

Dokładnie, dziwne żeby zawodnik w prime miał brać tak dużą obniżkę. Nie bez powodu nie podpisał jeszcze przedłużenia w realu. Powinniśmy wcielić się w zawodnika, a taki gracz nigdy nie zaakceptowałby takiej oferty jaką ma obecnie na stole. Jaren chce maxa i tyle.

A jak zniżka to ewentualnie taka jak u LaMelo. Czyli mała 

24 minuty temu, bogans2 napisał(a):

Jarren Jackson Jr chyba jako jedyny w swoim tierze nie będzie miał maxa jeżeli weźmie te 180/5. Za rok jego max będzie w okolicach 245mln

Tier niżej 95% zawodników na maksie lub go mieli

Jalen Johnson po rozegraniu pół dobrego sezonu wynegocjował 175/5 od CLE. Niech Jackson lepiej zwolni agenta bo to jakiś Janusz 😋

Słuszna uwaga. Zmienione.

Też zmieniłem na NIE, zaufałem @january w tej kwestii i myślałem, że różnica w kontraktach jest mniejsza.

Heat oddali Duranta, także u mnie ten zespół mocno dostaje po FA i właściwie daje ich w każdym równym głosowaniu na szarym końcu. Temat Doncica i jego TR ucichł, ale nie znaczy że jest zamknięty :)

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

a co nielegalnego jest w dwuletnich minimalnych umowach?

Tam są 3 letnie umowy. 

Tak się zastanawiałem o co chodzi w Twoich ofertach i może niefortunnie to napisałeś i wyszły 3 lata zamiast 2. 

Powinno być napisane dwuletnie minimum z PO

2+PO to 3 lata

Jak dwuletnia to 1+1PO więc są błędy w arkuszu

Edytowane przez bogans2

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Nie są, napisałem 2letnie minimum+PO, ja wiem, że często nie ogarniam, ale 3letnich umów za minimum to bym chyba nie wymyślił

Wyglądają jak trzyletnie. Jeszcze pytałem człowieka morza, który rozpisał tak samo jak Ty i potwierdził, że to PO to dodatkowy rok. A u Ciebie wychodzi, że adnotacja do dwóch lat. 

Zwłaszcza, że trzy lata do swoich własnych graczy mogłeś zaoferować. A taki Jaylin Williams, nawet nie mógłby dostać dwóch lat ze względu na bycie RFA

1 minutę temu, MarcusCamby napisał(a):

Wyglądają jak trzyletnie. Jeszcze pytałem człowieka morza, który rozpisał tak samo jak Ty i potwierdził, że to PO to dodatkowy rok. A u Ciebie wychodzi, że adnotacja do dwóch lat. 

Zwłaszcza, że trzy lata do swoich własnych graczy mogłeś zaoferować. A taki Jaylin Williams, nawet nie mógłby dostać dwóch lat ze względu na bycie RFA

rozumiem, jeśli nie mogę złożyć swoim RFA oferty w następnej turze, to przychylę się do takiej interpretacji

7 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Myślę, że jest dla Ciebie więcej niż korzystna, bo ta umowa dla Jaylina czy nawet Quety powinny być bardzo dobre.

A kogo to teraz obchodzi. Spurs, czy inni zostali ukarani za błędne oferty więc moze trzymajmy się regulaminu lol 😂

Skoro są 1+1PO to tak trzeba wpisać w arkusz a nielegalne usunąć :d

1 minutę temu, bogans2 napisał(a):

A kogo to teraz obchodzi. Spurs, czy inni zostali ukarani za błędne oferty więc moze trzymajmy się regulaminu lol 😂

Skoro są 1+1PO to tak trzeba wpisać w arkusz a nielegalne usunąć :d

Jeśli trzymamy się regulaminu, to LBS to błędnie rozpisał i zostaje jak jest. 

Błąd LBSa na którym potencjalnie może skorzystać. I takie są scenariusze w życiu.

Oczywiście potencjalnie LBS mógłby się kłócić, a potem rzucić zespół jak już zrobił jeden GM w trakcie okienka, ale jak widać wziął to na klatę, także nie ma tematu.

Widzę, że pojawiają się głosy na Cavs przy Vanderbilcie, to musze napisać dwa zdania tytułem wyjaśnienia.

Oferta Nets jest tutaj dużo lepsza finansowo, bo jeśli się dobrze orientuję to ROOM MLE 1 +PO to jest ok. 8mln + PO na 8 mln, przy ofercie Cavs 16 mln / 2 + PO. 

Do końca nie wiedziałem ile to jest, dlatego przy wrzucaniu szablonu przepisałem ofertę bez dookreślenia kwoty.

@Regis@MarcusCamby @Sylvinho.

2 minuty temu, ernie9005 napisał(a):

Widzę, że pojawiają się głosy na Cavs przy Vanderbilcie, to musze napisać dwa zdania tytułem wyjaśnienia.

Oferta Nets jest tutaj dużo lepsza finansowo, bo jeśli się dobrze orientuję to ROOM MLE 1 +PO to jest ok. 8mln + PO na 8 mln, przy ofercie Cavs 16 mln / 2 + PO. 

Do końca nie wiedziałem ile to jest, dlatego przy wrzucaniu szablonu przepisałem ofertę bez dookreślenia kwoty.

@Regis@MarcusCamby @Sylvinho.

Byłem pewny, że dałem na pierwszym miejscu Nets, bo zna organizacje i płaciła Vanderbiltowi już godne pieniądze rzędu 10mln za sezon. 

Oczywiście zmiana głosu.