Skocz do zawartości

beGM - Free Agency - komentarze

Tomek9248

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, ozzy110 napisał(a):

Klay aktualnie nie nadaje się jako SG

Nieprawda, tzn stracil na szybkosci ale bez przesady.

1 godzinę temu, ozzy110 napisał(a):

SF to dla mnie najlepsza pozycja i chyba tak w ostatnich latach grał w naszych 76ers nie?

Tez nie, w PO vs Magic wchodzil z lawki kosztem Brandona Clarka na PF.

Swoja droga jak argumentem za Klayem ma byc rola w zespole, gdy dopiero co wchodzil z lawki kosztem Clarka, to ja nie wiem jak to ma go przekonac.

Miśki (nomen omen) o co chodzi z tymi głosami na Conleya w MEM? Bulls + Conley > Grizz + Conley jak chodzi o level teamu. Różnica w $ na korzyść Bulls poważna, taka która powodowała już, że z mistrzowskich teamów ludzie do loteryjnych ekip odchodzili (np. Looney z Lakers do GS). Czytam coś o stabilnej sytuacji, kiedy w MEM była tu totalna rewolucja, a i w przyszłym sezonie szykuje się tbh odejście Giannisa. Czy niewiadomej roli Mike'a w Bulls, kiedy on idealnie pasuje do s5 z DDV-George-Randle-Zubac.

24 minuty temu, january napisał(a):

Miśki (nomen omen) o co chodzi z tymi głosami na Conleya w MEM? Bulls + Conley > Grizz + Conley jak chodzi o level teamu. Różnica w $ na korzyść Bulls poważna, taka która powodowała już, że z mistrzowskich teamów ludzie do loteryjnych ekip odchodzili (np. Looney z Lakers do GS). Czytam coś o stabilnej sytuacji, kiedy w MEM była tu totalna rewolucja, a i w przyszłym sezonie szykuje się tbh odejście Giannisa. Czy niewiadomej roli Mike'a w Bulls, kiedy on idealnie pasuje do s5 z DDV-George-Randle-Zubac.

Dlaczego Giannis miałby chcieć uciekać? W zeszłym sezonie dostał zespół z którym mógł na spokojnie walczyć jak równy z równym o finały, teraz jak Conley zdecyduje się wrócić do Memphis będzie miał również konkurencyjny zespół.

S5 Conley-Clarkson-OG-Giannis-Turner > Conley+Bulls

7 minut temu, kuba2419 napisał(a):

No tez tak uwazam.

Gracze Lakers odchodzili po wyplate po zdobyciu mistrzostwa, tu Conley sprowadzony rok temu moze miec poczucie niedokonczonego projektu nie ze swojej winy, tylko przez kontuzji Giannisa.

Ja osobiscie nie wierze w zdrowego Georga po podpisaniu kontraktu, zdecydowanie na miejscu Conleya zostalbym z Giannisem.

51 minut temu, january napisał(a):

Memphis to lepszy sportowo wybór dla Conleya pod każdym względem (LeBron też wziął niższą ofertę, żeby zostać w swojej dotychczasowej organizacji tak btw ;) ). W Grizzlies Conley powinien powalczyć w najbliższym sezonie jak Giannis będzie zdrowy o Finał. W Chicago awans do playoffs to raczej sufit tej drużyny - przekonasz się sam w najbliższym sezonie jak wygląda walka na Wschodzie :P 

23 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Conley-Clarkson-OG-Giannis-Turner + brak ławki

vs

Conley-DiVincenzo-George-Randle-Zubac + Cole Anthony, Hauser, Hachimura, Valanciunas

Ja tu widzę przewagę Bulls.

23 minuty temu, kuba2419 napisał(a):

Dlaczego Giannis miałby chcieć uciekać?

Bo w RL mimo zdobycia tytułu rozważał odejście zanim mu Lillarda Bux dołożyło. Tu ma w swoim CV przez całą karierę 1xECF i nikogo z top50 ligi w zespole, trochę dramat.

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

W Chicago awans do playoffs to raczej sufit tej drużyny - przekonasz się sam w najbliższym sezonie jak wygląda walka na Wschodzie :P 

Dopiero zaczynam rzeźbić, a na razie przegrywam Conleya dając mu 8 baniek więcej niż oponent ;< Ale cóż, będę rzeźbił inaczej jak coś :) 

Btw, co Ty mi @Alonzo o wschodzie mówisz, jak zachód to:
-LJ, Curry, Durant
-Jokić, Brunson
-Tatum, Booker, Adebayo, White
-Davis, Zion, Holiday, Young

+ Giannis, SGA i inni w PO teamach :) 

Edytowane przez january

4 minuty temu, january napisał(a):

Bo w RL mimo zdobycia tytułu rozważał odejście zanim mu Lillarda Bux dołożyło. Tu ma w swoim CV przez całą karierę 1xECF, dramat.

Gdyby nie zdrowie Giannisa już w pierwszym sezonie mógł śmiało powtórzyć to osiągnięcie, dostał zespół z którym mógł walczyć z powodzeniem o finały.

3 minuty temu, january napisał(a):

Dopiero zaczynam rzeźbić, a na razie przegrywam Conleya dając mu 8 baniek więcej niż oponent ;< Ale cóż, będę rzeźbił inaczej jak coś :) 

Tak nawiasem mówiąc fajnie żeby w Bulls udało się zbudować wreszcie mocny stabilny team. Odkąd gram w BeGM - Bulls byli zawsze w przebudowie za czasów MMM2121 i Kucia. Pablo kocha wymiany i pomimo, że Bulls za jego kadencji stało się wreszcie playoffowym teamem, tam było jak dla mnie zbyt wiele zmian by brać tą drużynę na poważnie na wyższym szczeblu rozgrywek. Jak wiesz doskonale przerzucanie graczy i mówienie, że u nas graliby tak samo jak w rl po jednym - dwóch trymestrach wspólnej gry i ukazując statsy tych graczy ze stabilnych drużyn, gdzie grają często dość długo - kompletnie na mnie nie działa - bo wiadomo, że to by nie działało na dłuższą metę. :P  

15 minut temu, Alonzo napisał(a):

Tak nawiasem mówiąc fajnie żeby w Bulls udało się zbudować wreszcie mocny stabilny team. Odkąd gram w BeGM - Bulls byli zawsze w przebudowie za czasów MMM2121 i Kucia. Pablo kocha wymiany i pomimo, że Bulls za jego kadencji stało się wreszcie playoffowym teamem, tam było jak dla mnie zbyt wiele zmian by brać tą drużynę na poważnie na wyższym szczeblu rozgrywek. Jak wiesz doskonale przerzucanie graczy i mówienie, że u nas graliby tak samo jak w rl po jednym - dwóch trymestrach wspólnej gry i ukazując statsy tych graczy ze stabilnych drużyn, gdzie grają często dość długo - kompletnie na mnie nie działa - bo wiadomo, że to by nie działało na dłuższą metę. :P  

No nie wiem, tacy Mavs post trade deadline weszli do finalu NBA.

Debatable, gracze NBA coraz czesciej w podcastach mowia o tym, ze ciezko jest utrzymac sie razem w zespole kilka lat z tymi samymi ludzmi bez tarc miedzyludzkich. No offense do Magic, ale to nie jest tak, ze w stabilizacji jest tylko dobrze.

24 minuty temu, Reikai napisał(a):

No nie wiem, tacy Mavs post trade deadline weszli do finalu NBA.

Debatable, gracze NBA coraz czesciej w podcastach mowia o tym, ze ciezko jest utrzymac sie razem w zespole kilka lat z tymi samymi ludzmi bez tarc miedzyludzkich. No offense do Magic, ale to nie jest tak, ze w stabilizacji jest tylko dobrze.

Sama stabilizacja to tylko jeden z czynników. I tu też jest pole do dyskusji - bo czym innym jest wychowanie sobie drużyny na draftach (co właśnie ja robię)- Celtics na swojej młodzieży z draftu uzupełnionej odpowiednimi weteranami zdobyli właśnie mistrzostwo, a czym innym ściąganie graczy już na jakichś etapach ich karier. 

Ego graczy u nas jest ciężkie do oceny. Kiedyś z tym próbowałem tu dyskutować, ale jak podawało sie konkretne przykłady, to przeważnie GMowie brali to do siebie i obrywało się na końcu moim Magic (problem, ktory poruszałem był zamiatany pod dywan) i każda dyskusja kończyła się zdaniem że Kelly Oubre jest ch##jowy :P 

Uroki naszych dyskusji :) Ty z Heat wygrałeś np dyskusję (tak wynikało z głosowania w 3T) że Lamar Stevens jest lepszym graczem od Haywooda Highsmitha - co nie jest naturalnie prawdą - Highsmith podpisał kontrakt z Heat za jakieś 5mln$ ( i ten podpis był bardziej kluczowy niż się Tobie może wydawać :) ) a Stevens jest nadal FA i w rl i u nas. Fajnie by było jakbyśmy to jakoś u nas sankcjonowali. 

ja metodą prób i błędów przyjąłem jakiś czas temu zasadę, że mogę każdemu teamówi uznawać jednego dowolnego gracza - że gra w zakładanej przez GMa roli większej niż w rl - to chyba fair podejście. 

Nawiasem mówiąc czekam na zmianę na TAK przy Gordonie :) To 20mln w kolejnym sezonie nie robi mu różnicy (przy ciągłości wysokiego kontraktu w klubie, w którym się gra od dekady) jak średnio z tym sezonem zarabiać będzie po 27,5mln$. Pytałem się Was po I etapie o extension Gordona, gdzie po tym opt in za 20 dawałem mu 25/26/27. Odpowiedz była, że samo extension jest ok (śr. 26 w tych 3 sezonach bez tego opt in. A teraz z opt in jest wyższe niż bez niego w poprzedniej propozycji - i też z jakiegoś powodu jest źle.. ) - mam wrażenie, że czasami u nas brakuje konsekwencji..

Teraz ma wyższe od tego śr. 26 gdzie ponoś było ok - bo ma 27,5 a i tak część osób jest na NIE.. 

2 godziny temu, january napisał(a):

Btw, co Ty mi @Alonzo o wschodzie mówisz, jak zachód to:
-LJ, Curry, Durant
-Jokić, Brunson
-Tatum, Booker, Adebayo, White
-Davis, Zion, Holiday, Young

+ Giannis, SGA i inni w PO teamach :) 

Dopiero doczytałem :) 

Na Wschodzie ponad 10 teamów będzie walczyło o playoffs - trochę inna specyfika Konferencji. 

Zachód ma bardzo mocnych kilka teamów, a później jest dość wyrównana stawka. Wschód może nie ma tak mocnego czuba, ale jest cholernie mocny w solidnej playoffowej stawce. Decydują często detale.  

GM Memphis bardzo mocno pokazał ściągając OG że walczy o wynik. Przy takiej determinacji podpis Conleya to formalność. 

Mike to taki gracz co się posunie aby zrobić miejsce na hajs OG. 

Jest to nawet po części logiczne i uczciwe co sam przyznaje że przepłacając OG ma się profit u innego gracza. 

Grek się nigdzie nie wybiera. 

Hieny mogą się rozejść szczególnie te z big markets